wk2018

Ibrahimovic ervaart racisme: ‘Als ik blond was, mocht ik een bank overvallen’

Maandag, 8 januari 2018 om 10:10

Zlatan Ibrahimovic voelt zich racistisch bejegend door de Zweedse pers. Volgens de aanvaller van Manchester United is er sprake van 'sluimerend racisme': als speler met een Oost-Europese achtergrond krijgt hij niet dezelfde behandeling als andere Zweden, denkt hij. "De Zweedse media vallen me nog steeds aan", merkt Ibrahimovic op in een interview met Canal+.

Ibrahimovic wordt niet geaccepteerd zoals hij is, geeft hij aan. "Als een andere speler dezelfde fouten zou maken als ik, zouden ze hem verdedigen. Bij mij gebeurt dat niet. Maar dat is prima, daar word ik sterker van." Ibracadabra benadrukt dat hij het over racisme heeft. "Ik zeg niet dat het racistisch is, maar het is sluimerend racisme. Daar ben ik zeker van. Mijn naam is niet Svensson of Andersson. Als ik blond was, zouden ze mij nog verdedigen als ik bank had overvallen."

Volgens Ibrahimovic heeft hij meer betekend voor Zweden dan elke andere Zweedse voetballer in de geschiedenis. "Ik ben waarschijnlijk de beste Zweedse speler ooit. Ik heb bereikt wat anderen nooit hebben bereikt", stelt Ibrahimovic. "Het record van het aantal Gouden Ballen voor één speler was twee. En hoeveel heb ik er gewonnen? Elf. Wat ik heb gepresteerd voor het Zweedse elftal, heeft niemand me voorgedaan. Ik ben de beste."

De routinier staat bekend om zijn gepeperde uitspraken en daar blijkt een gedachte achter te zitten. Zo refereert Ibrahimovic aan zijn uitspraak uit 2016 dat hij bij Paris Saint-Germain zou blijven, als de Eiffeltoren door een standbeeld van hem werd vervangen. "Als ik gek doe, doe ik dat omdat ik weet dat de media het niet altijd accepteren. Mijn uitspraak over de Eiffeltoren bijvoorbeeld: ik wist dat ik de media daarmee gek zou maken. Dat deed ik expres. Ik meet van tevoren altijd het effect. Of ik die dingen echt geloof, dat is een tweede."


Poll

Wordt Zlatan Ibrahimovic racistisch bejegend, denk je?


Gerelateerd

95 reacties (laatste reactie door migi84)

Ja, want het is zo'n lieverdje he.

De man is terecht als voetballer volledig opgehemeld in Zweden, wat lult hij allemaal. Mogen ze dan helemaal niks zeggen over zijn vaak idiote geblaat en acties?

8 januari 2018 om 10:47

Grote voetballer , kleine denker .... Hij is al zijn hele carriere geforceerd op zoek naar verafgoding, en als hij ook maar iets van tegengas ervaart dan word hij heel klein en kinderachtig. 12 voudig voetballer van het jaar in Zweden op rij , hoeveel respect wil je krijgen.....

8 januari 2018 om 11:56

Ik denk niet dat hij op zoek is naar verafgoding. Hij maakt er vaak grappen over maar dat zijn grappen. Vergeet niet dat zlatan ook bij een champions league team had kunnen tekenen zoals real. Er is duidelijk psychisch iets mis met zlatan. Maar het is wel een geweldige voetballer. Hij is in elk land kampioen geworden behalve engeland.

8 januari 2018 om 18:41

Je snapt het hele image niet dan. Denk je dat hij echt denkt dat hij God is? Toneel. Hij is er wel heel goed in. Hij weet ook dat hij niet de beste is, maar als je het zo vaak zegt gaan andere het geloven en dan ben je al halfweg.

8 januari 2018 om 18:21

Snap niet dat mensen hier een oordeel over kunnen vellen of een conclusie uit kunnen trekken. Je kunt toch niet oordelen over zoiets als je het zelf niet ervaren heb. En jezelf verplaatsten in een ander is een kunst in deze context, durf zelf te stellen dat het een haast onmogelijke taak is. Zeker als er sprake is van compleet tegenstrijdige referentiekaders. Snap dat mensen zich kunnen ergeren om het feit dat de rascime kaart snel wordt getrokken. Dit is ook niet mijn manier van debatteren. Maar we kunnen niet ontkennen dat er nog steeds sprake is van racisme, discriminatie en etnische profilering en de vraag is of je dit ooit kunt uitsluiten.

Tis wat tegenwoordig, iedereen en alles voelt zich gediscrimineerd. Denk dat ik ook maar mee ga doen, er valt vast wel een reden te verzinnen waarom ik ook gediscrimineerd wordt. Mag ik eerlijk zeggen dat deze “oude wijven” cultuur me een beetje de keel uithangt of ben ik dan meteen weer een hork enzo?

8 januari 2018 om 10:23

Nee daarmee discrimineer je oude vrouwen. Bovendien, wie zegt dat die oude wijven zich identificeren als vrouw, beetje genderneutraal in het vervolg aub.

8 januari 2018 om 11:04

Ah verdikke, je hebt gelijk, niet meteen mailen naar het AD of Dwdd. Ik bedoelde natuurlijk "geitenwollensokken cultuur" of beledig ik dan weer mensen met geitenwollensokken?

8 januari 2018 om 10:27

Écht oude wijven hebben een stuk meer ruggengraat dan die door kleur en geslacht geobsedeerde malloten van vandaag de dag.

8 januari 2018 om 15:53

Als een Turk, een Marokkaan een Surinamer uit NL over dit onderwerp spreken begrijpen ze elkaar. De fout die velen anderen maken is dat als het benoemd wordt (zoals Zlatan nu), gelijk in de verdediging schieten en even bepalen dat gediscrimieerden zich er “zo druk over maken”, alleen bij het benoemen al, dat is best wel grappig.

8 januari 2018 om 15:53

Als een Turk, een Marokkaan een Surinamer uit NL over dit onderwerp spreken begrijpen ze elkaar. De fout die velen anderen maken is dat als het benoemd wordt (zoals Zlatan nu), gelijk in de verdediging schieten en even bepalen dat gediscrimieerden zich er “zo druk over maken”, alleen bij het benoemen al, dat is best wel grappig.

8 januari 2018 om 10:41

Tsja het grappigste is nog dat als je net zoals ik een hetrosexuele witte man bent,je standaard al bij de meest gediscrimineerde groep mensen hoort van de afgelopen 5 jaar.
Geen enkele andere groep mensen wordt zo openlijk gediscrimineerd op tv internet en andere media als die groep.
Maar er zitten nazi's achter elke boom verstopt tegenwoordig als je de linkse media moet geloven.

8 januari 2018 om 10:43

Ahh, oke. En uit welke cijfers blijkt dat?

8 januari 2018 om 10:51

@afcadickster,

"tsja het grappigste is nog dat als je net zoals ik een hetrosexuele witte man bent,je standaard al bij de meest gediscrimineerde groep mensen hoort van de afgelopen 5 jaar."

Waaruit blijk dit dan? Heb je concrete voorbeelden die jouw bewering hard maken?

8 januari 2018 om 11:00

Dat is geen discriminatie. Dat is kritiek. En die kritiek geldt voor een deel van die groep. Kritiek kunnen geven is een vrijheid, in tegenstelling tot mensen afwijzen omdat ze een Marokkaanse achternaam hebben. Dat is nu echt discriminatie. Kun je voorbeelden geven van discriminatie vanuit media?

8 januari 2018 om 11:15

Uit diversen onderzoeken en meetingen van een grote variatie aan universiteiten en onderzoeks buro's wereldwijd plus een goede dosis oplettendheid van mijzelf.

Ga maar eens kijken op het wereldwijde web en let dan goed op de Sylvana Simons en Sunny bergmans en de Buzzfeeds en MTV Decoded's van deze wereld.
Als je de uitspraken van deze mensen over witte mensen doet maar wit veranderd in zwart dan heb je geen leven meer,maar omdat het wit betreft doen mensen net of het normaal is

Een onderzoek naar de meest racistisch landen ter wereld geeft een top 25 ranking waar geen enkele van nature wit en westers land op voorkomt.
https://businesstech.co.za/news/lifestyle/116644/t...
Maar goed als je alleen in echokamers rondhangt hoor je maar een kant van het verhaal.......

En Feye88 jij gebruikt een veelvuldig gebruikte taktiek van diezelfde linkjse groep gekken.....discriminatie tegen witte mensen is geen racisme maar kritiek.....hahahahaha dat is zo onzinnig dat ik er alleen maar om kan lachen.

En ik wil best voorbeelden geven van diversen achterlijkheid uit de media maar dan moet ik alleen al voor 2017 300 youtube en 500 nieuwspagina links hier in de chat gooien maar jullie hebben zo te zien allemaal internet en je staat vrij om zelf op onderzoek te gaan.....
Maar Buzzfeed en Mtv's Decoded en de Huffingtonpost zijn aanraders als je opzoek bent naar openlijke racisme tegen witte mensen en witte mannen in het bijzonder.

8 januari 2018 om 11:22

Nog steeds geen enkel argument of bewijs dat racisme tegen witte mannen de afgelopen 5 jaar meer is geweest dan tegen wie dan ook. Goed debat! Misschien zou je eens een echt debat moeten voeren en niet jezelf vol moeten vreten aan internet linkjes die je gebruikt omdat ze jou het best uitkomen. Succes!

8 januari 2018 om 11:23

'maar jullie hebben zo te zien allemaal internet en je staat vrij om zelf op onderzoek te gaan..'

Kortom, je bent te lui om inhoudelijk in te gaan op de vraag van Srkurd en je kletst uit je nek. Dat had je ook kunnen typen, had mij weer twee minuten aan leestijd gescheeld.

8 januari 2018 om 11:28

@afcadickster Refereer gewoon naar een aantal concrete studies en artikelen. Aan dit algemene gelul hebben we natuurlijk helemaal niets.

8 januari 2018 om 11:54

Ik hoef mezelf niet te bewijzen want die bewijzen zijn veelvuldig aanwezig,jij noemt mij lui maar zelf iets onderzoeken is je teveel werk....
En aangezien ik inderdaad te lui ben om voor een VZ forum hier een uur onderzoek aan te gaan doen naar de duizende voorbeelden die voorhandig zijn maar om je een plezier te doen een paar kleine voorbeelden.

Uit de New York Times
https://www.nytimes.com/2017/11/11/opinion/sunday/... had een witte man nooit niet kunnen schrijven zonder onderduikadres.....

www.buzzfeed.com/patricepeck/37-things-white-peopl... Had je nu moeten doen met een andere kleur dan wit

www.youtube.com/watch?v=j5mjvvpmgsk
Op zijn hollands met de meest ongefundeerde en aantoonbare onzin die er rond gaat door middel van de diversiteits goeroe's

En dat zijn maar een paar minimale voorbeelden van deze onzin tegen witte mensen en nogmaals er zijn er velen meer.

En dan heb ik nog geen eens de moeite genomen om de vele voorbeelden van universiteiten en scholen die een witte mensen vrije dag op school eisen
(evergreen state college)en witte privilege testen laten afnemen door blanke mensen enz enz.....
En voor de rest zoeken jullie het zelf maar op er zijn voorbeelden genoeg....

Geloof me of geloof me niet dat zal mij een rotzorg zijn,maar ik heb genoeg voorbeelden gezien en gehoord dat ik voor mij zelf wel beter weet dan er op de Mainstream Media wordt weergegeven.
En ja deze vorm van racisme vind niet zo openlijk plaats in de media over geen enkele andere kleur dan wit..

8 januari 2018 om 11:58

Puur artikelen kan je vast vinden. Vind ik niet zo interessant. Je kan zijn punt ook prima in je hoofd formuleren. Pak bijvoorbeeld inderdaad het eerder benoemde kritiekpunt. Het feit dat blanke mensen niet gediscrimineerd kunnen worden is inherent racistisch. Het stelt een groep, een grote groep die niet homogeen is puur omdat de mensen blank zijn, aan elkaar gelijk en in het niet. Neem het idee dat blanke mensen niet mogen praten over racistische zaken, omdat zij niet niet weten wat racisme is. Omdat ze blank zijn. Men mag niet spreken of erger nog, de mening is niet tellend, omdát de persoon een zekere huidskleur heeft. Dit zijn enkel een paar punten waarbij, als je blank/wit omruilt met zwart, je leven niet zeker bent. Denk dat zo het punt dan Dickster wat duidelijker is.

8 januari 2018 om 12:02

Ik ben gedragsonderzoeker en wat jij hier zegt is ontzettend grappig. Je geeft aan dat er talloze onderzoeken zijn die aangeven dat blanke heteroseksuele mannen worden gediscrimineerd en vervolgens geeft je 1 onderzoek aan die niet valide is. Maar ik begrijp je punt wel. Blanke heteroseksuele mannen hebben het heel erg lastig. Ze kunnen geen baan krijgen, worden geweigerd in sociale gelegenheden, worden seksueel lastig vevallen op het werk, worden verkracht en aangerand, en bevinden zicj in een economisch en sociaal lastige situatie. Arme blanke mannen.

8 januari 2018 om 12:03

"Positieve" discriminatie is een voorbeeld van discriminatie waar bij uitstek blanke mannen slachtoffer van zijn.

8 januari 2018 om 12:07

@manan, als onderzoeker zou je wel moeten weten dat je dat soort opmerkingen niet kan generaliseren. Er zijn absoluut blanke heteroseksuele mannen die slachtoffer zijn van de situaties die jij noemt.

8 januari 2018 om 12:08

Nu wordt er gevraagd om cijfers, maar als uit cijfers blijkt dat Marokkaanse jongeren relatief veel vaker crimineel zijn dan Nederlandse jongeren is het racisme. Als blijkt dat de begroting op de lange termijn onderdoor gaat aan uitkeringen voor vluchtelingen is het racisme. Die cijfers hebben natuurlijk niets te maken met de huidskleur van deze mensen, maar illustreren wel degelijk een probleem onder deze bevolkingsgroep. De reden daarvan zou toch best uitgezocht mogen worden.

Ik ben groot fan van cijfers, maar mogen ze dan wel voor beide argumenten gebruikt worden?

8 januari 2018 om 12:19

Kap is met dat domme hypocriete generaliseer. Help je echt niemand mee. 'Arme blanke man'. Je doet net alsof alle blanke mannen hetzelfde zijn, allemaal banen krijgen, hebben en houden. Allemaal een huis. Allemaal eten en allemaal geen uitkeringen. Als ik zo'n soort generalisatie zou maken de andere kant op, wat ik niet doe, ben wat meer van de nuance, is de wereld te klein. Blijkbaar mag en kan je meer zeggen over de witte medemens. Zal wel iets met powerrelations te maken hebben, toch? Het hypocriete racisme van het mensen in groepen plaatsen púúr en alléén op één factor, huidskleur, is echt middelmatig at best. En hypocritisch racistisch.

8 januari 2018 om 13:03

Hoewel ik er geen wedstrijd van wil maken worde blanke man verdomd vaak gediscrimineerd maar krijgt hij geen podium om de problemen aan te kaarten zoals andere groepen dat wel krijgen. Kijk bijvoorbeeld naar het podium dat feministen krijgen om miniscule problemen aan te pakken terwijl mannen geen enkel podium krijgen om aan te kaarten dat mannen bijvoorbeeld 4x meer zelfmoord plegen, veel vaker dakloos zijn, bij scheiding kun kinderen verliezen, allimentatie, er gaat meer geld naar women's health dan naar men's health terwijl mannen korter leven, langere gevangenisstraffen voor dezelfde misdaad, geweld tegen mannen wordt nog altijd geaccepteerd... Dit zijn aardig serieuze problemen. Waar blijft de #metoo exposure voor mannen?

Dom gelul van een domme man. Zweden heeft, ook afgelopen jaren, nog regelmatig voetballers van buitenlandse komaf in de gelederen gehad. Meerdere daarvan waren oorspronkelijk Oost-Europeanen, Euraziaten, of Afrikanen. Erg benieuwd wat die dan voor racisme ervaren hebben.

Ondertussen spreekt Ibrahimovic over zichzelf alsof hij Julius Caesar is, schoffeert hij ex-collega's en worden koks ontslagen omdat hij het eten niet zo lekker vindt. Je hoeft niet tot een bepaalde etniciteit of huidskleur te behoren om een volslagen eikel te zijn.

8 januari 2018 om 10:48

Jullie begrijpen het niet, dat komt waarschijnlijk omdat jullie: Jansen, de Boer of Hoekstra heten om Zlatans voorbeeld aan te houden. Als je niet in die situatie verkeert, kun je niet stellen dat hij dom is of zich aanstelt. Hij ervaart verschil in bejegening in identieke situaties met anderen. Hij wordt aangevallen zij niet, het is misschien niet zo zeer racistisch. Hij had beter het woord discriminerend kunnen gebruiken. Het is 'grappig' om te zien hoe mensen die het het minst mee maken het hoogste woord hebben, 'hoe het wel mee valt' en dat men 'tegenwoordig' zich ineens uitspreekt. Hebben jullie je weleens afgevraagd waarom dat is? Het is omdat zich nu sneller durft uit te spreken als het zo is, zie het hele #metoo gebeuren. Het slechtste wat je in zo'n geval kan doen als meerderheid is het BAGATELLISEREN. Dit is niet eens het hele context maar de VZ versie. Waarom non-racisten zo panisch reageren als racisme wordt aangekaart? Als jij je er niet schuldig aan maakt, hoef je je niet zo op te winden met als overtreffende trap het 'slachtoffer' aanvallen. Ironisch gezien, precies wat Zlatan bedoeld. Zijn karakter is arrogant, ik persoonlijk vind het spreken van super veel zelfvertrouwen van hem kan ik het hebben omdat ik zijn achtergrond ken. Hij is tijdens zijn jeugd in Zweden vaak gediscrimineerd en racistisch uitgedcholden dus ik denk wel dat hij 'iets' beter aanvoelt als hij wederom zo bejegend wordt. Het is makkelijk lullen 'trek het je niets van aan' of 'gewoon negeren' ... en hoelang moet zo iemand dat doen dan? Waarom moet diegene zich aanpassen? Om hem dom of een aansteller te noemen, is nou precies wat het sfeertje in stand houdt. Probeer eens verder te kijken dan panisch te roepen dat hij overdrijft omdat je je er zelf ongemakkelijk bij voelt!

8 januari 2018 om 11:34

Waarom is het wanneer zlatan wordt aangepakt door de media racisme en wanneer Van Gaal wordt aangepakt niet?

Toch handig om een kleurtje te hebben, hoef je nooit de hand in eigen boezem te steken. En dat zeg ik als persoon met een kleurtje

8 januari 2018 om 11:47

Ik ben een keer uitgemaakt voor racist door een sollicitante met een hoofddoek. Daarom had ik haar niet aangenomen zei ze.

Het feit dat ze totaal onverbereid net te laat aankwam. Nauwelijks kon vertellen wat onze organisatie deed, niet grammaticaal correct Nederlands sprak en arrogant overkwam was maar een smoes. Het was haar hoofddoek.

Racisme is heel erg en iedereen moet werken om het uit te bannen, maar onterecht de racismekaart spelen, werkt averechts, net als positieve discriminatie op de arbeidsmarkt. Dat schept alleen maar meer verdeling. Mensen moeten worden aangenomen zonder te kijken naar kleur of geslacht. Het is een moeilijk probleem, maar de oplossingen die we nu aandragen werken niet.

8 januari 2018 om 11:48

@ Xyzz,

Dit heeft niks met Zlatan zijn kleur te maken, maar met zijn komaf...

8 januari 2018 om 12:04

Ik vind het te makkelijk om te zeggen dat, puur omdat iemand iets zegt, dit als waarheid aan te nemen. Ook op het gebied van racisme. Misschien wel juist op het gebied van racisme. Een racist zijn is, zeker in deze tijd, iets waardoor je aan de schanpaal genageld zult worden en hier nooit meer afkomt. Dit terwijl raar genoeg het woord racisme al zijn lading heeft verloren doordat alles racisme is. Laat ik het zo zeggen. Mensen willen zojuist bij Dickster graag artikelen zien. Begrijpelijk bij zo'n claim Ik wil graag dat mensen die constant racisme ervaren ook laten zien wat ze bedoelen. En niet zeggen 'hee, hallo, er is racisme'. Laat het zien. Écht racisme is verboden, wist je dat? Niet dit soort nonsens. Ik vind echt dat dit soort... gedoe, afdoet aan de daadwerkelijke discriminatie in de wereld. Het is al lang verboden, doe een aanklacht.

8 januari 2018 om 12:08

@apocalyps, je mist het punt volledig

8 januari 2018 om 12:08

Ze zijn allebei niet helemaal 100%. Verschil tussen de twee is wanneer zlatan zichzelf god noemt dat hij daarna meteen begint te lachen. Wanneer louis zichzelf god noemt meent hij dat serieus. Waarom het bij zlatan discriminatie kan zijn en bij louis niet is simpelweg omdat louis mogelijk zelden met discriminatie te maken heeft gehad en zlatan zeer veel ervaring heeft op dat gebied. Ik volg de zweedse media niet dus weet niet hoe zlatan bejegend wordt. Ik heb ook niet de gehele interview met zlatan kunnen lezen dus kan de uitspraken van zlatan hierboven niet in een juiste context plaatsen.

8 januari 2018 om 12:11

@migi84

Dat ben ik inderdaad met je eens. Het racisme argument kan er te pas en te onpas bijgehaald worden, waardoor je altijd een excuus kan vinden om je eigen falen kan verbloemen. Door dit soort bullshit aantijgingen van racisme krijg je inflatie van het begrip , terwijl dat juist een wezenlijk probleem is in NL.

Want in NL is het nog altijd het geval dat als jij een niet-Nederlandse achternaam hebt je minder kans hebt om uitgenodigd te worden op een sollicitatiegesprek, je met een Noord-Afrikaans uiterlijk je sneller geweigerd wordt bij een discotheek en de kans veel groter is dat jij gefouilleerd wordt als man met kleurtje. Ik kan me als blanke man de frustratie niet goed voorstellen die dat met zich meebrengt (omdat ik het nooit heb meegemaakt), maar heb er wel begrip voor. Hoe hard je ook hebt gestudeerd, je krijgt niet dezelfde kansen. Dat is racisme in zuiverste vorm: het beoordelen van mensen op basis waar ze vandaan komen, in plaats van wat ze kunnen. Daar zal ik nooit

8 januari 2018 om 12:18

@powned_nl,

"ã©cht racisme is verboden, wist je dat?"

Wat is volgens jou dan 'ã©chte' racisme?

Wat ik als racisme ervaar, hoeft een ander (of de meerderheid) niet als racisme te ervaren. En daarin schuilt het gevaar voor mij dan ook. Als er concrete voorbeelden worden aangehaald, dan zijn er altijd personen zijn die beweren dat een bepaalde voorval geen racisme is. Of het moedwillig / bewust wegkijken of onwetendheid is, laat ik even in het midden, maar dat speelt wel een belangrijke rol.

Om het voetbalgerelateerd te houden: Het doelbewust gooien van bananen en of het maken van oerwoudgeluiden naar zwarte spelers. Is dit volgens jou racistisch?

8 januari 2018 om 12:20

@ Xyzz,

Wat is jouw punt dan?

8 januari 2018 om 12:35

Op je laatste voorbeeld; jazeker is dat racistisch. En dan wijs je ook op een concreet voorbeeld en zullen de personen in kwestie, waar mogelijk, aangepakt worden. Toen bij Feyenoord, al dan niet onterecht, gebeurde dat ook. En ik begrijp wat je zegt, dat er een gevaar in schuilt dat niet iedereen racisme hetzelfde ervaart. Maar daar hebben we nou juist ons rechtssysteem voor. Om zoals in gevallen boven omschreven in te grijpen. Dit zal vast niet altijd goedgaan trouwens. Maar ik denk door de definitie te kapen en zo hol te maken (als in, alles is racisme) gebeurt dat enkel meer. Ik vind het bananenvoorbeeld een te mooi voorbeeld van de doorgeslagenheid hierin een te mooi voorbeeld om niet te gebruiken. Men kon dat zien als racistisch omdat er een banaan op het veld lag bij Gervinho, een zwarte speler. Was het racisme? Nee. Oud 'going banana's' ding van de Feyenoordsupporters. Mensen zijn te hysterisch bezig en roepen maar wat de laatste tijd, en degene die het hardste racisme roepen, wint. Wijs mij een racistisch iemand aan. Een concrete zaak. Ik zou samen met je naar de rechtbank gaan. Nederland is geen racistisch land

8 januari 2018 om 12:42

@apocalyps, dat het als minderheid nogal makkelijk is om je te verschuilen achter "discriminatie". Hij moet eerst eens kijken naar zijn eigen gedrag. Of aantonen dat blonde mensen weg komen met banken overvallen.

8 januari 2018 om 12:42

Een groot deel van Nederland is onbewust racistisch of discriminerend bezig maar oh wee als je het durft te roepen,dan krijg je een hele boel shit over je heen van mensen die vinden dat je overdrijft en dat het wel meevalt. Dat Kech gebeuren van laatst met Boef. Het woord bestaat geen eens in de Marokkaanse woordenboek en dan wordy het toch weer constant in verband gebracht met Marokkanen en islam bla bla bla. Dit terwijl dat woord verzonnen is door Nederlanders die het woord kahba niet kunnen uitspreken en er dus kechba en vervolgens kech van maken. Wie krijgen er de schuld? Terwijl als VI de zelfde smakeloze shit zegt iedereen er om kan lachen. Om ziek van te worden die dubbele standaard, je kan niet eens online het nieuws checken zonder dat je hele identiteit door allerlei wildvreemden wordt aangevallen. Bijna elk artikel op van de grootste nieuwsorganisaties in Nederland zit vol met islam/marokkanen haat. Een recent voorbeeld uit de echt wereld heb ik ook wel. Een tijdje geleden was ik op bezoek bij een vriend in Maastricht, moest ik bij de kassa van de Ah mijn rugtas open doen van een kind van 16-17, terwijl de rest van de klanten rustig door mochten lopen. Stond ik daar uiteindelijk met de manager mijn tas te laten zien alsof ik een of ander dief was. Zo maak ik wel vaker shit mee zodra ik buiten Amsterdam of de randstad kom. Wanneer jij aan je eigen begint te twijfelen omdat iedereen roept dat je er niet bij hoort vanwege je afkomst, mag je komen vertellen dat blanke mannen de afglopen 5 jaar het t zwaarst hebben gehad. Grappenmaker.

edit: verkeerd draaidje.

8 januari 2018 om 12:59

Nederlanders die Kech hebben verzonnen? Waar héb je het over. Het is een uit het arabisch afgeleid woord, en straattaal in Nederland. En Boef is toch een Nederlander? Net zoals Marrokanen in Nederland? Dus ja. Ik ben het eens met je punt dat het verzonnen is door Nederlanders haha. Overigens vind ik het zwaar overtrokken. Snap de hetze helemaaal niet. En niemand hier wil je persoonlijke verhalen afbreken, ik niet in ieder geval. Maar ik heb ook mijn tas wel eens moeten openen in een AH. En dus? Toeval? Of racisme. Ik ben blank, en omdat blanken er niet op deze manier wordrn uitgepikt volgens jou, was het dan zelfs persoonlijke discriminatie? Mijn punt is dat met deze redenatie al het negatieve dat je overkomt onder discriminatie geplaatst kan worden terwijl het heel vaak hele andere redenen heeft. En twijfel niet aan jezelf, nergens voor nodig

8 januari 2018 om 13:01

@ Powned_nl,

Ik reageer later op de dag inhoudelijk op je bericht in de vorm van een persoonlijk als jij dat goed vindt?

8 januari 2018 om 13:04

Kijk dat het voorval met Boef nu racisme wordt genoemd, is nou echt een perfect voorbeeld van racisme roepen terwijl het er niet is. Is Boef nou overigens een Nederlander? Want hij zegt toch Kech, of mis ik iets.

Hij had ook gewoon sorry kunnen zeggen ipv de dag erna zeggen dat meisjes die tot laat uitgaan met jongens gewoon ook kechs zijn. Dat strookt gewoon niet met de maatschappij en daar is terecht kritiek op.hij is hier juist degene die discrimineert naar vrouwen.

Vervolgens zeg je dat ze bij VI alles mogen zeggen? Niet meegekregen dat er een oproep is gedaan om te stoppen te adverteren voor VI omdat ze racistisch, vrouwonvriendelijk en weet ik wat allemaal zijn?

8 januari 2018 om 13:15

Dat Boef met zijn domme kop rare uitspraken doet is toch zijn probleem? Waarom zit half FB, nee half Nederland, dan Marokkanen en moslims de schuld te geven van de verloedering en ik veel wat voor nonsense allemaal. Terwijl die sukkel geen eens een Marokkaan is, het is een Algerijn or whatever.

Ja, en hoeveel steun kreeg dat VI toen uiteindelijk van mensen zoals jij die roepen dat het allemaal wel meevalt en omdat het bij de voetbal cultuur hoort? Juist ja.

Ja in Amsterdam werd ik als tiener van 12 tot 17 wel eens gevraagd of ik mijn tas open wilde doen, maar niet als volwassen man van 25. Waarom zouden ze dat uberhaupt moeten vragen? Random steekproef my ass. Dat is puur bepaalde klanten plagen en ik denk dat ik dat wel beter doorhad tijdens die situatie dan jij.

Mijn punt is er wordt geoeg gediscrmineerd. Dat sommige het meestal fijn en leuk hebben in Nederland, ik overigens ook wel hoor, wil niet zeggen dat de slechte dingen er niet zijn.

8 januari 2018 om 13:27

Waarom ze het uberhaupt moeten vragen weten jij en ik allebei? Hetzelfde met 'etnisch profileren'. Hoe kut ook, Marrokaanse jongeren zijn in Nederland disproportioneel veel vertegenwoordigd in de criminaliteit. That's it. Dat weet jij ook toch? Dan begrijp ik dat het kut is voor jou en dat onderschrijf ik absoluut. Maar het is inderdaad geen random steekproef maar een gecalculeerde. Is dat racistisch of discriminerend? Neen. Vervelend voor jou? Absoluut! Hoezo denk je dat het puur bepaalde planten klagen is? Denk je dat de Albert Heijn enkel Noord-Afrikaanse jongeren eruit pikt om ze op te naaien?

8 januari 2018 om 13:27

Nu doe je het weer. Waar betuig ik steun aan VI? Waar zegt iedereen dat het aan Marrokanen ligt? Niet iedereen denkt zo. Waarom mag jij wel iedereen over een kam scheren.

Nb een van de meiden van halal had de meeste kritiek op Boef.

Ik vind het persoonlijk onzin, rappers hebben het al 30 jaar over b****** en hoes. Waarom dit nu opeens schokkend is slaat nergens op.

Maar “mensen zoals jij”. Wat zijn mensen zoals ik dan?

8 januari 2018 om 14:10

@migi84 Naja ik bedoel je loopt hier discriminatie en racisme te bagatelliseren, dus dan is het niet raar als ik er van uit ga dat je het zelfde doet als het om vrouwen gaat. Als ik het verkeerd heb neem ik het terug, np. Neemt niet weg dat ik jouw standpunt nog steeds raar vind.

@powned
Over die statistieken ga ik geen uitspraak doen want dat wordt al jaren uit verband geplukt. Er wordt nooit gekeken naar Nederlanders die uit de zelfde socio-economische omstandigheden komen, terwijl als je die cijfers erbij pakt, dan zie je gelijk de oorzak van alle problemen. Althans, het word wel onderzocht maar mensen laten het vaak expres weg bij hun argumentaties om hun punt te halen. De AH moet zich sowiso bezighouden met winst maken en niet met handhavertje spelen. Als ze dan toch die zogenaamde statistieken willen gebruiken om dieven te pakken, dan ga je maar kinderen en tieners lastig vallen, en niet een volwassen man die even boodschappen komt doen. Jij kan het interpreteren zoals je wilt, maar ik weet wel beter. En ga me aub niet vertellen dat ik er maar mee moet leven. Want als dat je antwoord is moet je niet verbaasd reageren wanneer de andere partij een beetje tegengas geeft.

8 januari 2018 om 14:32

Migi84 Dat hype met boef is juist een bewijs van racisme. Ik heb totaal niets met hem en nog minder met zijn muziek. Maar waarom denk je dat wij een week lang gebombardeerd werden met dat geval? Niet per se over wat hij zei hor. Als je echt denkt dat het om kech ging dan ben je of schijnheilig of hypocriet. Genoeg gedoe geweest met bekende Nederlanders maar er werd niet een week lang over gesproken en niemand riep over boycotten. De gasten van voetbal international zei letterlijk dat voetbL niet voor homo's is. Owee als het een allochtone was.

8 januari 2018 om 14:35

Maar die statistieken zijn nou juist waarom het draait. En het punt is juist dat als je socio-economische variabelen meeneemt, het nog steeds het geval is. Dit is juist meermaals aangewezen door het CBS. Maar over het algemeen ben ik het volledig met je eens dat socio-economische status een veel betere predictor is voor criminaliteit dan afkomst. En het CBS ook trouwens. Waar dit opgaat voor de 1e generatie, gaat het niet op voor de 2e generatie én niet voor jongeren (18-25) Zoek op google 'rapport Integratie in Zicht'. Is een reactie op het rapport integratie 2016, waar inderdaad niet rekening gehouden werd met socio-economische factoren . En ja, ik zeg al. Het is heel vervelend voor jou, en ook nog eens onterecht op een individuele basis. En ik kan het met jou, puur jou als individu, enkel eens zijn over de appie. In een perfecte wereld zou niemand dit overkomen

8 januari 2018 om 14:42

@andre Het heeft zeker niet enkel te maken met het woord kech. Het is een tweezijdig probleem. Autochtone Nederlanders die alle moslims over een kam scheren. Maar er zijn wel meer problemen. Was het niet in midden december dat er het bericht kwam over de 'exposelijsten' op telegram van bovenal Marrokaanse jongeren? '187 exposed snitches&bitches' en 'hoofddoekjes18+'. Dat kan je dan ook niet onder het tapijt vegen. Daar kan toch zeker kritiek op zijn zonder dat het discriminerend is?

8 januari 2018 om 14:52

Ik zal dat artikel eens een keer lezen. Ben namelijk wel benieuwd wat er precies staat. Op je laatste voorbeeld wil ik toch erbij noemen dat studentenverinigingen zelfs ook pap lusten van bangalijsten. Ook daar werd een maatschappelijk een issue van gemaakt, maar de shockvalue van beide gevallen heb ik toch anders ervaren.

8 januari 2018 om 15:04

Doe dat! Het is nogal een groot rapport dus misschien moet je een beetje filteren haha. En goed punt. Maar niet helemaal eens, ook niet echt te vergelijken naar schaal. Éen studentencorps in Groningen, Vindicat. Bangalijst met sterren voor hoe goed in bed en uiterlijk, that's it. Dit ging om honderden telegramgroepen waar meisjes worden exposed voor make-up of het niet altijd dragen van een hoofddoek etc. etc. Maar ik begrijp jouw frustratie gedeeltelijk omdat ik het in (veel) mindere ook ken door die bangalijsten en dat wat volgde. Zit zelf bij een studentenvereniging, en hoe anders dan vindicat ook, maakte dat niet uit voor de beeldvorming van mijn vereniging. Ik ben sowieso voor het wegdenken van groepen. Doe jij cool tegen mij, doe ik cool tegen jou.

8 januari 2018 om 15:16

@linley

Ik bagatelliseer niets. Boef wordt door het slijk gehaald om wat hij zegt, niet om hoe hij eruit ziet. Als er hier iemand discrimineert is hij het zelf. Van hem mogen vrouwen niet uitgaan met jongens, dat is discriminatie in z'n puurste vorm. Dat dit standpunt onder islamistische (of christelijke) jongeren meer voor komt is een feit. Van de Islam mag je namelijk niet drinken, daar is niets racistisch aan dat staat in dat mooie ouwe boek en dat gelovigen hun normen en waarde graag aan andere oplichten is ook niet per se Islamitisch, van die superioriteitswaanzin hebben de volgelingen van vrijwel ieder geloof last.

@andre
Boef wordt afgerekend op wat hij zegt. De kritiek was er pas nadat hij dit zei, duidelijker signaal dat het gaat om wat hij zegt en niet om zijn komaf is er niet. Je kan niet roepen dat meisjes die uitgaan kechs zijn. Ja, dat kan je roepen als je met je gangstermatties in je kamer zit, maar niet op social media. Dan valt, zeker op dit moment, iedereen over je heen. De mensen die over hem heenvallen zijn ook zowel wit als zwart als geel als groen als rood. Iedereen doet er z'n zegje over, moeten zij weten, heeft wederom niets met komaf te maken.

Over VI wordt al jaren geschreven dat het racistisch en vrouwonvriendelijk is. Sla een keer een groene Amsterdammer, Volkskrant of NRC open. Lees Joop/vara of De correspondent een keer. Dat jij die media niet ziet, betekent niet dat ze er niet zijn.

Verder denk ik niet dat je weet wat de woorden schijnheilig en hypocriet betekenen, maar het bekt wel lekker.

8 januari 2018 om 17:15

PowNed nl Wat de Vindicat deed was nog erger. Je hoorde er landelijk niet veel van omdat het witte rijkelui waren. Er werd alles tot in de details uitgelegd. Wie de makkelijkste waren, wie aan trios en gangbang deden. En veel meer wat ik niet een zal hier typen. Dus niet alleen sterren zoals jij het. Waarom denk je dat sommige meiden zelfs uit Groningen verhuisden? Er is zelfs iemand (maar niet in Groningen) die zelfmoord pleegde door een lijstje. Veel erger dan in die "exposed lijstjes. Want meiden uitgemaakt werden door sletjes omdat ze bv make-up of strakke kleren dragen.

8 januari 2018 om 17:23

Ik heb de bangalijst in kwestie zelf ook gezien. En je hoorde er niet landelijk NIET veel van? Ik weet niet waar je het over hebt. Alle studentenverenigingen in Nederland hebben er last van gehad. En het was niet erger. Zeker zeker niet. Zoek gewoon maar op, die exposedgroepen. Experts zeggen dat het veel en veel erger is. Meisje die in Haarlem woont en in den Bosch worden nageroepen erdoor. De schaal is zoveel groter, kan je heel makkelijk zelf opzoeken. Honderden tegenover 1 bij een studentenverenigingen. En niet hoe ze daadwerkelijk in bed zijn (best handig, haha, grapje) gaat het over religieuze/culturele factoren. Hoe wil je dat in godsnaam aan elkaar gelijk stellen?

8 januari 2018 om 19:18

Wie aan gangbang deden ook echt. Je liegt gewoon dat het gedrukt staat. Geef het gewoon op man. Wat een onzin.

8 januari 2018 om 15:06

Altijd grappig of eigenlijk belachelijk dat diegene die overduidelijk nog nooit racisme in hun leven hebben meegemaakt het hardst roepen wanneer over racisme gaat. Echt zo een typisch geval van:"wij bepalen of hoe je je vvoelt terecht of niet terecht is. Wij die nog nooit in zo een situatie zijn gestaan willen het bepalen".

8 januari 2018 om 15:41

Maar is de graadmeter om een mening of argument van een individu mee te nemen in een discussie in hoeverre hij gediscrimineerd is? Oftewel, korter door de bocht, welke huidskleur hij heeft? Is dát niet racisme?

Ja elf gouden ballen, wel de Zweedse variant. De gouden schoen heeft hij niet, die andere Zweed wel, die bovendien een stuk sympathieker overkomt en niet dit soort gedrag hoeft te vertonen. Een goede voetballer die Zlatan, maar het lijkt me als mens een heel vervelend iemand. Teamgenoten op hun achterhoofd schoppen, geen wonder dat hij het nooit lang bij 1 club heeft uitgehouden.

Toivonen kan ik me herinneren die af en toe debiele acties had kreeg ook van iedereen de wind van voren, en terecht. Iedereen krijgt kritiek, soms zelfs onterechte kritiek, wordt uitgedaagd en de media spaart niemand. Maar dan heb je degene die zelf de link gaan leggen van ‘ dat komt doordat ik x/y/z ben’ en nu heb ik het recht om boos en gepiekeerd te zijn, erg vermoeiend.

8 januari 2018 om 10:52

Toivonen is dan ook geen volbloed Zweed ;-)

Je bent 36, spreekt over jezelf in de derde persoon en noemt jezelf een leeuw, omdat je acteur wilt spelen en een personage in leven wilt houden. Doe gewoon niet zo extra.

Henke Larsson heeft toch echt de champions league gewonnen terwijl Zlatan nog nooit een europese finale heeft gespeeld dus ken je plaats.

Het probleem van de witte elitaire heteroseksuele man is wel degelijk nog steeds in onze cultuur aanwezig. De minderheden in de samenleving bijten nog steeds van zich af, omdat het nog steeds zo is dat de witte heteroseksuele man meer mag dan ieder ander. De strijd om dit aan te vechten om zo te zorgen dat ieder mens daadwerkelijk gelijk is, zal nog vele jaren duren en is in mijn ogen terecht. En dan heb ik het in principe nog alleen over ieder mens in de Westerse wereld, want daar buiten zal dit nog veel langer duren. Zo hebben we er bijvoorbeeld geen enkele moeite mee dat kinderen onder erbarmelijke omstandigheden onze kleding fabriceren.

8 januari 2018 om 11:25

Oprechte vraag: wat mag een witte hetero man wel wat anderen niet mogen volgens jou?

8 januari 2018 om 11:48

Ik heb het niet helemaal goed verwoord. Ik bedoel meer voorgetrokken worden. Zo krijgen ze gemakkelijker een baan en verdienen ze meer voor hetzelfde werk.

8 januari 2018 om 11:56

Maar kun je dat echt aantonen? Dat denk ik eerlijk gezegd niet. Als je hetero seksuele mannen meer moet betalen dan andere groeperingen, waarom lopen bedrijven dan niet over van al die andere groepen? Dat zou veel goedkoper voor ze zijn... Over het algemeen zijn Aziaten het hoogst opgeleid en verdienen ze daardoor het meest. Maar we zeggen toch ook niet dat Aziaten voorgetrokken worden?

8 januari 2018 om 12:07

Ik heb het over hetzelfde werk. Het is een feit dat mannen nog steeds meer verdienen dan vrouwen voor hetzelfde werk. Bedoel je Aziaten in Nederland?

8 januari 2018 om 12:10

Laat zien Boris. Zoals eerder gezegd. Klaar met het geroep. Jij omschrijft, en vele vele anderen met je, dus een systemische discriminatie. Iets dat diep in de samenleving zit en invloed heeft op bevolkingsgroep en de een meer voordeel geeft dan de ander. Laat zien. Geef cijfers. Iets naast altijd maar het benoemen van een groot boos racisme dat rondzweeft ergens in de ether. Weet je hoeveel witte, heteroseksuelen mannen het NIET eens zullen zijn met jou standpunt terwijl ze een koude half opgegeten pizzapunt uit een prullenbak vissen? Afkomst of huidskleur is niet de 'deciding factor' hierin. Er zijn duidzenden factoren die baankans, succes, geluk, inkomen beïnvloeden.

8 januari 2018 om 12:12

Dit klopt niet helemaal want aziaten zijn misschien wel hoogopgeleid maar de kwaliteit van de opleiding telt ook mee. Aziaten zijn over het algemeen wel het meest toegewijd aan hun werkt. Dat klopt wel. Wil je meer inzicht in racisme. Bekijk op youtube experiment blue eyes brown eyes.

8 januari 2018 om 12:22

Nee sorry maar dat is geen feit. Geen enkele serieuze econoom onderschrijft dat namelijk. In die cijfers zijn namelijk ontzettend veel facetten niet meegenomen. Fulltime/parttime, leeftijd en ervaring wordt vaak niet naar gekeken. Het enige wat bekeken wordt zijn de absolute cijfers: daaruit blijkt inderdaad dat mannen meer verdienen dn vrouwen. Maar waar niet naar gekeken wordt is het feit dat veel meer vrouwen parttime werken. Ja dan verdien je inderdaad minder.. Aziaten over het algemeen, maar in Nederland daarmee ook. Overigens weet ik niet hoelang we deze discussie nog kunnen en moeten voeren aangezien het redelijk offtopic is..

8 januari 2018 om 12:47

@ Skede
Dan sluiten we de discussie hiermee af:

Het zou niet zo mogen zijn dat een vrouw in dezelfde functie als een man bij dezelfde werkgever minder betaald krijgt. Het is zelfs bij de wet verboden. En toch gebeurt het. Zowel bij het gewone loon als bij de extra’s, zoals de smartphone, toeslagen of een leaseauto. Het College voor de Rechte van de Mens deed in 2015 onderzoek bij zes hogescholen. Het gemiddelde salarisverschil was 10,8 procent. Dat is niet allemaal verooorzaakt door beloningsdiscriminatie. Maar opvallend is dat in situaties waarin ten onrechte te weinig salaris is toegekend vrouwen daar twee maal zo vaak mee te maken hadden en dat het door hen misgelopen geld twee maal zo hoog was.

8 januari 2018 om 11:32

Het feit dat er ook zovaak racisme wordt geroepen terwijl het geen racisme is, helpt naar mijn mening niet echt mee in die strijd. Dat Zlatan soms wordt bekritiseerd heeft natuurlijk alles te maken met zijn persoonlijkheid en vrij weinig met zijn herkomst.

Discriminatie heb je helaas overal, mensen voelen zich nou eenmaal graag beter dan de buurman. Dat je juist in onze cultuur heteroseksueel benoemd vind ik overigens vreemd, homoseksualiteit is hier relatief geaccepteerd als je het vergelijkt met andere, vooral religieuze culturen.

Dat 'witte' weiger ik overigens echt te gebruiken. Ik ben niet wit, sneeuw is wit, als er sneeuw uit de lucht valt met mijn kleur is er iets heel raars aan de hand. Dat is nou precies een onderdeel van zo'n non probleem waar te veel op gefocussed wordt.

8 januari 2018 om 11:53

Dat sommige zogenaamde social justice warriors er op staan om de dichotomie wit/zwart te gebruiken is wel ironisch. Niemand is echt wit of zwart en die termen zorgen juist voor verdeeldheid.

8 januari 2018 om 12:14

Daarom is tegenwoordig het woord slachtofferrol zo populair. Daarmee wordt racisme goed gepraat. Iemand geeft aan dat hij wordt gediscrimineerd en dan krijgt hij als antwoord dat hij het slachtofferrol speelt

8 januari 2018 om 12:44

De populariteit van het woord slachtofferrol is evenredig aan de populariteit van de woorden discriminatie en racisme. Dat iemand beweert gedicrimeerd te worden wil niet zeggen dat dat ook feitelijk het geval is, of dat het onterecht is.

Je ziet hier eigenlijk wat er zo vaak gebeurd. Mensen die zichzelf niet schuldig hebben gemaakt aan racisme, of denken zich nooit schuldig te hebben gemaakt aan racisme, kunnen het zich niet voorstellen dat mensen racistisch kunnen zijn. Heel goed natuurlijk dat je jou er niet schuldig aan maakt, maar dat houdt niet in de racisme niet bestaat. En niet omdat er mensen zijn die de racisme-kaart zo vaak trekken, moeten we maar racisme volledig bagatelliseren.

8 januari 2018 om 11:44

En welke ras behoort zlatan dan toe? Hij is gewoon een witte man. Hij heeft nooit racisme mee gemaakt hij werd altijd als held gezien in heel zweden. Mensen waarvan landen afgepikt zijn die weten wat racisme is dat moet jij toch maar al te goed weten? Zelfde verhaal voor wat mijn familie jaren mee maakte in spanje.

8 januari 2018 om 12:16

Hij is uit de balkan. In zweden waren deze mensen jarenlang de onderklasse en waren te vergelijken met de marokkanen in Nederland.

8 januari 2018 om 11:45

Daar heb je helemaal gelijk in. Waar veel mensen zich echter aan storen is het feit dat racisme altijd wordt gekoppeld aan blanke mannen. Dat is ook precies wat Zlatan hier weer doet. Ik geloof direct dat hij veel te maken heeft gehad met racisme, en het is prima dat hij daar wat van zegt. Het is jammer dat hij dan (o.b.v. huidskleur) weer de suggestie wekt dat alle blanke mannen een beter en makkelijker leventje hebben dan de gemiddelde buitenlander. Dat is op zichzelf een vrij hypocriete suggestie en helpt absoluut niet mee aan het oplossen van dit probleem. Ik hoef maar de straat op te lopen om te ervaren dat racisme ook onder andere culturen een groot probleem is.

8 januari 2018 om 12:19

Zeker. Racisme en discriminatie komt echt overal voor. Maar het benoemen wordt tegenwoordig beantwoord met verontwaardiging. Dat zie je hierboven in de reacties ook. Over het algemeen hebben blanke mensen een beter leven omdat zij bevoordeeld worden. Denk aan werk en sociale omstandigheden. Het heeft een beetje te maken met machtpositie.

8 januari 2018 om 12:48

Heeft het te maken omdat ze bevoordeeld worden door hun huidskleur? Of door beginnende rijkdom, rijkdom in het algemeen, hogere opleiding, rijkere familie etc. etc. Er zijn zo-veel variabelen anders dan huidskleur, en ik noem hier expres enkel de 'controversiële' om het debat gaande te houden. Het enkel stellen óp huidskleur is zoveel te simpel. Alsof je het probleem als een helikopter tekent. Rondje, kruis erboven, twee horizontale parallellen eronder en met een staart. Overduidelijk een helikopter, overduidelijk discriminatie. Maar als je inzoomt op deze helikopter zul je zien dat deze uit duizenden boutjes en moertjes bestaat. Oh en hee. Wel blij dat dit op voetbalzone wél civiel kan!

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 2.

Manchester United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Liverpool7546
5.Chelsea7024
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
David de GeaKeeper10
Daley BlindVerdediger10
Phil JonesVerdediger10
Eric BaillyVerdediger10
Antonio Valencia Verdediger10
Nemanja MaticMiddenvelder10
Henrikh MkhitaryanMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester United.

2202 fans
Aanvaller, 36 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 18 juli
Paul Pogba wil vertrekken bij Manchester United en hoopt terug te keren naar Juventus. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren