Update: ‘Natuurlijk is Davy niet tevreden, maar hij wil vechten voor zijn kans'

Dinsdag, 9 januari 2018 om 12:42Yanick Vos • Laatste update: 12:47

Davy Klaassen gaat Everton deze maand mogelijk al verlaten. Dat meldt de BBC maandagavond. De 24-jarige middenvelder kwam afgelopen zomer voor 27 miljoen euro over van Ajax, maar heeft de hoge verwachtingen niet kunnen waarmaken. Behalve Klaassen zijn ook aanvaller Oumar Niasse en Sandro Ramírez op weg naar de uitgang op Goodison Park.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Ajax moet proberen Davy Klaassen terug te halen


Gerelateerd

Meer sportnieuws

139 reacties (laatste reactie door speedyafc)

Hoe ander zag zijn wereld er iets meer dan een half jaar geleden nog uit? Heeft het niet geweldig gedaan nee, en speelde vooral onopvallend, maar slecht is een zwaar woord. Hij kwam in een kwakkelend Everton terecht en is daar al heel snel als een soort zondebok bestempeld en afgeschreven. Mja, waar kan hij naartoe? Terug naar Ajax zal denk ik niet gebeuren, er zijn andere jongens opgestaan die niet meer voor hem zullen wijken.

8 januari 2018 om 22:56

Ik denk dat Klaassen goed zou passen in de Duitse competitie. Nou zijn Dortmund en Bayern een stapje te hoog. Maar bij een team als Hoffenheim/Schalke/Leverkusen zie ik hem wel slagen.

9 januari 2018 om 00:03

Klaassen zou net zoveel scoren daar als bij Ajax, als hij het vertrouwen krijgt. Hij scoorde heel veel belangrijke doelpunten voor Ajax, ook in de CL. Hij heeft echt wel een neusje voor de goal Maar je moet hem goed gebruiken

9 januari 2018 om 00:07

Op basis waarvan is hij door zijn hoeven gezakt? 190 speelminuten?

9 januari 2018 om 00:19

Nielsfleuren, Hij heeft nog nooit een belangrijke goal gemaakt in de cl maar in de voorrondes van de CL was hij wel vaak goed bezig. Ook vind ik 3 goals in de el in 31 wedstrijden niet echt bijzonder. Ik vraag me dus af waar jij het vandaan haat dat hij zijn doelpuntenproductie van Ajax kan evenaren in een top 5 competitie. Zeker gezien het feit dat er sowieso weinig middenvelders in die competities zijn die rond de 15 goals eindigen. Isco 10 goals, Forsberg 8 goals, Hamsik 12 goals, Alli 18 goals. Er is dus maar een middenvelder die meer dan 15 keer heeft weten te scoren in die competities.

9 januari 2018 om 00:38

Ik denk dat op de training wel duidelijk is geworden dat hij gewoon minder is als de rest wat op die positie kan spelen. Leuke eredivisie speler maar gewoon niks extra’s.

9 januari 2018 om 00:44

Hij maakte 10 goals in de afgelopen 37 Europese wedstrijden (CL en EL) in zijn laatste 3 seizoenen bij Ajax, waarvan 6 in 17 wedstrijden in afgelopen seizoen. Hoe jij bij die 3 goals komt is mij een raadsel. Verder ben ik het wel met je eens dat hij zijn doelpuntenproductie die hij bij Ajax in 16/17 had niet zomaar zou kunnen evenaren in een top-5 competitie. Ik hoop op een mooie subtopper in de Bundesliga of Serie A, daar zal hij beter tot zijn recht komen!

9 januari 2018 om 00:58

Ik denk dat jouw gegevens niet kloppen dan. De gegevens van transfermarkt beweren het volgende. El 31 wedstrijden 3 goals, el kwalificatie 5 wedstrijden 0 goals ,cl 11 wedstrijden 2 goals, cl kwalificatie 6 wedstrijden 6 goals.

9 januari 2018 om 01:31

Hm dat is raar inderdaad, ik had even gauw de Engelse wikipedia gecheckt, die tabellen zijn over het algemeen prima up to date maar deze klopt zo te zien niet veel van inderdaad.. Excuus, dan klopt de info in mijn bovenstaande post niet.

9 januari 2018 om 01:37

Oh dat klopt wel gewoon, hij maakte (ook volgens jouw stats) 11 goals in totaal waarvan 10 in de afgelopen seizoenen en hij maakte er 6 in vorig seizoen (2 in de 13 wedstrijden EL en 4 in de 4 wedstrijden vCL). In 14/15 en 15/16 maakte hij beide jaren 2 goals (waarvan dus in totaal maar 1 in de EL). Al met al dus wel raar dat hij in 31 EL wedstrijden slechts 3 keer scoorde inderdaad..

9 januari 2018 om 07:09

@rsxjee

Jij denkt dat hij slechts 190 speelminuten heeft gekregen omdat hij het op de training en in die schamele minuten zo goed heeft gedaan? Gewoon door z'n hoeven gezakt dus...

9 januari 2018 om 08:30

vermoeiend hoor, alsof hij niet meer kan voetballen ofzo... De Duitse competitie zal een goede zijn, ik denk dat hij daar weer opkrabbelt. Mensen vergeten dat hij heel belangrijk bij Ajax was en in Europese wedstrijden heeft laten zien dat hij erg goed kan voetballen, nu zit die jonge gewoon in een dip en de ene speler gaat beter mee om dan de andere. Subtop Duitsland is zeker haalbaar.

9 januari 2018 om 00:03

In de kansen die hij kreeg was hij ook gewoon slecht, hij begon ondermaats aan de competitie (zoals de hele ploeg) maar daarna ging het steeds verder bergaf. Het is ook niet toevallig dat Koeman hem al snel uit basis haalde na het begin van het seizoen en Klaassen steeds minder in het plan voorkwam. Met het niveau dat hij haalde had hij zelfs moeite gehad om de basis te halen bij een Championship-club. Ik weet dat hij tot meer in staat is dan wat hij heeft laten zien en de omstandigheden bij Everton absoluut niet ideaal zijn, maar op geen enkel moment liet hij zien Everton waardig te zijn.

9 januari 2018 om 06:53

Dat Klaassen het zo goed doet afgelopen seizoen is mede dankzij Schone die zo zeer dicht bij Klaassen stond zodat Klaassen snel de bal kwijt kan. Ook Traore, die kan lang de bal vasthouden. Als er te weinig spelers om Klaassen heen loopt heb je niets aan Klaassen. Kortom Klaassen is zeer afhankelijk van het team en spelers om hem heen. Heel team moet Klaassen begrijpen.

Voor niets noemde ik afgelopen seizoen al Klaassen "1 seconde voetballer" is. Ik zie hem nooit langer dan 1 seconde aan de bal. Bal krijgen en weg is de bal.

Ik vond dat Ajax van afgelopen seizoen zonder Klaassen het beste voetbal heeft laten zien (vd Beek was zijn vervanger).

Misschien was het slim om Niasse te behouden. Nu heb je alleen Tosun in de spits maar geen echte vervanger. Ze hadden beter Calvin kunnen verhuren en Niasse lekker voor op de bank en dan doorrouleren met Tosun.

9 januari 2018 om 00:50

Inderdaad, daarbij is mijn verwachting dat Tosun na dit half jaar weer een enkeltje Turkije krijgt. Heeft een keertje een goed halfjaar waarin hij in vorm is, en direct trapt er weer een club in die deze man haalt. Zie buiten zijn huidige vorm niet in waarom Tosun zou slagen. Everton is ook normaal gesproken een ploeg die Europees voetbal haalt.

9 januari 2018 om 05:30

Cenk presteerd al jaren goed hoor.. ik weet ook niet of hij gaat slagen, maar dat zal meer komen door everton zelf dan tosun. Wat een matige club is everton ook.

Laat Everton hem maar verhuren aan een club als West Ham. Die kan een type Klaassen goed gebruiken

9 januari 2018 om 05:11

Klaasen super mentaliteit. Maar geen goede voetballer .dwz voor topclubs. Weinig techniek en vaak te veel postbode.

9 januari 2018 om 05:32

Postbode? Klassen loopt juist niet veel met bal maar speelt liever in 1 keer.

9 januari 2018 om 08:04

Wow dat is echt de allerslechtste analyse van Klaassen die er is. Hij is het andere uiterste. Ofwel je zag hem nooit, of je hebt er de ballen verstand van.

Klaassen toch wel redelijk door de mand gevallen in Engeland, jammer maar waar! Poll is behoorlijk kansloos aangezien het middenveld bezaaid is met goede spelers die minder salaris hebben dan Davy.

8 januari 2018 om 23:00

Door de mand gevallen? Had hij in zijn eerste seizoen Een heel slecht lopend Everton bij de hand moeten nemen? Ook sinds hij er niet meer in staat loopt het voor geen meter.

8 januari 2018 om 23:58

Eh, Everton draait nu uitstekend, de degradatienood is voorbij en ze staan weer in de top 10.

Begrijpelijk natuurlijk, Klaassen is een beperkte voetballer en niet geschikt voor de Epl. In de eredivisie kon die op wilskracht nog veel bereiken maar zijn fysiek en vooral het gebrek aan voetballend vermogen breekt hem op. Dat Overmars er 27 miljoen heeft weten uit te halen vind ik nog altijd een wereldprestatie.

8 januari 2018 om 22:53

Gebrek aan voetballen vermogen? Best lachwekkend. Kan je dit voor me uitleggen?

8 januari 2018 om 22:56

Klaassen is gewoon redelijk all round. Best sterk, best snel, best een goede techniek. Dat is in de Eredivisie top, daarbuiten is het het gewoon net niet. Klaassen gaat in geen enkele topcompetitie slagen. Net als bijvoorbeeld Luuk en Siem de Jong.

8 januari 2018 om 22:57

Gebrek aan voetballend vermogen? Heb jij uberhaupt wel eens wedstrijden van Klaassen gezien?

8 januari 2018 om 22:59

@ Migi84, Klaassen is geen wereldtopper, maar echt wel beter dan Luuk en Siem. Ik denk dat Klaassen prima past in de Italiaanse competitie.

8 januari 2018 om 23:12

Ik weet het niet, ben nooit echt onder de indruk van hem geweest. Hoop voor hem dat ie het ergens redt hoor, maar ik betwijfel het.

8 januari 2018 om 23:19

De Roon. Was in alles minder dan Klaassen. Doet het nu toch aardig.

8 januari 2018 om 23:36

Niet in alles! Die man is beter in verdedigen. Klaassen is en blijft iemand die het van zijn goals moet hebben. In zulk soort competities is stukken lastiger om te scoren als middenvelder dan in de eredivisie!

8 januari 2018 om 23:56

Eens. Je moet als speler ook geluj hebben dat de club ook een beetje qua spel bij je past en blijft passen. Ik vind de Engelse competitie en clubs op tactisch en voetballend niveau nogal onderschat en als zo'n Koeman wegmoet ben je als Klaassen zijnde gewoon de Sjaak.

8 januari 2018 om 23:58

*geluk en overschat.

9 januari 2018 om 07:24

Zo lastig is dat niet Kolbein. Klaassen heeft niet het overzicht en de passing van een Ziyech of Sneijder, niet veel techniek. Hij is in twee dingen goed; werken en slim lopen. Daarnaast pikt hij z'n goals ook wel mee. Maar blijft gewoon beperkt. Heeft bij Ajax gepiekt.

9 januari 2018 om 08:15

@MyVision, Echter was Klaassen onder Koeman al de Sjaak. Toch wel een belangrijk gegeven. Koeman hield hem doorgaans alleen nog wel bij de selectie, maar dat hij onder Koeman nou wel nog noemenswaardige kansen kreeg?

8 januari 2018 om 22:57

Ajax heeft een grote naam in het buitenland en leveren vaak hele goede spelers af. Dat is dan ook de reden dat Ajax vaak 2 en soms 3x zoveel krijgt als andere clubs in Nederland.

8 januari 2018 om 23:03

Je doet Klaassen nu wel iets te kort. Wat echt onbegrijpelijk was dat Everton naast Klaassen ook Sigurosson aantrok, een zelfde type voetballer wellicht zelf iets beter dan Klaassen. Een van de twee was meer dan genoeg geweest, zeker gezien de middenvelders die ze al hadden.

Maar goed, hij heeft het niet gered dus kan je zeggen dat hij te kort kwam. We zullen zien waar hij eindigd en of hij alsnog via een omweg naar de subtop weet te komen.

8 januari 2018 om 23:52

Iets beter? Sigurdsson is al een paar seizoenen lang 1 van de beste (non-top 6) middenvelders in de Premier League.

8 januari 2018 om 23:18

El Fenomeno, hier zat je natuurlijk op te azen. Prima dat men nu zijn gehele carriere afschrijft, des te harder de klap straks als het bij een andere club weer wel lukt.

9 januari 2018 om 00:28

Nee hoor, ik zei dit van te voren al. Het is een hele beperkte speler die ik net als Siem en Luuk de Jong niet in een grote competitie zie slagen.

9 januari 2018 om 00:36

dat zeiden zoveel mensen over suarez..zoveel mensen over pieters..zoveel mensen over kuyt..en als het idd fout gaat dan azen ze op zulke reacties..iedereen die vanaf hier vertrekt gaat het nergens redden volgens de meeste nederlanders..en als dat dan zo is, kan idd net als el fenomeno vinger opsteken en roepen! jeej, dat zei ik!!!

9 januari 2018 om 01:35

Ik kan me niet herinneren wanneer El fenomeno voor het laatst iets positiefs over Ajax of een Ajax-speler heeft geschreven. Je kan er de klok op gelijk zetten.

9 januari 2018 om 07:13

Dan kunnen jullie El Fenomeno hierin aanvallen maar hij had vwb Klaasen toch gewoon gelijk, of niet dan?

9 januari 2018 om 07:34

Op basis van 190minuten geef ik El Fenomeno geen gelijk nee. Dat is even voorbarig om Klaassen een wereldvoetballer te noemen omdat hij een Europese finale speelde.

9 januari 2018 om 00:15

Grootste deel van je verhaal heeft meer betrekking op Clasie dan op Klaassen. Klinkt bijna hetzelfde, dat wel

9 januari 2018 om 00:30

Laten we zeggen op beiden, heel duidelijk op beiden, maar ik dat het lastig te accepteren is.

9 januari 2018 om 01:10

Dat Klaassen te beperkt is voor de Bpl ben ik met je eens. Net als Clasie gewoon niks te zoeken daar.. Dat Overmars een wereld deal heeft gemaakt ben ik deels met je eens. Als je kijkt naar de voetballers Clasie en Klaassen en hun transfersommen dan heeft de naam en faam van de club ook veel invloed op de prijs.

9 januari 2018 om 02:00

Klaassen is juist geen beperkte voetballer, maar een complete voetballen. Ik voorzie een mooie carriere voor hem. Zou hem graag bij Milan willen zien. Hij kan daar een icoon worden en dat shirt is prachtig.

9 januari 2018 om 06:16

Die 27 miljoen hebben we voornamelijk te danken aan die fenomenale ex trainer van jullie, diezelfde trainer die ooit Clasie voor 12 miljoen kocht, staat een beetje in dezelfde context.
Ik heb overigens wel het idee dat Klaassen geen eerlijke kans heeft gehad, het verschil met gouden schoen winnaar van Nederland en niet bij de selectie van Everton kan nooit zo groot zijn.
Denk dat ze hem daar vooral zien als doorgedrukte aankoop van de vorige trainer, als je het vertrouwen dan nu niet meer hebt is het vechten tegen de bierkaai.

9 januari 2018 om 07:57

Leuk man, beetje trollen. Of hij geschikt is voor de PL valt te bezien, maar zeggen dat Klaassen een beperkte voetballer is slaat natuurlijk nergens op. In een wat beter draaiend Everton had hij het wellicht beter gedaan, als ze ook niet nog meer middenvelders hadden gehaald bijvoorbeeld en een goede spits. Klaassen is geen absolute topper, dat weten we allemaal, maar voetballend beperkt? Dan heb je echt niet opgelet de laatste jaren.

9 januari 2018 om 17:14

Ik weet dat het lastig te handelen is en dat het je wellicht pijn doet, maar Klaassen is een beperkte speler in balbezit. Geen hoge handelingssnelheid, niet echt sterk in de korte combinatie, niet verfijnd, het is een simpele draver.

12 januari 2018 om 11:34

Ik ben het niet eens met Fenomeno. Maar ik kan zijn mening geen "trollen" noemen.

Aan de ene kant moeten ze hem terug halen en volgend jaar of het jaar erop weer verkopen aan de andere kant hebben we genoeg middenvelders..

8 januari 2018 om 23:05

Je moet nooit spelers terughalen, het wordt zelden een succes tenzij de speler een mooei carriere heeft gehad en zijn carriere wil afsluiten terwijl hij nog meekan op een hoog niveau.

Komt tekort. Is ook geen schande is een hele lastige competitie. Technisch gezien redelijk en fysiek redelijk. Dat is niet genoeg voor de premier league. Vind hem wel een speler voor Italië. Is wel een slimme voetballer.

8 januari 2018 om 22:55

Hier dacht ik ook aan. Een club als Samporia/Atalanta past wel bij hem.

Als het niets voor Everton is, dan is het niets voor Newcastle.Hij kan het beter in Spanje zoeken, daar waar zijn strijdlust unieker is. In Engeland is hi gemiddeld.

8 januari 2018 om 23:07

Of Italie, of Duitsland, allemaal competities die toch redelijk technisch zijn tegenwoordig, Alleen engeland is nog altijd krachtvoetbal, de beuk erin. Al laat City nu wel zien dat je ook met technisch voetbal de rest kapot kan spelen.

9 januari 2018 om 00:53

Toch is zijn concurrent Sigurdsson, die nu bijna alle wedstrijden op de positie van Klaassen speelt, een uitstekende technische voetballer, veel meer dan Klaassen. Totaal geen krachtvoetballer. Ook het 20-jarige talent Vlasic die dit seizoen ook al 13 wedstrijden op zijn naam heeft staan (op Klaassens positie), is absoluut geen beuker.

Lekker slim van Everton. Door hem zo aan te bieden is die direct 10 a 15 miljoen minder waard. Ik denk dat een ploeg als Napoli of Roma nog wel voor Klaassen gaan aangezien Napoli sowieso al meerdere malen interesse in hem had. Zou het ook wel een mooie ploeg voor hem vinden.

9 januari 2018 om 00:34

Het is de waan van de dag die in Engeland regeert. Zoals Frank de Boer gemerkt heeft als trainer, bepaalt je laatste wedstrijd je waarde en status daar. Hoewel ik denk dat spelers hier gemiddeld tactischer worden opgeleid - in balbezit vooral - is het vooral de impulsiviteit en de snelheid van het spel in Engeland die onze Eredivisietoppers parten speelt. En als je onvoldoende de kans krijgt of gewoonweg niet genoeg tijd gegund wordt om te wennen aan dat tempo, staan er drie concurrenten klaar om je plek in te nemen.

Niettemin denk ik dat met Napoli Klaassen graag een herkansing geeft. Sowieso belachelijk dat iemand van zijn kaliber - Klaassen is toch een redelijk doorsnee middenvelder, weinig speciaals aan - zijn neus ophaalde voor een mooie club als dat.

9 januari 2018 om 01:23

Napoli heeft Klaassen toch helemaal niet nodig! Met Jorghino, Allan en Hamsik hebben ze gewoon een goed middenveld! Ook hebben ze nog Zielinski die ook erg goed is en met Diawara en Rog hebben ze nog 2 goede talenten.

9 januari 2018 om 09:11

Waarom toonden ze dan tot twee keer toe interesse in Klaassen?

9 januari 2018 om 13:18

@ memphisdepay, een ploeg als Napoli heeft minimaal 6/7 sterke middenvelders nodig en niet alleen die 3 jij nu opnoemt.

En ze hebben al eerder biedingen gedaan bij Ajax, maar Klaassen koos toen voor Ajax en daarna voor Everton.

9 januari 2018 om 13:46

Tja, Napoli had destijds ook veel interesse in Matavz, is ook nooit iets geworden. Zijn waarschijnlijk gewoon geruchten.

9 januari 2018 om 01:45

Napoli of AS Roma? Dat gaat hem sowieso niet worden haha. Misschien toen die bij Ajax speelde misschien en alles zo goed leek maar na dit gebeuren bij Everton echt niet. Mag blij zijn met een middenmotor in een top competitie

Echt jammer. Wordt afgeschilderd als een slechte speler hier maar is gewoon een hele goede speler. Echt zo efficiënt, goede passing, goed schot. Hij is zo compleet. Proper doet het bijvoorbeeld goed in Engeland maar naar mijn mening is Klaassen gewoon beter. Noem me maar iemand met te veel een Ajax bril, maar Klaassen is echt goed genoeg voor een club als Everton, anders ben je geen aanvoerder van de El- finalist. Maar ja, kwam ook in een kwakkelend team en ik moet wel zeggen dat Klaassen pas goed is als hij ergens lange tijd krijgt om te acclimatiseren en die heeft hij niet gekregen.

8 januari 2018 om 22:59

Heb bij Klaassen altijd het gevoel dat hij te lang is gebleven. Hoewel ik er blij mee ben (vergroot de weerstand voor andere ploegen, dus maakt de comp, ietsjes, beter) denk ik dat hij simpelweg te weinig gegroeid is in zijn laatste jaar (/jaren?)

8 januari 2018 om 23:12

Nee hoor, hij kwam op het verkeerde moment bij Everton binnen. Koeman heeft raar ingekocht, teveel dezelfde soort middenvelders, geen spits terwijl Lukaku weggegaan was en terwijl ze verleden jaar boven hun stand hebben gepresteerd.

De keuze van je eerste buitenlandse team is oh zo belangrijk. Kies je verkeerd, dan ben je met 190 minuten PL in de benen ineens afgeschreven als miskoop. Mijn inziens heb je dan ook geen enkele kans gehad. Had hij gekozen voor een Watford of Bournemounth, dan had hij veel meer tijd en veel minder kritiek gekregen. Kom je dan in een flow terecht, ben je ineens een wereld aankoop en kan je een transfer naar boven maken.

9 januari 2018 om 00:43

Hij kon er weinig aan doen toch? Eerst tekende Klaassen in Juni, dat zag er op papier leuk uit met Schneiderlin, Davies en Gueye, 4 man voor 3 posities. Toen een maand later kwam Rooney ineens op zijn positie erbij en daarna Sigurdsson en Vlasic ook nog eens, en dan zit je ineens met idioot veel concurrentie.

9 januari 2018 om 10:02

Concurrentie die hij dus niet aankan, terwijl we het niet (meer) over wereldtoppers hebben. Lijkt erop dat Klaassen het zal moeten hebben van een rechterrijtjeclub ergens in een grote competitie.

8 januari 2018 om 23:14

Klaassen kan eigenlijk alleen renderen in een team met een balvaste spits en die heeft Everton helaas niet gehaald. In plaats daarvan haalde Koeman met Rooney en Sigurdsson nog 2 nummers 10.

8 januari 2018 om 23:24

Hoewel ik Klaassen eerlijk gezegd ook beter vond dan Pröper vorig jaar denk ik toch dat je teveel een Ajax bril op hebt. Aanvoerder bij de EL-finalist kom op zeg. Met hangen en wurgen heeft de kamikaze tacktiek van Bosz vorig jaar succes gehad. Als ik me niet vergis heeft Dnipro ook niet zo heel lang geleden in de finale gestaan, en van die spelers hoor je ook niks meer.

9 januari 2018 om 11:12

Van sommige spelers. Te veel Ajax bril. Het is toch een feit. Een finalist levert toch iets moois af of niet?

8 januari 2018 om 23:39

Propper is technisch gewoon veel beter dan Klaassen. Zonder zijn goals blijft er weinig over en dat zou zelfs al zijn bij Ajax.

9 januari 2018 om 00:03

Ach ja, neem nou een aantal Eredivisie middenvelders die allemaal rond dezelfde leeftijd (23-24 jaar) naar de PL zijn gegaan: Wijnaldum, Propper, Klaassen, Blind, Clasie, Fer. Sommigen hebben het gered, anderen niet. Maar wie hier op VZ wist precies te vertellen wie er zou slagen?

9 januari 2018 om 00:48

El Fenomeno weet altijd bij voorbaat al dat alle Ajax spelers niet zullen slagen en als dat achteraf het geval blijkt is hij er als de kippen bij om z’n vinger op te steken om te zeggen dat hij dat vooraf al wist.

9 januari 2018 om 00:58

Nou ik durf best te zeggen dat ik er regelmatig volledig naast zit in mijn voorspellingen. Ik had zo rond 2014 enorm hoge verwachtingen van het trio Van Ginkel, Strootman en Clasie, dat zou jarenlang de ruggegraat van Oranje worden. Twee gescheurde kruisbanden en een mislukt avontuur in Engeland verder, en nu staan we naar een middenveld met oa Wijnaldum, Propper, Klaassen, De Roon en Blind te kijken.

9 januari 2018 om 01:49

Ligt eraan in welk perspectief je het stelt. Europees gezien is het gewoon een middelmatige speler. Voor de Eredivisie is het bij elke club een aanwinst. Ja, hij was aanvoerder van een EL-finalist, maar wie had gedacht dat Ajax zover zou komen?! Dat is een incidenteel succes en dan ben je ook incidenteel de aanvoerder van zo'n ploeg. Klaassen is gewoon een beperkte speler op internationale grond.

Was helaas te verwachten maar wel jammer. Ik had Klaaasen zoveel meer gegund. Sympathiek mens. Nuchter, werkt hard. Hopelijk gaat hij iets moois vinden wat bij hem past.

Wat een trieste bedoeling zeg. Misschien iets te hoog gegrepen of gewoon in de verkeerde periode begonnen. Misschien is de Bundesliga wel een mooie uitkomst voor hem.

half jaartje sparta misschien ?

8 januari 2018 om 23:00

Tsja, nu Maher Sparta niet als eerste keus had, moeten zij nu doorschakelen op plan B. Denk dat Davy wel wil 😂

Wie had dat afgelopen zomer gedacht? In de eerste oefenwedstrijden de leider en een goed duo met Rooney, maar het totaal niet waar kunnen maken.

8 januari 2018 om 23:16

Ja hij heeft het niet waar gemaakt maar ook nauwelijks mogen spelen. Na hem werd Sigurdsson gehaald, zelfde type speler en die speelde altijd. Vanaf de bank ga je hem echt niet het elftal uitspelen.

Hoeveel kan een speler nou laten zien in vier wedstrijden die hij zelden mocht beginnen als basisspeler?

8 januari 2018 om 23:29

Dit ligt ook aan de geweldige koopzucht die de clubs in Engeland hebben. Groot geld voor vele spelers waardoor er dus sommigen op de bank/tribune belanden. Die spelers moeten zo snel mogelijk weg wezen om hun eigen sportieve waarde tebehouden, want voor je het weet kwijnen ze weg bij 2de rangs clubjes. Jammer voor Davy maar een goede leerschool bij iedereen die wel een transfer wil maken naar het buitenland.

9 januari 2018 om 01:53

Er is natuurlijk wel een reden waarom hij nauwelijks speelde. Ook Koeman zag het al vrij snel niet in hem zitten en ook Allardyce ziet er weinig in. Klaassen is gewoon niet zo heel goed, dat was al goed te zien in Oranje. Een leuke allrounder en hij zal vast wel weer goed terechtkomen, maar clubs als Everton zijn te hoog gegrepen. Wij zien ze alleen in wedstrijden, coaches en trainers zien ze elke dag. Hij speelt niet voor niets zo weinig.

9 januari 2018 om 21:24

Wellicht maar koop hem dan niet voor 27 miljoen euro. Dan zou je toch je scoutingswerk beter moeten doen. Hij speelde heel veel wedstrijden verleden jaar, beetje dom om er dan op de training achter te komen dat hij niet goed geneog is.

Hopelijk komt hij nu bij een ploeg die hem wel goed gaat gebruiken. De keren dat ik everton heb zien spelen viel het me op dat klaassen praktisch als cvm stond te voetballen, dan weet je dat hij het niet gaat redden. Als cm of cam had ik namelijk al mijn twijfels of hij het niveau aan zou kunnen. Hopelijk komt hij nu bij een mooie club terecht want het is zeker een goede speler.

Ach, 190 minuten speeltijd...kortom, geen kans gehad. Everton draaide slecht onder Koeman, gaat nu beter, maar die slechte fase kan toch niet aan Klaassen liggen, bij elkaar net aan 2 wedstrijden gespeeld...en als het team niet draait en het vertrouwen niet voelt presteer je zelf normaliter ook niet. Gewoon pech gehad, ff stapje terug nemen. Thorgen Hazard gaat wellicht terug naar Chelsea, kan Klaassen mooi naar BMG.

9 januari 2018 om 04:46

BMG en Nederlanders is niet echt een gelukkige combinatie. Zie hem wel bij Schalke.

En wat staan ze weer in de startblokken om Klaassen af te branden, man wat is het bij sommige toch triest gesteld. Deze jonge heeft niet eens serieus de kans gehad, en naar het ontslag van Koeman weet je al hoelaat het is. Oordelen over een speler die minimaal een serieuze kans krijgt lijkt me dan ook wel zo eerlijk. Ik denk dat de Bundesliga prima bij Davy past.

8 januari 2018 om 23:49

Stel je toch niet zo aan! Ik denk dat Klaassen een van de meest geliefde spelers is waarvoor genoeg supporters van andere clubs sympathie voor hebben. Hij heeft het in de minuten die hij heeft gemaakt gewoon niet laten zien en ook op de training zal het niet goed genoeg geweest zijn want je gaat een aankoop van 27 miljoen niet zo maar op de bank zetten. Vooraf zeiden veel mensen het dat het waarschijnlijk niks zou worden door te beperkte kwaliteiten en het is gewoon uitgekomen. Het zal niet met zijn instelling te maken hebben hoor! Maar de kwaliteit van Davy Klaassen vond ik toch altijd in de eredivisie duels winnen, diepgang en een neusje voor de goal. Deze jongen heeft geen bijzondere pass of techniek en is ook niet echt een bal afpakker.

9 januari 2018 om 00:04

Wat heb je aan een neusje voor de goal als je op cvm wordt gepositioneerd. Dat vond hij bij Ajax ook al niet zo fijn.

9 januari 2018 om 00:26

Niks. Maar als je de creativiteit niet hebt om op de nummer 10 positie te staan zit er weinig op voor Everton zeker als je ook nog jongens als Rooney en Sigurdsson als concurrentie hebt. Daarnaast moeten we zijn neusje voor de goal ook niet overdrijven. Middenvelders scoren hier nou eenmaal een stuk makkelijk en dat zie je ook terug aan de statistieken van Klaassen, de Jong, Toivonen en van Ginkel. In het buitenland spelen ze niet zo dom als in de eredivisie waarbij deze spelers wel heel vaak uit de rug van hun directe tegenstander weg konden lopen en vrij in de 16 stonden.

9 januari 2018 om 00:01

En ik schrik als ik Everton zie voetballen of beter gezegd niet zie doen met oog op wat ze qua geld op het veld hebben staan. Ik denk dat Klaassen zich zelf ook verkeken heeft op die club.

9 januari 2018 om 00:12

Nee jij zoekt het vooral bij een Ajacied die je op basis van nog geen 200minuten PL bij een zeer matig clubje als aasgier wil kunnen afzeiken. Hij moet daar inderdaad zsm weg, dat is misschie het enige waar we het over eens zijn.

9 januari 2018 om 07:22

@myvision

Waarom denk je dat hij nog geen 200 minuten heeft gespeeld? Zal dat zijn omdat hij in de voorbereiding, de trainingen en die 200 minuten zo'n geweldige indruk heeft achtergelaten? Of zal er misschien meer waarheid in de opmerkingen van Frtorres zitten dan alleen clubvoorkeur?

9 januari 2018 om 08:25

Dat weet zowel jij als ik niet. Ik weet alleen dat Koeman hem al niet te veel opstelde en dat de prestaties slecht genoeg waren om Koeman te ontslaan.

9 januari 2018 om 10:11

Je weet het niet maar toch ben jij overal fel aan het beweren dat Klaassen het niveau wel aankan maar gewoon geen kans genoeg kreeg en de kritiek is alleen omdat het gretige Feyenoorders zijn die Klaassen niet gunnen...

Klaassen is nog maar 24 jaar en zeker (nog) niet mislukt. Komt terecht in een zeer slecht (nog steeds) draaiend Everton en wordt verondersteld daar uit te blinken. Grof geld betalen voor een speler schept verwachtingen, maar dat is geen abc’tje. Toch denk ik dat hij bij een andere club zich best kan rehabilitateren. Hij heeft sowieso drive en een goede mentaliteit. Schrijf hem niet te snel af. Ajax is een gepasseerd station, die hebben genoeg middenvelders, maar ik vermoed dat hij binnen Engeland verkast.

8 januari 2018 om 23:57

Sigurdsson kwam deze zomer ook binnen in datzelfde slecht draaiende Everton en was direct de beste speler van het team. Rooney idem (al heeft die natuurlijk veel meer status en ervaring). Het is echt niet onmogelijk om te slagen bij Everton, die draaien nu onder Big Sam weer uitstekend. Alles is weer koek en ei, behalve voor Klaassen (en Mirallas) - erg jammer wel.

9 januari 2018 om 11:05

Klaassen is zeker geen Rooney, die 2 zijn onvergelijkbaar. Maar Davy kan best zijn waarde hebben voor misschien wel een ander team. Hij was bij Ajax ook tijdens de laatste EL campagne 1 van de dragende spelers. En in de jaren daarvoor ook een vaste, sterke factor in die ploeg. Dus ik zie op een of andere manier hem wel weer op zijn “oude” niveau terugkeren, maar niet bij Everton. Dat boek is dicht. Overigens, Everton pakt onder Allardyce wel wat meer punten dan onder Koeman, maar speelt voetbal waar je als kijker snel van afkeert. Maar een ander zal zeggen dat het resultaat telt, het is naar hoe je het benadert;-)).

Wat een mooi scenario:
Klaasen terughalen, Ziyech verkopen.
Wat mis ik onze oude aanvoerder, regelmatig de eerste goal makend.
Donny verdedigend, Frenkie en Davy dartelend op het middenveld.
Geen balverlies van Ziyech, geen eigen wedstrijden.
Verdediging heeft het makkelijk, ineens worden we kampioen.

8 januari 2018 om 23:51

Een geweldig scenario met name voor de concurrentie van Ajax! Zonder Ziyech zal Ajax toch een hoop minder kansen creëren en ga nou niet zeggen dat Frenkie de Jong en Klaassen dit ook kunnen want de statistieken van Ziyech liegen niet.

9 januari 2018 om 07:32

Dan komt er wel weer een technische vervanger voor in de plaats. Er lopen er bij Ajax voldoende rond die voor gevaar kunnen zorgen, ook zonder Ziyech zou de overhand groot zijn.

9 januari 2018 om 07:56

Maar een speler van hetzelfde niveau is lastig te vinden. Daarnaast heb ik op het middenveld het idee dat Ajax daar niet echt iemand voor gaat kopen. Dit is veel te makkelijk gedacht, in Nederland zie ik in ieder geval geen speler die hem zo even op kan volgen.

9 januari 2018 om 00:03

Misschien kan Feyenoord hem huren.

9 januari 2018 om 00:13

Haha. Hier kan ik dan wel om lachen. Laten we hopen op een club in een topcompetitie die zelf ook aardig kan voetballen in ieder geval.

9 januari 2018 om 10:18

Zou het niet slimmer zijn om bij een top drie club in een iets kleinere competitie te gaan spelen, zodat je grote kans op europees voetbal hebt en jezelf daar weer kan laten zien aan de grotere clubs? Het is ook leuker voetballen als je om prijzen meedoet en je kan een publiekslieveling worden bij een club die ook nog eens dik betaalt (bv rusland).

9 januari 2018 om 00:05

Nou ja, er zijn erg weinig Duitse subtoppers die concurrenten van het niveau Rooney/sigurdsson/schneiderlin hebben rondlopen, laat staan drie.

Zet hem bij een Duitse middenmotor en ik denk dat hij nog redelijk meekan. Ben alleen benieuwd hoeveel een club moet neerleggen. Everton zal wel een flink verlies moeten nemen zo lijkt het.

Helaas komt mijn voorspelling weer uit. Van wat ik van hem had gezien kon ik alleen maar tegen beter weten in hopen dat hij het zou redden. Een typische dertien in een dozijn voetballer die waarschijnlijk alleen een dragende speler kan zijn in een competitie met weinig weerstand of misschien bij een laagvlieger in een topcompetitie.

Hoe mensen iemand zo snel afschrijven of de hemel inprijzen.. Hoe kan iemand in 190min zich nou bewijzen of niet?

Hij komt nog wel ergens terecht waar ze hem wel kunnen gebruiken. Effe voor de duidelijkheid.. Ik ben verre van een fan van hem..

Dit kon je zien aankomen. Heb nooit begrepen waarom men hem zo geweldig vind. Klaassen is zeer beperkt en deed het bij Ajax goed door altijd veel strijd te leveren. Wil je een stap hogerop dan zal je ook meer moeten brengen. Het probleem is alleen dat Klaassen niet meer heeft dan hij bij Ajax liet zien. Doet er goed aan om naar een degradatiekandidaat in een van de top competities te gaan.

Ik hoop oprecht dat hij bij een team als Eintracht terecht komt.
Lekkere Eredivisie-Nederlandse Enclave met Willems en Haller + De guzman.

Zo gaat voetbal. Niet eens een echte kans gekregen maar gelijk wegwezen. Ben je de beste en wil je weg dan moet je je contract uitdienen. Heel Everton speelt belachelijk en er zijn nog slechtere spelers daar maar laten we maar iemand weg doen die nog niet eens echt een kns heeft gekregen. Degradeer gelijk ofzo

Wat een onzin weer dat Klaassen te slecht is voor de PL. Wel voor de top, maar niet voor de middenmoot. Hij heeft geen kans gehad. En dat is natuurlijk wel een groot verschil met Nederland. In Nederland krijg je altijd wel weer een kans en die heeft Klaassen bij Everton niet gehad.
Daarom denk ik denk dat wachten op nieuwe kansen niet zo zinvol is. Die gaat hij niet krijgen,

Lees vooral dat hij geen kans heeft gekregen. Zover ik weet dwing je een plaats binnen een elftal op trainingen af. Lijkt me sterk dat terwijl ze slecht presteren niet aan Klaassen hebben gedacht. Haalt het niveau niet en dat zie je duidelijk aan zijn prestaties binnen Oranje. Leuke speler voor Ajax, echter net als Siem en Luuk niet meer dan dat.

Jarenlang een van de beste spelers van de eredivisie geweest en nu heeft hij hij bij een Engelse middenmoter al sinds oktober niet eens meer op de bank gezeten. Da's toch wel weer pijnlijk voor het Nederlandse voetbal.

9 januari 2018 om 15:26

En Cuco Martina (ex-RBC, ex-RKC en ex-Twente) speelt wel regelmatig bij Everton. Het heeft niet zo zeer met het niveau van het Nederlandse voetbal te maken als met kansen krijgen. En ja kansen ddwing je af, maar dat kan je niet als je jezelf nooit kan bewijzen en er bovendien na jou twee spelers worden aangekocht die op jouw positie kunnen spelen, waarvan 1 kind van de club.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Everton

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Liverpool3415
6.Everton327
8.Chelsea2910
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
A. DoucouréMiddenvelder171
G. SigurðssonMiddenvelder162
D. Calvert-LewinAanvaller1611
A. IwobiMiddenvelder151
J. PickfordKeeper150
RicharlisonAanvaller132
AllanMiddenvelder120
Voor de complete selectie: Clubpagina Everton.

323 fans
Middenvelder, 27 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 21 januari
Heracles Almelo is dicht bij de tijdelijke komst van Ahmed Kutucu. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren