‘Als ik dat blijf doen, hoop ik dit jaar mijn debuut te maken voor Oranje’

Woensdag, 10 januari 2018 om 07:00

Justin Kluivert maakte nog geen jaar geleden, op 15 januari, zijn debuut in de Eredivisie en achttienjarige aanvaller heeft zich sindsdien ontwikkeld tot een volwaardige basisspeler bij Ajax. Het talent, dat binnenkort zijn contract in de Johan Cruijff ArenA gaat openbreken, wil dit jaar die stijgende lijn doortrekken en hoopt in mei de landstitel te kunnen vieren met de Amsterdammers.

“Dat is het belangrijkste doel voor dit jaar. Ik geloof er nog echt in”, vertelt Kluivert in gesprek met het Algemeen Dagblad. De jonge aanvaller staat de laatste maanden in de basis: “Ik ben blij dat ik de laatste tijd de kans heb gekregen als linksbuiten. Dat is echt mijn positie. Maar het zal beter moeten, ik moet meer goals maken.”

Kluivert begint ook een bekende te worden van de verdedigers in de Eredivisie en dat merkt de buitenspeler doordat hij vaak dubbele dekking krijgt. Dat vat hij maar op als een compliment: “Begin dit seizoen heb ik een mindere periode gehad. Dan dacht ik te veel na, terwijl ik op mijn gevoel moet spelen. Als ik dat blijf doen, hoop ik dit jaar te debuteren in Oranje. Net als mijn vader, ja.”

Ajax haalde in het eerste seizoen van Kluivert de finale van de Europa League en hoewel hij zelf niet in actie kwam tegen Manchester United, gingen de beelden van een gesprek tussen de aanvaller en José Mourinho wel de wereld over: “Hij heeft het geen seconde over een transfer gehad. Hij vond het gewoon leuk mij te zien. Mourinho kent mij nog uit de tijd dat ik een klein ventje was en mijn vader bij Barcelona speelde toen Mourinho daar werkte als assistent-trainer. Het was zonde dat ik tijdens die finale niet speelde, maar de weg ernaartoe was bijzonder om als ventje van zeventien mee te maken.”


Poll

Verwacht jij dat Justin Kluivert dit jaar gaat debuteren voor Oranje?


Gerelateerd

37 reacties (laatste reactie door iniestajax)

Ik hoop vooral dat Justin eerst zijn contract verlengd. Als hij blijft presteren, komt Oranje vanzelf. Depay krijgt er een concurrent bij....

10 januari 2018 om 08:11

Depay was topscorer eredivisie !!!! Dat gehyp hier ook altijd

10 januari 2018 om 08:39

Dat was Bjorn Vleminckx ook en ik heb toch meer vertrouwen in Kluivert dan in Bjorn, maar ik snap je punt. Kluivert moet eerst langer dan een paar wedstrijden presteren; dan komt Nederland van zelf wel. Hij maakt in ieder geval kans aangezien we voor de vleugels nou niet veel keuze hebben met Depay, Promes, Berghuis en Babel (puur kijkend naar de laatste interlands).

10 januari 2018 om 08:49

Bjorn speelde in de spits. Depay was ook een buitenspeler.

10 januari 2018 om 12:08

Ja joh, Depay was op zijn 18e topscoorder van de eredivisie. Grappig, een Ajacied vergelijken met een 4 jaar oudere speler van PSV op dezelfde positie is de normaalste zaak van de wereld. Maar twee verdedigende talenten met elkaar vergelijken die even oud zijn en dan roepen dan de een geen eens in de buurt komt bij de ander gezien zijn speelminuten is not done.......

10 januari 2018 om 08:13

Heeft Depay dan nog geen concurrentie van bijv. Babel?

10 januari 2018 om 09:37

Ze kunnen in mijn ogen ook prima samen spelen, Depay komt graag in de bal en Kluivert heeft weer meer diepgang. Vullen elkaar prima aan, probleem zit hem meer in wat er achter de voorhoede staat, met deze spelers heb je eigenlijk een type Ziyech nodig om ze we te sturen/bedienen.

Als hij met beide benen op de grond blijft staan, hard blijft werken en nog even geduld heeft en wat langer bij Ajax blijft, zodat hij speelminuten kan blijven maken, kan hij zeker een mooie carrière tegoed zien. Zou goed zijn om hem in ieder geval al eens mee te nemen in de selectie van het Nederlands elftal, om te kijken hoe hij met deze stap weer om zal gaan. De komende periode spelen we toch helaas alleen oefenpotjes met het Nederlands Elftal.

10 januari 2018 om 08:19

Dat moeten we juist helemaal niet doen. Selecteren om te kijken hoe een speler er mee om gaat slaat gewoon nergens op. Je eerste stukje is perfect. Hard werken en met beide benen op de grond blijven staan. Dan komt die selectie vanzelf wel wanneer de tijd rijp is. Na een aantal leuke potjes is het gewoon niet zo ver, tenzij de spoeling zo dun is dat je daadwerkelijk bij een speler als Kluivert uit komt. Ook al betreft het slechts oefenwedstrijden, dat vroeg selecteren voor Oranje heeft zowel Oranje als het gros van de jonge spelers die mee mochten niets gebracht.

10 januari 2018 om 18:23

Ik snap wat je zegt, kan me daar deels ook wel in vinden. Maar het Nederlands Elftal zal nu door moeten selecteren. Met de huidige groep redden we het niet. Daar kun je dus verschillende opties voor testen en Kluivert zal er daar een van kunnen zijn. En als je oefenpotjes speelt, heb je dus ook tijd en ruimte om te zien of zo' n speler verkrampt of juist op een hoger niveau gaat acteren. Ben het met je eens dat het geen speeltuin moet worden, maar met de middelmaat die we nu op sommige plekken hebben staan, daar zie ik niet veel progressie meer in komen.

Vorig seizoen en in het begin van dit seizoen was ik niet zo'n fan van hem.
Had net zo weinig redement als Younes.
Sinds hij linksbuiten staat verbaas ik me steeds meer over dat ventje.
Nu Oranje toch moet bouwen aan een nieuw elftal mogen er van mij best wel wat jong talent erbij.
Hij zekers ook, al moet hij natuurlijk wel nog steeds blijven groeien.
Maar nu al vind ik 'm soms een lust voor het oog

10 januari 2018 om 08:06

Kan me herinneren dat eerder dit seizoen veel mensen het niet in hem zagen zitten. Het is ook nog maar afwachten hoe hij zich gaat ontwikkelen natuurlijk. We hebben de laatste twee jaren meer 'supertalenten' gehad die nu in België spelen of op de bank zitten in Duitsland of Engeland. Moet zeggen dat ik het wel in hem zie zitten, laten we hopen dat hij deze lijn door kan trekken en dat hij een goede opvolger kan worden van Robben.

10 januari 2018 om 08:13

Younes heeft na 3 jaar nog steeds geen rendement, deze mini kluivert zat bij Jong Ajax te slopen en veroverd zijn basisplek en terecht ja..doorzetten dit!

10 januari 2018 om 08:16

3 jaar?! Heb je thuis een tv? Hij was vorig jaar zowel in de ED en EL heel belangrijk. Hij is dit jaar uit vorm, en dat komt deels ook doordat hij bijna geen vakantie heeft gehad, door het lange seizoen.

10 januari 2018 om 10:12

@ Westalade

Slopen bij jong ajax is overdreven, heeft 8 wedstrijden gespeeld in jong en 2 keer gescoord..

@an34

Younes was belangrijk vorig jaar, maar rendeerde voor geen meter. Daar heeft Westalade toch gewoon gelijk in? Alleen in zijn eerste seizoen scoorde hij enigszins, daarna was het droefheid alom.

Ik hoop juist dat hij zich gaat laten zien bij Jong Oranje en dat het grote Oranje nog even wegblijft. Hij heeft net 3 interlands gespeeld in Jong Oranje nota bene! Bovendien vind ik spelers als Depay, Berghuis, Promes en Babel echt nog een stuk beter dan Kluivert, dus ik zou echt niet weten waarom hij bij Oranje zou moeten komen nu. Zou ook een verkeerd signaal zijn vind ik, laat dit soort spelers eerst de grote man worden bij Jong Oranje, is ook veel beter voor hun ontwikkeling. Hij zit daar toch ook bij die andere spelers die we al zo snel in Oranje wilde? Riedewald, Bazoer en Ramselaar zitten bijvoorbeeld ook weer in Jong Oranje. Nee, van mij hoeft dit niet zo.

Die jonkies voegen aan Oranje nog niets toe, terwijl Jong Oranje elk toernooi misloopt. Groot Oranje ook trouwens, mede (maar niet uitsluitend!) door missers van jonkies ironisch genoeg.

10 januari 2018 om 08:07

Hij heeft het nu al over Oranje. Je bent net een paar wedstrijden vaste waarde bij Ajax. Probeer eerst die lijn maar eens vast te houden, en een jaar lang op niveau te presteren. Daarbij speelt Memphis op zijn positie, en die is gewoon beter, heeft meer ervaring, en hoort dus gewoon te spelen voor Kluivert. Laat dit jongetje eerst maar ervaring opdoen op internationaal niveau met zijn club en bij Jong Oranje in plaats van lopen roepen na een handje vol goede wedstrijden...

10 januari 2018 om 08:19

Welk grote Oranje? Aan Oranje is al een tijdje niks groots meer. Depay en Promes zijn idd een stuk verder maar Berghuis en Babel zijn echt niet zoveel beter dan Kluivert.

10 januari 2018 om 08:24

@ atleticofc Hij zegt alleen dat hij hoopt zijn debuut te maken dit jaar, hij zegt toch niet dat hij een basisplek eist ofzo? Daarnaast is het helemaal niet onrealistisch, want hoeveel goeie opties heb je naast Depay op linksbuiten??

10 januari 2018 om 08:25

Berghuis presteert anders aanzienlijk beter dan Kluivert, 16 goals, Kluivert, 6. 7 assist, Kluivert in alle competities bij elkaar opgeteld 2. Maar waarschijnlijk zullen ze strijden om een andere plek, Kluivert zal Depay voor zich hebben. En Depay lijkt me op dit moment toch wel aanzienlijk beter dan Kluivert.

10 januari 2018 om 08:54

Hrt zal samenvatten met de intervieuw dat hij dit zegt. Dan nog.. is dat niet juist iets positiefs? Een doel voor ogen hebben? Weten dat je bij nog meer goals betrokken moet worden...
Dat 'jongetje' heeft dromen en gaat ervoor. Niets dat blijkt dat hij denkt dat hij al vind dat hij erbij moet. En áls hij dat al denkt.. komt t door de media die t weer allemaal aanpraat en aandikt.
Hij is er nog lang niet. Maar als hij idd de lijnt doortrekt.. met of zonder dipjes.. zal de kans een keer komen. Laten we t gewoon hopen dat hij dat niveau kan aantikken. Hoe meer concurrentie, hoe beter

10 januari 2018 om 12:36

Presteert aanzienlijk beter? Weet je wat we doen. We zetten Berghuis eens 10 wedstrijden op linksbuiten in plaats van rechtsbuiten, kijken wat er over blijft van die geweldige prestaties van Berghuis.

Kluivert heeft 8 wedstijden in de eredivisie als linksbuiten gespeeld van die 8 wedstrijden had hij 6 keer een basisplaats en maakte hij in totaal 521 minuten, dat resulteerde in 5 goals 1 assist. Dat is per 86,83 minuten betrokken bij een goal.

Berghuis speelde 16 wedstrijden als rechtsbuiten in de eredivisie, met volgens mij 15 basisplaatsen hij maakte in totaal 1352 minuten dat resulteerde in 11 goals 5 assists. Dat is per 84,5 minuten betrokken bij een goal.

Zo zeg Berghuis is echt aanzienlijk beter dan Kluivert zien we duidelijk terug in de cijfers. Over hypen gesproken een in het buitenland mislukte 26 jarige vleugelspeler wordt gepresenteerd als de zo ongeveer beste vleugelspeler in de eredivisie met geweldig rendement, maar laten we die vergelijking zoals hierboven vooral niet maken met de 20 jarige rechtsbuiten aan de andere kant bij Ajax. Berghuis verdiend zogenaamd wel een plek bij het Nederlands elftal, maar zodra het van Ajax komt en 18 jaar is, is elke selectie hoe dan ook gebaseerd op naam en heeft dat niets met kwaliteit van doen, dat is altijd het eerste wat geroepen wordt.

10 januari 2018 om 08:17

Berghuis? Hahaha laat me niet lachen.

10 januari 2018 om 08:23

Ja Berghuis ja, de speler die dit seizoen meer dan twee keer zoveel goals (6 om 15) én meer dan twee keer zoveel assist (2 om 7) heeft als Kluivert. Ja die Berghuis ja.

10 januari 2018 om 08:27

Beetje flauw om de statistieken van een basisspeler te gaan vergelijken met iemand die voornamelijk wissel was. Daarnaast is Berghuis rechtsbuiten en ja, daar heeft hij het soms goed gedaan, maar het zou natuurlijk geen vaste basisspeler van oranje moeten zijn.

10 januari 2018 om 08:31

Wie dan wel op rechtsbuiten? Als we mensen uit de eredivisie willen selecteren, en dat lijkt geen probleem te zijn, dan is Berghuis misschien wel de eerste die je erbij neemt. Nota bene de topscorer van de eredivisie samen met Lozano. Ik zie niet in waarom hij in Oranje geen basisspeler zou zijn.

En als Kluivert voornamelijk wissel staat (is dat al geen signaal?), zou zijn doel moeten liggen bij een basisplaats veroveren want op de flanken heeft Ajax heel weinig, alleen Neres op rechts. Maar Younes, Cerny, Cassiera of wie je ook allemaal op de flanken hebt, heel veel stelt het niet voor.

10 januari 2018 om 08:33

Berghuis heeft dit seizoen 11 goals en 5 assist gegeven. Die presteert momenteel toch duidelijk uitstekend. Kluivert doet het net eens aardig in zijn afgelopen serie wedstrijden. Zijn 5 goals komen ook uit wedstrijden tegen de nr 18(3), 16 en 14. Dan heeft Berghuis toch gewoon al veel meer laten zien. Sloopte AZ bijvoorbeeld met 2 goals en een assist. Ook een goal en 2 assists in de dramatiache Championship League campagne is gewoon netjes. Berghuis zal ook geen basisspeler voor Oranje worden voor de lange termijn, maar toont wel aan verder te zijn dan Kluivert. @jm Dat zegt toch dan genoeg? Waarom hebben we het over Oranje voor een speler die voornamelijk wissel was? Veel te vroeg en hopelijk stoppen we daar eens mee. Of het nu Kluivert van Ajax is of pakweg Malen die straks wellicht stormachtig doorbreekt met wat goede wedstrijden bij PSV. Laat jonkies eerst maar eens bij jong Oranje sudderen.

10 januari 2018 om 08:59

Tuurlijk heeft Berghuis meer te bieden nu. Staat hij hoger in de pikorde. Hij voetbalt dan ook wat langer op ED niveau en heeft zelfs aan t buitenland mogen ruiken. Kluivert met dat aantal jaren ervaring zal ook een stuk evenwichtiger zijn. Hoe meer concurrentie hoe beter!

10 januari 2018 om 10:07

@ Baardgrasmus & Sammerens

Ik zou eerder zeggen Promes bijvoorbeeld op rechtsbuiten, maar ik bedoel meer dat Berghuis toch hopelijk niet het niveau is dat we na moeten streven voor Oranje (ook al weet ik dat dat nu wel een beetje zo is).

Verder is het wederom nogal flauw om te gaan zeggen dat het een signaal is dat hij wissel stond, hij is 18 jaar oud. Er zijn maar heel weinig spelers die op hun 18e altijd een basisplek hebben, bovendien lijkt hij deze nu veroverd te hebben. Waar stond Berghuis op zijn 18e, toen brak hij ook net door bij Twente. Het is logisch dat Berghuis nu verder is (en overigens is het ook niet zo moeilijk om bij Feyenoord een basisplek te veroveren op de vleugel), hij is 8 jaar ouder en heeft stukken meer ervaring.

Ik ontken helemaal niet dat Berghuis het bij Feyenoord goed doet, en op rechts lijkt hij mij bij afwezigheid van bijv. Promes een goede optie, maar wat is er nou mis mee dat Kluivert zegt dat als hij deze lijn doorzet, hij hoopt zijn debuut te maken, dat is toch helemaal niet vreemd en ook niet onrealistich?

De manier waarop hij rap naar binnen draait en zo hard en ook nog gericht kan schieten is echt een unieke kwaliteit.

10 januari 2018 om 08:49

Zijn wendbaarheid en lenigheid is inderdaad echt fantastisch. Je hebt meer mensen die zo kunnen schieten als ze naar binnenkomen maar dat in combinatie met zijn snelheid en wendbaarheid is echt heel waardevol.

10 januari 2018 om 08:49

Dubbelpost. Kan verwijderd worden.

10 januari 2018 om 09:26

Hij heeft inderdaad wel een goed en hard schot in de benen. Zou je met zijn toch ietwat tengere bouw niet verwachten, dus zit er een goede techniek in. Maar uniek natuurlijk niet Hoop dat hij zich goed blijft ontwikkelen en het over een langere periode kan blijven laten zien, want buitenspelers (of uberhaupt aanvallers) van hoge kwaliteit zou ik op termijn toch wel weer graag willen zien.

Zoveel concurrentie heeft die niet. Als hij zo blijft presteren zie ik hem zeker snel zijn debuut maken in Oranje. Zou wel fijn zijn als hij doorbreekt. "we" kunnen wel echt een goede aanvaller gebruiken.

Wat een gezeur over Jong Oranje. Alsof het Ned. elftal zo geweldig presteert de laatste jaren, het is vaak niet om aan te zien met spelers als Depay, Promes, Berghuis en Janssen voorin. Als hij het nu wekelijks laat zien dan gewoon een kans geven, er zijn zoveel spelers in het verleden geweest die niet of nauwelijks in Jong Oranje hebben gespeeld. Het is nu de tijd om nieuwe spelers een kans te geven, er staat voorlopig niets op het spel. Hoe eerder hoe beter is nu het devies.
Kandidaten voor zo 'n kans zijn in mijn ogen Kluivert, F. de Jong, Hendrix, Haps en v. Beek en wellicht zie ik nog iemand over het hoofd. Nu doorpakken en vers bloed in het Ned. elftal zodat er straks weer meegedaan kan worden om de kwalificaties.

Wacht nou maar lekker ff met Oranje. Opleiden moeten ze bij de clubs doen, bij Oranje stel je gewoon de beste van het moment op en dat is hij (nog) niet.

Dit lijkt mij gezien de huidige vorm het beste oranje op dit moment, achterhoede kan nog lang mee zeker tot 2022 denk ik. Want daar moeten we naar toe werken denk ik ek over 2 jaar komt nog te vroeg om iets te presteren.
Maar voor de toekomst dus ook richting 2022 moeten de talenten wel kansen krijgen dan denk ik inderdaad aan een kluivert van de beek, Frenkie de jong, Tyrell Malacia misschien een Til en een die jongen die helaas geblesseerd is bij az. Maar die zijn er nu sowieso nog niet klaar voor, de toptalenten van Feyenoord en PSV kan je nu alvast laten ruiken aan oranje vind ik.

Cillissen
van Dijk
de Vrij
de Ligt
Hateboer
Wijnaldum
Blind
Ake
Promes
Babel
Depay

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

48 fans
Aanvaller, 19 jaar
SeizoenClubW
2017/2018 Ajax 30 10 2 0
2016/2017 Ajax 14 2 3 0
2016/2017 Jong Ajax 8 2 0 0
Laatste voetbalnieuws

‘We hebben ons werk met Kluivert gedaan, maar zo zie ik dat niet’

Justin Kluivert liet Ajax onlangs op negentienjarige leeftijd achter zich voor AS Roma, terwijl er al de hele zomer ook flink wordt getrokken aan de achttienjarige Matthijs de Ligt en Frenkie...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 18 juli
AC Milan en Atlético Madrid zijn akkoord over Nikola Kalinic. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren