wk2018

Van Persie praat over ontbinding contract: ‘Alles ligt open’

Woensdag, 3 januari 2018 om 17:28

Robin van Persie lijkt bezig aan zijn laatste weken bij Fenerbahçe. De spits en zijn Turkse werkgever zijn momenteel in gesprek over de ontbinding van de nog tot het einde van dit seizoen doorlopende verbintenis van de Oranje-international. Als Van Persie en Fenerbahçe tot een akkoord komen, is hij vrij om bij een andere club aan de slag te gaan.

“Het klopt dat Robin voorlopig is vrijgesteld van werkzaamheden, zoals dat heet. We gaan snel met de clubdirectie in gesprek over een oplossing die voor beide partijen acceptabel is. Uiteraard blijft Robin tot die tijd wel gewoon beschikbaar, zoals hij zich ook de laatste maanden steeds professioneel heeft opgesteld bij Fener”, legt zaakwaarnemer Kees Vos, die niet helemaal uitsluit dat Van Persie gewoon in Istanbul blijft, de situatie uit aan het Algemeen Dagblad.

De belangenbehartiger geeft aan dat de partijen tot een ‘financieel akkoord’ moeten komen dat voor alle betrokkenen acceptabel is. Van Persie werd afgelopen zomer hardnekkig in verband gebracht met een terugkeer bij Feyenoord, maar Vos wil wat betreft een overstap naar Rotterdam niet op de zaken vooruitlopen.

“Ik snap wel dat mensen zo redeneren, maar we gaan voorlopig niets zeggen over welke andere club dan ook. Mochten we er met Fenerbahçe uit komen, dan liggen in principe alle opties open. We nemen de tijd om daarover een goede beslissing te nemen”, sluit hij af. Van Persie kampte in de eerste maanden van het seizoen met een bij het Nederlands elftal opgelopen knieblessure, maar is alweer een tijdje fit. Een terugkeer op het veld leverde dit echter niet op, aangezien hij pas één keer bij de wedstrijdselectie van Aykut Kocaman zat.


Poll

Denk jij dat Robin van Persie terug gaat naar Feyenoord?


Gerelateerd

44 reacties (laatste reactie door laurens e)

Ik weet niet hoe fit van Persie is maar hij lijkt mij (voorlopig) een ideale stand-in voor Jorgensen. Of misschien wel met twee spitsen spelen als Feyenoord zijnde.

3 januari 2018 om 18:37

Van Persie moet je echt niet meer willen. Hij is helemaal op en is een sfeerverzieker. Hij kan lekker naar Amerika ofzo.

3 januari 2018 om 19:46

Ik denk niet dat je in de winterstop zo snel een spits kan vinden die, voor een half jaar of hoogstens anderhalf jaar, kwaliteit en ervaring met zich mee brengt. Als 2e spits of met de afspraak dat er een eerlijke concurrentie strijd plaats vind met Jorgensen zou ik van Persie zo halen. Kramer is ook niet echt een sfeerverbeteraar.

Kan het best nu gewoon gaan cashen als je in Turkije al niet aan de bak komt en je bent al op leeftijd kun je het best ergens gewoon een dikke portemonnee gaan vullen zodat je lekker vroegtijdig op pensioen kan

3 januari 2018 om 17:54

Met pensioen kan hij sowieso al. Dat avontuur bij Fener was ook erg lucratief, aangezien hij er volgens mij (een van) de grootverdiener(s) was. Zou een avontuur naar Amerika o.i.d. nog best begrijpen, Maar laat hem maar lekker terug komen naar Rotterdam!

3 januari 2018 om 18:00

Ik hoef hem dus echt niet bij Feyenoord te zien, hij is constant geblesseerd en is totaal niet meer de oude, ik zou geen risico nemen als Feyenoord zijnde, kijk gewoon verder naar jongere aanvallers.

3 januari 2018 om 18:39

Van Persie was al een grootverdiener bij Arsenal en Manchester, dus hij is allang binnen. Misschien nog een lekker avontuur in Usa of dubai

3 januari 2018 om 18:27

Zou zonde zijn om hem hier in Nederland te zien aftakelen. Vrees dat dat een Heitinga scenario wordt ipv een Kuijt scenario. Afgezien van Kuijt was volgens mij alleen de terugkeer van Rijkaard en in mindere mate Cocu een enorm succes, de rest had het beter niet kunnen doen.

3 januari 2018 om 18:39

Kluivert werd met psv nog kampioen?

3 januari 2018 om 18:40

Ik vind Roy Makaay en Mark van Bommel ook wel voorbeelden om terug te keren naar de eredivisie. Wel in mindere mate dan Frank Rijkaard en Philip Cocu.

3 januari 2018 om 18:52

Ja en helaas had hij daar ook een enorm aandeel in... als hij die ene goal tegen Ajax niet gemaakt had.... zit nog best diep

Zou mooi als linkerspits kunnen spelen bij Feyenoord. Weet niet of Feyenoord nog interesse heeft in Van Persie.

3 januari 2018 om 17:40

Terwijl je en Larsson en JPB hebt gehaald in de zomer? Over kapitaalvernietiging gesproken. Eerder een creatieve middenvelder halen of Gustavson terughalen.

3 januari 2018 om 19:28

Denk dat hij naar Excelsior gaat, zijn oude liefde. Nu naar Feyenoord betekend dat hij zijn woord neit zou nakomen om daar ooit zijn carriere af te sluiten want het is nu echt bijna voorbij voor hem.

Het probleem is vooral dat hij constant geblesseerd is, en met zijn salaris wordt-ie wel een hele dure patient voor je ziekenboeg. Maar goed, bij Feyenoord hebben ze ook nog aardig wat plezier gehad van Boulahrouz die een vrij bescheiden salaris vroeg, wie weet.

3 januari 2018 om 19:28

Wat voor plezier aan khalid?

Lekker terug naar Feyenoord, voor een bescheiden salaris en Feyenoord een titel proberen te bezorgen.

3 januari 2018 om 18:21

Dat lijkt me dit seizoen echt uitgesloten. Desalniettemin zie ik hem graag terugkomen

Kom naar PSV zodra Luuk de Jong vertrekt! Kan de gasten daar ook het een en ander bij leren. En ondertussen zou Lammers verhuurd kunnen worden.

3 januari 2018 om 19:30

Ja goed plan. Met Lozano, Romero, Pereirro, Bergwijn, Locadia en Gusmansson plus de aangetrokken Donny Malen is er genoeg ruimte voor hem. En dan zijn Luuk en Lammers nog geeneens vertrokken.

3 januari 2018 om 20:40

Hoezo noem je Adam Maher en Ramselaar er niet bij? Aangezien de meeste namen die je op somt toch al op andere posities spelen.

3 januari 2018 om 20:57

Ik noem gewoon het rijtje aanvallers op, aanvallende middenvelders mag je er ook bij noemen hoor, geen probleem. Het is nogal druk geworden in de selectie bij Psv.

Maar van mij mag van Persie er ook nog wel bij hoor.

Ik kan echt een boek schrijven over het beleid in Turkije qua voetbal en de hele organisatie ervoor. Van Persie is een totale mislukkeling gebleken in mentaal opzicht, het verhaal van hij krijgt de ballen niet kennen we allemaal omdat Fener geen 10 heeft gehad na Alex. Maar enigzins vechters mentaliteit moet je toch wel hebben?

Wat ik bedoel gaan de Feyenoorders heel goed begrijpen als hij er eenmaal is en speelt. Want iedereen weet dat Robin lak heeft aan alles als het hem niet meezit.

Kuyt en Hooijdonk helden.Robin van Persie het onschuldige schuldige van het Fener bestuur.

Maar trouwens over Eto'o was iedereen zo blij dat hij naar Ajax zou komen. Maar als hij naar 'zandbak' gaat is hij opeens geldwolf en is dat competitie in Turkije opeens een vol met volgevreten vedettes?

3 januari 2018 om 18:43

Een klein voorbeeld.
Roberto Carlos ging op zijn nadagen nog steeds een half uur lang na de training door op vrije trappen oefenen. Met de jonge jongens samen. Zien jullie dat Van Persie doen? zo kunnen de jonge jongens wat leren.

Met alle respect natuurlijk. Geweldige voetballer maar mentaliteit sorry maar echt een 0.

3 januari 2018 om 18:45

Van Persie koos voor het geld,terwijl ie in 2014 al fysiek niet meer 100% was toch ? Hoop dat hij meteen naar Excelsior gaat,de club waar hij ooit begon.

3 januari 2018 om 18:51

Excelsior of PSV lijken mij logisch. Bij Feyenoord is hij klein gehouden.

3 januari 2018 om 19:23

Van Persie had als jonge jongen al een eigen willetje, het was een beetje een blaaskaakje, en dat probeerde Van Marwijk er uit te krijgen (niet erg succesvol)

dat was de reden dat hij een beetje zo al jij het noemt, klein gehouden werd. iedereen zag zijn talent, maar ze wilden gewoon rustig aan doen.

3 januari 2018 om 19:32

Welke Eto'o zou ooit naar Aajx komen? Wie was daar zo blij mee? Geen Ajacieden in ieder geal want die weten drommels goed dat daar nimmer sprake van is geweest. Ajax kan dergelijek spelers helemaal niet betalen.

Vergis je niet, in Turkije spelen oudere sterren graag omdat ze daar maar 25 procent belasting betalen. Daarnaast verkopen de clubs veel shirtjes want ze hebben echt heel veel fans dus verdienen ze het zo terug. Dat geldt niet voor Nederlandse clubs.

3 januari 2018 om 19:43

Gast jullie stadion was uitverkocht omdat Eto'o zou komen kijken alleen al , ga niet de domme uithangen, of ben je in 2015 geboren met een uitzonderlijke kunst als typen. Ervaring heeft elk team nodig, alleen niet teveel zoals in Turkije.

3 januari 2018 om 19:53

De Arena is elke week uitverkocht, wist je dat niet? Uitgebluste vedettes gaan geld ophalen in Turkije, in de eredivisie heeft het niet zoveel zin.

Robin van Persie is altijd een toegevoegde waarde voor Feyenoord! Wat een onzin reacties hierboven een Persie achter Jørgeson is altijd dodelijk! Laat maar komen

3 januari 2018 om 19:25

Simpel, Jens Toornstra. het i nou ook niet zo dat die jongen een onuitwisbare indruk heeft achtergelaten de laatste 6 maanden, of wel dan ?
en mat Vilhena en KEA heb je de nodige stofzuiger om de lage arbeid ethiek van Van persie op te vangen

3 januari 2018 om 19:39

Toornstra zit toch allang op de bank? Jorgensson, Boetius en Berghuis spelen altijd. De overige plek voor aanvallende middenvelder wordt gedeeld door Toornstra, Larsson en Amrabat, al wordt er vaak wat gehusseld in de opstelling. maar aangezien Vilhenna en El Ahmadi altijd spelen, zullen die drie moeten knokken om het overgebleven plekje.

Haal je van Persie, dan is hij standin voor Jorgensson. Maar als die speelt en van Persie op de bank zit, gaat van Persie op zijn leeftijd echt heel hard achteruit.nu de CL voorbij is, is er eigenlijk geen ruimte meer voor van Persie, al helemaal omdat je Vente dan alle kans op speeltijd ontneemt.

3 januari 2018 om 19:27

Is op leeftijd, niet in vorm, komt niet eens aan spelen toe in Turkije, eist veel geld en dan heb jij kritiek op mensen met een andere mening dan jou?

Feyenoord moet eens opzoek gaan naar creativiteit middenvelders of vleugelspelers met een geweldige dribbel

Sorry maar je gaat nu gewoon geld spenderen aan iets wat gedoemd is om te faalen en dat ziet Feyenoord ook wel.

3 januari 2018 om 19:34

Robin van persie is al op en moet eigenlijk al met pensioen gaan. Feyenoord moet er niet eens aan denken om hem nog binnen te halen. Kunnen ze net zo goed een jonge gast van 18 de kans geven uit de jeugd, die zal meer van toegevoegde waarde zijn dan opa Robin.

3 januari 2018 om 20:14

Sorry Robin is een absolute aanwinst voor ons. Goed voor 10 doelpunten plus en een boost voor Feyenoord

Laat Robin maar komen naar Feyenoord. Robin is een topspeler en buiten dat ook nog een prima vertegenwoordiger van je club. Robin kom naar Feyenoord ! En je maakt je rentree tegen Ajax met een klinkende overwinning en een prachtig doelpunt

Het is natuurlijk mooi als van Persie terug komt bij Feyenoord.
Maar hij zal wel een plaats op de bank krijgen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Fenerbahçe

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Besiktas7139
Voor de complete stand: Spor Toto Süper Lig
SpelersPositieW
Mauricio IslaVerdediger10
Ismail KöybasiVerdediger10
Roman NeustädterVerdediger10
Martin SkrtelVerdediger11
Aatif ChahechouheMiddenvelder10
Mathieu ValbuenaMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Fenerbahçe.

1632 fans
Aanvaller, 34 jaar
SeizoenClubW
2017/2018 Feyenoord 12 5 0 0
2017/2018 Fenerbahçe 2 0 0 0
2016/2017 Fenerbahçe 24 9 4 0
2015/2016 Fenerbahçe 31 16 3 0
2014/2015 Manchester United 27 10 5 0

In de wandelgangen

Woensdag 18 juli
Marcel Brands staat op het punt om Malcolm naar Everton te halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren