Update: ‘Heracles dreigt middenvelder te verliezen aan Luhukay’

Dinsdag, 16 januari 2018 om 21:22

De kans lijkt groot dat Joey Pelupessy in januari vertrekt bij Heracles Almelo, zo geeft hij toe tegenover RTV Oost. New York City FC hengelt momenteel naar de diensten van de middenvelder, die zelf wel openstaat voor een avontuur in de Verenigde Staten. De Amerikanen zouden momenteel met Heracles onderhandelen over een transfer.

“Dat is wel vrij serieus, ja”, zegt Pelupessy over de Amerikaanse interesse. “Ik heb zelf niet gesproken met New York, de clubs zijn daar misschien over aan het onderhandelen, maar verder weet ik er eerlijk gezegd niet zo heel veel van. Het is een mooie optie, ik sta voor heel veel dingen open en hopelijk kan ik een keer een mooie stap maken. Als dat New York is, is dat New York en als het een andere mooie stap is denk ik daar ook goed over na. Die dingen moet je goed bespreken.”

“Ik ben er nog nooit geweest, maar ik hoor van heel veel mensen dat het een mooie stad is. Maar als ik er heen ga, ga ik er voor het voetballen heen en dat geldt voor elke stap die ik maak”, vertelt de middenvelder over New York. Het contract van Pelupessy in Almelo loopt nog tot komende zomer. De aanvoerder van Heracles kwam dit seizoen voorlopig tot twintig wedstrijden, waarin hij één doelpunt maakte en één assist verzorgde.

Update 8 januari 21.05 uur – Heracles laat aanvoerder 'in principe' niet naar de VS vertrekken
New York City FC aast op Joey Pelupessy, maar Heracles Almelo ziet een vertrek van de aanvoerder niet zitten. "Ik heb via de zaakwaarnemer van Joey begrepen dat er interesse uit Amerika is", zegt directeur Nico-Jan Hoogma tegenover Voetbal International. "Of Joey deze zomer vertrekt? Wat ons betreft niet. We hebben aangegeven dat we het elftal deze winter bij elkaar willen houden. Bovendien is Joey onze aanvoerder, een bindende factor in de groep. In principe gaan we met dit elftal de tweede seizoenshelft in."

Update 16 januari 21.22 uur – 'Heracles dreigt middenvelder te verliezen aan Luhukay'
Heracles Almelo moet mogelijk alsnog vrezen voor een winters vertrek van Joey Pelupessy. De Eredivisionist is volgens TC/Tubantia met Sheffield Wednesday in gesprek over een transfer van de middenvelder, die eerder ook al belangstelling genoot van New York City FC. Pelupessy kan bij de Championship-club gaan samenwerken met Jos Luhukay, die sinds kort de scepter zwaait op Hillsborough.


Poll

Zou de stap naar New York City FC een goede zijn voor Joey Pelupessy?


Gerelateerd

47 reacties (laatste reactie door arvelajax)

Heerlijk man , lekker in Amerika voetballen.

8 januari 2018 om 14:59

zeker man, voor iedere speler die niet de top kan halen is dit een mooie plek om geld te verdienen. Heracles moet hem deze kans eigenlijk niet ontnemen.

8 januari 2018 om 18:13

Wordt niet als grote naam binnengehaald en gaat dus ook denk ik niet heel veel verdienen, wel een topervaring om in NYC te gaan wonen.

Financieel gezien zal het misschien wel een goede stap zijn maar sportief......, ????? voor wie op Eurosport wat wedstrijden uit de Amerikaanse competitie gezien heeft begrijpt precies wat ik hiermee bedoel.

8 januari 2018 om 15:02

Maar op geestelijk gebied toch ook een geweldige stap. Van het kleine Almelo naar het grote New York. Met een baan, met geld en met een goed leven dat je er kan leiden.

Ik zou direct gaan, al betalen ze mij maar 5000 euro per maand.

8 januari 2018 om 15:49

Zelfs al zou ik de reiskosten zelf moeten betalen ging ik.
Heeft hij toch zo terug verdiend bij die club.
En zoveel hoger hier kan hij toch niet spelen (geen schande hoor).

8 januari 2018 om 15:55

Met 5000 euro per maand ben je in new york een nobody.. een klein appartement kost je al snel 2500 per maand spreek uit ervaring! Wat niet wegneemt dat het een mega mooie stap is financieel en kwa omgeving

8 januari 2018 om 16:15

Als je in de stad zelf wil wonen wel, daarbuiten in de buurt zijn prima betaalbare locaties

Daarnaast zal hij meer gaan verdienen dan 5.000 euro, maar dat terzijde

8 januari 2018 om 21:14

@reds1965 Hoeveel denk je dat deze jongen zal verdienen daar? Ik denk dat hij heel erg blij zal zijn als het rond de 200.000 per jaar zit. Bruto wel te verstaan.

8 januari 2018 om 22:23

Dat is alsnog 16.5 k per maand bruto... Toch niet slecht

8 januari 2018 om 22:43

Ik denk dat je met die 200.000 heel goed zit, met een max van ongeveer 250.000

8 januari 2018 om 23:23

Over het salaris: dat was ook meer waarvoor ik al zou gaan .

On: Jammer voor Joey Pelupessy dat Heracles hem niet laat gaan, al weet ik natuurlijk niet hoe hij er precies in staat. Ik zou balen.

8 januari 2018 om 15:45

Ik snap je volledig, het niveau is inderdaad nog niet fantastisch. Maar een voetballer als Pelupessy, voor wie in Europa toch een stap hoger dan AZ er niet echt in zal zitten, is dit toch fantastisch? Ik bedoel, het is gewoon een avontuur en vergeet niet dat ie daar ook kennis zal maken met voormalige wereldsterren als Villa en Viera (als die daar nog trainer is, niet volledig zeker daarover). En het salaris zal inderdaad ook niet lager liggen dan bij Heracles neem ik aan. Ik zou het wel weten.

8 januari 2018 om 15:54

Precies wat ik ook dacht; vooral voor zulke voetballers, die hoogtwaarschijnlijk niet de potentie hebben op minimaal Nederlandse top, is zo'n avontuur toch helemaal prachtig?

8 januari 2018 om 21:44

Klopt helemaal, het is vaak niet om aan te gluren. Alleen David Beckham en Donovan is het gelukt om daar een absolute ster te worden of tenminste iets van niveau te etaleren. Pelupessy verdiend deze stap absoluut maar dat kan toch na dit seizoen? Hercules moet ook gewoon nog steeds uitkijken dat het niet in de nacompetitie terrecht komt en daar hebben ze Pelupessy hard voor nodig

9 januari 2018 om 09:46

Uitkijken voor nacompetitie? Kom op man. Even serieus. Heracles heeft nog nooit nacompetitie gespeeld en heeft er vaker beroerder voorgestaan dan nu. Wie zegt dat NY hem dan nog wil hebben? Ik zou hem die kans gunnen voor de juiste prijs.

9 januari 2018 om 10:08

Nou dit is toch wel het matigste hercules in jaren, als ze hem nodig hebben is dat wel nu.

11 januari 2018 om 15:28

met nog 9 punten erbij speel je je al jaren veilig in de eredivisie. Dat moet makkelijk kunnen gezien het puntenaantal wat we nu al hebben vergaard, dus ik snap je redenatie niet zo goed.

Verwacht wel dat de clubs eruit komen en Pelupessy wordt zo'n stap ook gegund. We hebben in de zomer al een vervanger gehaald in de vorm van Jakubiak en anders is Monteiro ook altijd nog een optie voor die positie. Qua voetbalkwaliteiten gaan we er waarschijnlijk niet veel op achteruit. Pelupessy zijn afwezigheid wordt vooral in de kleedkamer gemerkt. Pelupessy staat bekend als een sociale lolbroek, dus zijn karakter ga je daar missen.

8 januari 2018 om 16:48

Die Monteiro is inderdaad een goede speler. Met hem en Niemeier heb je al 2 meer dan goede eredivisie spelers op het middenveld. Jakubiak ken ik persoonlijk nog niet dus daar kan ik niet echt over oordelen. Maar ook met Monteiro, Niemeier en Van Ooijen heb je een redelijk middenveld dus het komt sowieso wel goed.

Lekker gaan, man! Schitterende stap voor hem in een mooie competitie van prima niveau en natuurlijk vertoeven in een wereldstad. Daarnaast zal je ook voldoende van Amerika zien. En met alle respect, zoveel zal Pelupessy zich waarschijnlijk ook niet verder ontwikkelen en dan is zo'n stap nog des te mooier.

Mooi voor z’on speler sommige spelers gaan liever naar Slowakije ‘zie van haren enzo maar ik zou het wel weten hoor naar the big Apple lekker voetballen in een wereldstad met een goed salaris

8 januari 2018 om 17:49

Dat heeft niets met liever willen te maken maar gewoon met interesse. Als er geen interesse voor jou komt uit bijv. Amerika maar wel uit Slowakije dan is het vrij logisch dat je daarvoor kiest. Wat mij betreft praat je dus maar wat raak en raakt je comment kant noch wal. Durf te wedden dat wanneer er clubs uit beide landen geïnteresseerd zijn 99 van de 100 kiest voor Amerika, en die ene die wel voor Slowakije kiest heeft daar waarschijnlijk nog familie wonen ook.

Tja, het zou mijn keuze niet zijn. Qua voetbal niet, maar ook qua land (Trump) en qua mentaliteit niet. Ik denk ook niet dat je je daar snel in de kijker speelt. Als je dan toch exotischer wilt, dan lijkt Marokko me wel wat, of Japan of Australië. Maar goed, ieder zijn keuze, hè. En misschien heeft alleen deze club zich maar gemeld...

8 januari 2018 om 16:00

@arvelaajax:

Geen Amerika want daar speel je je niet in de kijken. En heb je Trump (die geen invloed heeft op jou leven in NY) en mentaliteit (die juist goed is in NY)

Maar dan geef jij de voorkeur aan Marokko...... Naja ieder zijn ding dan maar inderdaad .
Japan is het niveau al helemaal 3x niks en Australië net zo. Als is het dan in Australië dan wel weer erg mooi ja. alleen iets te veel soorten dieren die me kunnen vermoorden haha

8 januari 2018 om 16:22

Wel eens in Marokko geweest?

8 januari 2018 om 16:29

Marokko is prachtig (de Verenigde Staten nog mooier overigens maar dat terzijde) maar daar doelde je niet per se op toch? Ik weet dat de MLS niet van bijster hoog niveau is maar ik weet vrijwel zeker dat het algehele niveau hoger is dan in Japan, Australië en Marokko. De sfeer in sommige stadions in Marokko is dan wel weer veel beter maar het niveau voetbal daar is ook niet veel soeps hoor. Bovendien betaalt men in de Major League hogere salarissen dan in de 3 andere genoemde competities.

8 januari 2018 om 17:41

Ik houd wel van de intense manier waarop het leven wordt beleefd in Marokko. Het eten is er heerlijk, het licht is bijzonder. De markten, de tradities (ook al zijn dat niet de mijne), en dan ook nog de beleving rond het voetbal. De VS staan voor mij voor een wat saaie cultuur, vol decadentie, waar rijkdom het belangrijkste goed is en waar religieus fanatisme wijder verspreid is dan in Marokko. Ach, weet je, het is een gevoel. Je hoeft het absoluut niet met me eens te zijn natuurlijk. Wel interessant om eens wat uit te wisselen op dit gebied, trouwens!

8 januari 2018 om 19:30

@capis @sanderkoevoets

Waar zijn jullie meningen op gebasseerd? Is dit enkel omdat er in de MLS spelers voetballen die ooit groot waren in Europa? Ik durf met zekerheid te zeggen dat het niveau van de Japanse competitie hoger ligt dan in Amerika.

Dit heeft meerdere reden, met name het internationale aspect. Kashima Antlers dat vorig jaar in de middenmoot eindigde mocht mee doen met het WK voor club teams puur omdat het in Japan werd georganiseerd. Vervolgens knikkeren ze de kampioen van Afrika en Zuid-Amerika (atletico Nacional) eruit en weten een verlenging eruit te slepen in de finale tegen Real Madrid, dat is toch niet niks zou ik zeggen.

In 2015 werd het Japanse Hiroshima nipt uitgeschakeld door River Plate met slechts 1-0, dat toch ook wel een club van formaat is. In 2011 schakelt Kashiwa Reysol de kampioen van Noord-Amerika uit Monterrey uit Mexico. Hetzelfde continent waar de MLS onder valt en waar de zelfde MLS ploegen slechts een keer een finale wist te behalen in meer dan twee decennia. De MLS ploegen kunnen zich bij lange na niet meten met de Mexicaanse ploegen daar waar de Japanse teams prima weerstand bieden tegen de Noord-Amerikaanse kampioenen en de Zuid-Amerikaanse kampioenen die toch zeker een niveautje beter zijn dan hun noorderburen om het zo maar te noemen.

De Japanse competitie heeft in mijn opinie ook veel betere spelers voortgebracht ten opzichte van de MLS en voetballend is het ook allemaal veel georganiseerder en gedisciplinairder dan de Mls. Dit komt mede omdat teams in de MLS hun ploeg om een of twee goede spelers van statuur heen bouwen (dus uit Europa) en daar win je geen prijzen mee omdat je team niet afhankelijk moet zijn van een of twee spelers.

Hier laat ik het bij, werd een beetje triggerer omdat men vaak competitie afserveerd als slecht omdat een andere competitie spelers heeft rondlopen die bekend zijn en dan zal het wel een betere competitie zijn.

8 januari 2018 om 21:25

Arve, helemaal mee eens! Ik ben naar Marokko geweest, het was een geweldig land, erg gastvrij en heel veel om te doen.

9 januari 2018 om 09:40

@arvelaajax:
Wel eens in de VS geweest?

Want hoe kan voor jou de VS nou voor 1 soort cultuur staan?

Iemand uit NY of iemand uit Texas is asl een Nederalnder tot een Spanjaard hier in Europa. Iemand uit Chicago of iemand San Diego weer net zo.

Het land is prachtig, van de mooiste natuur tot geweldige steden. En rijkdom is alles behalve het beste goed van de Vs.

PS ja ben wel in Marokko geweest, maar puur op 1 plaats en daar 1 week verbleven dus niet heel ruim de kennis verder. Maar ben bang dat jij de VS iets te simpel neemt dat land is zo groot

8 januari 2018 om 16:05

Ik denk niet dat je heel veel last hebt van Trump in een democratisch bolwerk zoals New York. Bovendien is het een nogal schijnheilige opmerking terwijl je zelf in een land woont waar eerst Geert Wilders en nu Thierry Baudet steeds meer de aandacht opeisen. On topic: voor hem natuurlijk een prachtige stap als hij daar inderdaad kan tekenen!

8 januari 2018 om 16:20

Schijnheilig? Alsof ik Wilders en Baudet hoogstpersoonlijk naar Den Haag heb gebracht! Ik ben die twee liever kwijt dan rijk. Maar wonen in een land met een onbeschofte racistische president die het milieu om zeep helpt, tja, dat is zéker mijn keuze niet.

8 januari 2018 om 16:30

Sorry ik wist niet dat je boos ging worden.

Wat ik probeer te zeggen is dat we als Nederland niet heel veel beter / slechter zijn dan Amerika dus dan zou je volgens jouw redenatie ook niet in Nederland willen voetballen? Milieutechnisch zijn we trouwens al jaren een van de minst presterende landen van Europa dus ik zou je aanraden om te verhuizen

8 januari 2018 om 16:42

Verschil is natuurlijk wel dat Wilders en Baudet niet bijster veel te vertellen hebben en Trump daar de grote baas is

8 januari 2018 om 16:56

Natuurlijk, dat is ook zo.

Ik zeg ook niet dat er een één op één gelijkenis is, maar eenzelfde soort beweging, een van protectionisme / racisme, heb je ook in Nederland.

8 januari 2018 om 17:21

Helemaal eens. Ik ben ook niet blij met de mentaliteit hier. Maar de discussie is niet of ik mijn land uit wil. Het gaat erom dat als Pelupessy een aanbod krijgt om in de VS te gaan spelen, of dat dan aantrekkelijk is. En dan zeg ik dat dat voor mij niet zo zou zijn, dat ik andere landen fijner zou vinden, als ik als voetballer Nederland zou verlaten.

8 januari 2018 om 21:27

Arve, klopt ik zou ook niet vrijwillig gaan werken. In een land, met een bewezen racist aan het roer. Kijk zijn geschiedenis er maar op na, en Google op Trump housing project lawsuits. Maar om weer terug te komen op het voetbal, Japan en Australia zijn altijd betere keuzes in mijn ogen.

8 januari 2018 om 16:12

Liever naar Marokko? Als je ergens als westerse voetballer weinig te zoeken hebt is dat daar wel. Zowel financieel als sportief...

Opvallend hoe anders de reacties hier zijn vergeleken met die van Sneijder. De al afbouwende Sneijder wordt bekritiseerd over zijn vertrek naar het Midden-Oosten, onder het mom van "te laag niveau" en "vervelend land", maar over een jonge speler als Pelupessy wordt louter positief gesproken als hij zijn ontwikkeling opgeeft om in een competitie van een laag niveau en een eveneens politiek vervelend land.

8 januari 2018 om 17:27

Het aanzien van de VS is in een Westers land als Nederland natuurlijk in principe groot. De zandbak is alles wat de VS niet is. Ik denk dat dat meespeelt bij velen. Maar als politiek en milieu en racisme en fake news je koud laten en alleen maar denkt: gaaf, New York!, tja, dan neem ik inderdaad aan dat je het daar leuk vindt. Overigens zou ik zelf het Midden-Oosten ook vreselijk vinden omdat ook daar basale mensenrechten worden geschonden (net als in de VS , denk aan latino's en indianen die worden verjaagd voor oliewinning).

9 januari 2018 om 07:55

@arve
Als je moet redeneren zoals jij kun je in geen enkel land terecht.
Elk land heeft wel iets van negatiefisme.
Mij maakt het geen f#ck uit welk land ik heen moet voor mijn werk omdat ik weet dat ik brood op de plank moet hebben en ooit toch weer terugkeer.
Of ik moet weigeren en mijn hand ophouden bij de staat maar daar pas ik absoluut voor.
Dat vind ik nog erger dan naar een vreemd land toe te gaan om te werken, ook al is dat land niet zo positief

Het zou mijn stap niet zijn. New York lijkt me één van de meest vreselijke plekken om te wonen (naast het Midden Oosten). Maar goed, als hij het wel leuk vindt moet hij het vooral doen.

Geen verkeerde club, beetje middenmoot van het rechterrijtje op het 1 na hoogste niveau. Hij zou de Nederlandse enclave daar uitbreiden Loovens speelt daar momenteel ook. Wim Jonk en Orlando Trustfull zijn toen met die club gedegradeerd uit de Premier League als mijn geheugen me niet in de steek laat. Twijfel of ze in fifa 2000 zaten

Maar ja, er is dus al gezegd dat ze hem niet laten gaan. Dus of het nou NY is of Hillsborough, dat maakt dan toch niet uit?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Heracles Almelo

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
9.PEC Zwolle44-12
11.Excelsior40-15
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Bram CastroKeeper10
Bart van HintumVerdediger10
Jeff HardeveldVerdediger10
Tim BreukersVerdediger10
Wout DrosteVerdediger10
Robin PröpperVerdediger10
Reuven NiemeijerMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Heracles Almelo.

6 fans
Middenvelder, 25 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 17 augustus
Na zes maanden kan Lucas Moura Tottenham Hotspur alweer verlaten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren