‘De Jong is zo goed, die speelt op een dag bij Barcelona of Real’

Woensdag, 3 januari 2018 om 16:05

Ryan Thomas verwacht dat Frenkie de Jong in de toekomst bij een grootmacht als Barcelona of Real Madrid speelt. De Nieuw-Zeelander zegt in gesprek met Voetbal International dat hij veel bewondering heeft voor de verdediger annex middenvelder van Ajax, die dit seizoen indruk maakt bij de Amsterdamse club. Dat De Jong nu al wordt gelinkt aan een transfer naar het buitenland, verbaast Thomas dan ook niets.

De 23-jarige spelmaker van PEC Zwolle geeft toe dat, wanneer hij naar een wedstrijd van Ajax kijkt, hij constant bezig is met de acties van De Jong. "Hij is drie jaar jonger dan ik, maar zo ongelooflijk goed. Die speelt op een dag bij Barcelona of Real Madrid. Je kunt me nu wel vragen hoe David Neres of Justin Kluivert die wedstrijd speelde, maar ik heb geen idee. Ik heb alleen naar hem gekeken."

Thomas, die heeft aangegeven dat hij komende zomer graag een stap hogerop wil maken, stelt dat de jongeling van Ajax heel veel talent heeft: "Hoe hij loopt, hoe hij draait, waar de ruimte ligt..." Ook heeft Thomas respect voor de rol die De Jong momenteel vervult bij Ajax: "Hij is de jongste van het veld, maar iedereen geeft hem de bal. Dat is het grootst mogelijke compliment voor een voetballer."


Poll

Verwacht jij dat Frenkie de Jong ooit gaat voetballen bij Barcelona of Real Madrid?


Gerelateerd

100 reacties (laatste reactie door myvision)

Haha heel aardig van hem om dat te zeggen, maar laat Frenkie eerst nog maar eens doorontwikkelen, dan zien we later wel of hij bij Barcelona of Real Madrid speelt.

3 januari 2018 om 17:24

Ik moet zeggen dat ik hetzelfde vind als ik naar Ajax kijk. Hij komt eigenlink pas net kijken, maar als hij in het veld staat, speelt iedereen de bal naar hem!! (Behalve Ziyech misschien)

3 januari 2018 om 18:29

Frenkie is natuurlijk ook degene die de laatste wedstrijden opgesteld stond als een soort libero. Het is niet meer dan logisch dat de jongens die in de verdediging staan de bal bij Frenkie inleveren, omdat hij juist daar is gepositioneerd voor de opbouw ipv voor zijn verdedigende kwaliteiten. Persoonlijk ben ik ook gecharmeerd van hem en denk ik dat hij met een beetje geluk en hard werken heel ver kan komen. Een hele sierlijke voetballer die enorm technisch is en heel snel kan dribbelen. Dat hij destijds niet bij Willem 2 heeft gedebuteerd snap ik nog steeds niet, maar die trainer van toen vond hem veel te risicovol spelen. Frenkie moet doorgaan waar hij mee bezig is en ervoor zorgen dat hij met beide benen op de grond blijft. Dan zal hij net zon carriere tegemoed zien als Christian Eriksen.

3 januari 2018 om 18:36

Toch zie je dat Ziyech veel met De Jong communiceert tijdens de match.

3 januari 2018 om 18:46

Dat is zeker waar

3 januari 2018 om 20:39

Je hebt volkomen gelijk met het doorontwikkelen. Daar zal niemand je tegenspraak ingeven. Wel vraag ik je welke speler jij kent in de afgelopen 10 jaar (ik denk dat ik zelf nog verder terug kan) die zo speelt als Frenkie? Zijn acceleratie, loopvermogen, draaien, inzicht en daarop gevolgd zijn passes ... pff!!! Deze jongen voetbalt nu al zo gemakkelijk. En het doorontwikkelen van deze jongen zal hem zeker beter maken dan de gemiddelde voetballer die er rondloopt. Ik heb geen glazenbol nee, maar aan sommige spelers zie je dat gewoon. Het lijkt alsof hij sommige situaties anders bekijkt dan de andere spelers. Als hij nu de situatie een paar stappen verder kijkt of wat ik weet het niet. Mäar hij heeft iets wat de meeste niet hebben. En diegene die dat wel hebben spelen op topniveau. Hem kan ik niet eens vergelijken met Bazoer, Riedewald, Fischer, Kishna, Klaassen of welke jeugdtalent ook die heeft gefaald bij Ajax de afgelopen jaren. Dit is ons diamantje, al vraag ik me af als Overmars dat wel beseft. Hopelijk van wel.

Tegenwoordig is de weg van Ajax naar Real Madrid of Barcelona wel langer dan tien jaar geleden. Toen gingen spelers nog rechtstreeks van Ajax naar Real Madrid (huntelaar en Sneijder bijvoorbeeld). Voortaan mag je blij zijn als een speler als Frenkie de Jong bij een Liverpool of Dortmund terecht gaat komen en daar gewoon een basisplaats kan bemachtigen. Neemt niet weg dat Frenkie de Jong een groot talent is. Ik ben voor Psv, maar hoop wel dat jongens al De Ligt, Van de Beek, Kluivert en De Jong het gaan maken. Aangevuld met Strootman, Wijnaldum, Dost, Promes enz.. moeten we dan met het Nederlands elftal toch wel weer een toernooitje kunnen halen en het daar aardig kunnen doen.

3 januari 2018 om 16:27

Hangt af van de speler zelf of ze direct het niveau aankunnen. Sneijder is gewoon van een ander kaliber dan een Memphis Depay, die pas 2 jaartjes leuk gespeeld had in de eredivisie. Suarez is ook direct een sensatie geworden in de Premier League. Ik ben van mening dat de uitzonderlijke spelers te vroeg weggaan en ben daarom heel benieuwd hoe De Ligt het er vanaf gaat brengen. Wellicht heb ik ongelijk.

3 januari 2018 om 17:34

Suarez was zeker niet direct een sensatie (tenminste, niet vanwege zijn voetballende prestaties), hij speelde zeker in zijn eerste half jaar niet heel bijzonder, met slechts vier goals. Ook het tweede seizoen was geen wereldschokkend verhaal, zijn derde en vierde seizoen waren sensationeel.

3 januari 2018 om 17:03

Volgens de Boer speelt Bazoer al een paar jaar bij Barcelona hoor.

3 januari 2018 om 17:15

Gelijk heb je, we mogen eens blij zijn als een speler bij barca of real kan spelen, dan bedoel ik ook basis. Maar tegenwoordig redden we het niet eens bij een de subtop

hahaha we zullen zien
Bazoer, Tete, Riedewald noem ze allemaal maar op zouden volgens de meeste ook uitkomen bij barca

De Jong is natuurlijk niet slecht, maar springt er nou ook weer niet zo erg veel uit.
Laat hem nu eerst 1-2 seizoenen continu uitblinken.

Het zegt meer iets over het niveau van de eredivisie en ajax dat mensen dit soort jongens de hoogte in praten!
Barca/real staan echt niet te springen vanwege een goede prestatie tegen een Willem 2 of een Groningen.

3 januari 2018 om 16:40

Sneijder, Zlatan, Suarez, Blind, Eriksen, Alderweireld, Vertonghen en Sanchez zouden het allemaal ook niet halen in de buitenlandse top. Het zegt meer over het calvinisme in Nederland om die gasten altijd de grond in te praten.

Bazoer en Tete hadden een waardeloze mentaliteit en een nog waardelozere zaakwaarnemer. Riedewald is helaas te vroeg gegaan, mede door wanbeleid van Ajax.

Je ziet meestal binnen enkele ogenblikken dat zo'n speler de wereldtop haalt en wees blij dat we in Frenkie mogelijk weer zo'n speler hebben, mits alles meezit.

3 januari 2018 om 16:46

Voor een groot deel andere tijden.

Excellereren in de ED die lichtjaren van het niveau van Barca en Real is verwijderd, is zeker geen zekerheidje richting de (absolute) top.

Voor het Nederlands voetbal (en Frankie) mag ik het hopen, maar ik heb nog wel mijn twijfels.

3 januari 2018 om 17:09

@myvision
Sneijder, Zlatan en Suarez waren andere tijden.
Toen was Ajax ook gewoon nog europese subtop.
Blind, Eriksen en Swanchez spelen nog steeds niet bij de top.
Wel bij clubs die lichtjaren beter zijn dan Ajax.

3 januari 2018 om 17:45

Ik heb het over verschillende generaties, die nog allemaal spelen, om juist de oneindige aanvoer van spelers van Ajax naar de Europese top aan te duiden.

" Sneijder, Zlatan en Suarez waren andere tijden", wat een onzin. Het bestrijkt juist een periode van 16 jaar waarin toptalenten elkaar constant afwisselen en deels overlappen. Dat was toen en het is overduidelijk nog steeds het geval:
Zlatan speelde bij Ajax 2001-2004, Sneijder speelde er tussen 2002-2007, Suarez 2007-2011, Vertonghen 2006-2012, Alderweireld 2008-2013, Eriksen 2008-2013, Blind 2008-2014, Sanchez 2016-2017.

De Premier League wordt door velen hier de hemel in geprezen, maar als het over Ajacieden gaat die furore maken bij de nummer 2 van die competitie, dan is het ineens geen top meer.

Verder weet ik nog dat toen Zlaten, Suarez en Sneijder bij Ajax speelden, ze het ook niet zouden halen. Want Kluivert, Litmanen, Seedorf en Davids, dat waren andere tijden. Overigens was het voordat Ajax de CL van '95 won ook ondenkbaar dat Ajax de CL zou winnen want Cruijff, Neeskens en Van Basten: dat waren andere tijden.

3 januari 2018 om 18:55

Mensen vergeten ook dat de CL van 1995 een heel ander toernooi was - de vier toplanden hadden bv in totaal maar 4 ploegen erin zitten tegen 16 nu, waardoor de kansen voor de kleine landen veel groter waren.

3 januari 2018 om 23:22

Wat suggereer je?

4 januari 2018 om 09:01

Wie maakt furore bij de nummer 2? De enige Ajacied die bij de selectie zit van de nummer 2 is Blind en die speelt, sinds united bovenin draait, geen rol bij united. Die speelde alleen toen united onder de top presteerde. Van Basten heeft trouwens nooit de CL gewonnen met Ajax...

4 januari 2018 om 12:35

Tottenham Hotspur is de nummer 2 van PL 2016-2017. Net als dat PSV de huidige kampioen van Nederland is.

Je kan wel bijdehand lopen doen maar je mist de hele essentie.

3 januari 2018 om 16:41

Tete speelt goed bij Lyon en maakt grote stappen, hij is bijna elke wedstrijd wel betrokken bij een doelpunt. Bovendien is hij nog erg jong, het zou me niks verbazen als hij uiteindelijk bij een topclub terecht komt. Riedewald is ook nog jong, al zie ik hem niet echt bij een topclub spelen. Echter is het voor Nederlandse spelers tegenwoordig al heel wat als je je in de EPL kan manifesteren als basisspeler, wat zeker mogelijk is voor hem. Bazoer is gewoon een arrogante kwal en zal niks bereiken.

3 januari 2018 om 18:37

Bazoer wordt toch echt wel gewaardeerd in Duitsland.hij komt daar over als een bescheiden hard werkende speler.

3 januari 2018 om 19:18

Dat is niet waar janmessi, veel duitse vrienden noemen hem juist een Diva zonder inzet

3 januari 2018 om 16:42

Ik snap je reactie wel hoor... maar jij kijkt wedstrijden waarschijnlijk heel globaal i.p.v. individueel, anders had jij heel goed kunnen zien dat Frenkie de Jong totaaaal anders is dan Bazoer of Riedewald.

Frenkie de Jong speelt ballen vooruit en verliest ze niet, Riedewald en Bazoer spelen breed of terug.

Frenkie de Jong draait op een dubbeltje de juiste kant op, Riedewald heeft een vrachtwagen nodig en Bazoer had al moeite met het verschil tussen veel of weinig ruimte!

En het aller belangrijkste wat scouts op zou vallen, Bazoer liet altijd zijn man lopen! Frenkie de Jong heeft het hoogste percentage gewonnen duels in de hele erediviisie!

De toekomst zal uitwijzen of het uitkomt dat hij voor Barca of Real zal spelen, maar 1 ding weet ik zeker; Frenkie de Jong mag je niet vergelijken met Bazoer (of Riedewald) ... de vergelijking met Tete snap ik al helemaal niet want dat is een rechtsback die Veltman er niet uit wist te spelen?!

3 januari 2018 om 16:49

Shenkie, dat Tete Veltman niet uit de basis wist te spelen heeft niet puur en alleen te maken met de vaardigheden van Tete. Er spelen meer factoren mee, die ik jou hopelijk niet voor hoef te kauwen. Dus om nou Tete daarom af te schrijven... mwa.

3 januari 2018 om 17:01

Martin van devel

Ik ben een van de laatste die Tete af zal schrijven, maar hoe kan je een wissel van Ajax in een adem noemen met Barca of Real... daar ging het mij meer om!

Dat heb ik namelijk nooit gedaan toen hij bij Ajax speelde!

3 januari 2018 om 17:37

Idd, Veltman draaide vorig jaar een heel sterk seizoen, en Bosz stond daardoor voor de keuze tussen ofwel talent De Ligt centraal speeltijd geven, ofwel Tete op linksback.

3 januari 2018 om 16:45

Het is natuurlijk altijd afwachten, maar als ik 1 talent op het middenveld moest opnoemen die Barca zou kunnen bereiken is dat Frenkie De Jong wel. Het is ook niet zo dat alleen de Ajacieden positief over hem zijn. Als je op Twitter zit komt Frenkie de Jong in ieder lijst van de top 10 meest getalenteerde middenvelders onder de 21 voor. Er zijn zelfs in het buitenland artikelen over hem geschreven en veel mensen daar verwachten dat hij nog beter kan worden dan Eriksen en Modric.

Overigens is het natuurlijk niet uitgesloten dat Bazoer, Tete of Riedewald ooit bij Barca komt te spelen. Al is de kans niet zo heel groot. Maar je noemt nu net namen die het niet hebben gehaald.

Ik heb mensen ook het volgende horen zeggen:
- Vlaar is beter dan Vertonghen;
- Maher is beter dan Eriksen;
- Depay is veel beter dan Suarez en gaat het beter doen in de Pl;
- Blind speelt maximaal 1 seizoen bij Manu en daarna alleen banken;
- Botje is beter dan Sanchez;

Deze uitspraken zijn dan misschien nog lachwekkender dan de dat bovengenoemde spelers ooit bij Barca terecht komen.

3 januari 2018 om 18:56

Nou ja, Blind is behoorlijk aan het banken maar ik blijf m een prima speler vinden.

4 januari 2018 om 09:07

Vlaar en vertongen was gewoon een goede vergelijking en vergeet niet dat Vlaar meerdere zware blessures heeft gehad. Maher en Erikson waren ook vergelijkbare spelers. Spelers kunnen zich anders ontwikkelen daar heb je geen invloed op. Zelfs bij Ajax dachten ze dat Mido verder zou komen dan Zlatan. Makkelijk he, achteraf je gelijk halen. Er waren ook veel Ajacieden die zeiden dat Veltman beter zou zijn dan de Vrij... Het gebeurd dus niet alleen bij Ajax spelers. Depay beter dan Suarez dat verzin je denk ik nu. In de tijd dat Depay aan het doorbreken was, was Suarez de beste speler van Liverpool het seizoen ervoor en zat hij al bij Barcelona waar hij de ene goal naar de andere maakte en niemand had dat niveau verwacht van Depay! Blind heeft gewoon veel geluk gehad met van Gaal. Hij speelde veel wedstrijden, maar heb je ook naar de blessures gekeken. Nu ze eindelijk bovenin meedraaien speelt hij niet.

3 januari 2018 om 16:57

Waarom noemt iedereen Tete in dat zelfde rijtje. Die is echt heel behoorlijk bezig in Frankrijk, terwijl die voor het bedrag van opvulling is gehaald. Bazoer moet zich echt bezig gaan houden met de positie verdedigende middenvelder. Heeft daar echt alles voor mee qua fysiek. Niet lopen met ballen gewoon inleveren en max twee keer per wedstrijd een rush naar voren. Zelfde geldt voor Riedewald. Dat is een verdedigende middenvelder en geen verdediger. Zelfs Bosz heeft aangegeven wel moeite te hebben gehad met de situatie Riedewald. Die deed namelijk weinig fout op die positie, maar doordat het opeens liep met Schone heeft die jongen daar geen kans meer gehad. Ik zit meer met Klaassen. Die was echt uitgeleerd hier, maar krijgt weinig voor elkaar in Engeland.

3 januari 2018 om 17:04

Bazoer op 6 is zelfmoord, die jongen is momenteel niet rolbekwaam. Dan ga je wekelijks de aanvallende middenvelder van tegenpartij vrij zien opduiken omdat Bazoer zijn besef van omgeving echt slecht is. Hadden we eindelijk eens een echte atleet op het middenveld met duelkracht, dergelijke techniek en loopvermogen kan hij niet in een systeem spelen.

3 januari 2018 om 17:23

Echt ongelooflijk ja. Weet alleen niet of het besef is of dat hij er gewoon geen zin in had. Denk eerder het 2de. Vaak genoeg gezien dat hij zijn man zag weglopen maar er achteraan bleef huppelen zelfs toen hij het doorhad. Frenkie heeft het lot. Hoop alleen dat hij zsm van die positie af gaat en op de half terechtkomt. Moet zich snel ontwikkelen op het middenveld. De jaren vliegen zo om. Eriksen was op deze leeftijd al bijna weg terwijl die niet eens veel meer talent lijkt te hebben. Straks gaan ze hem beoordelen als verdediger en vinden ze dat hij het krachthonk in moet. Belangrijkste is dat hij soepel, snel en technisch blijft. Dan zouden we eindelijk weer een echte spelmaker bij het Nederlands Elftal kunnen zien.

3 januari 2018 om 17:24

Misschien had PSV het dan toch goed gezien en had ie beter door kunnen ontwikkelen als centrumverdediger?

3 januari 2018 om 17:42

Zijn kwaliteiten liggen echt wel op middenveld als hij simpelweg te gemakzuchtig blijkt te zijn. Als hij het gewoon niet ziet moet hij terug naar achteren of juist iets naar voren want op beetje niveau pakken tegenstanders je daarop. Ik zou hem met zijn kwaliteiten ook naar 6 hebben geschoven, Ajax zette hem al naar 8 een periode omdat hij 6 niet volgewerkt kreeg. Wilde zelf wel middenvelder worden, dat speelt ook mee.

3 januari 2018 om 17:47

Ben ik het mee eens, wk020, maar ik zie hem liever niet te diep staan als middenvelder, Frenkie zijn aweareness is klasse en vanuit een centrale positie komt dat perfect tot zijn recht. Krachthonk insturen kan funest zijn voor hem.

3 januari 2018 om 17:55

Ja inderdaad. Eigenlijk wel mee eens. De 8 positie is ideaal voor hem. Net zoals Modric speelt. 1 middenvelder voor hem die echt beslissend is qua goals en assists en 1 middenvelder die meer het vuile werk opknapt zodat hij de schakel is waar de opbouw begint. Ja dat is ech funest. Zie het straks alweer gebeuren dat hij een duel verliest wat op alle manieren kan gebeuren en dat ze op tv in alle programma's gaan roepen dat hij sterker moet worden. Spelers krijgen alles mee en zijn gevoelig voor zulke uitspraken. Daarom zsm naar het middenveld waar zoiets wat minder word belicht

3 januari 2018 om 17:12

Ik praat niet graag mensen de hemel in, maar ik vond absoluut dat De Jong er wel uitspringt. Zelfde bij lozano. Je ziet dat die jongens over voetbal gogme beschikken. Iets dat in nederland nou niet elke dag voorkomt.

En daar gaan we weer.. Laat em eerst maar een langere tijd goed presteren. Dan zien we wel verder

Ik acht de kans groter dat hij straks in de la ‘toptalenten’ blijft liggen of de stap naar het buitenland niet redden. Doet het erg leuk, maar ik zie nog niet waarom hij in de toekomst opeens bij de wereldtop terecht kan.

Kan me goed voorstellen dat Thomas zo opkijkt tegen de Jong. Beide vullen hun rol op het middenveld (Frenkie nu dan even achterin) op een unieke manier in, maar die de Jong heeft veel meer potentie en zie ik inderdaad erg ver komen. Over Thomas; in hem zie ik echt wel top 3 materiaal. Wat mij betreft komt hij zo snel mogelijk naar PSV, want bij PEC is het elke week genieten geblazen.

Vermoeiend dit!!!!! Pff die eindigd ook weer in Bulgarije of Rusland. Kan er nog wel een aantal noemen wat ook zulke toppertjes zouden worden😂😂

3 januari 2018 om 16:23

Ik snap je scepsis, maar nu sla je toch ook wel weer door de andere kant op. Wereldtop is niet uit te sluiten, maar nog mijlenver weg. Maar er zit wel een goede kop op en daarom is er nog minder dat erop wijst dat hij afzakt tot het bedenkelijke niveau dat je noemt. Vaak is dat toch een mentaliteitskwestie.

Hoewel ook blessureleed behoorlijk roet in het eten kan gooien. Al met al is het in ieder geval te voorbarig al te grote conclusies te trekken uit wat we nu kunnen zien.

3 januari 2018 om 16:44

Vreemd dat je Bulgarije en Rusland in een zin noemt, de Russiche competitie is veel beter dan de Eredivisie en de Bulgaarse competitie.

3 januari 2018 om 18:40

Ben het niet met je eens. De eredivisie acht ik tactisch stukken beter dan de Russische competitie.

De ligt en de jong kunnen echt de top van Europa bereiken. Kluivert zie ik toch meer als een subtopper net als neres. De jong moet lekker op het middenveld spelen. Jammer dat PSV geen gebruik heeft gemak dat hij als cv speelde...

3 januari 2018 om 16:20

Mee eens. Bij die twee druipt het talent eraf terwijl ik bij Kluivert meer het idee heb dat hij nu in een lekkere flow zit.

3 januari 2018 om 18:42

Kluivert en Neres vind ik persoonlijk juist wel aankomende Europese toppers.

Weet nog dat ik een paar jaar geleden er heilig van overtuigd was dat Riechedly Bazoer op dit moment bij een Europese topclub zou spelen. Fysiek sterk, loopvermogen, bewust van zijn directe omgeving op het veld, spelinzicht, technisch goed en had een plan om zijn carrière vorm te geven. Klonk goed, maar is de welbekende 'dip' niet te boven gekomen (door meerdere factoren) en heeft nu niet eens een basisplaats bij Wolfsburg.

Frenkie de Jong speelt op dit moment ontzettend sterk, maar krijgt ook alle vrijheid van tegenstanders om de opbouw te verzorgen. Hij is nog nauwelijks echt op de proef gesteld. Heeft nog niet eens zijn Europese debuut gemaakt en we dichten hem al een toekomst bij de absolute top toe. Dat gaat me echt veel te ver. Hij is getalenteerd en speelt op dit moment erg volwassen voor zijn leeftijd. Maar laat hem deze rol eerst maar eens in grotere wedstrijden dan de Eredivisie vervullen. Kompaan centraal achterin Matthijs de Ligt liet het al wel in de Europa League zien en mag met recht een groot talent genoemd worden (die waarschijnlijk een toekomst bij een topclub heeft), De Jong moet zich nog op dat niveau laten zien.

3 januari 2018 om 16:27

Ik dacht dat de Jong vorig jaar al een paar keer was ingevallen in de Europese wedstrijden?

3 januari 2018 om 17:00

Ook dit seizoen tegen Nice, daar baarde hij opzien door in 14 minuten meer kansen te creëren dan alle andere veldspelers aan Ajaxkant samen in de 76 minuten ervoor.

3 januari 2018 om 17:26

Ach, dat had ik eigenlijk wel kunnen/moeten weten. Heb de wedstrijd nota bene nog met wat vrienden zitten kijken!

Toch denk ik dat mijn punt blijft staan. Hoe vaak is Frenkie de Jong op het hoogste niveau getest? Niet vaak. Zie absoluut wel potentie in die jongen, maar laten we maar even afwachten wat hij kan laten zien op een hoger niveau dan de Eredivisie. Dat is namelijk het niveau waarop de echte klasbakken opstaan.

3 januari 2018 om 18:02

je hebt helemaal gelijk, ik begon alleen te twijfelen aan mezelf. volgens mij had hij in de groepswedstrijden EL een paar keer meegedaan vorig jaar. maar inderdaad, ook dat was geen moment waarin hij echt getest werd.

4 januari 2018 om 00:18

Hij heeft in de EL finale nog ingevallen zelfs.

3 januari 2018 om 16:37

Bazoer was lang niet zo overtuigend bij Ajax destijds als je zelf denkt. Maakte soms een mooie goal en was een imposante fysieke verschijning, maar hij kwam niet op me over als iemand met veel spelintelligentie. Was ook verschrikkelijk lui en leek mentaal kwetsbaar. Net als de andere gehypte spelers van die tijd viel hij na een langere serie wedstrijden door de mand en werd terecht op de bank gezet. Maar volgens alle Ajacieden natuurlijk onterecht.

Ik ben meer overtuigd van Frenkie de Jong nu dan ik van die andere spelers was. Hij kan natuurlijk ook nog een dip krijgen waar hij niet meer helemaal uitkomt, of zoals je aangeeft op een hoger niveau moeite hebben. Ik durf ook nog niks stellig te zeggen, maar ik ben wel heel erg benieuwd waar zijn plafond ligt.

3 januari 2018 om 17:14

En aantal jaar geleden er wel heilig van overtuigd zijn dat Bazoer nu bij een Europese topclub zou spelen, maar nu wel je twijfels hebben over Frenkie. Dan kijk je duidelijk te weinig Ajax-wedstrijden. Sommige spelers hebben gewoon net dat stukje extra klasse/talent, waardoor ze de wereldtop kunnen halen. Dit heb ik in al die jaren Ajax (jeugd) volgen alleen bij Sneijder, Vd Vaart, Nouri, Frenkie en mindere mate de Ligt gehad. Bazoer komt en kwam niet eens in een lijstje daarna (riedewald wel). Zeer beperkte voetballer, die ik nooit op spelintelligentie heb kunnen betrappen. Moest het hebben van z'n fysiek en ok traptechniek. Zag dan ook van ver aankomen dat hij met een beetje geluk max middenmoot premier league kon halen. Stop aub met die 2 vergelijken op basis van talent, daar doe je Frenkie de Jong echt zwaar mee tekort.

3 januari 2018 om 17:36

Bazoer is idd talentvol en beschikt over al deze facetten, maar lijkt niet mee te willen verdedigen of achter zijn man aan te moeten. Daarbij moet ik ook eerlijk zeggen dat wanneer we de grote talenten van zijn leeftijd op die positie gaan vergelijken hij terecht nog niet bij Barca of Real speelt. Een Diawara is echt een klasse beter of wat te denken van William Carvalho. Die zijn nog net wat completer aan de bal en doen verdedigend hun werk. Spelen nog gwn bij Napoli en Sporting Lissabon. Frenkie heeft meer imo om ver te komen maar het hangt af van vele dingen. Blijft hij snel, wendbaar en zet de trainer hem op het middenveld. Heel belangrijk dat hij hier snel terechtkomt zodat hij de verloren tijd ( had op zijn 18de al wekelijks in de Eredivisie kunnen spelen) zsm kan inhalen

Denk dat het heel gezond is dat alle reacties tot nu toe wat sceptisch zijn. De Jong doet het goed en heeft een geweldige techniek, maar de wereldtop is nog wel een heel eind verwijderd. Wie weet gaat hij het ooit bereiken, die kans is natuurlijk wel aanwezig. Maar het is wel erg voorbarig om dat nu al te roepen. Eerst maar wat langer bij Ajax het niveau vasthouden en uitbouwen en wie weet wat de toekomst dan kan brengen.

Net zoals Bazoer, Fischer, Riedewald, EL Ghazi, Tete en Klassen... wacht gewoon eerst maar even hoe hij zich ontwikkeld. Het is zeker weten een groot talent, maar op de positie waar hij nu staat komt hij in de grote competitie te kort. In de eredivisie kom je er mee weg met de Jong achterin en op 6.

Ben ik nu de enige die echt doodmoe van dat gehyp wordt van elke speler die leuk speelt met een Ajax shirt aan? Nooit zie je zoiets over andere talenten van Feyenoord of Psv, en dit zie je elk jaar maar weer en VZ doet er (heel opvallend) maar al te graag eraan mee.

Eerst was het Bazoer, die nu ergens bij Wolfsburg geen bijzondere rol speelt. Dolberg, waar we weinig meer van zien, ow nee dat lag aan Keizer zogenaamd. En nu weer de Jong.

Tegenwoordig mag je blij zijn als een Nederlands talent bij de subtop komt en dat is al zeldzaam.

3 januari 2018 om 16:24

Komt omdat er voor Ajax meer mediabelangstelling is en ze de meeste fans hebben. Het is veel interessanter voor een site als deze om bijvoorbeeld 100 clicks op dit topic te krijgen dan maar 4 als het over een talent van bv Roda JC zou gaan.

3 januari 2018 om 16:26

Niemand uit het Ajax kamp of VZ heeft een van de woorden in dit artikel geroepen. Het was een speler van Zwolle dus wellicht kan iemand hem vragen waarom hij geen Feyenoord speler heeft genoemd. Overigens zou ik de teksten na het debuut van Boetius tegen Ajax nogeens erbij zoeken, die werd ook redelijk opgehemeld toen.

3 januari 2018 om 16:44

Dat klopt inderdaad, maar toch pakt VZ wel dit stuk uit een gesprek tussen Thomas en VI en maakt er een artikel over. Ik denk dat Fron010 dat bedoeld. Daarnaast zijn er de laatste jaren ook wel heel erg veel Ajax talenten de hemel in geprezen, maar horen we daar nu weinig van terug. Dit gebeurt bij talenten van Ajax en PSV veel minder.

3 januari 2018 om 17:00

Er stromen bij Ajax ook meer jonge spelers door dus snap ik wel dat ze een groter aandeel in het gesprek hebben. In de tijd van De Vrij toen er een periode lang veel talenten bij Feyenoord doorkwamen werd er ook veel over hen geschreven. Overigens valt het me op dat het vooral mensen van buiten Ajax zijn die het ophemelen en afkraken doen, VZ plaatst het alleen maar.

3 januari 2018 om 17:53

Ajax heeft geen Nederlandse speler meer naar de top laten groeien sinds Wesley Sneijder en dat is al meer dan 10 jaar geleden.

In de tussentijd zijn er wel een paar goede buitenlandse talenten aangetrokken en doorverkocht, maar het verklaart wel waarom de meeste mensen niet echt meer geloven in dit soort ophemelende teksten.

3 januari 2018 om 16:45

Vrij selectief geheugen dan, kan me nog herinneren dat Boetius ook the next big thing was. Dat Tony Vilhena de beste middenvelder van Nederland zou zijn, Acheabar beste jeugdspeler die Nederland ooit had gezien volgens de kenners. Slabbekoorn em Rashaan Fernandes zouden dragende spelers bij Feyenoord worden die het eerste in MOESTEN maar uiteindelijk het profvoetbal niet hebben bereikt. Schuurman was de beste speler van de '97 groep volgens de kenners. Nu las je al dat Malacia toekomstige back van Oranje gaat zijn. Kongolo en Karsdorp (toegegeven, daar zie ik het ook echt in zitten, zonde van de blessures) hoorde in Oranje. Allemaal hebben veren in de reet geduwd gekregen. Bij PSV was Bakkali het grootste talent ter wereld omdat hij die prijs op een toernooi won. Obispo zou verder zijn dan de Ligt omdat hij op de Otten Cup beste verdediger was als tweede jaar A-jeugd. En zo kan je dus nog lang doorgaan. Alleen sfeer rondom Ajax is daarin groter, elk jaar schuift er wel een nieuw tienertalent door die kans krijgt. Mede door die kansen slaan we die spelers hoger aan. Dan komen de geluiden dat de spelers bekeken zijn door topclubs (zoals elke speler onder de 21 die bij een nationale topclub basis staat of voor de nationale jeugdelftallen speelt) en moet iedereen even zijn mening verkondigen. Ik heb me vaker gestoord als mensen deden alsof El Ghazi een supertalent was, dat is hij nooit geweest. Of nu Kluivert, die krijgt nog meer veren in de reet dan welke andere speler dan ik me kan herinneren van zijn kwaliteiten. Justin is geen slechte speler maar is geen supertalent dat met een reden aan Man U gelinkt word. Tete was geen gigantisch talent, was gewoon een hele talentvolle back bij wie het er spectaculair uitzag. Van trio Bazoer, Tete en Riedewald was Jairo met afstand meest getalenteerde imo alleen die jongen miste fysiek en focus voor CV en leek zich nooit volledig op de andere plekken (LB en CVM) te willen richten. Blijf dat vertrek ook zonde vinden aangezien Riedewald mits goed gebruikt de perfecte speler voor Ajax had kunnen zijn. Kishna, Fischer en Cerny hadden/hebben alle 3 immens potentieel maar om uiteenlopende redenen (Blessures, te hoge verwijzingsdrang, onvolwassenheid, ego) is dat er niet optimaal uitgekomen. Maar we hebben hier ook spelers omhoog geschreven met een tenenkrommende techniek of motoriek en zijn verbaasd als ze dat erna niet kunnen waarmaken (vooral El Ghazi). Wie was de laatste Nederlandse speler die bij top 3 uit de opleiding kwam en als tiener doorbrak die niet ophoog is geschreven door de media of fans? MUV Hendrix bij PSV werd iedereen betiteld als de nieuwe redder van het Nederlandse voetbal. Dan is het opzich wel logisch dat er meer over Ajaxtalenten word gepraat omdat er daar simpelweg meer op jonge leeftijd al bij het eerste zitten.

3 januari 2018 om 17:49

Amen! Elke club heeft zijn gehypte spelers. Riedewals was een goeie speler. Altijd zeker aan de bal, maar vond hem niet echt uitgesproken wapens hebben. Was in het positiespel erg sterk, alleen ook weer niet uitzonderlijk. Het zou best kunnen zijn dat hij nog ver komt maar zou beter naar Spanje kunnen gaan als voetballende 6. Beste wedstrijd die ik hem overigens ooit heb zien spelen was zijn NL debuut tegen Turkije als linksback. Benieuwd waar hij gaat eindigen

Pffff, we hebben weer eens iemand die de bal naar het zelfde shirtje kan spelen. En hup, Real of Barcelona worden alweer genoemd. Vermoeiend dit. Eerst maar eens kampioen worden(liever niet natuurlijk😁), dan maar eens een middemotor in een aansprekende competitie, daarna zien we wel verder.

3 januari 2018 om 19:14

Waarom altijd zo'n tussenstap maken? Als iemand echt talentvol is kan zo'n speler direct de stap maken naar de absolute top. Bij Klaassen, Bazoer, Depay zag je ook gewoon dat ze beperkingen hadden, maar bij De Jong merk je gewoon dat hij voetballend gewoon makkelijk meekan bij een grote ploeg.

Nog geen halfjaar basisspeler en er worden geen veren geen kippen maar hele kippenboerderijen in z'n kont gestopt.
De Jong is erg talentvol maar hij heeft het laten zien tegen NAC Zwolle en Roda nou niet direct een graadmeter. Laat hem eerst twee jaar een dragende speler van Ajax worden en de beste speler van de eredivisie voordat er over Real of Barcelona gaan praten.
Riedewald en Bazoer hadden volgens een hoop zogenaamde kenners inmiddels vaste basiskrachten bij een Europese topclub moeten zijn.....

3 januari 2018 om 17:16

Frenkie heeft het ook laten zien tegen Psv. Voor de rest ben ik het met je eens. Zullen wel zien hoe het gaat lopen

3 januari 2018 om 19:13

Maar zo'n beetje elke speler die uit de jeugd van Ajax komt wordt gehyped.

Hahaha, eerst zeiden de coaches het, daarna de bekende analisten, daarna de minder bekende ex-voetballers, maar die zijn nu allemaal op. Nu komen de andere eredivisetalenten aan het woord, en straks zal zelfs ikzelf gequote worden in een vz artikel. Dus hier komt ie: 'frenkie wordt een hele grote en zal nederland ooit naar een eerste wk-titel loodsen'.

Komkommer tijd ofzo bij voetbal zone. Ja het is een goede voetballer dat weten we nu wel en nu eerst een jaar constant spelen in Ajax 1

Hoop het voor hem, leuk ventje. Geen pijl op te trekken waar hij eindigt natuurlijk. Royston zou de nieuwe Roberto Carlos worden en Bastos was wissel bij Excelsior en werd een belangrijke speler in het Braziliaans elftal.

Talent heeft De Jong zeker, maar dat is nooit een garantie.

3 januari 2018 om 19:09

De enige reden dat ik hem de top niet zie halen is puur vanwege zijn fysiek. Maar zolang hij zich gewoon professioneel inzet voor zijn sport denk ik dat hij echt wel mee zou kunnen bij een topclub.

3 januari 2018 om 20:26

Zijn fysiek is helemaal niet slecht. Zie hem vaak in duels de bal behouden. Als je balans maar goed is. Dat is het belangrijkste. Net zoals dat ook bij Iniesta, Silva en Modric het geval is

3 januari 2018 om 20:26

Zijn fysiek is helemaal niet slecht. Zie hem vaak in duels de bal behouden. Als je balans maar goed is. Dat is het belangrijkste. Net zoals dat ook bij Iniesta, Silva en Modric het geval is

Zou wel weer eens tijd worden dat een Nederlandse speler dit niveau gaat halen, maar om zo goed te worden zal hij zich ontzettend snel moeten blijven ontwikkelen.

De afgelopen jaren is wel gebleken dat je, zelfs als je een echte uitblinker bent in de Eredivisie (denk aan Klaassen en Depay), er nog een gigantische stap zit naar de absolute top.

Ik moet zeggen dat ik het zelfs als Feyenoorder begin te hopen, want het NL voetbal daalt echt te ver af op dit moment.

3 januari 2018 om 19:06

Maar bij Klaassen en Depay kon je ook wel verwachten dat ze de top niet zouden halen. Depay was bij Psv vooral van belang met zijn goals, maar niet al zijn acties lukten destijds en daarnaast was hij meer een individualist dan teamspeler. Daarnaast heeft Klaassen het niet slecht gedaan bij Ajax, maar als het tempo en niveau wat hoger ligt merk je dat hij ook weinig extra's kan brengen, net zoals in de EL finale vorig seizoen. De Jong echter laat gewoon zien dat hij overzicht, dribbels en een steekpass in huis heeft. Zijn spel lijkt een beetje op dat van de Bruyne of Eriksen, maar die zijn fysiek al wat verder.

Is toch afwachten . Hij heeft nog niet eens een vol seizoen gespeeld. En tegen sterke tegenstanders vind hem nog te lief

3 januari 2018 om 19:07

Heb jij hem soms niet gezien tegen PSV? Hij heeft snelheid, overzicht en een (steek)pass in huis om jongens 1 op 1 te zetten. Dat is iets wat weinig jongens hebben, Ziyech heeft bijv. overzicht maar mist handelingssnelheid.

Dat Frenkie het goed doet staat buiten kijf, de vraag is alleen hoe hij met een eventuele terugval om gaat. Wat gaat de nieuwe trainer met hem doen? Blijft hij basis speler wanneer Wober herstelt is? Dat soort dingen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

41 fans
Middenvelder, 21 jaar
SeizoenClubW
2017/2018 Ajax 22 0 2 0
2016/2017 Ajax 4 1 0 0
2016/2017 Jong Ajax 31 6 2 0
2015/2016 Willem II 1 0 0 0
2015/2016 Willem II 0 0 0 0

In de wandelgangen

Zaterdag 21 juli
Atlético Madrid heeft contact opgenomen met Chelsea. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren