Liverpool-fans achterhalen tweets Everton-verdediger; schorsing dreigt

Woensdag, 10 januari 2018 om 11:25Dominic Mostert • Laatste update: 11:37

Mason Holgate moet vrezen voor een aanklacht en een schorsing. De Engelse voetbalbond FA heeft een onderzoek geopend naar oude tweets van Holgate die opdoken na de veelbesproken wedstrijd tussen Liverpool en Everton in de FA Cup. Liverpool-supporters zouden de tweets hebben opgerakeld, maar inmiddels zijn ze verwijderd.

De tweets bevatten termen als 'fag', 'faggotttttttttt' en 'battyboy'. Ze werden geplaatst in 2012 en 2013, toen Holgate nog minderjarig was. Hij reageerde in de tweets op andere mensen. Als de 21-jarige verdediger van Everton schuldig wordt bevonden, hangt hem een schorsing boven het hoofd. In 2016 moest Burnley-aanvaller Andre Gray vier wedstrijden toekijken nadat homofobe tweets uit 2012 aan het licht kwamen. Een jaar eerder werd Chris Stokes van Coventry City-verdediger voor één duel geschorst nadat hij 'faggots' had getweet.

Het is alweer het tweede onderzoek van de FA waar Holgate bij betrokken is. De bond onderzoekt ook of Holgate racistisch bejegend werd door Roberto Firmino tijdens het verloren FA Cup-duel met Liverpool. De jonge mandekker van the Toffees duwde de Braziliaan vijf minuten voor rust de tribunes in. Op de camerabeelden is volgens de Daily Telegraph te zien dat Holgate tegen scheidsrechter Bobby Madley zegt dat er sprake was van racisme en dat hij Firmino daarom een zet gaf.


Poll

Moet Mason Holgate geschorst worden?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

42 reacties (laatste reactie door theroscoe)

Holgate is nu 21 jaar. Ten tijde dat hij de tweets verstuurd dus 15/16 jaar.
Ik wil de tweets niet goedpraten. Misschien dat een stevige waarschuwing afdoende is, gezien zijn leeftijd destijds.

10 januari 2018 om 11:32

Inderdaad een beetje overdreven om daar nu nog een schorsing voor uit te delen

10 januari 2018 om 11:32

Inderdaad zeg. De uitlatingen van een 16 jarige snotneus. Waar hebben we het over

10 januari 2018 om 11:33

Idd, en waarom dan NU schorsen? Snap ik niet! Is dit alleen maar om een voorbeeld te stellen naar de huidige jeugd?

10 januari 2018 om 11:55

Tja, er zijn ook mensen in opspraak geraakt vanwege hun lidmaatschap aan de Hitler Jugend (prins Claus, Paus Ratzinger bijvoorbeeld) terwijl zij daar toen helemaal niet onderuit konden. En daar zaten ook kinderen van net 10 jaar bij.

Hier had zijn omgeving gewoon tegen moeten optreden, wat moet een 16 jarig joch op Twitter? Zeker als hij het als voetballer ver kan schoppen zou iemand hier wel wat strenger tegen mogen optreden. Dit is een jeugdzonde, geen hele grote, maar wel eentje die heel makkelijk te vermijden is.

10 januari 2018 om 12:13

Prins Claus en Paus Ratzinger, zijn bij mijn weten niet geschorst door de FA, dus snap niet zo goed waarom je dit voorbeeld gebruikt 😉 en betwijfel of zo'n jeugdzonde makkelijk te vermijden is, dan moet je dus 24 uur op zijn lip zitten of zorgen dat hij nooit online gaat, wat weer 24 uur op zijn lip zitten inhoud.

10 januari 2018 om 12:19

Erg veel wedstrijden hebben ze anders ook niet meer gespeeld in de Premier League na die ontdekking

Maar als deze jongen 24 uur per dag opmerkingen wil maken die later als homofoob kunnen worden bestempeld, dan moet je hem inderdaad in de gaten houden denk ik.

10 januari 2018 om 12:22

Wat een vergelijking zeg. Een paar kwetsende tweets posten als 16 jarige of gedwongen lid zijn van de hitlerjugend. Hoe kan je in godsnaam dit als voorbeeld gebruiken. Aardige kronkel in je hoofd denk ik?

10 januari 2018 om 12:30

Jeugdzondes die in het latere leeftijd worden opgerakeld sergiogreene, zo moeilijk is het toch niet?

10 januari 2018 om 13:11

Dat je überhaupt de vergelijking maakt, en nadat je terecht wordt becommentarieerd nog durft te reageren..

10 januari 2018 om 13:14

Maicon123, oh ja, wat vreselijk he. Het gaat om jeugdzondes die in het volwassen leven worden opgerakeld. Als je dat niet wilt zien mag je inderdaad in de gordijnen vliegen, maar dat is niet mijn schuld. Dat komt door jezelf dat je nu zo vreselijk ontdaan bent.

10 januari 2018 om 14:05

Dat komt omdat je vergelijking werkelijk nergens op slaat. Waarom je uberhaupt het voorbeeld van de hitlerjugend neemt terwijl je verklaart dat ze daar uberhaupt niet onderuit konden snap ik ook niet. Hoe kan zoiets in godsnaam dan een jeugdzonde zijn als je ergens toe wordt gedwongen? In welke wereld staat dat gelijk aan willens en wetens mensen beledigen op twitter?

10 januari 2018 om 14:16

Er worden dingen opgerakeld uit een verleden, dingen die blijkbaar verborgen (verwijderd?) waren daarvoor. Dat deed mij denken aan de momenten waarop lidmaatschappen van de Hiter jugend werden bekendgemaakt bij vooraanstaande personen, zoals Claus en Ratzinger. Ik heb erbij gezet dat ze er niet onderuit konden, omdat dat qua leeftijd volgens mij voor Claus en Ratzinger zou moeten gelden, immers werd de Hitlerjugend pas verplicht tijdens de Tweede Wereldoorlog, voor die tijd was het op vrijwillige basis. Misschien is het zo iets duidelijker voor je. Ik weet niet exact wanneer de prins of paus lid zijn geworden, zal vanmiddag voor je kijken of ik het kan vinden als ik tijd heb.

10 januari 2018 om 15:29

@ Sergiogreene, inmiddels gevonden dat Claus niets te verwijten viel, die werd lid omdat hij op het gymnasium ging tijdens de oorlog. Lou de Jong (je weet wel) heeft het toen zelfs nog in opdracht van de regering onderzocht. Ik kom nog terug op Ratzinger!

10 januari 2018 om 11:35

De FA moest er dan gewoon veel eerder mee komen. Dit is best wel sneu snitch gedrag van die Liverpool supporters.

10 januari 2018 om 11:45

Wat doet een 16 jarige snotneus in vredesnaam op twitter? In wie volgt zo'n dreumes? Je kan je afvragen waarom er überhaupt mensen op Twitter zitten, maar een kind heeft daar al helemaal niets te zoeken. Een beetje hersenspinsels uit een brein dat nog lang niet ontwikkeld is (zie zijn tweets hoe onderontwikkeld zijn brein toen was), maar die wel je hele leven kunnen worden opgerakeld.

10 januari 2018 om 11:56

Ik ben zelf ook 21 jaar en was destijds dus ook 16, in 2012/13 was Twitter enorm populair en zaten de meeste 16-jarigen op Twitter, vergelijkbaar met nu de populariteit van Instagram, waar ook de meeste 16-jarigen op zitten. Hij zal dus genoeg volgers hebben gehad, vrienden, teamgenoten etc etc.

10 januari 2018 om 12:04

Ja, ik heb er zelf nooit opgezeten dus misschien weet ik er weinig van, maar ik heb niet het idee dat er iemand ook maar beter van wordt door op jonge leeftijd dat medium te gebruiken. Als ik nu nog zou kunnen worden geconfronteerd met uitspraken die ik als 15 of 16 jarige maakte, ik zou het een hele nare situatie vinden. Daar zouden ouders wat mij betreft wel wat actiever op mogen toezien, je kind begint met zo'n Twitter geschiedenis zijn volwassen leeftijd al met een achterstand.

10 januari 2018 om 12:26

De kinderen wisten al vrijwel niets van Twitter, laat staan de ouders destijds toen Twitter net nieuw of in opkomst was. Makkelijk om het op de ouders af te schuiven, uiteraard hebben die wel een bepaalde plicht in deze maar 9 vd 10 ouders weet niet eens wat hun kids op internet uitspoken.

10 januari 2018 om 12:33

Dat ben ik met je eens, daar ligt een rol voor het onderwijs en de ouders, maar misschien ook wel voor de overheid. Als 16 jarige mag je niet stemmen, je wordt daar blijkbaar nog niet genoeg ontwikkeld voor geacht. Maar je mag wel dit soort dingen schrijven en die kunnen later weer worden opgerakeld. Ik geloof niet dat een puber dat risico al kan overzien, en ik denk dat we ze daar tegen moeten beschermen.

10 januari 2018 om 13:51

Er zijn er genoeg die al de leeftijd van 21 bereikt hebben en nog geen risico's kunnen overzien. Ik weet niet of dat iets van tegenwoordig is, maar daar lijkt het wel op. Beste voorbeeld is Boef zelf, als je dan al ziet hoeveel kinderen zich daaraan spiegelen....best ernstig en het stemt mij redelijk verdrietig dat dit dan de nieuwe generatie moet voorstellen.

10 januari 2018 om 14:18

Ja, daar heb je gelijk in inderdaad, en zeker de beginjaren zijn de gevaren niet goed ingeschat van de sociale media. Medelijden met de generatie die Boef heeft als rolmodel, oprecht diep medelijden dat ze het met zo'n stumper moeten doen.

10 januari 2018 om 14:26

Nee waarom zouden ze die gevaren ook inschatten? En als ze dat al gedaan hadden, waarom zouden ze er dan mee naar buiten moeten treden? Er werden (en worden) immers bakken met geld mee verdiend. Ik heb zelf ook een Instagram en Twitter profiel, maar gebruik het eigenlijk alleen om te lezen/kijken. Als ik dan soms de reacties lees dan krijg ik plaatsvervangende schaamte. Ik hoop oprecht dat mijn zoons dat soort taal nooit zullen gebruiken, maar zich gewoon 'normaal' gaan gedragen....en daarin ligt gelijk mijn taak als opvoeder

Vind het een beetje kansloos voor iets van 5/6 jaar geleden.. homofobe uitlatingen zijn natuurlijk nooit goed maar dit is wat mij betreft flink verjaard. Zie hem liever een flinke schorsing krijgen voor het in gevaar brengen van iemand zijn carrière door hem over de boarding te duwen van 2 meter afstand.

Pro-gay en alles hoor, maar ik vind dat je ook wel een beetje naar de context moet kijken. Richt hij zich met deze woorden echt specifiek tot homoseksuelen (kan hij vanachter zijn scherm uberhaupt weten waar een ander het bed mee deelt?) Of gebruikt hij het woord fag net als vele mensen om iemand mee te plagen/steken zonder daarbij iets te zeggen/bedoelen over hun geaardheid? De Britten hebben zelfs een gerecht dat faggot heet (erg lekker als je weet wat je doet!)

10 januari 2018 om 11:46

Hier kan ik me alleen maar bij aansluiten. In Nederland wordt er ook vaak mee gescholden zonder iets te zeggen/bedoelen over hun geaardheid. Dit gebeurd ook geregeld met het woord m*ngool. Natuurlijk is schelden nooit goed, maar vaak is het bedoeld om te plagen naar vrienden toe.

10 januari 2018 om 15:25

Faggot in Engeland lijkt me een beetje hetzelfde geval als het woord flikker in Nederland. Veel, vooral jonge mensen zien het alleen als scheldwoord en weten vaak niet eens dat het met homoseksualiteit te maken heeft en bedoelen dit al helemaal niet ermee wanneer ze het gebruiken.

Deze tweets zijn van toen hij ongeveer 16 was... heeft iedereen niet wel eens iets puberaals en doms gezegd. Verder lijkt het er niet op dat hij de homo community aanvalt maar de woorden meer als scheldwoorden gebruikt richting boze supporters aangezien hij het over glorysupporters heeft. Dus omdat er het woord homo in zit moet het niet gelijk als homofoob gezien worden.

10 januari 2018 om 11:43

Dit is een groot hedendaags probleem. Mensen grijpen tegenwoordig alles aan als racisme, homofobie, etc. We leven in een maatschappij waar iedereen het slachtoffer wilt zijn, net zoals bij de hele zwarte pieten discussie. Aandacht, aandacht en nog eens aandacht.. Dat is wat we willen. Misselijkmakend.

10 januari 2018 om 11:50

Maar echt precies dit gewoon en dat doet af aan de onderliggende diepgaande discussies die wat bij betreft nodig blijven, maar je krijgt geen zin meer om ze te voeren.

10 januari 2018 om 13:07

Het lijkt inderdaad alsof zulk soort mensen het erom doen. Tegenwoordig is men ook te snel op hun teentjes getrapt. Zo ook met die donkere jongen in de h&m reclame. Racisme is fout en is zeker een probleem, maar ga het niet achter elk onschuldig dingetje zoeken. De mensheid is echt zwak geworden. Holgate heeft iets op 16-jarige leeftijd geroepen en nu komen al die heilige hypocrieten even vertellen hoe fout en homofoob het wel niet is. Belachelijk!

Belachelijk om hem een schorsing te geven voor tweets van toen hij 15/16 was en een gewone tiener was, en bovendien naar zijn vrienden gericht waren. Denk dat iedereen al ooit eens ongepaste dingen heeft gezegd, of het nu op Twitter of in het echt was.

Dat wordt nog wat, met alle schooljeugd nu op instagram, whatsapp etc. Wil je als bedrijf een werknemer kwijt? Even zoeken naar tweets uit zijn kindertijd, voila.

Die jongen moet aangesproken worden op dit gedrag, maar iemand nu schorsen voor iets dat jaren geleden gebeurd is, is lachwekkend.

Edit: ik zou hem eerder goed schorsen voor het feit dat hij iemand zo het publiek/boarding induwt. Als die speler verkeerd terecht komt, heeft ie eeuwig spijt.

Op de camerabeelden is volgens de Daily Telegraph te zien dat Holgate tegen scheidsrechter Bobby Madley zegt dat er sprake was van racisme en dat hij Firmino daarom een zet gaf.

Ben ik nou zo slim of de Engelse media zo dom? De Engelse media is sws niet bijster intelligent of doet zich zo voor, maar dat terzijde.
Het is duidelijk te zien op de beelden dat Holgate pas 'ontploft' als Firmino tegen hem bezig is NA dat hij over de boarding geknikkerd was. Snap ook nog steeds niet dat Holgate geen kaart kreeg daarvoor...levensgevaarlijk.

10 januari 2018 om 12:35

Ja echt belachelijk. Had van mij gewoon rood mogen zijn. Als die met zijn hoofd de boarding raakt dan kan het zo maar einde oefening zijn. Gelukkig sprong Firmino op, maar met je benen tegen de boarding kletsen zou ook al vrij desastreus kunnen zijn.

10 januari 2018 om 13:41

Hij duwde firmino daarna ook nog een keer

10 januari 2018 om 13:48

In dit geval gaat het in het artikel duidelijk over de duw die hij hem geeft waardoor hij in het publiek belandt. Dat was geen reactie op iets imo en het beledigende teksten-deel volgt daarop.

Die fans van Liverpool die hier verantwoordelijk voor zijn zijn me toch een sneue bende zeg, Hou je eens bezig met zoeken naar controversiele tweets van een speler van de concurrent toen ie 16 was, zielig gewoon

In mijn ogen geen schorsing waard natuurlijk. Maar vind het wel heerlijk om te zien dat er Liverpool supporters zijn die deze jongen op een andere manier geschorst proberen te krijgen voor die belachelijke duw en klacht over racisme richting Firmino.

Waarom is iedereen zo snel beledigd en wordt er voor het geringste gestraft en dingen besproken alsof het een maatschappelijke probleem is? Balls on bitches

Liverpool-fans zijn echt ongelooflijk trieste figuren. Als iemand wat doet tegenover hun, dan komen ze met z'n allen in opmars om hun cult van een club te beschermen. Eerst ook met Andre Gray. Die scoorde simpelweg een doelpunt tegen Liverpool. That's it. En uit wraakactie zochten ze naar oude tweets, waarmee ze ook wat vonden en smeerden ze Gray een schorsing aan.

Holgate claimt dat Firmino nigger tegen hem hebt gezegd, dus ze gaan alles opgraven om die Holgate te pakken.

Suarez zegt negrito tegen Evra en ze komen met shirts om Evra te steunen. Vraag me af wanneer die shirts voor Firmino komen.

Walgelijke voetbalclub met walgelijke fans, maar ze zingen Ynwa vlak voor een wedstrijd en ooit gingen 96 mensen dood, dus we doen alsof het God's geschenk aan voetbal is.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 2.

Everton

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.Chelsea4416
6.Liverpool4313
7.Everton435
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
A. DoucouréMiddenvelder242
G. SigurðssonMiddenvelder244
A. IwobiMiddenvelder221
D. Calvert-LewinAanvaller2213
RicharlisonAanvaller215
J. KingAanvaller50
S. ColemanVerdediger150
Voor de complete selectie: Clubpagina Everton.

1 fan
Verdediger, 24 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 3 maart
Rangers maakt zich zorgen over de situatie van Jürgen Klopp bij Liverpool. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren