‘Dat zou Ajax slecht uitkomen, dan kun je stront aan de knikker verwachten’

Woensdag, 10 januari 2018 om 08:00

Ajax stuurde Marcel Keizer vorige maand de laan uit en stelde onlangs Erik ten Hag aan als opvolger. De nieuwe hoofdcoach is momenteel met de Amsterdammers op trainingskamp in Portugal en weet dat hem bij de hervatting van de Eredivisie met Feyenoord en zijn oude club FC Utrecht meteen twee lastige tegenstanders op rij wachten. Volgens Ronald de Boer zal er bij Ajax met angst en beven worden gekeken naar die twee wedstrijden.

“Ik denk dat Marc Overmars die eerste twee toppers met samengeknepen billen zal zitten. Het zou Ajax zeer slecht uitkomen als de ploeg meteen averij oploopt onder Erik ten Hag. Dan is de koppositie ver uit zicht en kun je stront aan de knikker verwachten”, schrijft de voormalige middenvelder van onder meer Ajax in zijn column in Voetbal International.

De Boer vindt de aanstelling van Ten Hag interessant en gewaagd: “Hij heeft geen Ajax-DNA en geen bewezen Ajax-filosofie. Dat wil niet zeggen dat hij ongeschikt is voor deze functie. Dat hij bij FC Utrecht zonder vleugelaanvallers voetbalde, zegt niks over zijn aanpak bij Ajax. Het lijkt me sterk dat Ten Hag geen gebruik gaat maken van de aanwezige kwaliteiten op de flanken.”

Ten Hag liet een tijd geleden weten vleugelspelers achterhaald te vinden, maar De Boer denkt dat de trainer toen doelde op een rechtsbenige speler op rechts en een linksbenige speler op links. Hij is het ermee eens dat dit in het huidige voetbal niet per se meer hoeft: “Het rendement van Justin Kluivert en David Neres bewijst eens te meer hoe gevaarlijk vleugelspelers kunnen zijn als ze naar het centrum trekken.”


Poll

Verwacht jij dat Ajax gaat winnen van Feyenoord en FC Utrecht?


Gerelateerd

32 reacties (laatste reactie door datissjakie)

Als Ajax gaat meedoen om de titel de tweede seizoenshelft zou ik dat razend knap vinden na de trainer te hebben vervangen. Met Frank de Boer lukte het, maar het lijkt me eerder de uitzondering dan de regel. Het zal mij benieuwen, als Ajax die eerste twee wedstrijden slecht doorkomt kan Feyenoord alweer voor het einde van januari gelijk staan.

10 januari 2018 om 08:24

Als als als, het woordje waar je zo weinig aan hebt. We moeten het rustig afwachten hoe het gaat lopen. Het zal lastig zijn inderdaad, maar niks is onmogelijk.

10 januari 2018 om 08:28

Uiteraard, ik zeg duidelijk als, omdat we er tegenwoordig gewoonte van hebben gemaakt om onze slechtste wedstrijd van het seizoen tegen Ajax te spelen, niet zelden in de Arena. Maar goed, na die bak ellende die ze in oktober in de Kuip voorschotelden hebben ze wel wat goed te maken.

10 januari 2018 om 08:43

Leuk Koeral laten we dat 'als als als' vooral niet op het forum bediscussieren, maar alleen maar achteraf conclusies trekken. Dat wordt lekker saai.

Ik vind overigens niet dat ten Hag verantwoordelijkheid gehouden zou mogen worden voor het evt niet meestrijden om de titel. Heeft niet zijn eigen voorbereiding kunnen draaien deze zomer, zijn selectie niet kunnen testen en samenstellen en houdt er ook nog eens een andere speelstijl op na dan nu gebruikelijk is.
Ik zou me voor kunnen stellen dat dat af en toe best punten gaat kosten, zolang er maar echt vooruitgang en structuur in zit lijkt me dat geen probleem. Dan moet hij volgend jaar maar gaan 'knallen.'

10 januari 2018 om 09:27

Ik vind dat je hem daar wel verantwoordlijk voor mag houden, maar je mag hem daar niet op afrekenen. Hij is immers gehaald omdat ze in hem meer vertrouwen hebben dan Keizer, dan mag je ook betere resultaten verwachten (dus ook het gat verkleinen). Ajax heeft nu eigenlijk de aansluiting al gemaakt, geeef je dit weg is het een minpuntje voor Ter Hag, maar niet de doodsteek.
We moeten nu ook niet doen alsof Ajax om de haverklap trainers ontslaat, want Keizer is volgens mij de eerste sinds Jol. wat alweer een behoorlijk aantal jaartjes terug is.

10 januari 2018 om 10:02

Aan de andere kant is het wel zo keizer heeft na 18 wedstrijden 41 punten behaald. Als je deze vorm vasthoudt dan eindig je rond de 80 punten aan het eind van het seizoen en dan doel je waarschijnlijk weer tot de laatste speeldag mee om het kampioenschap.

Keizer is dan ook niet ontslagen om de resultaten, maar vooral om de wisselvalligheid en het gebrek aan vastigheid. Als dit niet verbeterd wordt, in combinatie met gelijkwaardige of mindere resultaten, dan kan je wel stellen dat je Ten Hag hierop mag afrekenen

10 januari 2018 om 14:40

@baardgrasmus

Exact, dat was niet om aan te gluren. In de Arena hebben ze dan zeker wat recht te zetten!
Maar idd, eerst zien dan geloven. Wel lekker dat Utrecht uit trouwens na dat weekeinde pas gespeeld wordt
Sowieso ook fijn dat het daar nu ook onrustig is, ik zie mogelijkheden!

10 januari 2018 om 08:37

Ajax heeft geloof ik de laatste 10 jaar 8 keer tot de laatste dag meegedaan om de titel dus zo'n uitzondering is het niet. Ten Hag zal waarschijnlijk in die eerste 2 wedstrijden wat accenten verleggen maar de boel echt niet gelijk omgooien. Feyenoord thuis om mee te beginnen is misschien wel de beste tegenstander die je kan treffen. Er hangt met die wedstrijd altijd iets in de Arena van hun gaan hier niet winnen en dat slaat 9 van de 10 keer over op de spelers. Ben wat dat betreft banger voor de wedstrijd uit bij Utrecht want die hebben dat juist weer altijd tegen Ajax maar hun zitten nu in een zelfde schuitje met ook een trainers wissen. Bijna alle andere wedstrijden daarna zou Ajax met zen kwaliteit moeten kunnen winnen, of er nou Ten Hag of Keizer voor de groep staat.

10 januari 2018 om 11:50

Dat denk ik ook. Ben vooral benieuwd of ie Frenkie de Jong laat staan of met de Ligt en Wober gaat spelen. Als ie voor dat laatste gaat kan dat natuurlijk ook ten koste gaan van vd Beek of Schone. Ook heel benieuwd naar Taglifico natuurlijk

10 januari 2018 om 14:37

Volgens mij hebben ze dat met Ronald Koeman ook gehad toen net als met De Boer.

Of het nu weer lukt geen idee, we zullen het zien. Als het goed is wel, want verandering van staf zou moeten zorgen voor verbetering qua resultaten. Dat is bij alle clubs zo. Laagvliegers klimmen op naar de middenmoot, middenmoot haakt aan bij de subtop en voor een club als Ajax is er maar 1 plek hoger dan de voor hun teleurstellende 2e plek.

Of het daadwerkelijk gaat gebeuren weet ik niet. Maar goede beleidsvoering zou in moeten houden dat je huidige situatie verbetert ten opzichte van je voorgaande situatie. Dus in dat perspectief zou het niet vreemd zijn. Sowieso zal elke positie nog lager dan de huidige, slechte beleidsvoering betekenen. Dus eigenlijk zijn ze het bijna verplicht, hoe moeilijk die klus ook zal zijn.

Wij zouden idd gelijk kunnen komen met Ajax, maar daar hebben we weinig aan als we dan nog steeds een straatlengte achterstand hebben t.o.v. Az, Psv en in mindere mate Zwolle. Ik denk dat we op het geheel moeten focussen en niet altijd alleen maar met Ajax bezig moeten zijn. We moeten naar onzelf kijken. Ik wil pas gelijk komen te staan met Ajax als dat betekent dat al die andere clubs ook achterhaald zijn. Anders heeft het nog geen zin in mijn ogen

10 januari 2018 om 14:43

We spelen binnen een week drie wedstrijden, daarom zeg ik dat het snel kan veranderen. PEC en AZ achterhalen we wel ga ik vanuit. Het gat met Ajax lijkt groot, maar kan dus voor het einde van januari al gedicht zijn.

Overigens heb ik hardop gelachen om je zin "ik denk dat we op het geheel moeten focussen en niet altijd alleen maar met Ajax bezig moeten zijn. We moeten naar onzelf kijken.". Werkelijk waar, ik vond dit echt een geniale zin om van jou te lezen.

10 januari 2018 om 14:52

Ik snap wat je bedoelt. Tuurlijk moeten we er ons ook wel mee bezighouden, maar niet op blindstaren. Stel heel gekscherend dat we eind van het seizoen gelijk met Ajax zouden staan, maar bijv. Play offs moeten spelen, heb je er geen snars aan.

Nogmaals, dat zal dan vermoedelijk niet het geval zijn, maar begrijp je wat ik bedoel?

We moeten met onszelf vooral bezig zijn en verder je ogen natuurlijk niet sluiten voor Ajax , Psv of concurrenten, maar eerst kritisch naar jezelf kijken, zelf alles willen winnen, vervolgens stijgen en als we dan uiteindelijk hoog staan, dan pas kijken of dat hoger of lager is dan Ajax, Az, Zwolle, Psv of wie dan ook.

Tja, zo kan je vantevoren van alles in twijfel trekken. Ik denk dat de wedstrijd tegen Feyenoord gewonnen wordt, er van uitgaande dat ten Hag geen gekke dingen met de opstelling van de laatste tijd gaat doen.

Idd meteen lastige potjes maar zie het positief. Mocht je deze twee winnen, dan heb je ook meteen een boost aan zelfvertrouwen. Dus zo negatief hoeft het niet te zijn om meteen twee lastige wedstrijden te hebben.

Ik mag hopen dat Overmars en de rest van Ajax gaat kijken naar vooruitgang in het spel en niet puur naar resultaten gaat kijken. Ik hoop ook dat men begrijpt dat twee weken winterstop niet genoeg is om een goedlopend systeem er in te slepen. Ik ben in ieder geval erg benieuwd naar de komende maanden onder Ten Hag.

10 januari 2018 om 09:07

Het spel liep vlak voor de winterstop goed onder Keizer, dus ben benieuwd welke voortgang jij verwacht? Enige wat beter kan zijn de resultaten. Als je denkt dat twee weken niet voldoende zijn, waarom ontsla je Keizer dan? Die had de boel net op de rails. Oftewel, er moeten resultaten komen, dit seizoen nog.

10 januari 2018 om 10:15

Keizer had de boel helemaal niet op de rit, zo wisselvallig als de pest. Op het moment dat het erom ging in de beker liet hij gelijk weer steken vallen. Ik geloof niet dat Ten Hag gelijk al afgerekend zal gaan worden op de eerste 2 wedstrijden, neem aan dat ze duidelijk gaan kijken of er onder hem wel een stijgende lijn ingezet zal worden die wel het maximale uit deze selectie haalt.

Natuurlijk kun je bij 2 mindere resultaten een hetze verwachten.

Een aantal houden zich nu nog vrij rustig, maar dat verandert wel als er in die wedstrijden te weinig punten worden behaald. De lijkenpikkers zitten klaar.

Maar eigenlijk wel alle vertrouwen in 6 punten in die wedstrijden. De selectie is sterk en breed, dus er mogen prestaties verwacht worden !

Ik heb veel respect voor Feyenoord maar ook onder Keizer meende ik een overwinning van Ajax te hebben genoteerd en dat nog tijdens het formuleren van het juiste elftal. Tevens meen ik dat Ajax de oud-trainer van Utrecht heeft gecontracteerd...

Als je met Keizer al veel sterker bent dan Feyenoord, dan kan het toch alleen maar beter gaan? Ten Hag is slim genoeg om niet alles helemaal om te gooien, die brengt een paar accenten aan waardoor het nog beter zal gaan. Uit win je met 1-4, dan zal het thuis wel 6-0 worden.

10 januari 2018 om 09:12

Als je keizer onderschat wel, maargoed een minder resultaat zal inderdaad niet geaccepteerd worden, want het is ook nog eens thuis. Ik moet het allemaal nog maar zien met Ten Hag, denk dat een trainerswissel midden in het seizoen niet verstandig is, mede ook omdat ik vind dat Keizer een fatsoenlijke kans verdiende, minimaal een heel seizoen en gezien de vorige voorbereiding, eigenlijk ook volgend seizoen als hij deze lijn doorzette.

10 januari 2018 om 09:19

Wat is dit nu weer voor beredenering? Dus omdat het de eerste wedstrijd 1-4 was, wordt het nu met een andere trainer opeens 6-0? Was alles maar zo makkelijk als jij doet schetsen. Helaas is de werkelijkheid anders.

10 januari 2018 om 09:45

Veel sterker dan Feyenoord in de onderlinge wedstrijd? Die uitslag is zo ongelooflijk geflatteerd.. Haha. Beide ploegen waren ongelooflijk slecht en Ajax was klinischer met de kansen. Slechtste Klassieker in jaren.

Dat jullie (of Ajax dan) thuis winnen houd ik vast rekening mee, want dat is inmiddels wel een gegeven, maar 6-0 omdat het uit 1-4 was.. Afijn.

Beetje vreemde reactie van de Boer...'met angst en beven'...we hebben het hier over Ajax (!) niet zomaar een of ander clubje in Nederland. Van een de Boer had ik toch meer Ajax kennis verwacht.

Ik als feyenoorder heb ook respect voor ajax en hoop vooral op een mooie wedstrijd. Een puntje pakken zou mooi zijn. Mijn respect voor ajax is helaas wel wat minder geworden. Als ik gisteren op facebook tegen een ajacied zeg dat feyenoord ook een grote mooie traditieclub is en dan te horen krijg dat het niet zo is omdat wij veel minder nationale en internationale prijzen hebben. En dan ook nog eens dat feyenoorders een minderwaardigheidscomplex hebben. Dat gaat me te ver

10 januari 2018 om 09:21

Die gasten moet je laten kletsen en niet serieus nemen. Ja Ajax is een mooie traditie club maar dat geldt ook voor Feyenoord. Ik kan genieten van een volle kuip en ook de strijdlust die er op het veld is en nee zeg dit niet om een discussie aan te gaan, ben 51 en ben die haat gevoelens die er altijd maar is gewoon is zat. Kijk en geniet gewoon vh voetbal

Lijkt me logisch dat er onrust zal ontstaan als beide wedstrijden niet worden gewonnen, maar ik zie dat niet gebeuren.

De thuis wedstrijd tegen Feyenoord wordt zelden niet gewonnen, en in die wedstrijden laat Ajax toch eigenlijk altijd wel zien en merken dat er niets te halen valt. De spanning is voor mijn gevoel meer voelbaar als de week erop aanbreekt, de uitwedstrijd tegen Utrecht. Die vorig jaar trouwens na een fantastisch doelpunt van Schone wel werd omgezet in 3 punten.

Mocht Ajax beide wedstrijden winnen, dan zal dat veel vertrouwen geven, en toch een belangrijke stap met het oog op de concurrent.

Of Ajax kampioen wordt weet ik niet want ze hebben het niet meer in eigen hand. maar met Ten Hag geef ik ze wel veel meer kans dan met Keizer. Die maakte zo veel tactische fouten en foute keuzes en dat zie ik Ten Hag niet doen. Overigens is de wedstrijd tegen Feijenoord perfect voor Ajax. Hier gaat het veel minder om tactiek de laatste jaren maar is het vooral strijd en passie. Hier zal de invloed vd trainer minder groot zijn.

Och, daar hebben we het orakel R. de Boer weer hoor.... niet doen alsof de stront aan de knikker iets met de positie van Ten Hag te maken haat hebben... Als Ajax verliest is het sowieso onrust binnen de club.. dus die link slaat nergens op.

Erger me altijd al aan zijn manier van praten met de telkens terug komende "he" tijdens elke zin... misschien komt mijn irritatie daar nog het meeste van.. zo, dat is eruit. amen.

10 januari 2018 om 12:58

Heeft inderdaad niets met Ten Hag te maken, die kan juist nog wel wat potten breken. Stel dat Keizer nu twee keer een slecht resultaat zou neerzetten, dan moest Ajax in februari naar een nieuwe trainer op zoek. Ik begrijp de timing van de wissel wel, omdat Ten Hag nu de tijd en oefenpotjes heeft om de boel naar zijn hand te zetten.

10 januari 2018 om 14:25

Haha, ja hetzelfde, snap ook niet dat niemand dat ooit tegen hem zegt om daar nou eens mee te stoppen, als je erop let is het zooo irritant.

Maar vind wel dat hij gelijk heeft dat de keuze riskant is. Natuurlijk zijn er nog maar twee poppetjes over, waarbij Edwin voornamelijk een meeloper blijkt, dus Overmars kan ten Hag wel even uit de wind houden, maar zoveel krediet heeft Overmars bij de supporters nou ook weer niet. Ja, hij is goed bezig et aan en verkoop de laatste tijd maarja, dat is niet alles.

Zijn keuze ten Hag is er nu maar die heeft qua internationale ervaring (okay 4e niveau Duitsland en een foto met Pep) en zeker qua uitstraling weinig voor op Keizer. Ten Hag is succesvoller geweest (marginaal) en Keizer had meer band met Ajax en Amsterdam. Wat dat betreft is de een op papier niet veel meer dan de ander. Maar, laat me graag verassen natuurlijk.

Ik had graag Seedorf/ten Cate gezien, maarja die persoonlijkheden zijn een beetje te sterk voor Marc en Ed, dus dat zal em niet worden totdat er een krachtige leider zit.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

19 fans
Coach, 48 jaar
SeizoenClub
2018- Ajax
2015-2017 FC Utrecht
2013-2015 Bayern München II
2012-2013 Go Ahead Eagles

In de wandelgangen

Woensdag 18 juli
AC Milan en Atlético Madrid zijn akkoord over Nikola Kalinic. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren