‘Eredivisie-club meldt zich bij Maher; FC Twente informeerde nog niet’

Woensdag, 3 januari 2018 om 14:40

Dick Advocaat hoopt zich in de winterse transferperiode nog te versterken met enkele spelers en onder anderen Adam Maher staat op het lijstje van Sparta Rotterdam. Het Eindhovens Dagblad meldt woensdag dat de Rotterdamse club zich inmiddels heeft gemeld bij de zakelijke begeleider van Maher met de vraag of hij een transfer van PSV naar Sparta ambieert.

Maher staat volgens de regionale krant open voor de overstap naar Het Kasteel, maar er zijn meer clubs geïnteresseerd in de middenvelder, die nauwelijks in de plannen van trainer Phillip Cocu voorkomt. Er is echter nog geen sprake van een concreet overnameplan, zo klinkt het. Of Maher, die komende zomer uit zijn contract loopt, vrijdag met PSV meegaat op trainingskamp naar de Verenigde Staten, is nog niet zeker.

Advocaat werkt de komende dagen met de huidige spelersgroep van Sparta en oordeelt daarna wat de beste keuze voor zijn ploeg zou zijn. Naast Maher zou ook Sam Lammers als een eventuele versterking worden gezien. Ook FC Twente zou naar verluidt interesse hebben in Maher. Desgevraagd laten zowel PSV als de begeleider van Maher aan het Eindhovens Dagblad weten nog geen contact te hebben gehad met de Enschedeërs.


Poll

Zou Sparta Rotterdam een goede vervolgstap zijn voor Adam Maher?


Gerelateerd

44 reacties (laatste reactie door mcgee85)

Logisch, zijn PSV avontuur is een mislukking geworden. Neem aan dat PSV hem niet veel in de weg zal staan als hij een overgang kan maken naar een andere club.

Anderzijds, wat wil hij zelf eigenlijk? Is Sparta de club waar hij zijn carriere voort moet zetten?

3 januari 2018 om 15:42

@constant kante
Je kunt het ook anders zien.
Bij Sparta (of andere club) kan hij zich misschien weer in de kijker spelen om in de (sub) top in binnen of buitenland terecht te komen.
Bij PSV heeft hij daar jammer genoeg geen kans voor.

3 januari 2018 om 15:51

Heb je gelijk in, maar het was wel een groot talent.. met Ayoub en Labyad die Utrecht gaan verlaten zou ik hem daar samen met bijvoorbeeld Saymak niet zien mistaan..

3 januari 2018 om 16:04

Ik denk dat Saymak hoger dan Utrecht mikt...

Als labyad in de winter vetrekt zal maher ook zeker een goede optie zijn voor utrecht. Vind dat hij zowiezo wel bij een betere club meekan dan sparta ookal is dick er nu trainer ook toen der tijd met rijkaard degradeerde ze dus een grote naam als coach zeg niet altijd veel

3 januari 2018 om 15:30

Dick Advocaat is niet alleen een grote naam, hij is een toptrainer die het al overal heeft laten zien. Sparta was de eerste club voor Rijkaard, dat is toch appels en peren vergelijken.

3 januari 2018 om 19:25

Veel mensen roepen dan Rijkaard een toptrainer is maar ik zet er mij mijn vraagtekens bij. Natuurlijk heeft hij de championslesgue gewonnen maar hij had wel spelers als Ronaldinho, eto'o, xavi en iniesta tot zijn beschikking. Spelers die destijds gewoon de beste op hun posities waren. Met dat materiaal had een middelmatige trainer ook kunnen presteren. Dick daarentegen heeft ook laten zien met minder materiaal uit de voeten te kunnen. Dat is een heel verschil.

Ik denk wel dat een speler als Maher bij Sparta past. En zeg nu zelf. Als je ziet wat er bij Sparta vandaan komt dan is het een fantastische plaats om jezelf in de picture te spelen. Na de top 3 levert deze club denk ik wel de meeste topspelers af.

Ineens is er een schip met geld aangekomen bij Sparta of niet.

Afgelopen zomer werden er allerlei goedkope spelers opgepikt. Het ontslag van Pastoor kostte al geld. En daarna kwam er een redelijk dure staf (advocaat - Grim) en nu worden er allerlei goede spelers met Sparta in verband gebracht.

On: ik gun het de Kasteelhoren hoor, want Sparta is een qua stadion, naam en verleden een goede Eredivisionist.

3 januari 2018 om 15:06

Toch jammer dat er ook dan weer geen cent over is voor echt gras (en dat terwijl het er in de zomer al even lag)

3 januari 2018 om 15:24

Wat ik ervan weet is dat het te maken heeft met contractuele verplichtingen om het kunstgras een x aantal seizoenen te laten liggen. Ik geloof dat Sparta er over denkt om na uitdienen contract op gras over te gaan.

EK afgelopen zomer was van andere organisatie, dus kon er gras komen.

3 januari 2018 om 15:35

Aah vandaar!
Zelf was ik in de veronderstelling dat het gewone gras tijdelijk was, omdat er zo geen verplichtingen waren voor veldverwarming (wat normaal volgens mij een verplichting was).

3 januari 2018 om 15:39

Ach ja, Dickie schud een oude jas leeg en dan heb je al gauw een paar spelers. ZOu het mooi vinden als Dickie en Co eventjes dat kunstgras laat weghalen met wat centjes om gewoon gras te onderhouden, dat zou Sparta nog wat aantrekkelijker maken.

3 januari 2018 om 18:26

Jij bent in de veronderstelling dat Advocaat eigenaar van Sparta is geworden? Volgens mij is hij gewoon trainer en staat hij op de loonlijst. Ik gok dat het meer te maken heeft met zijn netwerk.

5 januari 2018 om 13:38

Op de loonlijst? Ja, voor een euro per jaar. Dick kan heus wel veel meer verdienen elders. Er zit daar nu wel een team van mensen, die centen te veel hebben en dingen kunnen realiseren.

Zonde dat hij nooit wordt ingezet, ookal zet je hem op 6, hij brengt iets extra aan het team. Als je ook ziet hoe hij presteert in de beker, moet hij gewoon meer spelen

Dat Maher nu een stap achteruit moet nemen om zijn carriere opnieuw te lanceren is duidelijk en logisch. Maar Sparta vind ik een te grote stap achteruit. Ik zie hem eerder naar Utrecht gaan of een club als Heerenveen of AZ. We moeten nou niet gaan doen alsof Maher niet kan voetballen. Hij zou als invaller nog zeker van waarde zijn geweest voor PSV. Cocu heeft hem volledig afgeschreven (vind ik zwak) maar kwaliteiten voor alles buiten de traditionele top 3 heeft Maher absoluut.

3 januari 2018 om 15:21

Sparta is een grote stap achteruit op de ranglijst. Maar als je kijkt naar welke mogelijkheden je daar hebt om jezelf te profileren. Dan kan het weleens een hele goede stap zijn.

Maher zou daar de absolute sterspeler zijn. Het team zal om hem heen gevormd worden zodat hij optimaal kan renderen. En als het een huurovereenkomst betreft is hij vervolgens aan het eind van de rit transfervrij. En kan hij MET vertrouwen en MET wedstrijdritme alsnog bij een van die bovengenoemde teams aan de slag. Of zelfs Feyenoord sluit ik niet uit, daar is een PSV reject (bakkal) ook weleens goed uit de verf gekomen.

3 januari 2018 om 15:37

Helaas, hoe graag ik hem ook terug zie komen bij AZ om zijn niveau te halen die hij als 10 bij AZ had, zie ik dat jammer genoeg niet gebeuren. We hebben nu een uitstekend middenveld met Til, Koopmeiners en Midsjo. Dan zie ik hem wel eerder naar zoals je noemt Heerenveen of Utrecht gaan. Zou een uitstekende vervanger voor Labyad zijn als die weggaat, mits Adam zijn oude niveau haalt. Maar het buitenland zou ook een optie kunnen zijn voor hem, neem aan dat daar ook wel wat interesse vandaan komt

Ik zie hier dat Maher slechts 2 wedstrijden heeft gespeeld bij Jong Psv. Viel hij ook daar al buiten de boot, of zijn er andere redenen waarom dit slechts bij 2 wedstrijden is gebleven?

3 januari 2018 om 15:52

Maher zit bij PSV 1 altijd op de bank, dus zijn gebrek aan speeltijd in Jong PSV wil echt niet zeggen dat hij zelfs voor dat team niet goed genoeg meer is.

3 januari 2018 om 16:20

Maar zolang hij op de bank zit mag hij toch nog wel aantreden bij Jong Psv? (of is deze regel sinds kort veranderd?) Ik zou denken dat hij ook zijn wedstrijden nodig heeft.

3 januari 2018 om 20:16

Denk dat PSV geen zin heeft dat Maher de speeltijd van de jeugdspelers beperkt.maher is allang opgegeven alleen verdiend hij teveel om weg te kunnen.

Maher, die is er natuurlijk ook nog. Was hem eigenlijk allang al vergeten.

Erg jammer dat Maher 'n beetje in de vergetelheid is geraakt. Was bij AZ echt een geweldig talent en had hoge verwachtingen van hem bij Psv, maar hij is bij PSV eerder achteruitgegaan in z'n ontwikkeling, in plaats van stappen vooruit.

Zoals hierboven al staat aangegeven: van Labyad valt niet uit te sluiten dat hij in een van de aankomende weken zal vertrekken en Maher lijkt mij dan wel een prima vervanger voor hem. FC Twente lijkt mij ook een goede optie, want Verbeek die heeft hem natuurlijk bij AZ.

Met alle respect maar Maher is toch veels te goed voor Sparta... Mag van mij zo terug keren naar AZ. Koopmeiners en Til zijn nog erg jong en kunnen een terugval krijgen. Dan zou Maher erbij prima zijn.

3 januari 2018 om 15:41

Voor Ajax ook prima als je labyad en maher haalt. Al doe je het al voor de opvang van schøne en de jong. Zijn toch 2 prima middenvelders die echt wel met Ajax in de Eredivisie meekunnen lijkt mij.

3 januari 2018 om 15:41

Als Sparta als doel heeft nu om een goede subtopclub te worden, dan zou dat ideaal zijn voor Maher. Vind Sparta altijd al wel een mooie club met potentie. Zie daar wel Pec Zwolle achtige toestanden gebeuren.

3 januari 2018 om 19:42

Ik hoop oprecht dat je gelijk hebt maar dan mag er nog wel heel veel veranderen. Het is nu knokken regen degradatie en dat is nog een heel eind verwijderd van een subtopper.

Hopelijk ligt PEC niet te slapen. Saymak verkopen en Maher als vervanger halen.

Ik snap niet waarom PSV Maher's contract niet verlengd. Desnoods 1 jaar achteraan plakken en Maher laatste kans bieden om nog even te knallen. Uitaard in samenspraak deze contractverlenging, maar sowieso altijd beter dan transfervrij vertrekken.

3 januari 2018 om 16:28

misschien wil Maher niet (meer) bijtekenen? Denk dat ie transfervrij interesanter is voor meer clubs.

3 januari 2018 om 20:18

Wellicht is er geen enkele club te vinden die bereid is in de buidel te tasten voor Maher. Transfervrij is de enige oplossing, hij speelt geen wedstrijden meer. clubs gaan dan echt geen geld betalen.

Volgens mij ligt de hele eredivisie te slapen m.b.t. deze jongen. Heeft bij PSV zelden een probleem van zijn situatie gemaakt en is hard blijven werken...

Dat Ajax en Feyenoord niet happen snap ik...

Vitesse heeft met Mount een vergelijkbare speler en Utrecht met Labyad ook. Maar die gaan vrij snel weer weg.
Odegaard is alleen maar geblesseerd en bij de rest van de eredivisie zou hij de meest creatieve aanvallende middenvelder zijn.

Dus waarom Groningen, Zwolle, Heracles, AZ, Ado, Heerenveen enz. niet happen is voor mij onbegrijpelijk. Dit zou voor Sparta of Twente natuurlijk een geweldige aanwinst zijn.

3 januari 2018 om 17:16

Snap juist helemaal niet waarom Ajax niet hapt. Die is voor weinig op te halen. Half jaartje jong Ajax voor ritme en kijken of ten Hag het voor elkaar krijgt om ook deze jongen nieuw leven in te blazen. Ziyech is namelijk weg na de zomer. Die begint steeds beter in vorm te komen en met dadelijk een WK achter de rug zal er waarschijnlijk meer dan voldoende interesse zijn.

3 januari 2018 om 17:53

Omdat het laatste goede seizoen van Maher bij AZ was, zo'n 4(?) jaar geleden. Ajax mikt op betere spelers. Daarbij heeft ajax genoeg spelers op het middenveld lopen, ook nog een talentvolle Noor/Deen (Jensen) van 17. Maher is weggegooid geld voor ajax en zit de ontwikkeling van andere in de weg.

3 januari 2018 om 18:46

Ajax heeft al te veel middenvelders.
Moeten ze er nog meer halen?

3 januari 2018 om 20:20

Waarom zou Ajax een talent op de bank zetten om een speler zonder wedstrijdritme de kans te geven om nog iets van zijn carriere te maken? Maher is mijlenver verwijderd van zijn AZ vorm. Dat krijgt hij echt niet zomaar even terug, dat kost echt heel veel tijd.

Is Maher een type die zijn team uit de degradatiezone kan tillen?

Hoop toch echt dat Twente hier nog voor gaat.
Was in zijn AZ periode onder Verbeek uitstekend en kan dat bij Twente
onder Verbeek met een grote aanhang hopelijk weer bereiken. Zal die jongen
goed doen nieuw leven in zijn carrière te blazen.

Vitesse, Utrecht, Heereveen, Zwolle of Twente? Met alle respect want vind Sparta een prachtige club maar er moet toch een iets betere club voor deze jongen te vinden zijn?

3 januari 2018 om 20:22

Niet op dit moment, hij speelt al maanden niet meer. Zonder wedstrijd ritme kan hij echt niet zomaar even meekomen. Dus zal een club een speler die meer in vorm is op de bank moeten zetten in de hoop dat Maher ooit weer in vorm komt. Ik zie dat echt niet gebeuren.

Welkom in Zwolle als vervanger van Saymak... haal hem persoonlijk op uit Eindhoven. Laat ik hem direct al onze bezienswaardigheden zien.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Jeroen ZoetKeeper10
Joshua BrenetVerdediger10
Daniel SchwaabVerdediger10
Santiago AriasVerdediger10
Jordy de WijsVerdediger10
Jorrit HendrixMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

362 fans
Middenvelder, 25 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 21 juli
Atlético Madrid heeft contact opgenomen met Chelsea. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren