Ex-Ajacied koos bewust voor Oostblok: ‘Eredivisie nooit een optie geweest’

Vrijdag, 5 januari 2018 om

Gino van Kessel speelde in het verre verleden samen met onder anderen Christian Eriksen, Joël Veltman en Davy Klaassen bij Ajax, maar de aanvaller brak nooit door bij de Amsterdammers. Daarna beleefde Van Kessel, tegenwoordig uitkomend bij Oxford United, vele avonturen bij onder meer AS Trencin en Slavia Praag en Lechia Gdansk, legt hij uit in gesprek met VICE Sports.

Vóór zijn periode in het buitenland werd Van Kessel nog even verhuurd aan Almere City. "Dat werd geen succes. Een totale mislukking eigenlijk. Ik speelde slecht, scoorde maar één keer en gaf geen assists. Ik heb echt geen idee waar dat aan lag. Het ging ’m gewoon niet worden, dat had ik snel door." Na een periode bij AS Trencin koos Van Kessel ervoor om te gaan voetballen bij Arles-Avignon.

"Na dat seizoen ben ik naar Frankrijk gegaan. Ik had geen perspectief bij Ajax. Ik was al wat ouder, zat voor het derde jaar bij het beloftenteam en dan gaan de jongere spelers toch voor. Arles-Avignon betaalde goed. Ik huurde er een villa in een rustig dorp met een zwembad erbij, vijf slaapkamers en een oprit met plek voor tien auto’s", vervolgt de aanvaller.

Ook heeft Van Kessel jarenlang gevoetbald in het oosten van Europa en daar had zijn vriendin in het begin veel moeite mee. "Maar ja, daar verdien ik nou eenmaal mijn geld. Het zijn misschien niet de mooiste landen, maar zo kan ik wel voor mijn familie zorgen. De Eredivisie is ook nooit een optie geweest. In het Oostblok is het immers stukken beter verdienen. Het salaris is te vergelijken met wat een grote jongen bij een grote Nederlandse club krijgt."


Poll

Denk jij dat Gino van Kessel nog in Nederland op profniveau gaat voetballen?


Gerelateerd

24 reacties (laatste reactie door sirius)

Niet de mooiste landen? Praag en Gdansk echt hele mooie steden. Kan je veel beter wonen dan in Twente.

5 januari 2018 om 12:56

Zou niet weten wat de regio Twente hier nou mee te maken heeft. Immers komt deze jongen uit Alkmaar...

5 januari 2018 om 12:59

Gewoon een voorbeeld. Geldt hetzelfde voor Alkmaar hoor. Zijn maar weining steden in Nederland die aan Praag en Gdansk kunnen tippen.

5 januari 2018 om 13:02

Je haalt nu dan ook landen en Steden door elkaar. Rijd die steden een stukje uit en vaak blijft er niet veel over.

5 januari 2018 om 13:19

Dat zal best, maar ik zou niet voor m'n plezier in Polen wonen... Each to its own toch? Het spreekt al gauw minder aan dan Zuid-Europa oid (maar daar is het voetbal een stuk beter en wordt er voor spelers als hij natuurlijk veel minder betaald, plus veel meer aanbod van dat soort spelers).

Leuke artikelen schrijft Vice btw over voor mij soms ietwat 'random' voetballers met een verhaal, aanrader.

5 januari 2018 om 13:32

Volledig mee eens! Ik woon zelf in Praag...nou er is niet 1 Nederlandse stad welke kan tippen aan de schoonheid van Praag.

Tevens is Tsjechie verder gewoon een prachtig land wat vwb natuur makkelijk kan tippen aan Oostenrijk en Zwitserland.

“leuk feitje”:

Ik heb trouwens een seizoenskaart bij Slavia Praag en dat zijn exclusieve plekken 2 rijen achter de dugouts. De spelers en technische staf welke niet op de bank kunnen zitten zaten vaak voor een naast mij,inclusief de heer van Kessel...wat een ongelovelijk schandalige ongeïnteresseerde en arrogante houding had deze gast zeg!

5 januari 2018 om 13:34

Debroervantheo....jij bent blijkbaar nog nooit in Tsjechie geweest want het is namelijk een schitterend land met een waanzinnig mooi en afwisselend landschap.

5 januari 2018 om 14:04

Tsjechië kan zeker een mooi land zijn. Maar in het algemeen wordt dan gedacht aan lekker ballen aan de kust van Spanje etc. De taal, cultuur etc kan ook mee bepalen aan het mooi vinden van een land

5 januari 2018 om 14:39

Het zijn prof voetballers hoor, ze gaan niet op vakantie.

Het is altijd te grappig om te lezen dat mensen denken dat een 'lekker weertje' een van de belangrijkste criteria is om een club te kiezen(als ze al iets te kiezen hebben)

Waarom denk je dat er zoveel Brazilianen, Portugezen etc,etc naar Rusland en Oekraine gaan? voor het mooie weer en de lekker stranden?

Of wat dacht je van de PL en Championship?

5 januari 2018 om 14:51

Er blijft niet veel over als je de steden uitrijdt? Ik zou zeggen ga een keer op vakantie in die streken Theo.

5 januari 2018 om 15:26

@bialoczerwony

Maar hoe dan ook nogal een nutteloze discussie. Ja, Tsjechie is een mooi land naar mijn mening, maar de boodschap van deze Van Kessel is helemaal niet dat het geen mooi land is. De boodschap is dat hij in die landen veel verdient en dat de Eredivisie mede daarom niet interessant voor hem is. Verder is de schoonheid van een land geheel relatief aan de persoon. Jij vind het een mooi land, Van Kessel gezien de tekst een stuk minder.

5 januari 2018 om 16:20

@sirius Ten eerste twijfel ik er serieus aan of Gino van Kessel ooit wel eens de moeite zou nemen om het landschap van buiten Praag te gaan bewonderen.

Ten tweede valt het met dat Mega salaris ook wel mee; In Tsjechie liggen de salarissen namelijk een stuk lager dan in Nederland

Een speler bij Sparta of Slavia verdient wellicht tussen de 200-300k Max..en dan heb je het dus over de top salarissen.

5 januari 2018 om 18:11

Brasileiro

Ben jij wel is in Polen geweest? En zo ja waar en wanneer? Zomer of winter?

Ik heb er een jaar gewoond en het is een fantastisch land met fijne mensen, mooie steden, schitterende natuur en lekker eten. Maar zoals je al zegt. Ieder zijn ding. In Torun gewoond wat een mooie binnenstad heeft dat op de Unesco erfgoedlijst staat.

Veel mensen vormen een mening op hun onderbuikgevoel helaas..

5 januari 2018 om 15:44

Ik kan mij zeker voorstellen dat die steden voor mensen met een beetje interesse in cultuur en algemene geschiedenis zich daar zeker thuis kunnen voelen, maar de gemiddelde prof-voetballer houdt zich daar niet mee bezig kan ik wel stellen. Desondanks vind ik het onzin dat ze klagen, het is alsof ze moeten vertoeven in een derde wereldland.

Ja de Eredivisie is nooit een optie geweest, maar komt dat misschien ook omdat je er bij Almere City geen hout van kon? Het lijkt hier nu te staan alsof dat een bewuste keuze van hem is geweest om niet in de Eredivisie te voetballen, maar ik vraag me af welke club er zo diep gezonken zou zijn om hem te contracteren.

5 januari 2018 om 14:01

Het was ook een bewuste keuze omdat die daar meer kon verdienen! Moeilijk he lezen wat die in t oostblok kon verdienen verdienne topspelers van ajax psv fey bijv! Dus ja het is zeker een bewuste keuze geweest voor hem

5 januari 2018 om 16:04

Rustig aan, vanwaar die frustratie? Ik heb het volgens mij gewoon goed gelezen, enkel interpreteer ik het dus anders als dat jij doet. Hoe kan je bewust voor iets kiezen als de keuze er niet eens is? De keuze om naar Nederland te gaan is er denk ik nooit geweest, want hij was niet goed genoeg. Hij geeft als reden daarvoor dat het door het salaris komt, maar ik denk dat het komt doordat er geen interesse in hem was. Volgens mij helemaal geen gekke beredenering, want van Kessel is gewoon een ongelooflijke matige voetballer.

5 januari 2018 om 14:02

En er staat toch dat nl voor hem nooit een optie is geweest staat nergens dat er interesse was

5 januari 2018 om 15:30

Op zich is hij redelijk eerlijk. Hij zegt dat hij in Oostbloklanden net zoveel verdient als spelers van grote Nederlandse clubs. Hij komt inderdaad wat arrogant over en Eredivisie clubs staan vast niet in de rij voor Van Kessel, maar dat zal deze jongen diep van binnen ook wel weten. Het ego staat nogal centraal bij de voetballer van tegenwoordig.

5 januari 2018 om 16:10

Het kan best dat hij eerlijk is, maar er staat denk ik dan wat anders als wat hij bedoelt. Nu komt het op mij over alsof er staat: ik kon naar de Eredivisie, maar dat is nooit een optie geweest omdat ik in het Oostblok meer kon verdienen.

Dat hij meer geld kan verdienen ergens anders geloof ik best en ik snap ook wel dat hij daarom in Oost-Europa gaat voetballen, maar dat staat toch niet in verband met het spelen in de Eredivisie? Is het spelen in de Eredivisie nooit een optie geweest omdat ze niet goed betalen of omdat hij eigenlijk gewoon te slecht is en hij dus letterlijk nooit een optie voor de Eredivisie clubs geweest?

5 januari 2018 om 17:02

Die jongen gaat natuurlijk niet zeggen dat hij te slecht is voor de Eredivisie. Hier geeft hij wel duidelijk aan dat geld een belangrijke drijfveer voor hem is en dan is de Eredivisie inderdaad niet interessant.

Het is ook makkelijk roepen dat de Eredivisie nooit een optie is geweest omdat niemand enig interesse had in het contracteren van Gino van Kessel. Dat heeft weinig met de financiën te maken. Als deze jongen zich zo financieel binnen kan spelen, geef ik hem groot gelijk.

Die jongen komt er eerlijk voor uit dat hij een broodvoetballer is. Daar is niets mis mee.

5 januari 2018 om 14:51

Absoluut niet. Sterker nog... mocht ik 'zo goed' kunnen voetballen zou ik t zelfde doen. Van je hobby/sport je werk kunnen maken is een vd mooiste dingen die je mag meemaken. En er een goed centje mee verdienen.. landen zien..culturen leren kennen.. top!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Oxford United

Stand
Actuele wedstrijden

0 fans
Aanvaller, 25 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 21 november
Barcelona kan de komende twee jaar niet winkelen bij Liverpool. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren