‘Het zou mij niet verbazen als hij PSV voor heel veel geld gaat verlaten’

Woensdag, 3 januari 2018 om 15:15

PSV versterkte zich onlangs met Maximiliano Romero en Phillip Cocu kan de van Vélez Sarsfield overgenomen spits na de winterstop al gebruiken. De Eindhovenaren betalen een transfersom van rond de tien miljoen euro voor de achttienjarige aanvaller en Argentijns sportjournalist Peter Coates denkt dat de koploper van de Eredivisie dit bedrag in de toekomst in veelvoud terug gaat verdienen.

“Al sinds zijn jongste jaren hangt er aan Romero het label wonderkid. In de jeugdopleiding van Vélez ontpopte hij zich tot een productieve doelpuntenmaker. Voordat hij definitief doorbrak in het eerste elftal, zwermden Europese scouts al om hem heen”, vertelt hij in gesprek met Voetbal International.

Coates denkt dat PSV, gezien de grote clubs waar Romero in de afgelopen jaren aan werd gelinkt, erin is geslaagd om een enorme coup te plegen. Vélez heeft naast de transfersom van ruim tien miljoen ook een doorverkooppercentage van tien procent weten te bedingen en dat geeft volgens de journalist aan hoe waardevol Romero kan worden.

“Het zou voor mij niet als een verrassing komen als hij indruk maakt bij PSV en dan binnen een paar jaar voor heel veel geld naar een grote club vertrekt. Dat Maxi Romero heel veel potentie heeft, is voor iedereen duidelijk, nu wordt het interessant om zijn progressie in Europa in een veel betere ploeg te volgen...”, sluit Coates af.


Poll

Denk jij dat PSV een goede aankoop heeft gedaan?


Gerelateerd

38 reacties (laatste reactie door speedyafc)

Nu al veel gelezen over deze jongen, ben erg benieuwd. Buitenlandse talenten zijn altijd welkom in de eredivisie, ongeacht voor welke club ze nou spelen. Dit seizoen is het genieten geblazen met Lozano en Neres en volgend jaar hopelijk met Romero en die nieuwe jongen van Ajax.

3 januari 2018 om 15:43

Ben ik het helemaal mee eens. Het is voor de Eredivisie goed als de clubs beter worden. Zou ook graag zien dat Feyenoord goede talenten uit Zuid-Amerika gaat halen. Sinds ze de crisis voorbij zijn (financiele), zetten ze mijns inziens te weinig in op jeugd (vroeger eigenlijk ook). Zowel PSV als Ajax als de hele eredivisie is gebaat bij zoveel mogelijk goede clubs. Ben heel erg benieuwd naar deze jongen!

3 januari 2018 om 16:25

@4ever4ajax:
Waarom zou Feyenoord ook naar Zuid Amerika moeten? alsof alles wat daar vandaan komt direct goud is... Ik vind het juist mooi dat Feyenorod binnen Nederland kijkt en die jongens meer kans geeft ook als springplank.

Feyenoord mag uit de crisis zijn maar kunnen nog steeds niet als een Ajax of PSV even 10+ miljoen neer leggen voor 1 talent.

Het gaat ook vooral om kwaliteit en niet jeugd. Is zo onzin in Nederland jeugd jeugd jeugd... Feyenoord had vorig jaar juist door de ervaring van Kuyt, Karim Jones en het centrale due de titel ineens na 18 jaar. Juist oudere spelers brengen ervaring en daarom was het ook heel solide.

Daar komt bij dat dit jaar ook weer bij Feyenoord zat talenten de kans krijgen. St Juste, Nieuwkoop, Amrabat, Vilenha, Vente, Malacia, Tapia, Larsson, va Beek.

Nederland en onze (sub)topclubs hebben in die zin geluk met de ligging en deze gaat steeds belangrijker worden. We zijn te groot voor een servet en te klein voor een tafellaken en daar moeten we slim gebruik van gaan maken zoals vooral PSV maar ook Ajax doet. Het verdienmodel moet liggen bij de supertalenten in Zuid- en Midden-Amerika die de oversteek naar Europa willen maken en kans willen om direct basis te spelen bij onze topclubs, waar ze doorgaans kunnen ruiken aan Europees (sub)topniveau in de Europa League en hopelijk ook weer in de Champions League.

Natuurlijk moeten we dit blijven doen aanvullend op onze eigen jeugdopleidingen.

3 januari 2018 om 15:27

Ik zou het ook leuk vinden als ze Kroatische spelers gaan scouten Spaanse en Servische dat zijn de grootste talenten van Europa ik heb een nieuwe milinkovic-Savic gevonden in Servië kost nu nog 1 Miljoen euro

3 januari 2018 om 15:52

Frankrijk staat naar mijn mening met afstand op 1. Is absurd wat een talent die hebben rondlopen, om bang van te worden. Ajax heeft het vaker in Kroatië geprobeerd, nu deze transferperiode zal ook Kotarski van Dinamo Zagreb overkomen is een keeper die ze in zomer al hebben gehaald maar pas met 18 deze kant op komt. Hopelijk kan hij beter wennen dan Muric, die sprak na 2 jaar nog geen Nederlands of Engels en communicatie verliep vaak via de Gudelj-broertjes en Cerny. Voorheen waren ze ook heel dichtbij aantrekken Kovacic en ook Modric. Hopelijk kan Kotarski uitgroeien tot eerste doelman in een paar jaar en weg openen voor andere Kroatische talenten.

3 januari 2018 om 16:47

Gudelj is Servisch maar ook half Nederland het is geen echte Servische speler ik bedoel ze kunnen een keer kijken bij Rode ster Belgrado en Partizan of Vojvodina

3 januari 2018 om 17:16

Ownee, bedoelde juist dat Gudelj belangrijk was in communicatie tussen Muric en Ajax, aangezien hij allebei vloeiend sprak. Ook kijkt Ajax wel vaker in Kroatië, ook dit jaar bij de Hallen Cup deed Dinamo Zagreb het goed. En Servië is nav hun goede resultaten van nationale ploeg ook steeds populairder aan het worden. Maar de Balkan blijkt vooralsnog een lastig gebied voor Nederlandse ploegen.

Psv en ajax zijn hierin beiden erg goed bezig! Dit soort jongens weg kapen voor de top van europa is toch een knap staaltje werk! En levert op de lange termijn ook een flinke financiele klapper op

3 januari 2018 om 15:31

Nouja. Voornamelijk Stuttgart was de andere optie voor Romero, niet echt wat je top zou noemen. De koop van Lozano en Sánchez zijn aankopen voor de neuzen van topclubs.

3 januari 2018 om 15:36

Dortmundt was last minute ook erg concreet voor Romero, maar die had zijn zinnen al gezet op een transfer naar Nederland als ik zijn zaakwaarnemer mag geloven.

3 januari 2018 om 15:53

Toch is het gewoon erg jammer hoe het met Jonathan Reis was gegaan. Hij had echt hwt talent en potentie om de top te bereiken. Bij PSV liet hij al meerdere malen zien hoe goed hij wel niet is. Daarentegen is Kerlon de Zeehond ergens op de zeebodem verdwenen.

3 januari 2018 om 15:54

Volgens mij was Kerlon op huur en was dat dus vrijwel geen risico voor Ajax. En over je zielige verwijzing naar Reis: die had alles om het te gaan maken, maar niet iedereen kan dealen met de verleidingen buiten het veld om, laat staan als je net een enorm zware blessure hebt opgelopen.

3 januari 2018 om 16:31

@psvjayjay:

Of het een klapper op gaat leveren weet je totaal niet. Het blijven talenten en kan van alles mee gebeuren. Zat jongens die het toch niet weten waar te maken en blijft een gok.

Het is wel mooi dat dit soort spelers hier weer komen te spelen. Maar het blijft wel een flinke gok voor de Nederlandse top clubs.

Dat is nogal voorbarig om te stellen. Je kan bij een paar spelers het bijna zeker weten zoals Lozano maar bij Romero heb ik mijn twijfels. Ik hoop voor PSV en de Eredivisie dat het een sensatie wordt, maar durf er geen gif op in te nemen.

3 januari 2018 om 15:38

Inderdaad, hij is ook nog erg jong en heeft niet veel ervaring. Gezien de prijs zal er echter wel worden verwacht dat hij er snel zal staan (in ieder geval de media).

Heb vrij hoge verwachtingen van Romero en ondanks dat ik Ajacied ben, hoop ik wel dat hij het gaat maken bij PSV en het zal mij ook niets verbazen als Romero voor de rest van de tweede seizoenshelft, een vergelijkbare traject aflegt als Neres: die kwam vorig jaar januari naar Ajax, speelde in z'n eerste halfjaar niet superveel, maar pikte wel geregeld z'n wedstrijden mee en werd klaargestoomd voor dit seizoen en in het geval van Romero zullen de Jong en/of Locadia waarschijnlijk na dit seizoen vertrekken (de Jong misschien alsnog in de aankomende weken, ondanks dat zijn transfer naar Mexico waarschijnlijk niet doorgaat).

Uiteindelijk heeft het bij Neres allemaal iets langer geduurd, omdat Keizer aan het begin van dit seizoen telkens voor Cerny en Kluivert op rechtsbuiten koos, maar Neres was in principe al klaar voor een basisplaats vanaf het begin van dit seizoen.

Als Ajacied ben ik normaal gesproken ook nooit echt een voorstander van het 'rustig laten wennen' van spelers en dan vooral op de manier zoals het bij Ajax gaat, maar bij spelers als Romero en Neres kan ik het wel begrijpen: die komen vanuit een ander continent en cultuur en zijn nog erg jong, dan heb je gewoon even tijd nodig om aan alles aan te passen, zowel binnen als buiten het veld en wat Neres betreft, heeft Ajax het ook goed gedaan, door Wamberto in te schakelen.

Iemand als Sánchez stond er vorig seizoen dan wel direct, maar die had kort voor zijn komst naar Ajax de Copa Libertadores (de Champions League voor dat continent) gewonnen en dan neem je in mijn ogen toch een soort 'bagage' mee, waardoor je anders binnenkomt bij een club en iemand als Lozano had tegen de 150 wedstrijden en 15 interlands gespeeld, voordat hij naar PSV vertrok.

Dit soort spelers moet je gewoon goed begeleiden en als ze hun draai vinden, dan verdien je inderdaad minimaal het dubbele van het transferbedrag dat je aan ze hebt uitgegeven.

3 januari 2018 om 15:46

Eerlijk gezegd denk ik dat Romero vele malen beter is dan Neres. Daarnaast is het algemeen wel bekend dat de begeleiding van met name Zuid-Amerikaanse spelers bij PSV beter is dan Ajax. Romero is een zeer complete speler, fysiek sterk, kopsterk, goede behendigheid & techniek en snel. Offtopic: ik heb het idee alsof ik jouw (dezelfde) reactie in een ander artikel over Romero hier bij Voetbalzone heb gelezen. Niet toevallig zelf copy paste gedaan?

3 januari 2018 om 15:52

@ Curly.winston,

Alleen een gedeelte kan je wel eerder gezien hebben ja, maar geen copy past.

3 januari 2018 om 15:54

Ja ik geloof de eerste alinea

3 januari 2018 om 16:00

Dat zou ik graag zien Curly, maar laten we nog even wachten met dit soort uitspraken. Neres is de MVP van de competitie, terwijl ik het idee heb dat hij nog beter kan.

3 januari 2018 om 16:14

Neres speelt veel te zakelijk voor zijn doen, bizar hoe die zich als speler heeft aangepast bij Ajax. Was een showspeler met geweldige techniek maar valt nu heel erg op door hoe slim hij speelt, goede loopacties zonder bal. Passen en doorbewegen en overzicht behouden. Als Neres deze lijn doortrekt gaat hij bij 30+ doelpunten betrokken zijn, dat is bizar. Neres heeft wel nog te vaak dat hij 60 minuten weinig dreigend oogt maar heeft wel elke wedstrijd een (paar) moment(jes) van klasse waarmee hij Ajax elke pot verder heeft geholpen. Als hij dat constanter kan krijgen gaat hij records breken mbt uitgaande transfer bij Ajax. In Brazilië zien ze Malcom en Neres als toekomstige rechtsbuiten van Brazilië, als hij dat haalt gaat hij een fortuin waard zijn.

3 januari 2018 om 21:12

@curly

Vergis je niet hoeveel Braziliaanse spelers bij PSV mislukt zijn. En vergeet het drama met Reis niet. PSV heeft met romario en Ronaldo destijds veel success gehad maar er mislukken net zovaak spelers.

PSV koopt momenteel ook wel heel veel aanvallers. Ze hadden Lammers als talent al, daar kwam Mauro bij en nu ook nog Donny Malen.

Dan heb je al Luuk de Jong, Locadia, Lozano, Bergwijn en Perreiro. Dus als Romero gaat spelen, dan gaan voorheen basisspelers ineens banken. En opstellen als aanvallende middenvelder gaat ook al niet, daar lopen er ook al drie van rond.

Wil PSV van Romero en Mauro een succes maken, dan zal er snel ruimte gecreeerd moeten worden in de selectie. Op dit moment voorzie ik grote problemen in de selectie.

3 januari 2018 om 21:39

Reis is een speciaal geval. Hij kon echt kei en kei goed voetballen, ik baal nog steeds dat hij het zelf heeft verkloot. Maar over het algemeen is het bekend dat ze bij PSV een veel betere begeleiding krijgen. Bij PSV gaan ze van uit dat Luuk de Jong en Locadia (nu nog revaliderend) na deze zomer vertrekken. Dit zijn twee spitsen. Op links en rechts kun je Bergwijn als Lozano neerzetten. Pereiro wordt nu als nummer 10 gebruikt. In de jeugd heb je zoals jij al vermeld hebt Donny Malen, Mauro en Lammers. Eerste twee zijn vleugelspelers en kunnen eventueel als ze definitief doorstromen naar de 1e achter Bergwijn en Lozana aansluiten. Lammers kan als 2e spits fungeren mocht hij niet verhuurt worden. Er is in mijn ogen nu net voldoende aanvallers om een eventuele verkoop van Lozano op te vangen, maar kwaliteit zal dan behoorlijk achteruit gaan.

3 januari 2018 om 21:39

*dubbel post (mag verwijderd worden)

3 januari 2018 om 21:53

Uiteraard kan je het komende zomer oplossen door spelers te verkopen echter ik vind het nu al vrij druk geworden. Je wilt je drie jeugdspelers toch speelminuten geven en met al zoveel aanvallers, vijf zonder Perreiro, wordt dat echt heel lastig.

En ja je kan Pereirro wel op tien zetten, komt ie ook beter tot zijn recht, echter je hebt ook nog Ramselaar, Maher en van Ginkel.

PSV zou er echt heel goed aan doen nu spelers te verkopen danwel te verhuren zodat je de talenten nu al kan brengen.

4 januari 2018 om 11:05

Maher gaat weg, Van Ginkel is gehuurd en Ramselaar zou een goede 2e optie kunnen zijn. Hij zou in dit geval moeten concurreren met Pereiro. Maar Pereiro zou ook zomaar verkocht kunnen worden. Speelminuten moet men maar afdwingen door een goede concurrentie te zijn van je ploeggenoten. Het is geen speeltuin zoals Ajax waar je zomaar in mag vallen. PSV heeft sowieso een andere beleid wat betreft het moment van inzetten van de jeugd in vergelijking met Ajax. Ik snap vanuit jouw oogpunt wel aangezien jouw visie afgestemd is op die van Ajax, maar PSV is Ajax niet.

Gezien de transfersom mag je wel wat van die jongen verwachten. En als hij uitgroeit tot één van de toppers van de eredivisie dan kan PSV hem zomaar voor 30 miljoen verkopen. Blijft natuurlijk altijd wel een gokje, als het allemaal niets wordt om welke reden dan ook (blessureleed, kan niet aarden oid), is het een hoop geld die je weg gooit. Maar de mogelijkheid dat hij ver boven zijn transfersom wordt verkocht is wel sterker aanwezig dan dat je verlies op hem maakt. Ben benieuwd hoe die het gaat doen. Zou nog wel eens cruciaal kunnen zijn in de kampioensstrijd.

Dat is natuurlijk wel ook een van de redenen waarom PSV hem gehaald heeft. Een paar jaar in Eindhoven te laten spelen om hem daarna voor een astronomisch bedrag te verkopen. PSV betaald namelijk niet zo'n bedrag voor een speler wiens plafond in de Eredivisie ligt. Ben benieuwd hoe goed deze jongen is. De verhalen liegen er in elk geval niet om.

''coates denkt dat Psv, gezien de grote clubs waar Romero in de afgelopen jaren aan werd gelinkt, erin is geslaagd om een enorme coup te plegen.''

Ik vermoed dat hij overdrijft met ''een enorme coup'' dus hij wordt wel nogal gehypt zeg. Laten we eens rustig wachten wat hij kan. Ik hoop dat hij een groot succes wordt anders slaat mijn club een grote financiële flater. Maar een bedrag van 10,5 miljoen euro met nog een doorverkooppercentage van 10 procent liegt er zeker niet om. Ik heb hoge verwachtingen van deze jongen.

3 januari 2018 om 17:57

En al die 'grote' clubs hebben hem links laten liggen. Talent zal er dan toch wel niet echt in zitten.

Laat die jongen nou eerst eens gewoon voetballen zeg. Ik krijg zo langzamerhand wat van dat men bij spelers die nog geen bal hebben geraakt bij hun nieuwe club het al gaan hebben over mogelijke vervolg stappen.

3 januari 2018 om 21:56

Dat is nou eenmaal het lot van de eredivisie, grote talenten komen om hier hun eerste stappen te maken. Dat geldt voor PSV maar ook voor Ajax. Geen van de spelers die komen zien ons nog als eindstation. De voglende stap is Engeland of Spanje, dat weten ze al voor ze tekenen.

4 januari 2018 om 14:33

Dat weten hun ja.
Maar om nou bijna dagelijks artikelen te lezen over "wereldtalenten" en mogelijke vervolgstappen die ze gaan zetten zijn speculaties en is geen toegevoegde nieuwswaarde omdat het nog lang niet zover is omdat ze eerst nog een balletje moeten raken in hun "tussenstation".

5 januari 2018 om 12:17

Dat weet jij, dat weet ik maar probeer dat maar eens uit te leggen aan zaakwaarnemers zoals Raiola en zijn collega's. Die beginnen direct met hun volgende lobby, terwijl de inkt op het contract nog geeneens droog is.

Jezus wat een onzin, straks is het gewoon een dikke flop. Alle grote teams hebben deze jongen genegeerd dus zo'n groot talent zal het danwel niet zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Jeroen ZoetKeeper10
Joshua BrenetVerdediger10
Daniel SchwaabVerdediger10
Santiago AriasVerdediger10
Jordy de WijsVerdediger10
Jorrit HendrixMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

0 fans
Aanvaller, 19 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 21 juli
Atlético Madrid heeft contact opgenomen met Chelsea. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren