Verhoeven: ‘Ze riepen vaak: ‘Wat geef jij dat jong te vreten?’’

Woensdag, 3 januari 2018 om

In het begin van zijn loopbaan vond Jeroen Verhoeven het moeilijk om continu te worden uitgescholden vanwege zijn voorkomen. Op jonge leeftijd werd de keeper al uitgelachen in stadions. Niet alleen hijzelf, maar ook zijn ouders hadden daar moeite mee. "'Wat geef jij dat jong te vreten?', riepen ze vaak", blikt Verhoeven terug in gesprek met Voetbal International.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

24 reacties (laatste reactie door allochteun)

Wat is eigenlijk de reden van zijn omvang? Heeft hij een soort aandoening o.i.d. on: denk dat hij wel gelijk heeft over dat clubs niet snel zo'n keeper aantrekken. Terwijl het een zeer goede doelman was. Heeft toch nog mooi bij Ajax en Utrecht gespeeld. Klasse.

3 januari 2018 om 19:59

Schildklieraandoening. R9 had het ook. De volgens velen beste aanvaller of zelfs speler (als hij geen blessures had gehad) ooit bleek ook een slachtoffer van zijn eigen schildklier. Je komt hoe dan ook aan. Door te sporten kan je het proces langzamer maken, misschien zelf een status quo creëren. Dit hangt per individu af. Bmi, leeftijd, dagelijkse bezigheden, etc.

4 januari 2018 om 02:25

Maar als het een schildklier probleem is, dan zou je zeggen dat het is op te lossen door het slikken van bepaalde hormonen toch? Correct me if I am wrong.

4 januari 2018 om 11:29

Medicijnen helpen wel ja, maar zijn moeilijk te doseren in veel gevallen.
Probleem is dat de dosis van de medicijnen lang in je lichaam blijft, en je de dosering dus heel nauwkeurig komt om het juiste niveau in het lichaam op te bouwen.

Als je weer te veel binnen krijgt wordt je schildklier "lui", en gaat hij nog slechter werken in de toekomst. En dan heb je ook nog mensen waar de activiteit van de schildklier geregeld varieert, waardoor de dosering ook steeds aangepast moet worden.

Er is dus wel wat tegen te doen, maar als de medicijnen al werken, is het niet zo dat je het met een kuurtje van 10 dagen ff fixt. Ik weet ook niet wat de medicijnen voor bijwerkingen hebben die voor een topsporter een probleem kunnen zijn overigens.

Respect heb ik voor Verhoeven! Ik zou hem graag willen meegeven dat hij door zijn postuur minder snel vergeten zou worden, dan al die andere doelmannen die bijvoorbeeld voor Utrecht hebben gekeept!

Ik heb ook wel wat kilo's teveel, maar ik zit dagelijks van acht tot vijf op een stoel achter een bureau. Dat iemand die ruim twintig jaar dagelijks gesport heeft op professioneel niveau zoveel overgewicht kan hebben vind ik eigenlijk best bizar. Hoe kun je dagelijks zoveel calorieã«n verbranden en toch zo zwaar zijn?

Als je voetbalt voor je geld, dan is je lichaam je gereedschap. Je hebt gewoon de plicht om te zorgen dat het piekfijn in orde is, dat je er optimaal mee kunt werken. En dat was bij Verhoeven niet het geval. Hij was geen hele slechte keeper, maar met een slanker postuur was hij ontegenzeggelijk sneller en flexibeler geweest.

Maar dat gezegd hebbende, ik heb die "Pizza!"-spreekkoren richting hem altijd heel triest gevonden. De supporters die dat riepen zagen het waarschijnlijk als een geintje, maar kinderen horen dat ook en die kunnen gaan geloven dat ze dat dikke jongetje in de klas best belachelijk mogen maken. Er wordt vaak gezegd dat voetballers een voorbeeldfunctie hebben naar de jeugd toe, maar supporters hebben dat tot op zekere hoogte ook.

3 januari 2018 om 19:56

Schildklieraandoening. Google het. Want, je impliceert in je tweede alinea dat hij er niet alles aan gedaan heeft. Dat weten jij en ik niet. Misschien heeft hij er niet alles aan gedaan. Of, wel. Het is niet fair iig om al richting voorbarige conclusies te gaan. R9 had het ook. De volgens velen beste aanvaller of zelfs speler (als hij geen blessures had gehad) ooit bleek ook een slachtoffer van zijn eigen schildklier. In mijn omgeving ken ik ook iemand met een schildklierprobleem. Geloof mij, je kan dieeten wat je wilt, maar je komt hoe dan ook aan. Tenzij, je onmenselijk veel sport en weinig eet. Maar, sport vereist ook je dagelijkse inname. De energie heb je nou eenmaal nodig, anders functioneer je niet.

3 januari 2018 om 20:18

Als dat zo is, waarom heeft hij dat dan nooit gezegd? Dan was hij in een klap van een hoop gezeur af geweest en had hij meteen begrip kunnen kweken voor lotgenoten.

3 januari 2018 om 20:35

Hij heeft er in zijn carrière zeker over gehad. Blijkbaar pikken mensen het niet op of is treiteren leuker voor velen.

3 januari 2018 om 21:31

Ik Google het maar kan er niets over vinden dat hij hier aan lijdt. Is het niet dat jij het hier ter plekke verzint dat hij een schildklier aandoening heeft?

3 januari 2018 om 23:15

@cabinessence

Hij heeft dit vermeld, anders zou ik het niet zo stellig weten. En, zonder het weten had ik het ook kunnen vermoeden. Zoals ik zei ken ik iemand die het heeft. Maar, hij heeft het zelf toegegeven, een bron kan ik je hier echter niet voor geven.

Edit: aanvullende info. Je mag wel aannemen dat hij als topsporter menig keer is geconfronteerd met vragen van zijn coaches en medisch personeel over hoe het kan dat hij met al zijn inspanningen niet op streefgewicht is. Hij heeft zelf al aangegeven diezelfde medici voor een raadsel stonden toen zij zagen dat hij gewoon even fit (qua stamina, longinhoud etc.) was als anderen. En, dat hij soms zelfs net wat meer tot het gaatje ging. Was een artikel(en) hier op VZ. Ik denk dat hij bij elke club iedere keer heeft moeten bevestigen dat hij een trage schildklier heeft. Een hoop gezeur heeft het hem iig niet gescheeld.

@speedyafc

Waarom zou ik dat willen verzinnen? Ik ben niet aandachtsgeil, als je dat misschien denkt. Google "schildklier", dan zie je op 1 een artikel van "gezondheidsplein" staan (links werken hier volgens mij niet. Ik maak het makkelijker voor je:

"hypothyreoã¯die" (traag werkende schildklier):
Als gevolg van traag werkende schildklier kunnen de volgende klachten optreden:

Verlies van emotie en enthousiasme.
Extreme vermoeidheid.
Hartproblemen.
Menstruatieproblemen.
Libidoverlies.
Gevoeligheid voor kou.
Geen transpiratie.
Haaruitval.
Opgezet gezicht.
Gewichtstoename.
Hese/ diepere stem." (gezondheidsplein.nl)

Zoals je ziet is gewichtstoename éã©n van de symptomen.

3 januari 2018 om 23:40

Ik zoek op de combinatie Verhoeven en schildklier, dan kan ik niets vinden. Als dat echt de reden was voor zijn postuur, dan had ik wel verwacht dat ik dat op internet terug zou kunnen vinden.

Ik ga niet zelf voor dokter spelen en iemand een aandoening toekennen als diegene niet zelf bevestigd dat een arts de aandoening heeft vastgesteld.

3 januari 2018 om 23:54

Speedyafc, www.voetbalzone.nl/doc.asp?uid=196365

Een artikel van 4 jaar geleden van VZ

4 januari 2018 om 00:39

@speedyafc

Dit waren zijn woorden.niet de mijne. Hij heeft het zelf erkend. Ik zei alleen dat ik het anders misschien zou vermoeden. Maar, goed ik ga geen welles nietes spel spelen. Ik kan de oude artikelen zelf ook niet meer terug vinden, dus bewijs is er niet. Vraag het hem anders zelf maar. Ik heb geen reden iig om dit te verzinnen, of om likes te scoren. Ik heb wel wat beters te doen.

3 januari 2018 om 20:31

@cabinessence

Verhoeven heeft er in zijn carrière alles aan gedaan om nog enigszins op gewicht te blijven om als keeper topsport te kunnen bedrijven. Hij allerlei begeleide diëten geprobeerd, altijd harder moeten trainen dan collegakeepers en altijd een professionele houding gehad. Triest is het dat mensen het tegengestelde roepen zonder zich in de achtergrond van zijn corpulentie te verdiepen.

Ik had vroeger op de basisschool ook een vriendje, dat altijd het meest sportieve jongetje van de klas was en van het ene op het andere moment het aan zijn schildklier kreeg. Hij werd in no time drie keer zo dik, werd gepest en kreeg uiteindelijk ernstige psychische problemen.

Mensen met een schildklierprobemen kunnen er niks aan doen, afvallen zit er niet in.

Alle respect voor Jeroen Verhoeven hoe hij zich al die jaren door de mensonterende spreekkoren heeft weten te slaan en nog een mooie loopbaan heeft weten te bewerkstelligen. Daar kunnen velen een voorbeeld aan nemen.

Ach Jeroen we hadden de Beer Vd Meer , aka de bolle van Zwolle en daarna het lek van pec . Piet Schrijvers was ook flink maar heeft het uiterste eruit gehaald . Denk dat ook voor jouw geldt , jammer dat je moet stoppen ivm blessures , had je een mooier afscheid gegund

Waarom zou zijn postuur hem gehinderd hebben in zijn carrière. Puur op zijn kwaliteiten gebaseerd heeft hij toch bij behoorlijke clubs gezeten met Utrecht en Ajax. Ik denk dat hij er alles uit heeft gehaald wat er in zat.

Deze jongen heeft inderdaad gewoon Ajax gehaald en dat met zo'n postuur. Echt respect. Wat wil je nog meer.

Een cultheld en zelfs bij Ajax gevoetbald .....man man man....dan blijf je in het geheugen hangen van de voetballiefhebbers van Nederland! En hij zal heus wel een zakcentje hebben verdiend en zijn hypotheek afbetaald. Je postuur heeft je zoveel gebracht. Koester dat en laat de haters lelke haten. In dit kikkerlandje hebben wel zoveel welvaart dat klagen en haten een serieus tijdverdrijf is geworden. Niks van aantrekken Jeroentje

Hij had een aandoening. Ik vraag me af of padt van Groningen dat ook heeft, ook als je hem ziet heb je t gevoel daar kan wel wat van af

3 januari 2018 om 20:31

Padt was puur een mentaliteit probleem,als je het verschil met Padt tussen en nu vorig seizoen ziet... duidelijk verschil.

3 januari 2018 om 20:46

Ga weg man. Padt is een stevige jongen, maar zeker niet te zwaar. Keept verder ook geweldig.

4 januari 2018 om 07:25

Dan kijk je denk ik niet vaak genoeg, want die reflexen en reddingen die ik die vent zie maken...

Ik vind het zo ongelofelijk triest voor deze man. Kan er niks aan doen dat hij dik is door zijn aandoening, maar toch roepen mensen de meest trieste dingen naar hem. Was geen slechte keeper en heb zware respect dat hij het gewoon pikte en doorging met zijn best doen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland
31 fans
Keeper, 40 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 7 augustus
Napoli zit om de tafel met de zaakwaarnemer van verdediger Kalidou Koulibaly. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren