Overmars: ‘Als ze voor hen bellen, neem ik de telefoon niet op’

Woensdag, 10 januari 2018 om 12:16

Marc Overmars heeft bij het trainingskamp in Portugal tekst en uitleg gegeven over de stand van zaken van Ajax op de transfermarkt. De directeur spelersbeleid van de Amsterdammers laat aan onder meer Voetbal International en het Algemeen Dagblad weten dat Mitchell Dijks naar een andere werkgever mag uitkijken en dat onder anderen André Onana veel belangstelling geniet.

Dijks, die vorig seizoen even werd verhuurd aan Norwich City, trekt waarschijnlijk nog deze transferperiode de deur in de Johan Cruijff ArenA achter zich dicht. "Hij gaat zijn weg wel vinden", aldus Overmars. Doelman Onana is naar verluidt bij meerdere buitenlandse clubs in beeld, maar volgens Overmars is een vertrek van de Kameroener niet aan de orde: "André is een winnaar en wil met ons een prijs pakken." De oud-voetballer geeft aan dat naast Onana ook Justin Kluivert en David Neres mogelijk interesse hebben aangewakkerd.

Overmars laat met een knipoog echter weten dat hij hoopt dat het drietal blijft: "Als ze voor hen bellen, neem ik de telefoon niet op." Mogelijk gaat Ajax zich deze winter nog versterken, maar daar laat Overmars niks over kwijt: "Er valt nog wel wat te verwachten, maar dan misschien ook met het oog op volgend seizoen zoals met Perr Schuurs en Hassane Bandé." Ajax wilde laatstgenoemde speler deze winter al verwelkomen, maar KV Mechelen lag dwars: "Ze hebben het zwaar en willen hem nu niet kwijt."


Poll

Verwacht jij dat Ajax zich deze winter nog gaat versterken?


Gerelateerd

72 reacties (laatste reactie door constant kante)

Goedzo, zo hoort het. Geen belangrijke spelers verkopen in januari

10 januari 2018 om 14:18

Tot dat er weer een (grote) zak geld komt.

10 januari 2018 om 15:44

@lucasandersen

Heb je die 'knipoog' gezien die Overmars gaf bij zijn opmerking? Je weet denk ik toch wel dat dit betekent dat hij:
1. wel degelijk de telefoon opneemt (nou ja, niet zelf natuurlijk, daar heeft hij secretaresses voor);
2. bij het juiste bod gewoon doet wat hij behoort te doen en dat is spelers verkopen (en daarna weer nieuwe kopen).

10 januari 2018 om 15:53

Waarom niet? Als er veel geld gevangen kan worden, moet Overmars ze gewoon verkopen. Er staan wel weer nieuwe jongens op. Slim aan- en verkoopbeleid voeren, dan kun je een kerngezonde club blijven. De eventuele kampioenspremie weegt toch niet op tegen de transfersom van een speler die verkocht wordt. Ik snap dat je als supporter zo nu en dan een hoofdprijs wil, maar voor het bedrijf Ajax is de financiële huishouding belangrijker.

Natuurlijk een beetje groot praat van meneer Overmars, als er een dronken sjeik belt die even een miljoentje of 30/40 voor Onana neertikt trekt Marc bijna de telefoon van tafel van haast.

10 januari 2018 om 12:22

De enige juiste reactie willen we dit soort bedragen blijven vangen voor sterkhouders

10 januari 2018 om 12:27

Het WK open deuren intrappen weer begonnen? Ja, elke speler ter wereld is bij 'een bepaalde prijs' wel te koop ja. Wat Overmars alleen aangeeft is dat clubs ver over marktconform heen moeten om dergelijke spelers binnen te halen en dat zal waarschijnlijk geen club doen nu in de winter en dus is zijn plan geslaagd. Ajax heeft een uitstekende financiële positie en zal niemand verkopen die het niet wil verkopen.

10 januari 2018 om 12:51

@sander:
Dat is toch net zo'n open deur dan als Overmars zelf in trapt....
Wat Consy zegt is duidelijker en minder open deur dan waar Overmars mee komt. Binnen Nederland kunnen we amper tot niet niet verkopen.

Buiten wat de clubs willen zullen de spelers zelf ook altijd omhoog willen

10 januari 2018 om 12:56

Ajax kan makkelijk niet verkopen. Een opvolger voor Onana is niet zomaar te vinden, Ajax heeft geld genoeg, Overmars kan bij 25-30 miljoen nogsteeds mensen de deur wijzen bijvoorbeeld.

10 januari 2018 om 13:08

@sanderkoevoets:
Ja dat is leuk, maar als er een betere club komt en Onnana wil zelf echt dan heeft Ajax toch een probleem.

10 januari 2018 om 13:08

Wanneer fit is Van Leer een goede opvolger. Probleem is alleen dat hij nu dus (nog) niet fit is en ze Onana absoluut niet gaan verkopen

10 januari 2018 om 13:34

@Capis: ik denk dat je 'dan heeft Onana toch een probleem' verkeerd gescheven hebt. Laat ik voorop stellen dat ik niet denk dat André zomaar weg wil aangezien hij gefocust is om nog voor een prijs te gaan met Ajax. Maar deze winter vertrekt hij gewoon niet, ook niet als hij zelf wil, hij heeft een contract tot 2021, Ajax heeft nog geen fitte vervanger en de club heeft het geld absoluut niet nodig.

10 januari 2018 om 13:38

Of Van Leer een goede opvolger is, moet nog maar blijken. Hij heeft het bij Roda JC zeker goed gedaan, maar dat geeft geen garanties.

Als het aan mij ligt, haalt Ajax ook zeker Stekelenburg op om de concurrentie aan te gaan met Van Leer. Dit alleen natuurlijk mocht Onana weggaan.

10 januari 2018 om 14:19

@Capis Jij doet ook een gooi naar een finaleplaats?

10 januari 2018 om 14:34

Stekelenburg? Dat zie ik totaal niet zitten. Ten 1e geeft dat een signaal van wantrouwen richting Van Leer toe. Keepers krijgen vaak vleugels wanneer ze vertrouwen krijgen, zie Cillessen na Vermeer en Onana na Cillessen. Stekelenburg zal verder momenteel een aardig salaris opstrijken, en gezien zijn 'prestaties' bij de clubs na Ajax is hij dat totaal niet waard. Acht hem ook niet basis-waardig, en als 3e doelman hebben ze Lamprou al

10 januari 2018 om 15:28

@sander:
Hij heeft al eens geklaagd toen hij niet zeker was eerste keeperte worden toen Krul kwam te willen vertrekken.

Het is een jonge met grote ambities wat ook goed is. En je kan heel dapper zeggen hij gaat niet.. Maar als een speler dwars gaat liggen en weigert te spelen of wat dan ook dan zit je als club en gaat hij toch echt wel!

Of Ajax het geld nou nodig heeft of niet...

10 januari 2018 om 15:31

een concurrent is altijd goed maar geloof me van leer is er klaar voor

10 januari 2018 om 16:51

@sanderkoevoets

Ajax kan inderdaad veel maar absoluut niet 'makkelijk niet verkopen'. Jij bent denk ik van het type dat echt denkt dat Ajax de Dagobert Duck van het internationale voetbal is en Overmars samen met de penningmeester elke dag voordat het werk begint een frisse duik neemt in het pakhuis dat tot de rand gevuld is met geld. Dan heb je een totaal verkeerd en oneiglijk beeld van de financiële positie van Ajax, op dit moment.

Ajax heeft een gezond eigen vermogen, maar de operationele begroting is nog steeds niet op orde in die zin dat Ajax nog steeds jaarlijks meer geld uitgeeft dan er qua begroting binnenkomt. Dat deficit wordt ieder jaar keurig en ruimschoots gedicht door de winst uit aan- en verkopen. Dus dat is geen punt van zorg, maar wel een feit om rekening mee te houden, voor die momenten en seizoenen dat er geen megatransfers plaatsvinden zoals met Sanchez en Milik. Zeker nu de groepsfase van de CL geen garantie meer is zoals dat voorheen nog wel het geval was.

Dus de gedachte dat Ajax ongeveer iedere speler zou kunnen halen die maar naar Amsterdam wil komen is lariekoek. Had jij enig idee waarom de RvC van Ajax al jaren voor een heleboel transfers is gaan liggen? Dat heeft er alles mee te maken dat de RvC juridisch verantwoordelijk en aansprakelijk is als blijft dat Overmars onverantwoorde uitgaven doet en bijvoorbeeld spelers van meer dan 15 miljoen zou gaan halen. Als je het salaris over de gehele contractperiode en alle fees voor zaakwaarnemers en tekengelden erbij optelt, dan gaat dat gewoon over een financieel commitment van tientallen miljoenen Euros. Oftewel, dat zou dan een percentage van dat eigen vermogen worden. Dat is een onaanvaardbaar financieel risico, puur en alleen al omdat je er echt nooit vanuit kunt gaan dat je die speler van 17 miljoen ooit met winst kunt verkopen.

En omgekeerd geldt gewoon dat Ajax gewoon een handelshuis is (geworden), net als PSV dat is. Want bouwen aan een elftal dat zich structureel kan meten met de Europese top, dat is onmogelijk geworden. Daar is geen eigen vermogen van 100 miljoen voor nodig, maar een vrij besteedbaar kapitaal van honderden miljoenen. En dus nee, als Overmars een waanzinnig bod krijgt voor zijn spelers, dan is hij een wardeloze directeur als hij die biedingen zou afslaan.

10 januari 2018 om 12:36

Hij zegt het dan ook om de prijs op te drijven natuurlijk. Duidelijk signaal: voor de hoofdprijs. Dat is wat Marc hier zegt.

10 januari 2018 om 13:08

Natuurlijk is dit grootspraak. Echter is dit wel jezelf wel in een goede onderhandelingspositie manoeuvreren. Daarnaast brengt hij het op een leuke en ludieke manier.
Moet als Feyenoorder toch bekennen dat ik erg veel sympathie en respect heb voor Overmars. Onwijs gegroeid in zijn rol. Heeft toch al een aantal voltreffers gehad ondertussen!

Goede onderhandelaar en volgens mij een uitstekende zakenman.

10 januari 2018 om 13:27

Daarom staat er ook dat hij het met een knipoog zegt...

10 januari 2018 om 13:44

Groot spraak bedoel denk ik, maar lezen is ook een vak; Overmars laat met een KNIPOOG echter weten dat hij hoopt dat het drietal blijft: "Als ze voor hen bellen, neem ik de telefoon niet op."

Bij een goed bod verkoopt Ajax elke speler. Ook Onana, Kluivert en Neres. Hopelijk blijft iedereen, op Dijks na, bij Ajax. Ook Younes zou verkocht mogen worden tegen het juiste bedrag.

Sinds Overmars meer vrijheid en macht heeft, is Ajax veel daadkrachtiger. Ik geniet er wel van en hopelijk pakken zijn keuzes goed uit, maar ook als het niet goed uitpakt kunnen we hem niks verwijten. Hij handelt heel logisch. Als Ten Hag, die Argentijn, Bande en Schuurs tegenvallen is er nog geen man overboord wat mij betreft voor Overmars.

10 januari 2018 om 12:44

Uiteindelijk als het slecht zou uitpakken kan je het hem wel verwijten. Hij geniet nu de volle verantwoording voor wat er op dat gebied gebeurd binnen de club. Ik ben daarmee ook blij trouwens want vind hem erg sterk in zijn beleid en hij is daarin helaas lang toch tegen gewerkt met bepaalde transfers en kwa aanstelling met Keizer waarbij hij werd overruled. Hoop dat het allemaal positief uitpakt en we lang kunnen genieten van Overmars. Al zie ik hem nog wel vertrekken naar een absolute topclub of een club zoals Arsenal waar hij een een verleden heeft.

10 januari 2018 om 13:51

Maar je kan het mensen niet kwalijk nemen dat niet elke transfer een schot in de roos is. Ondertussen zijn er wel al heel veel goede transfers geweest en staat er een dikke plus op de transferbalans. Vanuit die filosofie kunnen enkele missers dus gewoon.

Kijk, als een PSG 2 spelers koopt voor 300 miljoen en ze zouden floppen, dan heb je als technisch directeur echt wel een probleem, want je moet echt heel veel spelers verkopen om dat op te vangen, ook omdat er weinig clubs zijn die zulke bedragen neer kunnen of willen leggen voor spelers. PSG voegt over het algemeen geen waarde meer toe aan de spelers.

De markt bij Ajax is totaal anders. Als Ajax hier 1 of 2 spelers haalt die voor hen heel veel kosten (bijvoorbeeld Neres en Ziyech), dan hoeft daar maar 1 succesvolle verkoop tegenover te staan om een flop van die 2 weg te vegen. Voor 1 verkoop van een topper (sanchez en Milik in de laatste 2 jaar) koopt Ajax gemiddeld 3 spelers tegen een voor hen hoge transfersom. Ajax voegt dus over het algemeen wel waarde toe aan de spelers.

10 januari 2018 om 14:02

Ik vind Overmars zeer sterk qua aankopen, maar hij mist nu een sterke counterpartner die ook voor de opleiding opkomt, ik geloof namelijk veel meer samen de juiste balans zoeken, dan een iemand het laten bepalen. Ik vrees dat we jeugdspelers te weinig de kans gaan geven, perspectief voor talenten laten verwateren, waardoor we ook niet aantrekkelijk meer zijn voor toptalent op lange termijn. Ik zou in ieder geval, het liefst Bergkamp, want die heeft de juiste ervaring maar anders een vervanger zien binnen het technisch hart en dat dus in ere hersteld zien worden.

We zullen het in de toekomst zien, maar ik heb er weinig vertrouwen in, de opleiding is de levensader van Ajax.

10 januari 2018 om 14:20

@nijogeth Ben het met je eens kwa transferbeleid. Daarom gaf ik ook aan dat ik hoop nog lang van hem te kunnen genieten bij ajax. Alleen met Ten Hag als dat mis gaat dat zal toch wel in zijn schoenen geschoven worden en dat zijn toch dingen waarin weinig ruimte is om fouten mee te maken. Verder heeft Overmars inderdaad van de puinhoop die het bij ajax was een kerngezonde club gemaakt.

@lausho Ben het daar niet echt mee eens kwa counterpartner, Bergkamp maakte misbruik van z'n macht en ging overal dwars bij zitten doen. Verder zijn belangrijke aankopen uitgebleven omdat Overmars niet de ruimte kreeg om verder te onderhandelen en het overrulen van hem bij bijv Keizer wat dramatisch heeft uitgepakt.
Kwa jeugdspelers weet ik niet wat ik ervan moet denken. We hebben een behoorlijk aantal spelers uit de eigen jeugd in de selectie, alleen ik zie maar bij een klein aantal echt de potentie om uit te groeien tot een sterke subtopper of wereldtopper. Meeste talent is aangekocht vanaf een jaartje of 16, je kan ze misschien wel zien als jeugdspelers maar het is niet de jeugd wat vanuit de Dtjes doorstroomt en opgegroeid is bij Ajax. Ik weet dat er een mindere stroming van ajax tussen zit in de komende jaren. Toch heeft ajax wel sponsors aan zich gebonden speciaal voor de jeugd dus lijkt me dat daar gewoon de focus ligt en blijft liggen.

10 januari 2018 om 13:56

@detoekomst

Ajax was daadkrachtiger na wijzigingen in Oktober, begin december voor het ontslag van Bergkamp werden Bande en Schuurs gehaald, oftewel, nog in de tijd van het technisch hart. We zullen nu pas gaan zien wat het Overmars waard is en ik vrees daarbij voor de opleiding, want dat is ook onderdeel van het technische beleid. Soms moet je ook minder logisch handelen voor de buitenwereld en gaan voor een verrassende jeugdspeler, die minstens hetzelfde niveau heeft.

Bande, Schuurs en ook Tagliafico zijn overigens prima aankopen. Maar niet geheel allemaal op het krediet van Marc.

Ajax verkeerd als enigste in NL in de gelukkige omstandigheid dat het niet hoeft te verkopen omdat ze heel ruim bij kas zitten maar....., zodra een vertegenwoordiger zich meld van een stinkrijke Chinees of Arabier die een cheque bij zich heeft waarop heel veel nullen op staan dan is Ajax om. Alles is te koop mits je maar met de juiste bedragen komt.

10 januari 2018 om 13:53

Ik denk alleen dat niet alle spelers bij Ajax om zijn als er een Chinees of Arabier voor de deur staan. Het zijn veelal toch nuchtere ambitieuze gasten, die het meeste uit hun carrière willen halen en weten dat er ook miljoenen te verdienen zijn als ze de Europese top halen.

Bakker doorschuiven naar het eerste zodat je op linksachter een extra optie heb. Voor de rest heb je bijna op alle posities een goede bezetting. Misschien een optie om te kijken voor een stand in voor Neres.

10 januari 2018 om 12:27

Buitenspelers kunnen altijd wel op de andere flank gezet worden. Dus wat mij betreft heeft Ajax met Younes, Kluivert, Johnson en Neres voldoende opties. Dolberg zou eventueel ook nog als buitenspeler kunnen fungeren en anders iemand uit de jeugd, zoals het hoort bij Ajax.

En als we iemand halen, moet het niemand anders zijn dan Bande. Hij komt toch al, dus zou dan kunnen wennen. Ik denk dat hij die tijd ook wel nodig gaat hebben als ik zijn spel bij Mechelen zie.. Het is geen buitenspeler als Neres of Kluivert met een goede techniek en actie, terwijl ik juist nu geniet van zulke spelers op de vleugels. Ik verwacht ook niet dat Bande dat nog gaat leren, dus hopelijk gaan we zien dat zo'n type buitenspeler ook succesvol kan zijn bij Ajax.

10 januari 2018 om 12:32

Bakker is een groot talent. Is onze toekomstige linksback. Gaat een hele mooie carrière tegemoet.
Maar, zeker nog niet doorschuiven naar het eerste. Begin van dit seizoen als 17 jarige al bij O19. Al meermaals bij Jong Ajax gespeeld. Naar het eerste doorschuiven betekent geen of weinig speelminuten (is juist iets wat jonge spelers moeten hebben). Bovendien, hoe jonger spelers debuteren en vast bij het eerste spelen, hoe vroeger zijn we ze weer kwijt,
Dan ben je die jongen als die 20 is weer kwijt.
Ik zou hem bij O19 in de YL (is belangrijk voor de naam Ajax) en bij Jong Ajax. laten spelen.
Na volgend seizoen heb je een back uit de eigen jeugd die er meteen staat.

10 januari 2018 om 12:41

Daarbij is onze verdediging al jong zat. Als er een verdediger nodig is, zou ik het liefst met Viergever schuiven. En anders nog Zeefuik.. Maar niet nog een jongen die nog geen 20 jaar oud is. Voor komend seizoen wordt het ook al een erg jong centrum met waarschijnlijk Schuurs, De Ligt en Wober als opties..

10 januari 2018 om 13:00

Zeefuik moet zo snel mogelijk verhuurt worden. Hij moet veel spelen om te ontwikkelen want op dit moment is hij zeker niet klaar voor ajax 1. Hij maakt te veel fouten en is onzeker maar er is wel potentie

10 januari 2018 om 13:20

Het probleem is dat Marc geen enkele speler meer gaat verhuren aan clubs met een Tupper-Ware veld en dan blijft er niet veel meer over aan wie je zo'n speler kwijt kan.

We weten allemaal dat Marc ze nog net niet zelf gaat brengen bij het juiste bod.. Als er 50M geboden wordt op Neres, is die ook weg hoor! Verder ben ik wel tevreden hoe Marc het tegenwoordig aanpakt qua vraagprijs, genoeg voor Younes vragen en niet meer voor die belachelijke bodemprijzen in de uitverkoop.

Onana zal in de zomer wel een mooie stap kunnen maken, dan staat gelukkig van Leer als opvolger klaar! Ajax mag niet klagen over de breedte van de selectie, en geld genoeg! Nu weer tijd voor 'n prijs..

10 januari 2018 om 12:32

Van Leer als opvolger? Mag toch hopen van niet... Leuke tweede keeper, maar daar houd het ook op. De afgelopen jaren zijn er betere keepers in de Eredivisie geweest, zoals Ruiter en Padt. Van Leer heeft het pas een jaar laten zien en daarnaast was het ook niet overweldigend goed....

10 januari 2018 om 12:45

Niet overweldigend goed? Die had de beste statistieken vorig seizoen van alle keepers! Is 26 jaar, heeft de potentie om hetzelfde pad als Cillessen te bewandelen. Had de meeste reddingen vorig jaar en zonder hem was Roda zeker gedegradeerd.

Beginnen als 2e keeper bij Ajax nadat je het bij je club uit de onderste regionen goed deed. Of ga je nu vertellen dat Cillessen zoveel beter was toen?

Let maar op, van Leer is (als die volgend seizoen 1e keeper is) ook een succes!

10 januari 2018 om 13:56

Cillessen deed het ook goed, maar iedereen vond het ook gek dat Ajax bijna 4 miljoen voor hem wilde betalen. Maar die was nog wel even wat jonger met zijn 22.

10 januari 2018 om 13:28

Het is eigenlijk schandalig dat Ajax 5 punten achterstaat op de koploper en in alle andere competities is uitgespeeld. En dat met de breedste en kwalitatief beste selectie van Nederland. Er gaat toch iets heel erg fout daar in Amsterdam.

10 januari 2018 om 14:45

@voetbaltjer: Je zou maar moeten leven met zo'n instelling als jij zeg. Het glas is niet eens halfleeg, maar bijna helemaal leeg volgens mij.

Ik had zeker gehoopt dat we hoger hadden gestaan en vooral in Europa actief waren geweest. Wellicht is het je ontschoten, maar in de zomer is er een alles behalve fijne gebeurtenis (dat ging zeker fout) geweest die de hele voorbereiding heeft verstoord. Ik verwijt de club dan ook niets in die periode. Je ziet nu na maanden dat de selectie beter gaat spelen, en heb goede hoop op het vervolg van de competitie (maar dan moet PSV ook punten laten liggen).

11 januari 2018 om 00:28

Niets tegen in te brengen. Met de begroting dat Ajax heeft en de financiële middelen, moet Ajax ieder jaar zeker 1 prijs pakken.

Beenhakker are you watching? Zet een goed bedrag bij Overmars op tafel!

10 januari 2018 om 15:12

Nou, ik denk omdat clubs niet direct in contact komen met Overmars?

Hoe weet je nou vooraf of ze voor hen bellen?

Zonder dollen: goede teksten van Overmars. Alhoewel; iedereen is te koop; ook Kluivert, Onana en Neres.

Als Ajax hun spelers had verkocht op het juiste moment zag hun banksaldo er op dit moment heel anders uit, kijk bijvoorbeeld naar Bazoer en Dolberg. Had je die twee op het juiste moment verkocht dan hadden die je volgens de geruchten 90 miljoen kunnen opleveren. Met andere woorden, elke speler is met een goed bod te verkopen.

10 januari 2018 om 12:58

Je zegt het perfect: het waren geruchten en echte biedingen. Ajax heeft het geweldig gedaan met de uitgaande transfers. Milik en sanchez met dikke winst verkocht.

Ben ik de enige die Dijks geen slechte verdediger vind? Hij is niet top maar als hij zich puur op het verdedigen focust is hij geen slechte verdediger; zeker niet voor de bank

10 januari 2018 om 13:02

Ja je bent de enige, hij kan er niets van.

10 januari 2018 om 13:33

Denk dat hij verdedigend tactisch te zwak is, kan een mannetje uitschakelen maar staat te vaak fout gepositioneerd of zelfs verkeerde kant te dekken, dat is iets dat je bij een nationale topclub niet kan maken. Legt veel energie in de wedstrijd en heeft aardig wat aanvallende invloed maar toch is hij te vaak gewoon zwaar ondermaats. Is geen schande te kort te komen voor Ajax maar is ook nodig nu door te selecteren.

10 januari 2018 om 14:31

Ik begrijp het en je hebt ook wel gelijk. Hij staat soms verkeerd gepositioneerd maar dat is te verbeteren. Dat is de taak van zijn trainers. Dat is iets wat Veltman ook vaak doet maar het verschil is dat Veltman vervolgens ingrijp dmv een overtreding. Dijks en Veltman verschillen niet veel qua niveau, maar Dijks is tenminste een krachtige man met body. No homo. Hij staat er. Misschien niet geschikt voor basis maar een goede voor de bank. Hij moet gewoon een half jaar goed opgeleid worden door verdedigende trainers.

10 januari 2018 om 14:38

Denk dat jij je vergist in Veltman. Die staat juist vaak positioneel goed opgesteld waardoor hij geen spectaculaire slidings nodig heeft om in te grijpen. En de opmerking 'no homo' komt op mij raar over.

10 januari 2018 om 16:15

Veltman staat zelden verkeerd gepositioneerd, op dat gebied zelfs een van de betere van de hele ED. Hoe komen mensen toch elke keer bij van die rare standpunten.. Je kan veel zeggen over Veltman, dat hij niet super snel is, dat zijn uitstraling niet aanvoerderwaardig is, dat hij soms iets te gauw geneigd is tot het maken van een overtreding, allemaal waar. Maar zeggen dat hij positioneel niet goed is? Dan kijk je volgens mij zelden tot nooit een wedstrijd van Ajax.

10 januari 2018 om 18:15

Ik kijk juist alleen nog maar wedstrijden van ajax en samenvattingen van engelse en spaans voetbal topwedstrijden. Ik vind veltman buiten het veld een topgozer. Binnen het veld is hij heel vervelend en maakt van die gemene overtredingen of is irritant. Hij staat echt heel vaak verkeerd waardoor zijn tegenstander vrij staat of de bal wordt achter hem gespeeld in de ruimte. En dan moet veltman een overtreding begaan.

10 januari 2018 om 18:18

Google het maar het is een bekende term wanneer je een man op zijn fysiek complimenteert om aan te geven dat je het op een objectieve manier bedoelt en niet op een seksuele. Door "no homo" te zeggen zorg je ervoor dat de ontvanger van het compliment zich niet ongemakkelijk voelt en jij duidelijk aangeeft dat je het niet seksueel bedoelt. Het is niet beledigend bedoeld tov homoseksuelen

10 januari 2018 om 15:07

Nee, je bent niet de enige! Ook ik vind het commentaar veel te overdreven. Als wisselspeler zou ik hem graag bij Ajax zien blijven. Als basisspeler? Daar zou ik een nachtje over moeten slapen.

In zijn laatste jaar voor zijn transfer deed hij het echt niet slecht. Maar er wordt nu gedaan alsof hij nog tekort komt voor VVV-Venlo of Willem Ii.

Dijks moet gewoon naar een clubje als Groningen of Vitesse gaan. Hij kan genoeg, maar voor Ajax is hij helaas niet genoeg doorgegroeid in de laatste jaren.. al geldt dat voor meer spelers die in tegenstelling tot Dijks niet platgebrand worden.

Dijks heeft ook geen krediet meer. Als de Ligt of wober een fout maakt is het snel vergeten. Als Dijks 3 wedstrijden goed speelt en de 4e een fout maakt, moet hij opeend oprotten.

met een knipoog. 2 van de 3 gaan dus weg.

Wat een heerlijke luxe, niet hoeven verkopen, maar genoeg geld hebben om zelf te kunnen inversteren en de goede spelers bij de club te kunnen behouden. Tuurlijk is elke speler te koop, dat is wereldwijd bekent, maar wel alleen voor gigantische bedragen, zoals het hoort!

10 januari 2018 om 14:35

Hoop dat het tij nu langzamerhand gaat keren. Ajax heeft jarenlang sterkhouderx op cruciale momenten verkocht. Dat heeft sportief heel wat aderlatingen en ergernissen opgeleverd, maar financieel zit de club er daardoor nu warmpjes bij. Na het zuur toch het zoet met de slagvaardige Overmars aan het roer? Zou mooi zijn.

10 januari 2018 om 16:27

Vooral ergernissen inderdaad, maar dat was in die tijd nu eenmaal zo, dat is nu gelukkig ondenkbaar geworden. Dat zou geweldig zijn, en daar begint het dan ook steeds meer op te lijken, hij levert prima werk, en staan er financieel gezien toch zeer sterk voor.

Als je niet opneemt, hoe weet je dan voor wie ze bellen?

10 januari 2018 om 14:36

Ze kunnen de telefoniste aan de lijn krijgen die doorgaans eerst vraagt waarvoor gebeld wordt ;-)

10 januari 2018 om 14:48

@wisconsin: de kans dat een grootmacht belt voor Dijks of Youness lijkt me niet heel groot... ;-)

ik ben blij dat ze een keer normaal omgaan met spelers laten we hopen dat dit zoort spelers in de eredivie blijven.

Sparta zoekt nog een linksback, ga dr eigenlijk beetje van uit dat dijks daarheen gaat

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

42 fans
Verdediger, 25 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 18 juli
AC Milan en Atlético Madrid zijn akkoord over Nikola Kalinic. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren