‘Vitesse geeft nu al 25 tot 30 miljoen uit, hoe moeten wij dan concurreren?’

Woensdag, 10 januari 2018 om

FC Groningen raakte Bryan Linssen afgelopen zomer kwijt aan Vitesse, dat een miljoen euro betaalde voor de middenvelder en hem een substantieel hoger salaris kon beloven. Hans Nijland vreest dat zulke dingen in de toekomst vaker zullen gaan gebeuren en de algemeen directeur sluit een verkoop van de Trots van het Noorden aan private investeerders in de toekomst niet meer honderd procent uit.

“Het is iets waar ik veel over nadenk de laatste tijd. Zó lastig. Onze omgeving wil een benaderbare volksclub. Maar vindt ook dat we moeten meedoen om Europees voetbal. De werkelijkheid is dat wij niet meer kunnen opboksen tegen Vitesse en FC Utrecht”, legt hij uit in gesprek met Voetbal International.

Nijland geeft aan dat onder meer Roda JC Kerkrade, FC Utrecht, ADO Den Haag en NAC Breda in private handen zijn, terwijl Ajax beursgenoteerd is. De Groningers bevinden zich volgens de bestuurder in een groepje met PEC Zwolle en sc Heerenveen, dat ‘op moet boksen tegen het private geld’: “De rek is er aan alle kanten uit.”

Nijland ervaart dat de belangstelling van de fans af begint te nemen en dat het steeds moeilijker wordt om hoofdsponsors te vinden. Private investeerders zijn dan een manier om nieuw kapitaal binnen de club te halen: “Verkopen wij in dit stadion alles uit, dan houdt het op bij 22 miljoen. Vitesse geeft nu al 25 tot 30 miljoen uit. Hoe moeten wij dan nog concurreren? Het zou onverantwoord zijn om er niet over na te denken.”


Poll

Ben jij het eens met Hans Nijland?


Gerelateerd

67 reacties (laatste reactie door vakkie-l)

Naar jezelf kijken. Groningen heeft jaren stilgestaan. Als je dan nu met je visie niet verder komt dan "misschien meer geld?" wordt het wel erg duidelijk dat je aan vervanging toe bent.

10 januari 2018 om 08:06

Het is de realiteit en een conclusie op basis van de afgelopen paar jaar. Vitesse en Utrecht waren nooit zover gekomen zonder die tientallen miljoenen van die eigenaren. Daar valt op lange termijn lastig mee te concurreren als ze structureel meer kunnen uitgeven omdat hun suikeroom de tekorten toch wel dekt.

10 januari 2018 om 09:31

Maar als die clubs amper profijt uit hun miljoenen weten te halen ligt de subtop gewoon open voor een club met goed beleid. Hopelijk ziet Nijland dat.

10 januari 2018 om 08:20

Hij geeft aan dat Groningen een benaderbare volksclub wilt zijn. Dat is de reden om geen private geld aan te trekken. Ik vind het juist wel te prijzen dat ze het lang geprobeerd hebben zonder een investeerder. Maar ik kan me voorstellen dat ze op een gegeven moment zien dat ze achter lopen op de rest en dat wil je als club zijnde ook niet. Dan moet je op een gegeven moment wel.

10 januari 2018 om 09:32

Dat is inderdaad te prijzen dus ik hoop op een tussenoplossing. Geld alleen gaat ze toch niet helpen.

10 januari 2018 om 15:46

Groningen doet het de laatste jaren gewoon minder. De Sponsorinkomsten zijn achteruit gegaan en de verkopen zijn ook naar beneden gegaan. Groningen schrijft al weet ik hoeveel jaar geen zwarte cijfers als ze niet spelers verkopen.
Ik hoop niet dat ze zwichten voor het grote geld. Groter geld betekend dat je hogere lonen krijgt voor spelers, dat is nu net iets wat eigenlijk naar beneden moet gaan. In tijden van de crisis zijn die lonen nog net zo hard gestegen, dat terwijl andere bedrijven juist hebben kunnen besparen op lonen door ze te bevriezen of wat dan ook. Groningen heeft inderdaad geen groot achterland die willen investeren in de club. Supporters aantallen nemen ook al tijden af, maar dat komt niet alleen doordat ze mindere spelers hebben, ze hebben ook gewoon de verkeerde spelers gehaald. Om er maar in blijven meegaan vind ik echt teloorgang van het Nederlands voetbal.

10 januari 2018 om 08:38

Glory; das makkelijk lullen. Welke Nederlandse club heeft zich op basis van alleen maar een 'gezonde bedrijfsvoering' zonder extern geld een beetje in de subtop weten te nestelen?
AZ kende een jumpstart met Scheringa. Vitesse haalt het uit het Oosten van Europa (of Engeland, dat is betwistbaar) en Utrecht heeft van Seumeren. Twente had de schimmige financiele huishouding van Munsterman. Feyenoord had 'de Vrienden' en PSV een aantrekkelijke deal met de gemeente. Je kunt concluderen dat Ajax bijna de enige in de top is met een gezonde bedrijfsvoering.

10 januari 2018 om 08:57

Ajax is niet te vergelijken hierin, zij hebben alles te danken aan de 'grote' naam van de topjaren die ze hebben gehad. Zo staan ze er ook in het buitenland goed op, dit levert aan inkomsten zoveel meer op dan ieder andere club in NL. Hier moet je natuurlijk ook goed mee om gaan, en alles eruit halen wat er in zit, dat doen ze dan wel weer goed. Maar voor clubs als Groningen, Heerenveen, etc. is dit natuurlijk onmogelijk.

10 januari 2018 om 09:36

Klopt allemaal maar zou het niet vet zijn om hier eens wat te lezen over wat wel mogelijk is? Ik ben wel klaar met het lezen dat de voetbalwereld enkel om geld draait. Hoe gaat Groningen het Leicester van Nederland worden?

10 januari 2018 om 14:36

Je kunt PEC Zwolle noemen. En Heracles die het toch beide heel sterk doen ondanks de middelen.

12 januari 2018 om 21:14

PEC heeft een spelersfonds en externe investeerders? En ze doen het nu wel ff leuk, maar die gaan ook gewoon weer zakken.

10 januari 2018 om 08:54

Dat is wel heel makkelijk gesteld. Concurreren met Ajax, PSV, Feyenoord en Utrecht zou voor Groningen sowieso onmogelijk moeten zijn. Het achterland aan sponsoren is voor die clubs gewoon veel groter. Vitesse is dankzij oliegeld inmiddels ook een paar stappen verder. Nu er wat meer clubs zijn met externe investeerders zou het kunnen dat daar meer clubs bij komen, maar AZ, Heerenveen en Twente zijn clubs met vergelijkbare mogelijkheden als Groningen. En ook clubs als NAC, Roda en ADO staan nu qua mogelijkheden nog niet boven Groningen, dus op dit moment presteert Groningen gewoon zwaar onder niveau. Nijland zal creatief moeten zijn en het opleidingscentrum van Noord Nederland moeten worden om meer financiële middelen te genereren. Nu worden er vooral veel onbeduidende spelers gehaald en staan ze stil. Ik vind deze roep naar extern geld (want zo zie ik het) wel erg vroeg komen. Echter om te stellen dat Nijland aan vervanging toe is, terwijl hij Groningen echt vooruit heeft geholpen de afgelopen 10 jaar, vind ik prematuur.

10 januari 2018 om 09:12

Utrecht staat onterecht in dat rijtje, dan hoort eerder AZ in dat rijtje thuis die zijn in alles veel verder.
Edit: Oh ik zie het al je bent voor Utrecht en dat verklaart natuurlijk alles-

10 januari 2018 om 09:42

Precies. Wordt eerst maar eens de beste van dat rijtje, dan richt je je daarna op Vitesse en Utrecht of wie dan ook. En onderscheid jezelf. Tien jaar geleden deed Groningen dat nog op gebied van scouting. Hoe gaan ze dat nu doen?

10 januari 2018 om 09:59

Wederom: lekker makkelijk.
Als we Ajax, Psv, Feyenoord, AZ, Twente, Utrecht en Vitesse buiten beschouwing laten en vervolgens kijken naar groningen, heerenveen, zwolle en heracles.... dan behaalt groningen de laatste 3 jaar de meeste punten. Dus misschien zijn ze gemiddeld genomen al de beste van dat rijtje.
En onderscheiden? Dat doen ze nu dus door hun eigen broek op te houden.

10 januari 2018 om 10:41

Vakkie-L

En jij bent anti-Utrecht.. Blijft schrijnend om te zien hoe vaak je reageert in een wedstrijd van Utrecht en nu ook op de terechte reactie van Remcob.

Als je namelijk goed leest zegt hij dat bij clubs als Ajax-PSV-Feyenoord en Utrecht (als grote stad) het makkelijker is om sponsors te vinden. Daarnaast is het voor bovengenoemde clubs makkelijker om meer toeschouwers te trekken gezien de grootte van de club of stad.
Waarom zou hij Alkmaar noemen? Dat is geen grote stad? Zou die eerder Den Haag noemen, maar die staan geen top-5 dus kan je niet benoemen als je dit artikel ook hebt gelezen, want ze willen concurreren met de clubs als Utrecht en Vitesse.. (oftewel de top-5 a top-6)

Dat AZ nu boven Utrecht staat, zegt mijns inziens niet over sponsorwerving. Daarnaast werd Utrecht vorig jaar 4de en AZ 6de met 13 punten minder en rolden ze op in Galgenwaard. Dus waarom Utrecht zo bashen? Waarom?

10 januari 2018 om 11:51

Ijsmuts bedankt voor het uitzoeken. Dan kunnen ze verder naar boven kijken. Willen ze groeien zullen ze zich toch echt moeten onderscheiden. Eigen broek ophouden is niet genoeg, dat blijkt.

10 januari 2018 om 12:17

Ik denk niet dat het achterland van Utrecht zoveel groter is dan dat van Groningen. Verder denk ik dat je het achterland van AZ en Vitesse onderschat...

11 januari 2018 om 14:32

Ik ben helemaal niet anti Utrecht dat zijn jouw woorden. En zovaak reageer ik niet eens op Utrecht topics, heb wel wat beters te doen met mijn tijd. Jij vindt het gewoon niet leuk dat ik kritisch reageer op je cluppie en dat is jouw probleem en niet de mijne.

De provincie Utrecht heeft 1.2 miljoen inwoners, waarvan 310.000 in Utrecht zelf? Ik noem AZ als vergelijking omdat Noord-Holland ongeveer 2 miljoen inwoners heeft, waarvan 850.000 in Amsterdam. Dus eenzelfde 1.2 miljoen, maar waarvan slechts 110.000 in Alkmaar zelf en verspreid over een grotere omgeving.â 

Volgens het FD is de begroting van AZ ongeveer 6 miljoen hoger. Op basis van het 'achterland' zou je zeggen dat Utrecht minstens net zoveel potentie moet hebben.â 

11 januari 2018 om 15:59

En ik ben helemaal niet voor Utrecht (ook al woon ik er). Maar even realistisch gezien is het achterland van AZ totaal niet vergelijkbaar met dat van Utrecht. De reden dat ik dit zeg is dat Noord Holland (exclusief Amsterdam) nog niet de helft van de economische bijdrage heeft als Utrecht.

Ado roda en nac gaan nou ook niet zo lekker, dus of dat nou de oplossing is.....

10 januari 2018 om 09:18

ADO gaat anders prima nu. Er is rust binnen de club en de resultaten zijn ook goed.

Moet je ten koste van alles op willen boksen tegen clubs als Vitesse en Utrecht? Ik denk het niet. Voor mij is de herkenbaarheid het belangrijkste en als we dan eens in de 5-8 jaar mee doen om Europees voetbal is dat prima, maar begin bij herkenbaarheid. Daar ontbreekt het nogal aan op dit moment

10 januari 2018 om 08:20

Maar dat is juist het moeilijkste. Want wat is 'herkenbaarheid'? Iedere supporter van een club kent een andere definitie van het begrip herkenbaarheid. Het kan zijn dat je wilt dat je vooral Nederlandse/Groningse spelers aantrekt, het kan zijn dat wilt dat spelers en staf klompen dragen voor een training, dat de spelers bij de supporters langs gaan? Een doelstelling als een bepaalde plek op de ranglijst voldoet aan de SMART-eisen en is dus makkelijk meetbaar

10 januari 2018 om 15:07

Herkenbaarheid is strijd en aanvallend voetbal. Er 200% inkletsen. Er zijn nu teveel pussy's in t elftal.

10 januari 2018 om 12:20

Zijn Vitesse en Utrecht niet meer herkenbaar dan? Volgens mij spelen beide clubs al jaren met een deel dat uit de eigen jeugd komt en is er verder niets aan de clubcultuur veranderd bij beide clubs na hun overname...

Ik hoef geen rare snuiter bij de club. Gelukkig hebben de supporters een gouden aandeel wat betreft clubkleuren, logo, speelstad enz. Dus zo’n gedrocht als Red Bull zal er wel niet komen. Maar straks zit je opgescheept met zo’n Chinees zoals bij ADO. Ik speel liever tussen plek 8-10 met af en toe een uitschieter maar boven dan dat de ziel van de club verloren gaat.

10 januari 2018 om 09:23

Clubkleuren, stadion, logo etc kunnen ook bij ADO niet verandert worden vanwege het gouden aandeel...en wat betreft de Chinezen is er nu meer duidelijkheid en begrip voor elkaar.

10 januari 2018 om 12:23

Bij Vitesse hebben de supporters ook het gouden aandeel in handen en kasn de eigenaar dus ook de clubkleuren, speelstad, logo etc niet veranderen...

Feit is nu dat het stadion half leeg is en met de huidige stand op de ranglijst het televisie geld ook nog eens minder gaat worden. Het spelers materiaal is zwaar onder de maat en omdat er geen geld is om bij te kopen zal hier voorlopig ook geen verbetering in komen. Persoonlijk had ik gehoopt dat er met de komst van een aantal grote bedrijven in de Eemshaven wat geld te halen viel maar of ze zijn niet geinteresseerd of bij de FC zitten ze te slapen. Als er niet snel een kapitaal injectie komt zal fc Groningen afdalen tot de krochten van de eredivisie of nog erger.. Helaas kun je vandaag de dag niet meer zonder een suikeroom. e.e.a. geniet ook niet mijn voorkeur maar afglijden tot de onderste regionen ook bepaald niet. Dan toch maar in de etelage....

10 januari 2018 om 10:29

Ik ben het met je eens. Waar zijn al die miljoenen gebleven door de verkoop van de toppers van welleer. Berg, Suárez, Matavz, Tadic, Granqvist, Kostic... Als je alleen al nagaat dat er voor Berg 10-13 miljoen betaald is... Hoewel ik het opschrijf, zijn er natuurlijk ook gigantische flaters geslagen. Femi voorop natuurlijk. En daarnaast een hoop spelers transfervrij laten gaan.

10 januari 2018 om 11:14

Het is geen feit dat het stadion half leeg is. Eerder zit er zo'n 80 tot 90 procent.

10 januari 2018 om 12:25

80 a 90 procent? Laat me niet lachen man. Dat maakt de club iedereen wijs met hun cijfers maar in werkelijkheid zit er bij de meeste wedstrijden nog geen 14000 man...

10 januari 2018 om 17:43

Ik zit elke wedstrijd in het stadion, ik zie toch met mijn eigen ogen hoeveel man er zitten?

10 januari 2018 om 22:16

Grappig, ik bern er dit seizoen twee keer geweest en beide keren hadden ze iedereen net zo goed op de onderste ring kunnen neerzetten...

Maar waarom kan PEC het dan wel bolwerken om een goede selectie te formeren met toch ook vrij beperkte middelen. Sinds dat PEC in de eredivisie is geraakt hebben ze met beperkte middelen altijd naar behoren gepresteerd met ook nog eens goed voetbal. Waar PEC nog spelers weet te vinden door creatief te zijn, is Groningen al jaren die “feeling” kwijt wat betreft het creatief scouten van talenten. Van spelers als Tadic, Kostic en Granqvist zijn ze gegaan naar het halen van spelers als Sorloth, Doan en Memisevic.

10 januari 2018 om 08:58

Het gaat niet puur om de selectie.. bij PEC zit momenteel alles mee, volgens mij stonden die vorig seizoen nog 14e... het gaat om geld van buitenaf, Vitesse heeft eigenaren gehad die er miljoenen in hebben gegooid, noem de naam van semeuren en het stadion klopt in elkaar. Ook clubs als Roda, ado, etc hebben dat gedaan. Met een beetje gemak staat Groningen straks ook een jaar op de plek waar Zwolle nu staat. Ik prijs dit beleid juist, niet meer uitgeven dan er binnen komt! Op eigen kracht.

10 januari 2018 om 09:11

Wat betreft het scouten is Groningen slachtoffer geworden van hun eigen succes. Hun 2 topscouts zijn weg gekocht door Udinese en PSV en het hoofd scouting door Ajax. Aangezien het vroeg scouten van toptalent echt een vak is heb ik er wel begrip voor dat ze daar het nu even wat minder doen. Dat er al jaren geen goede jeugd meer doorkomt lijkt me problematischer.

10 januari 2018 om 09:25

Die hebben externe geldschieters en spelersfonds.

FC Groningen was altijd een subtopper in het verleden (net als bijv Twente) en absoluut verder dan clubs als PEC of AZ.

Nu vergelijken ze zich met Heerenveen en PEC maar je moet concluderen dat FC Groningen aan alle kanten ingehaald is door andere clubs. Het is dan ook wel arrogant om je te vergelijken met Heerenveen en PEC aangezien Groningen lang niet zo ver is. Ook zie ik de toekomst van PEC veel rooskleuriger in dan Groningen. PEC zit in een economisch groeiende regio terwijl in het noorden voor Groningen het steeds moeilijker wordt om sponsers te vinden. Steeds minder werkgevers kiezen voor het Noorden als vestigingsplaats. Roda heeft in het zuiden het zelfde probleem en als er minder bedrijven zitten krijg je ook minder sponsers.

Als in Groningen ook nog eens gestopt wordt met aardgas zal de werkgelegenheid bij verschillende bedrijven en ook toeleveranciers in het noorden nog minder worden. Vergrijziing neemt ook enorm toe in dit soort gebieden (idem in het Zuiden). Gevolg nog minder werkgelegenheid en minder sponsors. OOk bijvoorbeeld Essent heeft gekozen voor een andere vestigingsplaats dan Groningen (Nu zwolle en Den Bosch). terwijl men decennia in Groningen zat. Ziggo heeft het hoofdkantoor ook al weggehaald uit Groningen en meer grote bedrijven volgen.

Als je reel bent is de aantrekkelijkheid van de woonplaats bepalend voor de groei van een voetbalclub. Zwolle mag dan een kleinere stad zijn dan Groningen maar de werkgelegenheid in die regio is vele malen groter dan in de regio Groningen. Vandaar dat Groningen PEC nooit meer zal gaan inhalen.

Ik denk dat Groningen een stukje realitetiszin mist, men moet accepteren dat bovenaan het rechterrijtje (met af een toe een kleine uitschieter) het hoogst haalbare is maar dat de doelstelling eerst maar eens moet zijn lijfsbehoud. Ze moeten zich spiegelen aan clubs van gelijk niveau en ja ze zijn beter en hebben meer potentie dan Roda en Excelsior voor lange termijn. Maar clubs als VVV Heracles en Willem 2 dat zijn de clubs waar ze zich mee moeten gaan meten. Heerenveen (meer potentie) PEC (al lang uit zicht), Vitesse, AZ, Twente, Heracles tja dat is allemaal qua toekomst veel rooskleuriger

10 januari 2018 om 09:05

Wat een lul verhaal. Heerlijk mee gaan in de waan van de dag. Wat jij hier doet is het vinden van argumenten die passen bij de huidige situatie. Terwijl de huidige situatie niks zegt over de lange termijn. Dus omdat o.a Ziggo en Essent zijn vertrokken is onze toekomst in de subtop verloren gegaan? Groningen (Stad) is juist in groei, net als de Eemshaven. Ja, de omgeving van de stad Groningen stelt niks voor qua bedrijfsleven. Correct. Maar dit was in 2006/2010 ook al het geval. Dus dit is geen oorzaak. De oorzaak zit hem voornamelijk in het feit dat A) wij in een mindere periode zitten en B) voormalig concurrenten als Vitesse, AZ en Utrecht meer te besteden hebben. Waarom hebben zij dat? Voornamelijk door externe investeerders. En is dat niet precies het punt van Dhr Nijland? Verder vind ik het wel heel optimistisch om PEC en Heracles hoger in te schatten dan de FC. Waarop baseer je dat? Hun financiële middelen? Hun geweldige prestaties op de lange termijn? Hun enorme achterban?

10 januari 2018 om 09:07

Pardon. PEC is niet alleen beter, maar ook "allang uitzicht" blijkbaar. En wat verklaard volgens jou de grotere potentie van Heerenveen? De bruisende economie in Friesland?

10 januari 2018 om 09:41

Hij praat Maar wat...laat gaan. @AXJAcfa Pec komt net kijken in de Eredivisie en heeft een 13e/14e begroting. Pec speelde vorig seizoen Nog degradatievoetbal en dat het nu mee zit wil niet zeggen dat ze veel verder zijn en niet meer in te halen zijn.

10 januari 2018 om 09:23

PEC niet meer in te halen door FC Groningen? Wat een lachwekkend verhaal. PEC streed vorig seizoen tegen degradatie.of was je dat vergeten? Groningen heeft het afgelopen decennium viermaal Europees voetbal gehaald, de beker gewonnen en is op één keer na altijd in de top 8 geëindigd. Geen enkele club heeft zo vaak play-offs gespeeld als ons. Vooralsnog spelen wij in een veel groter stadion en hebben wij een veel hogere begroting dan PEC en veel meer clubs waar wij ons zogenaamd aan moeten zouden meten volgens jou. Als jij denkt dat de regio hier leeg loopt heb je het goed mis. De stad Groningen is juist groeiende in werkgelegenheid en nieuwe bedrijven. Wij staan zelfs op de tweede plaats van Nederland als het gaat om snelstgroeiende bedrijven die hier aanwezig zijn.

10 januari 2018 om 09:34

Wat een hoop onzin zeg. Pec is Groningen helemaal niet voorbij. Kijk alleen maar naar de begroting van PEC en die van Grunn en je ziet dat PEC nog een degradatie begroting (11miljoen) heeft.

10 januari 2018 om 10:29

https://tallsay.com/page/4294992167/begrotingen-clubs-eredivisie-2017-2018

10 januari 2018 om 11:43

Wat een gelul. De stad Groningen en omgeving is economisch een stuk aantrekkelijker voor bedrijven dan de dorpen Zwolle en hoereveen

Tja, als je privaat geld als vijand ziet dan ga je niet groeien en kun je op termijn inderdaad niet concurreren. Ajax verdiend meer en meer sponsorgeld en is nu ook gaan beleggen met de gemaakte winst, waar is het geld van bv. Suarez gebleven?

Na het Noordlease stadion (euroborg) nu Red Bull Grunn? of NAM Groningen? doen ze ook eens wat terug voor de omgeving..

On topic, het is toch niet tegen te houden, supporters willen niet afglijden en dan heb je toch echt geld nodig uit het bedrijfsleven, denk dat dat voor heel veel Nederlandse clubs gaat gelden in de toekomst. Anders wordt het voetballen tegen Jong Ajax en PSV over een aantal jaar.

Het jammere in NL is dat de grote sponsoren niet te veel willen sponsoren.
Zo had Campina in 2016 362 miljoen euro winst. Dan kan je toch wel als sponsor 5/6 miljoen neerleggen.

Vitesse geeft helemaal geen 30 miljoen uit. Dat bedrag ligt toch echt een stuk lager aangezien ook vitesse de inkomsten en uitgaven gelijk wil hebben. Maar we zijn inmiddels wel gewend dat mensen totaal geen idee hebben waar ze over praten als het over Vitesse gaat en met onjuiste feiten strooien. Daarnaast heeft Nijland inmiddels aardig een naam qua onzin uitspraken...

10 januari 2018 om 11:48

Misschien ff goed lezen wat hij zegt, er staat namelijk dat Vitesse 25 tot 30 miljoen uit geeft en aangezien Vitesse een begroting heeft van 26 miljoen klopt dat dus, zeker gezien de verwachting dat ze dit seizoen nog een klein verlies zullen draaien, zeg anderhalf miljoen, dat betekent dat Vitesse 11 miljoen meer uit kan geven dan Groningen

10 januari 2018 om 12:36

Vitesse maakt dit seizoen winst door (uitgestelde) transfergelden en de flinke pot met geld van de UEFA...

10 januari 2018 om 11:52

25 miljoen dan? Iedereen is ervan op de hoogte dat er al voor 100 miljoen aan extern geld in Vitesse is gepompt de afgelopen jaren. Dat Vitesse de inkomsten en uitgaven nu gelijk willen hebben zal ongetwijfeld zo zijn. Maar de flinke gaten in de begroting werden tot nu toe altijd aangevuld door die eigenaar. Dat levert Vitesse simpelweg een concurrentievoordeel op en dat is waar Nijland op doelt.

10 januari 2018 om 12:37

En hoeveel van die 100 miljoen zat hem in onder andere het nieuwe trainingscomplex? Dat was al ongeveer de helft van dat bedrag...

10 januari 2018 om 18:43

Groningen moet zoiets zelf ophoesten. Was makkelijker geweest met een eigenaar.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Groningen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
18.NAC Breda3-10
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Sergio PadtKeeper10
Todd KaneVerdediger10
Mike te WierikVerdediger10
Django WarmerdamVerdediger10
Kasper LarsenVerdediger10
Etiënne ReijnenVerdediger10
Juninho BacunaMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Groningen.

26 fans
Aanvaller, 27 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Vitesse 6 1 2 0
2017/2018 Vitesse 37 17 5 0
2016/2017 FC Groningen 30 11 5 1
2015/2016 FC Groningen 30 3 6 0
2014/2015 Heracles Almelo 33 10 6 0
Laatste voetbalnieuws

Slutsky snapt niets van Vitesse: ‘Het was slecht en ik ben teleurgesteld’

De Airborne-wedstrijd is voor Vitesse in een zware teleurstelling geëindigd. Het team van Leonid Slutsky verslikte zich zaterdagavond in ADO Den Haag: 1-1. De rekening voor alle kansenmisserij kreeg Vitesse na...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 23 september
Tottenham Hotspur mengt zich in de strijd om David Neres. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren