Update: Wenger bevestigt transfer Coquelin: ‘Ik laat hem gaan’

Woensdag, 10 januari 2018 om 23:43Gijs Freriks • Laatste update: 23:45

Francis Coquelin gaat Arsenal verlaten. Sky Sports meldt dat de club uit Londen een transfersom overeen is gekomen met Valencia en dat de 26-jarige verdedigende middenvelder deze maand dus naar Mestalla verhuist.

Arsenal, dat woensdagavond op bezoek gaat bij Chelsea, ontvangt omgerekend 13,5 miljoen euro. “Het is een mogelijkheid dat hij vertrekt, maar er is nog niets zeker”, zei Arsène Wenger dinsdagavond op de vraag of de voormalig jeugdintnerational van Frankrijk in de huidige window vertrekt.

Coquelin speelde voor AS Du Bourny en Stade Laval alvorens hij de overstap maakte naar de jeugdopleiding van Arsenal. Hij maakte zijn profdebuut in september 2008 en werd vervolgens verhuurd aan respectievelijk Lorient, SC Freiburg en Charlton Athletic. Coquelin speelde tot dusverre 160 wedstrijden voor Arsenal en daarin scoorde hij niet.

Coquelin, die nog tot medio 2021 onder contract staat in het Emirates Stadium, won twee keer de FA Cup met Arsenal en deed mee in de finales van 2015 en 2017. Na de terugkeer van Jack Wilshere en de stevige concurrentie met onder anderen Aaron Ramsey, Granit Xhaka en Mohamed Elneny kwam Coquelin steeds minder vaak aan spelen toe.

Update 11 januari 23.43 uur - Wenger bevestigt transfer Coquelin: ‘Ik laat hem gaan
Arsène Wenger heeft na de wedstrijd tegen Chelsea (0-0) bevestigd dat Francis Coquelin Arsenal inruilt voor Valencia. “Hij gaat naar Valencia, hij kwam hier niet voldoende aan spelen toe. Ik laat hem gaan”, zo wordt de Fransman geciteerd. De club uit Londen ontvangt naar verluidt 13,5 miljoen euro voor de Franse middenvelder.


Poll

Is Valencia een geschikte club voor Francis Coquelin?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

38 reacties (laatste reactie door boghossian)

Jammer, ik vind hem beter dan xhaka en jammer dat hij geen kans heeft gekregen naast wilshere

10 januari 2018 om 20:48

Beter dan Xhaka ja? Bij Xhaka zie je bij vlagen nog wel dat hij goed kan voetballen, maar Coquelin daarentegen vind ik pure middelmaat.

10 januari 2018 om 21:26

Eerste maanden van Coquilin waren erg goed, leek dat ze een dmv te pakken hadden. Raakte toen meen ik geblesseerd en is niet meer die goede ballenafpakker geworden die het die korte periode was.

Xhaka is een halve ballenafpakker, niet goed genoeg naar mijn mening, maar hij zou er moeten staan om het spel te verleggen en het tempo te bepalen, maar dat doet hij ook nog niet erg goed op constant niveau.

Dus de posities voor de verdediging kunnen wel wat nieuwe impulsen gebruiken. Zou een hoop schelen

10 januari 2018 om 21:27

Heb me altijd verbaasd als hij basis stond vond hem ook echt middelmaat.
Niets bijzonders.

10 januari 2018 om 21:39

Xhaka is ook niet goed genoeg nee, maar die heeft nog wel een fijn linkerbeen. Coquelin kan goed ballen afpakken, maar voetballend voegt hij niets toe.

10 januari 2018 om 21:52

Een hoop, zo niet alles. Defensief gezien missen we vooral een Kante op het middenveld

10 januari 2018 om 21:56

@Mufc-Pogba. Dat klopt, maar dat is wel wat Arsenal nodig heeft. Het ballen afpakken is het hele probleem bij Arsenal namelijk. Dan heb ik liever een Coquelin die dat als enige in de selectie een beetje kan, dan een Xhaka die de dingen die hij kan niet substantieel beter kan dan anderen in de selectie.. Xhaka zou een goede schakel moeten zijn om het spel van Arsenal diverser te maken door met zijn goede lange pass meerdere schijven over te slaan en zo gevaarlijk te worden, maar zijn handelingssnelheid is veel en veel te traag. Lacazette maakt vaker niet dan wel al loopacties als Xhaka de bal krijgt, maar Xhaka moet eerst zijn best doen om de bal goed aan te nemen en te kijken, waardoor de kans op een snelle opening al verkeken is. Daarom zie ik dan liever een echte balafpakker (zij het niet van het gewenste niveau, zoals Kante wel is) om defensief hopelijk wat stabieler te worden.

10 januari 2018 om 22:40

Gueye ophalen bij Everton.

10 januari 2018 om 22:01

Ik weet niet wie er persé beter is. Coquelin staat op CVM waar ie moet staan terwijl Xhaka bij Arsenal speelt in een rol die hem niet echt schikt. Xhaka is meer een soort 10. Vind Coquelin echt wel een goede cvm hoor. Meesten snappen echter niet wat het inhoud om een goede voetballende cvm te zijn. Heb ik in iedergeval vaak het idee.

10 januari 2018 om 22:48

Xhaka is geen soort 10. Het is een controlerende speler die het spel moet verdelen net voor de verdediging.

10 januari 2018 om 22:58

Blijf dat maar geloven en zoek nog een eeuw verder naar de reden waarom hij niet goed presteert bij Arsenal. Denk dat je meer aan hem hebt oo een positie zoals özil. Niet in dezelfde rol, maar wel verder vooruitgeschoven.

11 januari 2018 om 07:45

@Busi. Xhaka is veel te traag qua handelingssnelheid en aannames om op 10 te spelen.. Het is een logge speler die fysiek meer brengt dan de gemiddelde middenvelder die zich vooral bezig houdt met spelverdeling. Ozil is lichtvoetig, denk snel en ziet korte en middellange passes in 1 blik, en geeft ze dan ook. Xhaka kan hele goede lange ballen geven, maar daar heeft hij elke keer veel tijd voor nodig waardoor de echt gevaarlijke loopacties van Lacazette/Alexis al buitenspel zijn. Daarnaast heb je als 10 juist minder aan die lange ballen en moet je het van kortere passing hebben, en daarin is Xhaka echt dramatisch..

Blijf het een fantastische club vinden, Valencia. Echter willen ze deze lijn doortrekken vraag ik me af of Coquelin een goede aankoop is. Voor in de breedte kan je er geen buil aan laten vallen in ieder geval.

Aan de ene kant terecht, hij speelde amper, maar toch zonde om een speler die al zo lang bij de club zit te laten gaan. Al met al wel een mooie transfersom aan over gehouden, voor een speler die in mijn ogen niet goed genoeg was voor het eerste. Nu hopen dat Walcott en Debuchy ook nog vertrekken.

10 januari 2018 om 20:49

Ah kom op, misschien geen basismateriaal. Maar zeker een pitbull en een goede toevoeging aan de selectie. Jammer, want je kunt hem tegen de ‘grote’ teams zeker gebruiken.

10 januari 2018 om 21:28

Het probleem met Coquelin is dat hij bij Arsenal nooit goed heeft gespeeld behalve naast een ander persoon, en dat is Cazorla. Maakt niet uit naast wie anders hij stond, of het Elneny, Ramsey, Jack of zelfs Oxlade was, het was nooit voldoende. Het is een ontzettende beperkte speler door zijn uiterst kleine skillset.
Jammer dat hij gaat, lang bij ons gespeeld en gaf altijd alles. Maar hij was gewoonweg niet meer bruikbaar op het moment. En nee tegen 'grote' teams werkte Coquelin ook niet. Vaak werd hij juist opgezocht als zwakke punt.

Valencia heeft toch al Kondogbia op die positie? Die vind ik dit seizoen sterk spelen. Denk dat Coquelin voor de bank gehaald is dan.

10 januari 2018 om 21:06

Klopt en er is een optie tot koop bedongen maar die is wel 25 miljoen en Inter wil ook 30% van de verkoop in de toekomst en ondanks dat Valencia hem graag wil houden en hij zelf ook graag wil blijven is dat een hoog bedrag voor de club.

Daarnaast zijn er in de selectie naast Kondogbia alleen nog Parejo en Maksimovic die centraal op het middenveld kunnen spelen, dan is je spoeling erg dun en Coquelin is een heel ander type dan Parejo of Kondogbia, een kuitenbijter terwijl die andere het toch meer voetballend willen doen altijd.

Nee! Coq wordt door veel fans als zondebok gebruikt, maar hij is voor Arsenal een goede speler. Hij lijkt techniek te missen. Echter, schijn bedriegt. Het is in zijn geval net als een lange slungel met een goede techniek. Bestaan er mensen met een betere techniek? Zeker wel. Maar de techniek van Coq is gewoon functioneel. Helaas heeft hij zijn niveau van 2015 nooit meer gehaald. Mocht dit waar zijn: het ga je goed Francis! Bedankt dat je in onze jeugdopleiding wou spelen en liet zien dat de jeugd zeker een kans bij Arsenal krijgt.

Als Coquelin, Sanchez en Ozil vertrekken dan moet Arsenal flink aan de slag op de transfermarkt deze winter. En dat terwijl die nieuwe technisch directeur nog niet eens begonnen is.

10 januari 2018 om 21:55

Maak daar maar zomer van, dit seizoen kan je afschrijven.

Mooi, ondanks dat Coquelin even een echte topper leek toen hij terugkwam, kan je hem nu ook maar beter verkopen. Hij is toch niet de defensieve middenvelder gebleken die Arsenal nodig heeft. ik hoop dat hiermee de uitverkoop van alle middelmaat bij Arsenal begonnen is. Welbeck, Walcott, Iwobi, Debuchy, elneny, Chambers mogen van mij snel volgen.

Jammer, was een echte krijger! Gaan we zeker nog wel missen, was een ideale speler voor het roulatiesysteem om het zo maar te noemen. Eigen jeugd die weggaat doet altijd pijn, gelukkig nog wel 14m voor gekregen. Mag hopen dat er iets van een vervanger ofzo wordt gehaald, want anders wordt het weer huilen met de pet op na blessures.

Echt jammer dit,vind dit juist een van de spelers die te weinig gebruikt word. Heeft ook met het nieuwe spel systeem te maken maar het is gewoon zonde. In een 451 is hij perfect,ik weet nog het middenveld coquelin-cazorla-ozil dat was echt fantastisch.

Dit was 2 seizoenen geleden de motor op het middenveld van Arsenal.. lijkt mij stug dat ie er niks meer van kan.

10 januari 2018 om 21:33

Coquelin is een begaafde speler als Cazorla naast zich nodig omdat er anders een gebrek aan creativiteit ontstaat bij Arsenal. Aangezien zo'n speler er momenteel niet is staat of Ramsey of Wilshere er en die gaan niet zo goed samen met Coquelin.

Een prima prijs nog gekregen voor deze speler, die niet echt toekomst meer had bij Arsenal.

Goed nieuws. Speelde een tijd echt geweldig, maar zit al lang op een zijspoor. Wel klote dat we nu hwlemaal geen cvm meer hebben. Erg benieuwd wat er binnen gaat komen.

10 januari 2018 om 22:00

Ga maar gerust uit van niks, buiten onze Griekse "jeugd"aankoop. Hij zit al lang op een zijspoor, maar toch zie ik hem niet graag gaan. Ik krijg namelijk het idee dat hij dingen moest doen van Wenger die hij niet kan, namelijk zich bemoeien met de aanval. Toen hij zo goed speelde was hij puur bezig met ballen veroveren en inleveren bij Santi. Zoiets zou prima kunnen werken met Wilshere naast hem, omdat Wilshere ook creativiteit breng vanuit die positie en Wilshere zich ook onder druk uit kan voetballen. Daarom had ik liever gezien dat hij op die manier weer een kans zou krijgen. Ik heb namelijk wedstrijden gezien waarin Elneny de cvm was en Coquelin de cm met bijvoorbeeld een Joe Willock naast hem.. en dat is gewoon een belachelijk misbruik van spelers.

10 januari 2018 om 22:50

Heb je ook gelijk in. Beetje zelfde verhaal als met Song toen. Coq was geweldig, maar moest zich gewoon totaal niet met de aanval bemoeien. Ineens deed ie dat wel en dan zie je zn tekort komingen. Vraag me echter af of zoiets puur door Wenger komt of niet..

Daar gaat onze enige echte defensieve middenvelder in de hele selectie. Vormde een prachtig duo met Cazorla. Ben benieuwd of er uberhaupt een vervanger wordt gehaald. ;
Alleen maar geruchten over spelers die vertrekken: Walcott, Giroud, Alexis, Özil.
Maar wie komt Arsenal versterken? Niemand.

Godzijdank. Ongelooflijk beperkte speler die enorm de hemel in werd geprezen na de winst uit bij City. Toen kwamen fans erachter dat hij eigenlijk niet zoveel kan, want je hebt meer wedstrijden waarmee je iemand kan beoordelen en toen waren ze verrast.

Deed altijd het maximale en Valencia is een stap waar hij heel blij mee mag zijn. Bedanken voor bewezen diensten en verder gaan.

Erg jammer dat het er niet meer is uitgekomen na zijn weergaloze comeback van alle verhuurbeurten.

Het ga je goed Coq en ik dank voor de tijd dat je de schakel was die wij mistte!

Iemand die altijd 100 procent gaf voor het shirt, jammer dat het zo moest gaan maar dit is het beste voor beide partijen. Een echte pitbull die helaas mede door de blessure van Santi plaats heeft moeten nemen op de bank. Wat een blok was dat zeg. Hopelijk slaagt-ie bij Valencia wat zowel een mooie club als stad is. Het ga je goed, Francis!

Ze moeten daar die Wenger eens laten gaan. Even serieus, Arsenal is toch een lachertje geworden?
Als Özil en Sanchez weggaan is het helemaal niets meer joh. Die gaan gewoon tussen plek 5 en 10 spelen hoor.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Arsenal

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
7.Liverpool5416
8.Everton523
9.Arsenal499
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
A. LacazetteAanvaller2813
N. PépéAanvaller265
B. LenoKeeper310
E. NketiahAanvaller172
MartinelliAanvaller111
Voor de complete selectie: Clubpagina Arsenal.

22 fans
Middenvelder, 29 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 6 mei
Mocht Stefano Pioli er niet in slagen om zich met AC Milan te plaatsen voor de Champions League, dan wordt Maurizio Sarri gezien als zijn opvolger. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren