wk2018

Sterspeler Liverpool liep weg van huis: ‘Ze wilden dat niet toestaan’

Woensdag, 3 januari 2018 om 17:45

Sadio Mané is een van de sterspelers van Liverpool en heeft het naar zijn zin bij de Engelse topclub. Dat de Senegalese aanvaller momenteel miljoenen verdient bij de club van Jürgen Klopp heeft Mané naar eigen zeggen niet per se te danken aan zijn familie. Mané besloot op vijftienjarige leeftijd plots van huis te lopen en naar Dakar te reizen om aan de slag te gaan met zijn carrière als profvoetballer, tegen de wil van zijn familie in.

"Toen ik mijn familie vertelde dat ik voetballer wilde worden, wilden ze dat niet toestaan", zegt Mané op het YouTube-kanaal van Liverpool. "Op een dag pakte ik mijn spullen bij elkaar, praatte met iemand die als een vader voor mij was en vroeg aan hem of hij me kon helpen. Ik zei tegen hem: 'ik wil de stad verlaten en naar Dakar gaan. Kan je me wat geld lenen?' Niemand van mijn familie wist ervan."

"Ik heb het niet eens tegen mijn moeder of oom vertelt. Mijn vriend gaf me het geld. Ik heb gewoon mijn koffer gepakt en gegaan. Ik ben een hele week in Dakar geweest en niemand wist waar ik was. Mijn moeder belde iedereen. Iedereen was in paniek, dus mijn vriend vertelde uiteindelijk dat ik naar Dakar was gegaan. Ze hebben toen mijn broer gestuurd om me te halen. Niemand van mijn familie geloofde erin dat ik een voetballer zou worden."

"Nadat ik mijn school had afgemaakt, zeiden ze: 'oké, jij wilt voetballer worden. Dan gaan we het proberen.'" Mané zegt dat hij tegenwoordig veel contact heeft met zijn moeder, die het niet aandurft om wedstrijden van haar zoon te bekijken: "Iedere dag praat ik met haar. Een keer bij Southampton probeerde mijn oom haar te dwingen te gaan. Ze kwam, keek twee minuten en ging weer weg. Ze kan wel voetbal kijken, maar niet wanneer ik speel."


Poll

Verwacht jij dat Sadio Mané nog voor een andere Engelse topclub gaat spelen?


Gerelateerd

9 reacties (laatste reactie door linley)
3 januari 2018 om 18:02

Koopclub? Zoals de gehele Premier League? Maar afijn; toch bijzonder hoe het voor Mane gelopen is en hij het ook gehaald en dubbel en dwars gemaakt heeft. Ongelooflijk gevaarlijke aanvaller die echt in het spelletje van Klopp past.

Dat is toch echt wel een mooi verhaal. Dat niemand gelooft in je (zelfs je familie niet!!) zou wel heel zuur zijn voor hem. Maar het is wel mooi dat hij het toch zo ver geschopt heeft. Wel jammer dat zijn moeder bijna nooit komt kijken...

3 januari 2018 om 18:11

@R.madridista Ik ken ook de familie van een profvoetballer (wel geen wereldtopper als Mané) en daar kan de moeder ook niet naar de wedstrijden van haar zoon zien. Schrik dat hij aangetrapt wordt en een zware blessure aanloopt , het zijn zo typische moeder dingen.

3 januari 2018 om 18:21

Ja, ik begrijp het wel. Mijn moeder had vroeger bij mijn amateurwedstrijden altijd de angst dat ik geblesseerd raakte. Ik vind het alleen jammer dat het bij meerdere moeders is. Bij mij liep het wel goed af, want uiteindelijk kwam ze toch steeds vaker kijken.

3 januari 2018 om 18:28

Ik geloof toch dat Mané uit een land komt waar veel armoede heerst. Ik geloof er wel in dat men in hem gelooft heeft, maar dat zij toch denken, wij hebben het geld niet en laten je niet gaan omdat er een veel grotere kans is dat je het niet redt. Want zo eerlijk moet je zijn, er zijn in Afrika miljoenen zoals Mané, maar niet iedereen gaat het redden en het geld is er niet om even een risico te nemen.

Denk omdat ze zich diep schaamt van binnen dat ze niet in haar eigen zoon geloofde... Dus als hij ooit een finale mocht speelt kijkt ze ook niet?? XD

Die vriend van hem heeft de beste investering van zijn leven gemaakt lol. Hopelijk voor hem is Mane een dankbaar persoon.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Liverpool

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Liverpool7546
5.Chelsea7024
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
Joël MatipVerdediger10
Trent ArnoldVerdediger10
Dejan LovrenVerdediger10
Alberto MorenoVerdediger10
Joseph GomezVerdediger10
Emre CanMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Liverpool.

19 fans
Aanvaller, 26 jaar

In de wandelgangen

Maandag 16 juli
Sporting Portugal wil Bas Dost ervan overtuigen om te blijven. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren