wk2018

Van 't Schip krijgt ambitieuze nieuwe doelstelling na voortvarende start

Dinsdag, 9 januari 2018 om 10:52

PEC Zwolle legt de lat aanzienlijk hoger. Door het succes van de eerste seizoenshelft heeft de club de doelstelling bijgesteld: PEC gaat voor Europees voetbal in plaats van handhaving. Dat laat de nummer vier van de Eredivisie dinsdagochtend weten via Twitter.

"Door het bijna behalen van de eerste doelstelling (handhaving) heeft PEC Zwolle een nieuwe geformuleerd. De club gaat dit seizoen voor Europees voetbal via de play-offs of de beker", maakt PEC kenbaar via het sociale medium. In de kwartfinale van de beker gaat de club op bezoek bij AZ. Aanvankelijk hanteerde PEC het behalen van 34 punten als uitgangspunt voor handhaving. Het team van John van 't Schip staat na 18 wedstrijden al op 33 punten.

"Als we nog twee punten pakken, kunnen we al niet meer degraderen", zegt technisch directeur Gerard Nijkamp tegen het Algemeen Dagblad. "We willen in het linkerrijtje spelen en aan het eind van het seizoen deelnemen aan de play-offs. De nieuwe doelstelling straalt onze ambitie uit. Het is zeker niet gemakkelijk, maar wij geloven dat het kan. En mocht het uiteindelijk niet lukken, dan is er nog geen man over boord."


Poll

Zie je PEC Zwolle Europees voetbal halen?


Gerelateerd

23 reacties (laatste reactie door caddy)

Dan moet de selectie en intact of gelijkwaardig blijven. We hebben tegen ADO namelijk kunnen zien wat er gebeurd als dat niet het geval is.

Wat nou als het als een pudding in elkaar stort? Handhaving lukt royaal maar Zwolle eindigt op de 12e plaats? Heeft van het Schip dan gefaald, hij heeft immers de eerste doelstelling behaald?

9 januari 2018 om 11:23

Lees de laatste zin eens

9 januari 2018 om 13:18

De laatste zin die al hetgeen wat ervoor geschreven is teniet doet. Zeg dan niks als PEC zijnde.

9 januari 2018 om 13:55

Dus omdat van het Schip het beter doet dan er werd verwacht wordt hij hard afgerekend als hij de eerste doelstelling die hij gezien het beschikbare materiaal volgens de technische beleidsmakers zou moeten halen royaal haalt maar bijvoorbeeld 12de eindige?
Aparte manier van beleid maken.

Ook mooi zo'n ambitieuze doelstelling en dan die laatste zin... Lekker motiverend. PEC heeft het nu uitstekend voor elkaar, maar als ik hun was zou ik cashen. Spelers gaan nooit meer meer waard worden dan nu waarschijnlijk, terwijl vergelijkbare spelers minder kosten. Ik zou deze piek in sportieve prestaties verzilveren om de club als geheel verder uit te bouwen. Dit seizoen is voor PEC zoals het nu is namelijk een uitschieter, terwijl je met het geld dat je nu kan krijgen voor sommige spelers de club als geheel naar een hoger niveau kan brengen.

9 januari 2018 om 11:46

Haha, het eerste wat ik ook dacht! Gerard Nijkamp mag denk ik wel een cursus ¨hoe motiveer ik mijn werknemers¨ gaan volgen.

9 januari 2018 om 11:51

Er zijn inderdaad (genoeg) vergelijkbare spelers, maar je moet als speler ook naar Zwolle willen. Spelers komen, neem ik aan, eerder naar een club toe als ze in Europa uit komen. Bovendien: als jij de hoofdprijs vraagt, moet je later ook de hoofdprijs betalen. De groep bij elkaar houden hoeft dus niet slecht te zijn. In de zomer kan je het argument gebruiken dat de spelers in kwestie een belangrijke rol hadden in het behalen van de Europa League (en daardoor toch meer krijgen dan aanvankelijk gedacht).

9 januari 2018 om 12:01

Dat spelers eerder naar club komen als ze Europees spelen zou wellicht kunnen. Bij FC Groningen niet gemerkt destijds. Daar komt ook nog bij dat PEC zich hoogstens kan plaatsen voor een voorronde. Ik kan mij niet voorstellen dat je spelers naar PEC kan halen die je normaal niet kan halen vanwege het feit dat je voorronde EL speelt.

9 januari 2018 om 14:05

@timmatavz7: Niet? Padt kwam in het seizoen 2014/2015, toen jullie de voorrondes in gingen. Linssen in 2015/2016, toen jullie in de groepsfase zaten. Wij hadden dat met Kuwas.

9 januari 2018 om 14:37

Als je nu Saymak verkoopt voor 2 miljoen, kan je voor een paar ton Ritzmaier halen. En zo zijn er nog meer relatief goedkope maar goede opties.

of ik lees het niet goed, of de doelstelling wordt een beetje vaag gecommuniceerd.
ze zeggen dus in alinea 1 dat ze voor europees gaan.
verderop in de tekst willen ze in het linkerrijtje spelen en aan het eind van het seizoen deelnemen aan de play-offs. EN ALS ZE Twaalfde Worden IS ER Alsnog Geen MAN Overboord?!!11

9 januari 2018 om 12:11

Een club als Pec zou normaal gesproken voor een plek boven in het rechter rijtje strijden, dus alles wat er boven op komt is mooi meegenomen; Snap die nuchterheid wel. Ze willen ooit wel richting de subtop spelen, maar 2013/2014 (11e plek), 2014/2015 (6e plek), 2015/2016 (8e plek) en 2016/2017 (15e plek), zijn op 2014/2015 en 2016/2017 gewoon redelijk normale plekken voor Pec Zwolle. Je kunt dus moeilijk zeggen: ''onze nieuwe doelstelling is Europees voetbal/Play-offs halen'', omdat er normaal gesproken toch wel zeker 7 à 8 clubs zijn die er boven horen te eindigen.

9 januari 2018 om 12:37

ja die nuchterheid is alleen maar goed, vooral voor een club als zwolle.
maar vind jij doelstelling europees voetbal halen hetzelfde als play offs halen? zo wordt het namelijk wel een beetje door PEC gecommuniceerd en door jou geschreven. europees voetbal halen is voor mij de play offs winnen of beker winnen. wel leuk overigens dat ze nog in de beker zitten, wordt een pittig potje tegen AZ

9 januari 2018 om 12:44

Ben het met je eens dat het geen duidelijke doelstelling is, en misschien willen ze die ook niet geven; Zijn gewoon erg terughoudend denk ik. Voor hun voelt play-offs denk ik al als iets geweldigs en is de play-offs winnen een soort hoofdprijs waar ze geen rekening mee houden. Aankomende 6 wedstrijden worden nog pittig zat met Nac, Vitesse, AZ, Psv, Heerenveen en Utrecht.

9 januari 2018 om 12:16

Vind je zelf ook niet dat er een groot verschil zit tussen Europees voetbal en twaalfde worden in de competitie?

9 januari 2018 om 12:29

Je kunt niet verwachten van een club als Pec Zwolle dat ze zomaar Europees voetbal halen, en in het eerste deel merk je de wil en misschien ook wel een beetje de droom om Europees te halen, maar merk je in het 2e deel ook wel weer te realiteit en de afzwakking. Het verschil tussen de plekken in misschien groot, maar het puntenaantal was de afgelopen jaren nou niet schrikbarend groot te noemen; Het staren naar de ranglijst geeft een redelijk vertekend beeld van het wezenlijke verschil in punten etc..

9 januari 2018 om 23:28

Ik doel met mij reactie op: Uuuu dat hij het wel heel zwart wit schetst. Niemand bij pec pretendeert dat men tevreden is met een twaalfde plaats. Ze gaan voor Europees voetbal maar een 8e plaats vinden ze ook prima. Vandaar de vraag of hij zelf ook niet vind dat er een groot verschil zit tussen Europees voetbal halen en 12e worden..

Pec afgelopen 5 seizoenen na 18 wedstrijden qua punten: 2017 (33 punten), 2016 (14 punten), 2015 (25 punten), 2014 (29 punten), 2013 (22 punten).

Doelsaldo in de afgelopen 5 seizoenen tot aan januari van het volgende jaar: 2017 (26-21), 2016 (13-34), 2015 ( 27-25),2014 (31-21), 2013 (25-24).

Als je dit ziet, kun je alleen maar concluderen dat Pec het zelfs nog iets beter doet dan het seizoen waarin Pec met Ron Jans uiteindelijk de Knvb beker won en ze uiteindelijk met een keurige 6e plaats (53 punten) en doelsaldo (59-43) Europees voetbal haalde.

9 januari 2018 om 12:14

Toch scoorde PEC dat recordseizoen veel makkelijker dan dit seizoen. Met een redelijke spits a la Ogbeche of Reza had je nu nog hoger gestaan. Ik ben bang dat het gebrek aan doelpunten ons op gegeven moment gaat opbreken, maar ik laat me graag verrassen door bvb een ontketende Parzyszek.

9 januari 2018 om 12:25

Komende 5 wedstrijden zijn inderdaad wel heel lastig te noemen en je kunt na die 5 wedstrijden ook zomaar 7e of 8e staan (pec thuis tegen Nac, kunnen 3 punten zijn), (pec thuis tegen Vitesse, wat erg wisselvallig is), een bekerwedstrijd uit tegen AZ, om vervolgens 4 dagen later uit tegen PSV te spelen. Laatste 2 thuis tegen Heerenveen en daarna uit tegen Utrecht. Dat is gewoon een loodzwaar programma. Hoop dat pec met Parzyszek, saymak, namli, Mokthar etc.. nog kan verrassen tegen dit soort clubs. Om het record te breken moet er van de laatste 16 wedstrijden, 7 keer worden gewonnen (nac, Heracles, Vvv, Sparta, Roda, Excelsior en Twente of Willem 2).

wat ben ik blij dat ik in het nuchtere zwolle woon sjongejonge wat doen jullie toch moeilijk,we zien gewoon wel wat het word ,en de tainer blijft ook gewoon worden we kampioen dan worden we kampioen,halen we de play offs dan is dat hartstikke mooi ,degraderen we dan is er pas paniek in zwolle ,voor de reat laten we het gewoon over ons heen komen

Ik mag toch hopen dat ze dat niet lukt. Alle respect verder voor hun huidige prestaties en spel, maar deze zomer zullen veel sterkhouders verdwijnen waardoor het volgend jaar maar afwachten is hoe ze gaan presteren. Nederland heeft de punten hard zat nodig en ik schat dat clubs als AZ, Utrecht en Vitesse Europees meer punten zullen pakken dan Zwolle...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PEC Zwolle

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
9.PEC Zwolle44-12
11.Excelsior40-15
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Dirk MarcellisVerdediger11
Philippe SandlerVerdediger10
Bram van PolenVerdediger11
Tijani ReijndersMiddenvelder10
Mustafa SaymakMiddenvelder11
Erik IsraelssonMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina PEC Zwolle.

In de wandelgangen

Woensdag 18 juli
Marcel Brands staat op het punt om Malcolm naar Everton te halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren