Ajax beloont Van de Beek voor ontwikkeling met nieuw contract

Vrijdag, 5 januari 2018 om 16:32

Ajax en Donny van de Beek hebben hun samenwerking verlengd. De talentvolle middenvelder heeft zijn handtekening gezet onder een contract tot de zomer van 2022. Dat heeft de nummer twee van de Eredivisie vrijdag bekendgemaakt. Zijn vorige verbintenis liep medio 2020 af.

De twintigjarige Van de Beek maakte eind 2015 zijn debuut voor Ajax in de Europa League-wedstrijd tegen Celtic (1-2 winst). Onder Frank de Boer en Peter Bosz kwam hij al regelmatig aan spelen toe, maar onder Marcel Keizer ontwikkelde hij zich tot vaste basisspeler. Dit seizoen kwam hij tot achttien competitiewedstrijden, waarin hij zes keer trefzeker was.

Van de Beek volgt met zijn contractverlenging het voorbeeld van Frenkie de Jong, die onlangs eveneens zijn handtekening zette onder een contract tot de zomer van 2022. De enkelvoudig Oranje-international werd de afgelopen maanden nog in verband gebrachet met clubs als Internazionale, AC Milan, AS Roma en Tottenham Hotspur.


Poll

Donny van de Beek is de toekomstige aanvoerder van Ajax


Gerelateerd

45 reacties (laatste reactie door lausho)

Heel goed nieuws. Groot fan zelf van Donny.

5 januari 2018 om 16:39

Heel goed nieuws. Donny geeft het goede voorbeeld. Hopelijk dat Kluivert ook snel bij zal tekenen en zich niet gek laten maken die geldwolf van een Mino Raiola.

5 januari 2018 om 16:45

Van de beek speelt dit seizoen gewoon prima, nog niet perfect maar daar is niks mis mee. Het is pas zijn eerste jaar als basisspeler. Dit contract is (gezien zijn potentie) ook niet meer dan logisch.

Ik wil wel graag even een woordje richten tot Overmars, want nondeju wat verzet jij bergen goed werk de laatste tijd!

Ik heb altijd vertrouwen gehad in het technische hart, en vond het erg zonde dat een icoon als Bergkamp weg moest. Maar als ik zie wat er momenteel allemaal geburt bij Ajax dan heeft dat alles gewoon heel goed uitgepakt. Ook voor volgend seizoen, met de aankoop van bande, echt knap gedaan

5 januari 2018 om 16:56

Fan is overdreven, maar zelfs ik heb heel veel sympathie voor Vd Beek.
Sowieso ook door het drama met zijn maatje en hoe hij zich daar doorheen slaat. Maar ook wegens zijn talent, beleving en ontwikkeling. Voor de NL comp (en Oranje) sowieso alleen maar goed dat dit soort jongens lange verbintenissen krijgen. De hele grote talenten die momenteel vooral bij Ajax en Az lopen, moeten zo lang als mogelijk in Nederland blijven.

De overige clubs hebben trouwens ook grote talenten maar in een iets kleiner aantal. Maar voor hun geldt natuurlijk precies hetzelfde. Zo lang als mogelijk hier blijven

Goede zaak, staat er gewoon dit seizoen. Zie hem wel nog max. 1,5 seizoen blijven voordat hij ook verkocht zal worden maar hij pakt zijn rol goed op dit seizoen.

5 januari 2018 om 16:58

Zeker! Geen toptalent maar werkt hard en pakt zijn goals af en toe mee. Beetje Klaassen achtig, vond ik ook niet bijzonder maar was door zijn loonacties en goals wel nuttig.

5 januari 2018 om 17:20

Geen toptalent? Donny werd samen met Appie altijd als de grootste talenten van de jeugdopleiding gezien.

5 januari 2018 om 17:42

Dus? Je kan toch zelf ook beoordelen dat hij niet de kwaliteiten en vooral het talent heeft van een Sneijder of v.d. Vaart in hun jonge jaren. Kan me een worst zijn hoe ze bekend stonden, beoordeel zelf dat dit geen potentieel wereldtoppertje is. Iemand oneens? Zien we hier een nieuwe Iniesta, Xavi, Scholes over het hoofd?

5 januari 2018 om 17:45

Van de Beek is inderdaad geen toptalent, hij is geen speler met een enorme potentie. Van Nouri was het ook afwachten hoe ver hij zou komen, want daar waren de meningen ook over verdeeld (zelfs door Bosz). Dat een speler in de jeugd als groot talent wordt gezien zegt niks over het vervolg.

6 januari 2018 om 08:23

Precies, overigens hoeft een speler toch geen toptalent te zijn? Een Klaassen of een Veltman zijn ook geen toptalenten, maar zien eens hoe belangrijk ze zijn (geweest) voor Ajax.

Mooi en terecht. Groeit in zijn rol en scoort. Hopelijk asap ook Justin.

5 januari 2018 om 16:43

Inderdaad. Als je nu een beetje kijkt naar onze "topspelers met doorgroeimogelijkheden" dan zijn dat in mijn ogen Onana, Wöber, De Ligt, Tagliafico, Van de Beek, De Jong, Ziyech, Neres, Dolberg en Kluivert. Op Justin na hebben ze allemaal een contract tot minimaal 2021. Ook Bandé en schuurs kun je daar nog bij scharen. Goede zaak dat Overmars vooral de talenten lang heeft vastliggen.

5 januari 2018 om 16:48

Begrijp me niet verkeerd, ik ben zelf ook een Ajax fan maar op basis waarvan zet je Tagliafico in het rijtje ‘topspelers met doorgroeimogelijkheden’? Hij is ‘al’ 25 en voor de 2e keer in Europa waarbij hij de eerste keer door de mand is gevallen. Laat het hem eerst maar eens bewijzen voordat hij in een rijtje van ‘topspelers met doorgroeimogelijkheden’ gezet mag worden.

5 januari 2018 om 17:30

Ik denk dat hij nog wel kan doorgroeien in Europa, omdat het niveau in Zuid-Amerika toch minder is. Volgens de sciSkill-ratings is hij op dit moment na Ziyech en Veltman onze beste speler, dus dat zegt wel dat hij wat kan, maar misschien inderdaad (nog) te voorbarig.

5 januari 2018 om 16:45

Dat wordt waarschijnlijk een stukje moeilijker. Die heeft Raiola en daarnaast een beroemde papa. Als Ajax hem geen goede aanbieding doet, is Justin zo weg...

5 januari 2018 om 23:23

Net verlengd.

5 januari 2018 om 16:52

Als ik jeugdspeler bij Ajax was, zou ik voorlopig even niet verlengen en ook wat lijntjes naar Engeland uitgooien. De club lijkt radicaal van koers te wijzigen, Bergkamp is weg en men is druk bezig met vooral kopen, waar zijn de jeugdspelers aan toe, gaan die onder het nieuwe bewind ook nog kansen krijgen?'

Overigens vind ik Taglia een prima aankoop, maar ik zou eerste eens willen weten hoe men het technisch nu gaat aanpakken en ook de uitwerking daarvan af willen wachten.

5 januari 2018 om 16:58

Waarom? Men koopt nu juist waar de gaten zitten en de jeugd krijgt toch juist hun kansen? En in de basis en contractverlenging met beter salaris dat is toch juist vertrouwen uitstralen?

5 januari 2018 om 17:04

De aankopen heb ik niks op tegen. Maar het perspectief, het plaatje dat ajax voorschoteld aan jeugdspelers is nu onzeker omdat men weer eens een koerswijziging doorvoert (oktober ook al), Bergkamp was behalve een uithangbord voor de club en talenten, die wist wat er speelde, wie doet dat nu? Of wie gaat dat doen? Schreuder? Wat weet hij ervan?

Oftewel een hoop vragen en onzekerheden. Daarnaast het is maar afwachten of talenten onder ten Hag nog kansen gaan krijgen.

5 januari 2018 om 17:07

@lausho, ik begrijp je redenatie niet helemaal. De talenten krijgen nu juist contractverlenging en er worden nog wat talenten gehaald (en een speler met meer ervaring). Lijkt me juist heel hoopvol voor talenten.

5 januari 2018 om 17:18

Het gaat niet om Frenkie de Jong of Donny van de Beek, nee om het lot van Eiting, Zeefuik, Mitchell Bakker, Nunnely, Sierhuis, Mazraoui en de lichting die daar weer achteraan komt. Oftewel de spelers die de echte stap nog moeten maken, maar wellicht in de weg gezeten gaan worden of geen kans meer krijgen.

Daarom ook een individuele benadering, je kunt niet van de Beek en de Jong als alle talenten zien. Maarja, helaas wordt dat losgelaten.

5 januari 2018 om 17:29

De spelers die jij noemt is alleen Eiting Ajax 1 materiaal

5 januari 2018 om 17:42

AFCA0cbs Ik zie Bakker (17) ook het 1ste halen, maar die kan zich beter nog eerst 1,5 jaar ontwikkelen in Jong zoals Frenkie en Donny deden. Sierhuis zie ik ook wel wat in, maar die mist wel wat technische bagage. Lausho waarom moet je Zeefuik, Nunnely en Mazraoui een kans geven. Bij Nunnely krijg ik gewoon regelrechte flashbacks naar de sa, Lukoki, Menig en becker. Hard kunnen rennen, maar bij de profs door de mand vallen. Zeefuik is gewoon van het niveau ligeon, dus geen Ajax 1 materiaal. Mazraoui ontwikkeld zich goed in Jong Ajax, maar die heeft echt niet de kwaliteiten om Ajax 1 te halen. Afgelopen jaar stonden er fantatsische talenten met Appie, Frenkie, Matthijs, Donny en Kluivert, maar die hebben allemaal de stap naar 1 gemaakt (op Appie na, maar goed....). De lichting Nederlanders die er nu moest aankomen met peeters, malen, Fosu-Mensah, Redan, Dilrosun en Famillia-Castillio zijn allemaal weggekaapt en dus zitten we nu opgescheept met allemaal matige Nederlandse talenten en een paar buitenlanders die wel de potentie hebben, maar pas 17 zijn. Als Gravenberch, Unuvar, Hansen, Zamani, Brobbey, Reiziger en Pinas blijven dan heb je over 3-5 jaar weer goede Nederlandse spelers bij Jong Ajax die gewoon kansen gaan krijgen.

5 januari 2018 om 17:51

@lausho; het technisch hart was juist een belemmering. Wat Ajax nu doet is gewoon goed. Verlengen met de betere spelers uit eigen jeugd en kwaliteit uit het buitenland halen. Als een jeugdspeler zo goed is dan breekt hij wel door. En als een jeugdspeler daar geen vertrouwen in heeft dan kan hij inderdaad beter vertrekken.

5 januari 2018 om 18:40

@afca0cbs

In dat geval, doek de opleiding dan maar op en bespaar je de kosten. Er zijn ook spelers die met vallen en opstaan komen, of laatbloeiers zijn. Of misschien spelers die niet perse een goede basisspeler zijn, maar wel heel nuttig kunnen zijn in de breedte.

5 januari 2018 om 18:42

@wouterke

Nee het technisch hart waren de oren en ogen van de toekomst. Nu pluk je nog de vruchten van het voorgaande beleid, maar de toekomstige toppers worden straks weer gewoon over het hoofd gezien op deze manier. Je gaat of vol voor opleiden, of gewoon niet.

Als je zo makkelijk met je jeugdspelers om was gegaan, en gaat in de toekomst, dan zeg maar dag tegen alle toptalenten. Die nog wel te betalen zijn en van voldoende niveau kunnen zijn.

Helaas merk je dit over 5 jaar pas weer,.

5 januari 2018 om 18:44

@zytto34

Ja gaan die kansen krijgen? Hoe weet je dat? Ajax neemt de opleiding helemaal niet meer serieus als je het mij vraagt, schande. Kluivert en de Ligt konden jong Ajax overslaan, gaat men dat zien aankomen? Daar moet je nu al rekening mee houden wat betreft je aankopen.

5 januari 2018 om 19:05

Ajax neemt de opleiding niet meer serieus? Als je nu kijkt wie er in het eerste voetballen nog niet doorgebroken waren op profniveau en minimaal 1 jaar zich hebben ontwikkeld in jeugd teams dan praat je op dit moment over Onana, Zeefuik, Veltman, De Ligt, Frenkie, Donny, Johnsen, Siem, Eiting, Cerny, Dolberg en Kluivert. Dat zijn 12 spelers. Als je kijkt naar spelers die op jonge leeftijd (21 of jonger) zijn gekomen, al een soort van doorgebroken waren en er nu bij zitten dan heb je het over Wöber, Sinkgraven, Neres, Orejuela, Cassierra en Younes. Dat zijn er 6. Wie kwamen er als wat oudere? Van Leer, Viergever, Tagliafico, Schone, Ziyech en Huntelaar. Dat zijn er 6. Dus van de 24 selectiespelers op dit moment zaten er al 18 voor hun 21ste bij de club waarvan er 12 nog niet doorgebroken waren. Dan kun je toch stellen dat Ajax de jeugd genoeg kansen geeft of ze nou op hun 5de of 19de kwamen? Want zo'n Johnsen had nog nooit op het hoogste niveau gespeeld en krijgt nu die kans wel. Ik vind dat Ajax nu juist stappen maakt qua jeugd. Alleen de top komt er nog bij. Kijk maar is wie De Boer liet debuteren en maar iets van 5 keer liet spelen. Dan heb je het over namen als Ozbilliz, Bonevacia, sporkslede, de sa, Lukoki, ligeon, Menig, becker, koppers en zo kan je nog wel even door gaan. In die categorie vallen Mazraoui, Bergsma en Nunnely ook, dus waarom zou je ze een kans geven? Dat gaat niks worden. Een Gravenberch, Hansen, Unuvar en Zamani zijn op dit moment een beetje wat De Ligt, Nouri, Van de Beek en Fosu-Mensah waren 4 jaar terug. Die kunnen echt van wereldklasse worden, maar ook hun lichting zullen Nunnely's, ligeons en koppers voort brengen waar je niks aan hebt, maar die gasten gaan gewoon veel kansen krijgen.

5 januari 2018 om 23:25

Complimenten voor deze reacties Zytto. Lees niet vaak zoveel zinnige dingen in een kort stukje. Denk ook niet dat Ajax nu opeens minder serieus met jeugd gaat omgaan.

Een goede (misschien zelfs wel verwachte) ontwikkeling dit seizoen. Vooral het begin was stormachtig, daarna vooral solide.

Kan iemand me de relevantie van de Poll uitleggen?

5 januari 2018 om 16:45

We spelen pas op 11 maart tegen heereveen, dus inderdaad een hele rare poll.

Zich ontwikkeld tot een vaste basisspeler. Prima dat hij nog een tijdje aan Ajax verbonden blijft. Eerst kijken tot hoe ver hij bij Ajax nog kan groeien en wat voor het buitenland dan een realistische vervolgstap is.

Vind hem voetballend gezien beter dan Klaassen al was dat meer een killer. Hij ontwikkeld zich prima en ik hoop dat hij zelf nog een aantal jaar blijft.

Opnieuw goed gehandeld door Ajax, talentvolle speler die zich dan ook steeds meer bewijst op het veld, en laat zien in de basis thuis te horen. Ik hoop na de winsterstop wel iets meer durf te zien aan de bal bij hem, soms lijkt het nog wel eens alsof hij de bleslissende bal niet durft te geven.

Twee toekomstige sterkhouders op het middenveld voor langere tijd gebonden, prima. Goed dat deze trend zich steeds vaker openbaart, Ajax staat er voor de toekomst goed op, als men nu deze jongens ook een jaar of 3 vast kan houden.

Na een loodzware start in de 1e seizoenhelft door wat zijn boezemvriend Nouri was overkomen, is hij langzaam maar zeker aan het terugkomen en die ontwikkeling heeft Ajax terecht beloond.

Dit is echt fantastisch nieuws. Beste zet van het jaar tot nu toe💪🏻👌🏻

Lekker hoor, jongen van de club. Begint het weer goed op te pakken nadat hij het lastig had de eerste maanden. Lekker stabiele en complete speler met een goede mentaliteit. Zie hem nog wel twee seizoenen bij Ajax hierna en dan een stap naar de Europese subtop maken.

Heel mooi dat Donny heeft bijgetekend. Hij ontwikkelt zich goed. En daar hoort een beloning bij. Nu moet Ajax zich vol richten op contractverlenging van Kluivert. Want dat hij nog slechts 1 jaar voor de boeg heeft in combinatie met Raiola als zaakwaarnemer maakt me een tikkeltje nerveus....

Goeie zaak, maar vanaf nu wel graag 80% van de ballen vooruit in plaats van achteruit. Hij speelt nu nog veel te veel op save!

Fijn dat hij nu al heeft bijgetekend. Het zou namelijk ook zomaar kunnen dat de nieuwe trainer hem op de bank met. Dan had hij waarschijnlijk gezegd "ik verleng niet totdat ik meer speel". hetzelfde wat ongeveer bij Frenkie gebeurde. Jonge jongens moeten gewoon realiseren dat er perioden zijn dat ze op de bank belanden. Niet constant basis.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

49 fans
Middenvelder, 21 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Ajax 1 0 0 0
2017/2018 Ajax 34 11 4 0
2016/2017 Ajax 19 0 1 0
2015/2016 Ajax 8 0 0 0
2014/2015 Ajax 0 0 0 0

In de wandelgangen

Zaterdag 18 augustus
Roberto Carlos gaat mogelijk aan de slag in Lissabon. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren