Conte: ‘Te hoge eisen? Ik krijg zelden de voetballers waar ik om vraag’

Donderdag, 4 januari 2018 om

Chelsea moest woensdagavond genoegen nemen met een remise. Het duel met Arsenal eindigde onbeslist, 2-2, al had de regerend landskampioen van Engeland volop kansen om de krachtmeting in zijn voordeel te beslissen. Diep in de extra tijd miste Álvaro Morata een dot van een kans, oog in oog met Petr Cech, en de rebound van Davide Zappacosta eindigde op de lat. "Dit is heel jammer", erkende Antonio Conte.

"Als je zo veel kansen krijgt om te scoren, moet je de wedstrijd winnen", oordeelde de manager van Chelsea. "Nu hebben we het over een gelijkspel tegen een goed team, maar in deze wedstrijd verdienden we drie punten omdat we veel kansen hebben gecreëerd. We moeten teleurgesteld zijn. We hadden moeten winnen, maar we moeten dit tevens accepteren. We winnen samen, we verliezen samen en we remiseren samen."

Morata miste veel opgelegde kansen, zag ook Conte. "Hij heeft momenteel niet het geluk aan zijn zijde. Hij moet hard blijven werken en zichzelf verbeteren. Voor een spits is het heel belangrijk om te scoren. Het is jammer, hij had veel kansen om te scoren, maar ik ben tevreden over zijn betrokkenheid en inzet voor het team."

Italiaanse journalisten vroegen Conte naar de plannen van Chelsea op de winterse transfermarkt. "Of ik te hoog inzet met mijn eisen? Nee, dat vind ik niet. Ik krijg zelden de voetballers waar ik om vraag. Ik zit altijd bij clubs waar zuinigheid hoogtij viert. Ik probeer gewoon mijn werk te doen. Als iemand erbijkomt, prima. Als dat niet het geval is, dan is dat ook prima. Ik moet hoe dan ook mijn werk doen."


Poll

Denk jij dat Chelsea als tweede eindigt?


Gerelateerd

23 reacties (laatste reactie door theroscoe)

Hij wil nog 5 verdedigers en 6 brekers. Ach huil niet man. Je kan met dit elftal beter voetbal laten zien. Vanavond vond ik niet eens zo slecht.

4 januari 2018 om 01:29

Ja want daar vraagt die om toch? Chelsea creeert altijd genoeg kansen en is vaak dik de betere, Afgelopen zomer waren er spelers die hij wilde maar Chelsea elke keer naast greep dat is niet Conté zijn fout.

Het zou fijn zijn als Conte nu gewoon de spelers krijgt waar hij om vraagt. Emenalo is verdwenen, dus het grootste obstakel is verdwenen! Vandaag werd weer eens duidelijk dat we een vervanger moeten zoeken voor Bakayoko, iemand die wel naast Fabregas en Kante kan spelen. Bakayoko zie ik als opvolger van Kante namelijk, want die rol ligt hem beter dan meevoetballen! Verder moet er echt iemand bij voor voorin en op de vleugels. Alonso, Moses en Zapacosta is niet genoeg voor twee posities die A. Zo belangrijk zijn en B. Als er zoveel wedstrijden gespeeld moeten worden!

4 januari 2018 om 00:38

Hebben ze niet wat in de jeugd rondlopen? Met zo jeugdopleiding zou je toch zeggen van wel. En ik snap dat je die gasten dan niet 30 wedstrijden kan laten spelen. Maar je kan ze wel rustig brengen, want er spelen daar vast en zeker wel een paar pareltjes.

4 januari 2018 om 00:48

Het grootste probleem is dat een jongen als Chalobah verkocht wordt aan Watford, terwijl hij die potentie zeker heeft en een Loftus-Cheeck verhuurd wordt aan Crystal Palace! Ik hoop dat daar volgend seizoen verandering in komt nu Emenalo weg is, dat verwacht ik namelijk wel!

4 januari 2018 om 08:23

Ik ben het met je eens over Bakoyoko, die moet absoluut niet naast kante. Maar ik vind zappacosta prima spelen en alonso al helemaal. Maar het grootste probleem is toch de spits, ik weet zeker dat de statistieken, 1op1 met de keeper, echt om te janken zijn afschuwlijk. Conte kan wel roepen dat hij niet de spelers krijgt, maar hij had de spelers al en is vorig jaar met kop en schouder kampioen geworden. Om even te reageren op Yungsuarez dit is nou precies de reden dat ik helemaal geen jeugdspelers wil hebben en zeker niet voorin het zijn jochies... onzeker, twijfelachtig ik kon er gister echt om janken. Wat is die morata een verschrikkelijke spaanse aanfluiting en die hebben we even voor 70mil gekocht terwijl de man die ons kampioen maakte geen minuut gespeeld heeft.
@yoericfc je kan wel zeggen dat Aze/che een pilletje heeft ingenomen maar ik vraag me eerlijk af of jij dezelfde wedstrijd als mij gezien heb gister? Nogmaals dit is de reden dat we Diego Costa wel nodig hebben..

Ik hoop dat Conte David Luiz dan maar verkoopt, want daar heeft hij ook alweer een onderonsje mee en aub haal dan maar hals overslag Aubemeyang want ik zie Morata al tegen barcelona, 1 groot drama...

4 januari 2018 om 10:14

Leuk wat je zegt over potentie, maar Conte en Chelsea hebben niet de naam van een club of trainer die kansen geeft aan de jeugd. Christensen tel ik niet mee, want die heeft zichzelf als een beest bewezen in Duitsland en was een zekerheidje als je hem een kans zou geven bij Chelsea.

Chalobah, Ake, Loftus-Cheeck kozen allemaal de logische weg om verder te komen en de beloftes staan ook niet zo heel lekker te voetballen dit seizoen.

Handelshuis Chelsea kan dan succesvol zijn in dat opzicht, maar er komt bar weinig uit en talenten zie je haast nooit bij het eerste team.

4 januari 2018 om 00:44

Je hebt helemaal niemand nodig naast Kante en Cesc, die twee horen samen op het middenveld zodat er voorin een extra speler bij kan.

4 januari 2018 om 00:52

Je zal wel moeten als je ooit van die drie verdedigers af wilt, die in mijn optiek het grootste probleem vormen.. Drie centrale verdedigers is leuk, maar moet niet het uiteindelijke doel zijn. In mijn ideale opstelling spelen we over niet al te lange tijd met Zouma en Christensen centraal achterin zodat Azpiliqueta weer lekker op de backpositie kan spelen en uiteindelijk vervangen kan worden. Drie achterin is onnodig tegen het gros van de Premier League en tegen de teams waar het tegen zou moeten werken (Arsenal bijvoorbeeld) krijgen we alsnog twee goals tegen!

4 januari 2018 om 11:24

@yoericfc

Het lag niet aan de verdediging. Die stonden gewoon goed te spelen hoor. Het lag met name aan het middenveld. Er vielen continu ruimtes tussen de verdediging en het middenveld en alleen Kante pakte de lopende mensen op. Bakayoko en Fabregas waren verdedigend heel passief en lieten continu hun man lopen.

Ik snap echt niet dat mensen Bakayoko als opvolger van Kante zien. Bakayoko is veel te nonchalant, wint weinig duels en laat vaak zijn man lopen. Alles wat Kante dus niet doet.

Fabregas en Bakayoko samen kan gewoon niet aangezien Fabregas bij balverlies ook een enorm zwakke plek is. Drinkwater verdient gewoon te spelen i.p.v. Bakayoko. Hem nu al als miskoop bestempelen is misschien wat overdreven maar hij komt voor nu duidelijk tekort voor een basisplaats.

4 januari 2018 om 22:47

Ja je schopt open deuren in. Bakayoko is een verdedigende middenvelder een kraker en is nooit een aanvallend ingestelde of controlerende voetballer geweest. Dus logisch dat het niet werkt. Opmerkelijk dat de “kenners” van Voetbalzone dit niet kunnen analyseren.

Als je Costa niet eruit had gejaagd dan had je nu tenminste een topspits. Hopelijk doet Abramovic zijn reputatie eer aan en vliegt deze man er vandaag nog uit.

4 januari 2018 om 00:33

Sorry maar dit is de grootste bullshit die ik deze week heb gehoord.

4 januari 2018 om 00:38

Heb jij een verkeerd pilletje genomen ofzo? Ik vind je erg obstinaat reageren vanavond.. Het lijkt me dat jij als fan ook op de hoogte bent van het wangedrag van Costa van de afgelopen jaren? Vanaf de eerste zomer (15-16) wilde hij al vertrekken en hij heeft zichzelf echt onmogelijk gemaakt! Daar hebben Mourinho, Hiddink en Conte last van gehad! Dat gebash op Morata is ook overdreven want hij is gewoon de clubtopscorer en heeft nu gewoon wat pech in de afronding.. Hij legde ze er verder wel gewoon in namelijk.. Het valt me echt vies van je tegen hoe je praat over Conte, Costa en Morata terwijl juist iemand die zich Chelseasupporter noemt veel beter zou moeten weten?!

4 januari 2018 om 01:12

Nee hoor heb helemaal geen pillen genomen. Moet wel zeggen dat schijtziek wordt van de andere Chelsea fans hier. Alles wat krom is wordt recht gepraat. Geen enkel kritiek durven te geven want ja stel je voor dat een andere supporter die jou totaal niet kent vanachter zijn toetsenbord jou een nep supporter gaat noemen. Costa heeft nadat zijn transfer naar China niet door ging geen enkele keer gezegd te willen vertrekken en richtte zich weer volledig op Chelsea maar Conte wou ff laten zien dat hij de baas is door een sms'je te sturen. Iedere achterlijke kan zien dat het de domste beslissing ooit was om Costa te laten vertrekken en dan aan te komen zetten met die Spaanse prutser. Bovendien heeft Conte vaker dan wie dan ook in de media geroepen dat hij weg wil bij Chelsea, maar ja daar gaan we natuurlijk geen kritiek op geven he.

Dit zal wel weer hetzelfde geval worden als bij Mourinho. Zolang die trainer is verdedigen alles wat hij doet en hem op een berg top plaatsten, maar zodra hij weg is doen alsof je d'r altijd tegen bent geweest.

4 januari 2018 om 01:30

Conte wordt duidelijk niet gesteund door onze transferbeleid. We geven netto veel minder uit dan City en United. Wat Conte met dit materiaal heeft behaald is gewoon klasse en het is sowieso lastig dit jaar om ook de titel te winnen. Maar City heeft simpelweg gewoon betere transfers gedaan, en wij hebben spelers zoals Alex Sandro, Mahrez etc. niet kunnen halen. Elke transfer die we hebben gedaan is een vervanging en die vervaningen zijn nou eenmaal minder. We hebben betere spelers nodig, zodra Conte die krijgt dan ben ik er van overtuigd dat we volgend jaar weer de titel kunnen winnen.

Als Conte weg wil is er wel iets aan te snappen, hij heeft de steun niet. Costa wou gewoon altijd terug naar Madrid, en heeft gebruik gemaakt van de situatie met Conte. Ik vind het ook jammer en dom dat Costa nu weg is maar wat gebeurd is gebeurd.

Conte is de juiste man en als we hem ontslaan zie ik elke andere manager als een vermindering. Ancelotti is simpel weg niet goed genoeg, kijk naar hoeveel landtitels hij heeft gewonnen.. Tuchel zal het met ons bestuur nooit 1 jaar volhouden.

4 januari 2018 om 01:34

Je weet dat Morata niet zijn eerste keuze was? Blijkbaar niet. Je weet dat Chelsea vaak faalde en naast spelers greep die hij wilde? Conté laat Costa niet zomaar gaan hoor, Dat lag grotendeels gewoon aan Costa zelf. En als City er niet was wat 300 miljoen per zomer kan uitgeven stond Chelsea gewoon rustig eerste

4 januari 2018 om 05:33

Ga je alsjeblieft verdiepen in de situatie voor je deze onzin rondblaat.. Het ligt namelijk erg anders dan jij je kan herinneren.. Verder heb ik niet het idee dat er hier veel recht gepraat wordt, ik heb vaak genoeg kritiek op Conte gelezen en zelf ook gezegd dat hij wat mij betreft in november vervangen had mogen worden door Ancelotti! Dat we netto minder uit kunnen geven dan de Manchestertjes is logisch, want we verdienen domweg niet genoeg! Daarbij probeert Abramovich om Chelsea onafhankelijk van zijn miljoenen te maken en ja dat betekent dat je dan niet 350 miljoen pond per zomer weg kan smijten. Ook dit is iets waar je van zou verwachten dat iedere “echte supporter” dat wel zou weten..

4 januari 2018 om 08:28

Tuurlijk gaven we minder uit dan de Manchestertjes, we zijn vorig jaar kampioen geworden? Het team stond als een huis, maar toch worden er keuzes gemaakt om Matic (overigens vind ik die absoluut niet erg), Diego Costa en David Luiz te passeren. Ergens had ik er vrede mee dat Costa ging maar dan had Morata never nooit mogen komen, die heeft nergens 20 goals gemaakt. Daarnaast zie ik ook hoe makkelijk David Luiz van het toneel verdwijnt en begin ik het gevoel te krijgen dat Conte ook een enorme stoorzender is, waar ik vroeger dacht dat het echt puur en alleen Costa zou zijn.

4 januari 2018 om 11:58

Ik ben het met je eens dat Conte in het geval van Costa niet correct heeft gehandeld. Luiz is wel heel hard aangepakt maar ik vind het wel volkomen terecht dat hij niet meer in de basis staat na een aantal wanprestaties. Dat Christensen het nu zo goed doet had ik niet verwacht.

Wel blijf ik zeggen dat Conte vorig jaar een wereldprestatie heeft geleverd door met Chelsea kampioen te worden. Moet je kijken hoe de club ervoor stond toen Conte binnenkwam. Het was echt een drama gewoon...

Elke Chelsea fan zag vorig jaar al dat de selectie smal was maar o.a. doordat we geen Europees speelden waren we in staat om de titel te winnen.

Ik had gehoopt op een sterke transferperiode maar eigenlijk zijn we er zwakker op geworden en dat terwijl we nu nog in vier competities mee doen... Ik vind dit echt de schuld van de club...

Conte omschrijft Chelsea als een club waar de zuinigheid hoogtij viert.

Een opmerkelijke omschrijving dat tegen het algemene beeld wat men heeft van Chelsea indruischt. Gevoelsmatig moet ik wel zeggen dat Chelsea al een flinke tijd niet meer zo aggressief is op de transfermarkt als voorheen. Een perfecte transferperiode is er al een tijdje niet meer en zelfs wanneer ze kochten wie ze nodig hadden, kwam er altijd nog het probleem dat bepaalde spelers voor veel geld werden verkocht aan bv. Chinese ploegen. Dus de breedte van de selectie werd erg smal en ook dat begon Chelsea op te breken.

Ja, dan heb je een legioen aan huurspelers, maar velen hebben of het niveau niet of is onbekend met Engels voetbal of ze weten bij Chelsea simpelweg niet hoe ze gebruikt moeten worden.

Het is dan wel opvallend dat de katalysator van de koopclub-revolutie anno 2018 relatief genormaliseerd is op de transfermarkt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Chelsea

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Liverpool1812
3.Chelsea1510
4.Watford135
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
Antonio RüdigerVerdediger10
Gary CahillVerdediger10
César AzpilicuetaVerdediger10
David LuizVerdediger11
Voor de complete selectie: Clubpagina Chelsea.

154 fans
Keeper, 36 jaar

In de wandelgangen

Zondag 23 september
Tottenham Hotspur mengt zich in de strijd om David Neres. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren