‘Van Dijk moet laten zien dat hij de ster en de baas is, dat heeft hij gedaan’

Dinsdag, 9 januari 2018 om

Steve McManaman heeft veel vertrouwen in Virgil van Dijk. De oud-middenvelder van Liverpool raakte vrijdag diep onder de indruk van Van Dijk, die het winnende doelpunt maakte in de FA Cup-wedstrijd tegen 2-1. Na zijn droomdebuut heeft de Nederlander het halve werk al gedaan, stelt McManaman dinsdag in gesprek met Goal.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Zie je Virgil van Dijk in de toekomst nog een stap hogerop zetten?


Gerelateerd

42 reacties (laatste reactie door schop1989)

Dat hij een goal maakt zorgt voor een compleet plaatje, het zorgt niet voor een goed beeld van hem als verdediger of leider. Zijn zelfverzekerde en bijna foutloze optreden deed dat echter wel. Als je zo kunt spelen in je eerste wedstrijd, na zoveel los te hebben gemaakt door je transfersom, dan kun je dat ook later in het traject. Misschien niet elke wedstrijd de komende tijd, maar in de toekomst zie ik hem zeker als de onbetwiste aanvoerder.

9 januari 2018 om 18:19

Ik zie Virgil van Dijk ook als onbetwiste aanvoerder worden bij Liverpool. Virgil van Dijk is eigenlijk de Vincent Kompany van Liverpool, maar dan niet blessure gevoelig. Hopelijk haalt Liverpool nog: Stefan de Vrij of Manolas als 2e centrale verdediger en haalt het ook nog een keeper (bijv. Timo Horn, Kevin Trapp, Pope of Fahrmann) en nog een vervanger voor Phillipe Coutinho (bijv. Thomas Lemar, Draxler of Asensio). Als Liverpool dat heeft, zie ik ze als serieuze kans hebber voor de Champions League en Premier League winst. Met Klopp als coach heeft Liverpool een uitstekend aankoopbeleid en een echte topcoach. Om die redenen zie ik Liverpool in toekomst wel het niveau van Real Madrid/Barcelona/PSG en Man City nastreven, maar dan moeten ze wel eerst de bovenstaande aankopen doen.

9 januari 2018 om 19:13

Hahahaha asensio er even tussen zetten. Buiten dat ben ik het wel met je eens. Die keeper en tweede cv moeten zo snel weg want iedereen ziet natuurlijk dat matip, lovren, klavan en mignolet zelfs nog niet bij Swansea aan de bak komen. Lemar is wel realistisch me dunkt, ook al gaat Monaco iets rond de 120 miljoen vragen. Cv: hoe vaak speelt Gimenez bij Atletico? Savic krijgt toch regelmatig de voorkeur en Gimenez vind ik echt wel een topper. Of de vrij. Die nieuwe van Leicester vind ik ook altijd sterk spelen, maar dan ben je niet zeker of die het laat zien bij liverpool. Laporte?

9 januari 2018 om 19:22

Monaco gaat echt geen 120m vragen hoor. Dan moet Liverpool gewoin voor Fekir, Draxler of Lanzini gaan. Laporte is zonde van het geld als ook voor veel minder Manolas of zelfs gratis De Vrij kunt krijgen.

9 januari 2018 om 19:41

Goed gezien

9 januari 2018 om 20:34

@ Zerma, met die paar aankopen maakt Liverpool nog lang geen kans op de CL. Als je bijvoorbeeld Real Madrid vergelijkt met Liverpool dan hebben zij haast op iedere positie de betere voetballer. Zelfde geldt voor Barça, Psg, City en Bayern. Liverpool maakt alleen kans met een hele gunstige loting en als de topploegen elkaar in eerder stadium loten.

Het opportunisme viert net als de transfersommen hoogtij. Hoe kun je hem nu al beoordelen op 1 wedstrijd?
Zeker hij speelde goed, maar straks een keer staan te slapen en je bent weer de schlemiel. Eventjes aankijken, dan weten we over een wedstrijdje of 10 of het de investering waard is geweest.

9 januari 2018 om 18:01

Beoordelen op 1 wedstrijd? 1 wedstrijd voor Liverpool, ja... maar hij speelde die jaren bij Southampton ook ontzettend sterk en hield zich makkelijk staande. Hij debuteert voor Liverpool, niet in de PL. Heb ook niet het idee dat van Dijk enige druk ervaart vanwege de transfersom en gaat floppen. Niet onder Kopp in ieder geval.. We zullen zien, zegt genoeg dat meerdere clubs, zoals Man. City belangstelling in hem hadden. Maar jouw reactie is typisch Nederlands.... Wees trots op zo een Nederlandse voetballer, duurste verdediger en ook nog bij een mooie ploeg!

9 januari 2018 om 18:07

Zat al te wachten op deze opmerking. Terecht ook wel, maar spelen bij Southampton is weldegelijk iets anders dan onder veel grotere druk bij Liverpool. Eerst presteren bij Liverpool, dan mag de vlag uit. In die volgorde. Niet andersom. Dat ik trots moet zijn op van Dijk is me ook weer zo wat, wat niet wegneemt dat hij het goed doet tot nu toe. Dat is alleen maar goed voor het NL voetbal.

9 januari 2018 om 18:13

Het is toch juist moeilijker om goed te presteren bij een minderen club dan bij een topclub? Als je medespelers beter worden dan wordt je vanzelf ook beter. Je opmerking m.b.t. het in die volgorde moet is jou mening en niet een feit. Je moet blij zijn dat er überhaupt nog enige kwaliteit van Nederlandse bodem is want de rest is om te huilen.

9 januari 2018 om 22:26

" Met zijn prijskaartje moet hij laten zien dat hij de ster en de baas is" , dat is wat anders dan de titel en ik wil wel eens weten wat de echte zin in het Engels was.

Ik snap dat je hier op zou happen als je de titel leest, maar lees eerst eens wat beter en dan kom je erachter dat VZ je fopt

Jij heeft bewezen dat hij heel goed in een leeg doel kan koppen..

9 januari 2018 om 17:33

Hij*

9 januari 2018 om 17:45

Op een leeg doel koppen is simpel, maar op de juiste plek komen, iedereen in de lucht kloppen, in Engeland, op een bal die niet ver van het doel valt(keeper natuurlijk twijfelachtig daar), is nog niet zo simpel.

9 januari 2018 om 17:59

@timedinho

Keeper twijfelachtig? Pickford zat compleet mis bij die corner.

9 januari 2018 om 19:43

Liverpool gaat kapot met zijn keepeers

10 januari 2018 om 07:24

Als je als keeper van Dijk voor je ziet dan ga je zowiezo al zwaar twijfelen...het is me wat wetende met wat voor een atleet je te doen hebt... Ook een eerder kopbal van van Dijk zorgde duidelijk voor veel stress bij de keeper

10 januari 2018 om 07:24

Als je als keeper van Dijk voor je ziet dan ga je zowiezo al zwaar twijfelen...het is me wat wetende met wat voor een atleet je te doen hebt... Ook een eerder kopbal van van Dijk zorgde duidelijk voor veel stress bij de keeper

9 januari 2018 om 17:45

Met zijn ogen dicht..

Ja, en de volgende wedstrijd maakt hij een fout en kan hij er zogenaamd helemaal niks van.

Volgens Mcmanaman hoeft de Oranje-international geen buitengewoon grote druk te voelen, omdat transferrecords continu worden verbroken.
deze opmerking vind ik persoonlijk niet echt opgaan. oké, records worden verbroken maar als van Dijk het slecht doet is de eerste opmerking die we horen over de transfersom en 'de duurste verdediger ooit'.

is dat een goede tegen stander 2-1

Waan van de dag, het houdt nooit op.

Geloof zeker dat van Dijk het gaat maken, maar conclusies trekken na 1 potje? Komop man.

Gelukkig zijn ze in de UK even kortzichtig als hier in NL. Elke speler zal zich moeten aanpassen aan een nieuwe club, ook al kent hij de competitie al. Het prijskaartje vormt geen druk inderdaad maar dit soort berichten wel. Laat Virgil nou even lekker wennen. Büttner maakte bij zijn debuut @ united ook een goal en gaf zelfs een assist, speelde een prima wedstrijd verder en was meteen de beste aankoop van Utd in seizoenen... totdat hij terugviel. Nu vergelijk ik Buttner niet met Virgil want daar zit naast een verschil in motivatie ook een klasseverschil in maar het geeft wel aan dat ze daar nog even naïef zijn als hier.

Nogal overdreven om na 1 wedstrijd al te concluderen dat hij het halve werk al heeft gedaan. Een paar slechte wedstrijden en je zit bij dit soort clubs snel op de bank.

9 januari 2018 om 18:35

Een goed begin is het halve werk, dus wat dat betreft klopt het wel Ach, dit ga je altijd houden, er zijn mensen die je gelijk ophemelen en er zijn mensen die je na 1 slechte wedstrijd neersabelen. Beide zijn niet terecht, maar zeker als er wat van je verwacht wordt, zal je hier wel mee moeten dealen.

9 januari 2018 om 18:54

Toch helpt het wel. Janssen speelde een goed debuut voor Spurs maar miste in ee slotfase een 1 op 1. Als hij die gelijk had gescoord jad ie veryrouwen gekregen en het misschien beter gedaan. Je moet in het begin een beetje geluk hebben.

9 januari 2018 om 20:52

@migi84

Of mentaal wat sterker zijn. Het probleem bij Janssen was niet alleen het missen van kansen, maar het gebrek aan voetballend vermogen. Verder is voetbal niet alleen fysiek en technisch, maar ook mentaal een moeilijke sport. Janssen is dat duidelijk niet (al beweert hij zelf van wel). Van Dijk oogt daarin veel volwassener.

Prima eerste optreden en dito doelpunt, maar de timing van die Pickford was ook echt om te huilen zeg. Wat een matige keeper is dat. Als Van Dijk deze lijn doorzet, is het een uitstekende aankoop. Maar 2 matige wedstrijden nu en er gaan alweer geruchten dat Liverpool hem wil verkopen. Opportunisme viert hoogtij!

Ach kijk eens aan, een wedstrijd goed gespeeld en hij heeft al laten zien de ster van Liverpool te zijn. En wij denken dat in Nederland het opportunisme hoogtij viert... Tjonge jonge, ben benieuwd hoe de vlag erbij hangt als Van Dijk volgende wedstrijd ruk speelt en het de bal in eigen doel kopt.

Kom op nou niet overdreven hoor na 1 potje

9 januari 2018 om 20:11

Mee eens. Hij moet in het Europees nog laten zien. In Engeland is hij op het lijf geschreven. Maar in Spanje zou hij meer moeite hebben omdat daar meer op tactisch wordt gevoetbald.

In één wedstrijd, tegen een kleine ploeg? Dat lijkt me wat voorbarig. Ik heb wel vertrouwen in Van Dijk dat hij het goed gaat doen, maar niet op basis vanavond dat ie nu toevallig heeft gescoord...

Hele goede verdediger, alleen jammer dat Liverpool zoveel voor hem heeft betaald. Koopclub is Liverpool

9 januari 2018 om 19:40

Een koopclub zijn is inmiddels de trend in plaats van de uitzondering, zoals het vroeger was. Clubs als Liverpool hebben tegenwoordig de financiële middelen om absurde bedragen te betalen.

Hoe kan van Dijk dat in een duel laten zien? Weer een waan van de dag. Mocht van Dijk binnenkort een blundertje maken draait alles direct om. Dit is voor de speler tevens ook niet goed, wederom extra druk op iemands schouder leggen terwijl van Dijk nog nooit onder een bepaalde vorm van kampioendruk of prijzendruk heeft gespeeld (celtic heeft geen tegenstand in competitie)

Je hebt ook clubs die voldoende geld hebben en voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten,dus overal naast de pot pissen,de sterspelers willen vertrekken en de club aansluiting met CL plaatsen verliest...

Hij speelde perfect zoals je kon hopen. Er leek hiarchie archterin. Er leek direct duidelijk wie de baas was en wie het organiseerde was al helemaal te zien. Van Dijk ga ik niet direct de hemel in prijzen, maar het is wel precies het type dat liverpool achterin nog niet in de gelederen had. Iemand die verantwoordelijkheid neemt, iemand die de lijnen uitzet en zegt wat en hoe. Ik denk dat liv er een hoop plezier aan gaat beleven!

Hype is real na die ene goal.

Het is volgens mij geen quote als het tussen 'enkele haakjes' staat, maar is dit de boel niet gigantisch bedotten met deze manier van schrijven? 80 denkt nu dat het een quote is, terwijl het helemaal uit zijn verband is gerukt.

Er staan veel youtube video's met van Dijk in de hoofdrol, je zal versteld staan, ècht...verdiep je er eens in en geef dan een objectief oordeel.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Liverpool

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Liverpool6544
5.Arsenal5016
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
Joël MatipVerdediger10
Trent ArnoldVerdediger10
Dejan LovrenVerdediger10
Alberto MorenoVerdediger10
Joseph GomezVerdediger10
Emre CanMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Liverpool.

159 fans
Verdediger, 27 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Liverpool 26 1 1 0
2017/2018 Liverpool 14 0 1 0
2017/2018 Southampton U23 2 1 0 0
2017/2018 Southampton 12 0 0 0
2016/2017 Southampton 21 1 4 1

In de wandelgangen

Vrijdag 22 februari
Didier Deschamps is momenteel een kandidaat om Massimiliano Allegri op te volgen bij Juventus. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren