Argentijnen maken miljoenendeal met Ajax officieel

Woensdag, 3 januari 2018 om

Ajax heeft Nicolás Tagliafico na weken van geruchten definitief binnen. De enkelvoudig international van Argentinië komt over van Independiente, dat de transfer woensdagavond bevestigt via de officiële kanalen. Tagliafico werd eerder op de avond al gespot op het vliegveld en gaat vermoedelijk een contract tot medio 2022 tekenen in Amsterdam. Ajax betaalt naar verluidt ruim vier miljoen euro voor de 25-jarige linksback.

Tagliafico lag nog een jaar vast in Argentinië en stond ook in de belangstelling van clubs als Borussia Dortmund en Real Betis. Directeur spelersbeleid Marc Overmars toonde zich echter het meest slagvaardig op de transfermarkt, waardoor de aantredende trainer Erik ten Hag in de tweede seizoenshelft kan beschikken over een linksback. Mogelijk sluit Tagliafico op tijd aan om mee te gaan op trainingskamp naar Portugal.

Gespot op het vliegveld: Nicolás Tagliafico! De verdediger van Independiente is op weg naar Ajax en lijkt op tijd te arriveren om mee te gaan op trainingskamp naar Portugal. #ajax #independiente #tagliafico

Een bericht gedeeld door Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone) op

Die positie was de afgelopen maanden met het aanhoudende blessureleed bij Daley Sinkgraven en Nick Viergever een zorgenkindje. Mitchell Dijks maakte een aantal keer zijn opwachting aan de linkerkant van de verdediging, maar wist toenmalig trainer Marcel Keizer niet te overtuigen van zijn meerwaarde. Met Tagliafico halen de Amsterdammers een relatief ervaren pion voor de linksbackpositie binnen.

De Argentijn, die vorig jaar nog de Copa Sudamericana won met Independiente, is na Perr Schuurs en Hassane Bandé, overgenomen van respectievelijk Fortuna Sittard en KV Mechelen, de derde grote aankoop van Ajax in relatief korte tijd. De twee aangetrokken talenten maken echter het seizoen af bij hun huidige werkgever en melden zich pas in de voorbereiding op volgend seizoen in Amsterdam.


Poll

Een goede aanwinst voor Ajax?


Gerelateerd

152 reacties (laatste reactie door ceesjelok)
3 januari 2018 om 21:42

Mijn hemel inderdaad. Dat was echt billenknijpen de laatste wedstrijden. Zeefuik en Dijks als backs in een driemans verdediging. Na de winterstop straks deze jongen + Wober, Viergever, de Ligt, Veltman en Orejuela. Met Later nog Sinkgraven. En ergens op de 3e ring mogen Dijks en Zeefuik de wedstrijd zitten kijken.

3 januari 2018 om 22:36

Zielig om meteen maar een sneer uit te dienen naar Dijks. We kunnen misschien wel stellen dat hij niet het niveau brengt die wij zoeken, maar vindt het echt oneerbiedig om als zogenaamde Ajax fan een speler van je eigen elftal belachelijk te maken. Nu is het in dit geval niet zo zwaar verwoord.
Je kan niet zeggen van Mitchel dat hij niet gewoon geeft wat hij heeft. Als hij geeft wat hij geeft dan vindt ik dat we ons wel respectvol dienen op te stellen tegenover zo'n jongen.
Er zijn spelers zoals Gudelj en El Hamdouie waarvan ik wel kan begrijpen als er minder populaire uitspraken zouden worden gemaakt, al laat ik het persoonlijk liever achterwege.
Als fans van andere clubs die opmerkingen willen maken, dan moeten die dat zelf maar weten. Maar om als Ajax fans soms zo af te geven op je eigen spelers? dat is een reflektie op die "zogenaamde" supporters en niet op die spelers.

3 januari 2018 om 22:42

Adutchbrew, helemaal mee eens! Natuurlijk heeft Dijks niet gebracht wat we hoopten dat hij zou brengen, maar hij heeft zich altijd volledig ingezet en alleen al daarom verdient hij respect.

4 januari 2018 om 02:11

Helemaal mee eens. Makkelijk hoor om Dijks belachelijk te maken. Het is misschien geen wereld topper maar hij heeft het verdienstelijk gespeeld heus niet zo slecht en naar Zijn kunnen gespeeld . Deed wat hij moest doen als Ajax hem nodig had.

25 jarig, best ervaren dus! Exit sinkgraven?

3 januari 2018 om 20:52

Eerder een exit voor Dijks! Sinkgraven ligt er ook voorlopig nog uit met een blessure. Voordeel is dat Tagliafico (hopelijk goed) ook centraal uit de voeten kan.

3 januari 2018 om 20:52

Miss kunnen ze sinkgraven als 2e linksback gebruiken en anders zo'n type emanuelson die ook overal speelde

3 januari 2018 om 20:53

Sinkgraven zal wel naar het middenveld gaan, maar die ligt er nog 3 maanden uit.

3 januari 2018 om 20:53

Sinkgraven is gemaakt van glas . Goede speler maar kan je niet op bouwen . Overmars (en de scouting ) zijn heel goed bezig. Zit steeds minder vaak een miskoop tussen wat word aangekocht

3 januari 2018 om 20:53

Ik ken de speler niet maar Ajax had door het uitvallen van Sinkgraven zeker een nieuwe linksback nodig. Wober en Viergever zijn beter in het centrum en Dijks is niet van het niveau wat Ajax moet nastreven. Ook Savastano heeft blijkbaar zijn hoge verwachting niet waar kunnen maken helaas. Persoonlijk vond ik Sinkgraven echt een verademing op de linksback en naar mijn mening wordt zijn afwezigheid ook zeker onderschat. Bracht zoveel meer voetbal met zich mee en mede door zijn toedoen domineerde Ajax bepaalde wedstrijden.

3 januari 2018 om 21:02

Ben het helemaal met je een Birambi, heb Sinkgraven als linksback altijd een goeie zet gevonden en ik denk dat hij genoeg potentie heeft om Europese subtop/middenmoot te worden. Maar met Tigliafico heeft Ajax wel een goeie aankoop gedaan om hem te vervangen. Hoop dat Sinkgraven sterk terug kan keren

3 januari 2018 om 20:56

Sinkgraven gewoon als back-up, net als Wober tegen betere tegenstanders. Bij een vertrek van Ziyech, Sinkgraven laten concurreren om die plek. Uiteraard dan wel nog een opvolger voor Ziyech halen.

3 januari 2018 om 21:42

Waarom direct weer exit Sinkgraven??/als je Europees mee wilt doen heb je veel goede spelers nodig. En Sinkgraven heeft het vorig jaar prima gedaan.

3 januari 2018 om 22:49

Sinkgraven is een fantastische technische speler die eigenlijk linkshalf is. Dat Sinkgraven ook linksback wilde spelen om de trainer uit de brand te helpen pleit alleen maar voor hem. Daley is op meerdere plaatsen inzetbaar en ik denk dat hij nog sterker zal terugkomen na de blessure dan hij al was. De beste jaren van Sinkgraven moeten nog komen, maar het talent en de potentie is er zeker. Dit overigens in tegenstelling tot Dijks. Een leuke speler voor de subtop in de Eredivisie, maar komt helaas voor Ajax iets te kort.

Wow wat een miljoenendeal zeg. Bedragen in Nederland zijn lachwekkend tegenover andere landen....

3 januari 2018 om 20:54

Het gaat toch om miljoenen? Niks fout hieraan, of het nou om enkele miljoenen gaat of heel veel.

3 januari 2018 om 20:57

miljoenendeal = een deal waarbij meerdere miljoenen zijn gemoeid

meerdere = 2 en hoger

graag gedaan

3 januari 2018 om 21:12

Kan me nog ene Sanchez herinneren die anderhalf jaar geleden voor 5 miljoen naar Ajax kwam. Dat was ook zo'n lachwekkende aankoop idd

3 januari 2018 om 21:48

Het was vooral lachwekkend dat andere clubs liepen te slapen en Sanchez links lieten liggen.

3 januari 2018 om 22:17

En geluk hebben. Of is Casseirra ook goed gescout ?

3 januari 2018 om 22:22

Jongens toch.. Niet elke transfer is een schot in de roos. Buiten dat hoeft Cassierra nog lang niet afgeschreven te worden, is nog hartstikke jong en doet het meer dan prima in Jong Ajax. Straks als Dolberg en/of Hunter vertrekken sluit hij vast aan bij het eerste en hebben we weer een prima spits erbij, wat is nou je punt? Tuurlijk heb je een beetje geluk dat Sánchez ZO goed presteert maar dat geldt voor alle transfers. Je kan blijven zeiken maar Overmars doet de laatste jaren gewoon de beste zaken van heel de ED, zowel in- als uitgaand.

3 januari 2018 om 22:28

Er kunnen ook maar 11 voetballers op het veld staan, waarvan enkele aanvallers. Volgens mij doet Cassierra het erg goed in Ajax II.

3 januari 2018 om 22:31

Barca wilde sanchez ook alleen niet voor het eerste. Mede daarom koos hij voor Ajax

3 januari 2018 om 22:51

Hij speelde de finale van clubteams in Zuid - Amerika, tientallen clubs wisten dus wel wie hij was. Geweldig gehandeld van Ajax door hem wel te halen en niet die andere clubs.

3 januari 2018 om 23:07

Dat deed Tagliafico ook als aanvoerder, maar hier beneden zeg je toch wat heel anders....

3 januari 2018 om 23:09

Toen hij die finale speelde was hij al lang en breed gekocht door Ajax, alleen was de afspraak dat hij dit toernooi mocht afspelen. Dat ze vervolgens de finale haalden, tsjah.

3 januari 2018 om 23:26

Je confirmeert alleen maar je blinde haat. Ajax had hem al binnen voordat hij die beker won. Iets van een rode lap?

Ik zie dat W.s. dat ook al opmerkte

3 januari 2018 om 23:41

Zytto, Sanchez won de copa de liberatores (CL) en Tagliafico de Copa Sudamericana (EL) daar zit wel een wezelijk verschil in. Maarja dat is dus nog steeds een fantastische aankoop want er zit een verschil in tussen een aanvoerder halen van een team dat de EL variant wint en een talent dat net in het team kwam van een team dat net de kwart finale had gewonnen van de CL variant.

4 januari 2018 om 00:40

El Fenomeno geeft hier gewoon Ajax een compliment maar wordt vervolgens desondanks afgezeken door mensen die hun mening over hem al klaar hebben staan. Gewoon zielig.

Ajax heeft Sanchez natuurlijk goed gescout, maar het is een voldongen F.e.i.t. dat Sanchez ook al bij grote clubs op de radar stond. Hij onderhandelde nota bene al met Barcelona (weliswaar voor het B-team).

3 januari 2018 om 22:47

Wat ik hier mee bedoel is dat tegenwoordig bijna alle transfers enkele miljoenen kosten. Een kop van "miljoenendeal van ajax" is gewoon grappig.

3 januari 2018 om 22:47

Camelia, wat wil je nou bereiken met zo'n opmerking? open deur intrappen? we weten dat we in NL geen bedragen a la Engeland en Spanje kunnen beklinken. Maar dit is voor Nederlandse begrippen gewoon een nette investering hoor. Nu hopen dat het zich ook leuk zal gaan uitbetalen, sportief zowel als financieel. Dat zal de toekomst uitwijzen.

Eindelijk weer een fatsoenlijke linksback

Hoppa, het is rond. Geweldige linksback is dit. Zal komende zomer op het WK waarschijnlijk ook de linksback van Argentinie zijn. Tagliafico-Wober-de Ligt-Veltman. Met afstand de beste verdediging van de ED. Let’s go Marc!

3 januari 2018 om 20:53

Is dat zo? Is Rojo niet beschikbaar dan?

3 januari 2018 om 20:54

Ze spelen ook vaak 3-4-3.

3 januari 2018 om 20:59

Klopt ! Rojo gaat ws ook centraal achterin spelen.. Tagliafico op de back positie .. staat er goed op iig ..

3 januari 2018 om 21:03

Als die zo geweldig is dan speelt die niet op zijn 25e nog in Argentinië.

3 januari 2018 om 21:16

Je kan er ook gewoon voor kiezen om langer in je thuisland te spelen he? Hij is net uitgeroepen tot speler van het jaar in Argentinië en kiest op volwassen leeftijd pas voor de stap naar Europa. Als ik volgers van het Zuid Amerikaanse voetbal mag geloven is hij al jaren een van de beste backs van het continent. Berghuis gaat in ieder geval een zwaardere middag tegemoet dan tegen Dijks! Wacht nou eerst maar even af voor je hem afkraakt. Wij Ajacieden zijn in ieder geval blij met hem, zijn stats zijn veelbelovend en volgers van de Argentijnse competitie op dit forum zijn enthousiast over hem.

3 januari 2018 om 21:20

Alles is relatief, bij Ajax is een nieuwe linksback al snel een verbetering omdat Dijks niet zo goed is. De kans dat Ajax zich verbeterd heeft is best groot.

3 januari 2018 om 21:40

Dat slaat echt nergens op haha. Snap niet waarom je dat baseerd aangezien er juist genoeg spelers daar maar ook in andere landen actief zijn die gewoon basis zouden staan bij Ajax.

3 januari 2018 om 21:50

Berghuis is wel de topscorer van de eredivisie. Jij hebt hem nooit wedstrijden bij zijn club zien spelen maar praat net als zoveel mensen op vz wel alsof ze hem kennen.

3 januari 2018 om 21:56

Berghuis is gedeeld topscorer van de ED en deze man is uitgeroepen tot beste speler van de Argentijnse competitie. Waarom is het ene heel waardevol en het andere niet?

3 januari 2018 om 22:28

Wat een gigantische opportunistische reacties. De een praat hem het Argentijnse elftal in op het wk en omschrijft hem als de beste linksback sinds Maldini en de ander zaagt hem nu reeds af. Ik durf te wedden dat vrijwel niemand meer van deze kerel gezien dan een filmpje op YouTube. Laten we allemaal even een paar maandjes wachten met oordelen....

4 januari 2018 om 04:00

Die Argentijn is verkozen tot beste speler van de competitie, hoe is dat nog niks bewezen? Volgens mij is dat nog steeds meer dan Berghuis die ook nog ouder is in een vergelijkbare (zo niet mindere) competitie.

3 januari 2018 om 21:11

Allemaal leuk en aardig ook echt een prima aankoop. Maar toen hadden we ook nog een frenkie de jong. Had je daar ook nog een plekje voor in gedachte 😉hoe bedoel je luxe probleem

3 januari 2018 om 21:12

Ik begrijp het optimisme niet. Prima back hoor maar we doen net of we Arsenal en Barca hebben afgetroefd. Het is een leuke back met drang naar voren en een aardige voorzet. Verdedigend is hij niet bijzonder. Hij gaat slagen bij Ajax denk ik maar ik lees reacties als "beste back van Zuid-Amerika" etc. Ik laat me verrassen.

3 januari 2018 om 21:17

Verdedigend schijnt hij juist sterk te zijn.

3 januari 2018 om 21:46

SpartaAjax hij is zojuist uitgroepen tot beste speler van de Argentijnse competitie en kan ook als centrale verdediger spelen. Waar heb je het over dat hij verdedigend niet bijzonder is? Hij is verdedigend juist sterk, ook sterk in de lucht ondanks zijn geringe lengte en pijlsnel. Echt man, kan er zo beroerd tegen als mensen hier maar wat roepen zonder ook maar enig onderzoek te doen.

3 januari 2018 om 22:13

Ik vermoed dat je beste verdediger bedoelt? Ik las wel dat hij als beste speler van dde club is gekozen..

3 januari 2018 om 22:25

Oke prima Ayrshire! Pijnsnel? Dan heb jij weinig gezien...nogmaals het is een prima back voor Ajax maar we moeten niet overdrijven. Vraag me af of jij hem überhaupt langere periode hebt zien spelen.

3 januari 2018 om 22:52

Uiteraard kent bijna niemand hem nog. Wel werd deze jongen genoemd als koopje in het FM elftal met beste koopjes. Mag dan toch wel verwachten dat hij goed mee kan komen in de eredivisie, zo hoog is ons niveau tegenwoordig niet meer.

Hoe dan ook, de verwachting is wel dat Ajax zich echt versterkt heeft omdat de linksback positie toch onze achilleshiel was. Met alle respect, Dijks is een prima back voor Willem II, niet voor Ajax.

3 januari 2018 om 23:02

Spartaajax
Ik ben ook liever eerst voorzichtig met oordelen. Onze laatste Argentijn was veel belovend zeiden ze, maar dat is niet echt veel geworden (cvitanich).
Maar het klinkt in ieder geval goed dat hij tot beste verdediger in Argentinie werd verkozen, beste speler van zijn club en aanvoerder was van het team dat de Copa Sudamericana won. Dat zijn niet echt verkeerde aspecten om in acht te nemen als je een indruk wil hebben over de potentie van deze speler.
Maar hij moet het natuurlijk nog wel waarmaken hier, Ik laat mij graag verassen.

3 januari 2018 om 21:15

Nou, dat is wel wat voorbarig. Hij heeft tot dusver 1 interland gespeeld en bij de laatste wedstrijden zat hij niet bij de selectie. Hij is allesbehalve de vaste linksback.

3 januari 2018 om 23:07

Misschien een laatbloeier a la Jaap Stam. Het zal niet de eerste keer zijn dat zoiets gebeurt. Maar zoals ik hierboven al heb aangestipt, is het in ieder geval geen slechte voorbode als je de beste verdediger van de Argentijnse competitie aantrekt, die ook nog tot beste speler van zijn club werd verkozen en aanvoerder was van de club die de Copa Sudamericana won.
We hebben wel eens mindere namen aangetrokken.

3 januari 2018 om 21:37

Haha waarschijnlijk de linksback? De beste man heeft pas 1 interland achter zijn naam!

3 januari 2018 om 21:43

Daarbij doe je telkens net alsof Ajax een linksback van wereldformaat heeft binnen gehaald, ook in andere berichten. Het is gewoon een goede linksback van het gewenste niveau voor Ajax. Verdedigend goed maar waar jij overal schrijft dat hij opbouwend zo goed is, dat valt echt wel reuze mee. Aanvallend mag hij juist nog veel bijschaven als linksback in de Eredivisie. Nogmaals, echt een goede linksback voor Ajax, maar hij is echt niet zo goed en heeft minder kwaliteiten als jij hem beschrijft.

3 januari 2018 om 21:47

Heb jij hem ooit zien spelen dan? Ik durf te wedden dat je zijn naam niet eens kunt spellen of uitspreken. Wacht het nou maar lekker af. Schijnt volgends de mensen die hem zien spelen echt een goeie te zijn.

3 januari 2018 om 22:23

Ik heb hem Inderdaad wel eens zien spelen in de Champions League in die continenten ja. Het is ook echt een goede linksback voor Ajax hoor. Alleen schreef de beste man dat hij zo goed kon opbouwen, dat heb ik niet echt kunnen ontdekken. Aan zijn dribbel en voorzet kan echt nog wel wat worden bijgeschaafd. Helemaal niet erg natuurlijk, hij staat er vooral om te verdedigen. Al mag je natuurlijk in onze competitie verwachten dat hij op den duur daarin ontwikkeld, en zich af en toe eens voorin meldt om over de buitenspeler te komen of te ondersteunen en dan ook daadwerkelijk wat toevoegd. Daar kan nog aardig verbetering in. Al is het voetbal in Zuid-Amerika en in Nederland totaal niet met elkaar te vergelijken. Dus inderdaad, laten we het maar even afwachten.

3 januari 2018 om 22:25

Ben het op zich wel met je eens hoor. Ben zelf Ajacied en ben erg tevreden over deze aankoop maar we moeten inderdaad nog maar zien wat het is. Maar om dezelfde reden dat mijn enthousiasme eigenlijk ongestoeld is, geldt jouw “maar hij is echt niet zo goed en heeft minder kwaliteiten als jij hem beschrijft” als wishfull thinking. Toch? Of ben jij beter dan het scoutingapparaat van Ajax als het gaat om spelers in Zuid Amerika?

3 januari 2018 om 22:59

Je mag echt wel blij zijn met deze aankoop hoor, echt wel een goede speler die ook wel gaat slagen. Maar ik doel met 'echt niet zo goed', op dat het niet de linksback van Argentinië is en zo goed kan opbouwen en aanvallen. Het was gewoon een reactie op een reactie van hem. Ik ben vast niet beter dan het scoutingapparaat van Ajax, ik heb die wedstrijden ook echt niet specifiek op de linksback gelet, maar kan wel een redelijke indruk schetsen denk ik. Al vraag me soms wel af of ze zelf niet hadden ingezien dat spelers als Van Der Hoorn, Duarte, Sinkgraven en Dijks nooit zouden kunnen slagen bij Ajax. De keuze voor Keizer vond ik ook heel erg vreemd aan het begin van het seizoen. Het is dus niet zo dat mensen op de pluche stoelen en/of dikke salarissen het altijd juist hebben en ja, ik heb ook graag gelijk

3 januari 2018 om 23:17

😊 we spreken elkaar over een jaar. Dan weten we meer. Ik houd je woorden in gedachten en spreek je dan weer. Hoewel we het volgens mij voor nu helemaal eens zijn.

5 januari 2018 om 11:33

Argentinie speelt niet eens met een linksback. Hij zit dus ook nooit bij de selectie aangezien 1 oefeninterland tegen Singapore.

Kan iemand mij wat meer over vertellen van hem een goede speler?

3 januari 2018 om 20:59

Hele goede linksback. Is klein maar kan goed koppen. Staat zijn mannetje in de duels en kan ook goed opbouwen. Is redelijk snel en een ervaren jongen. Ik zie in hem wel de volgende aanvoerder mits Veltman deze zomer weggaat.

3 januari 2018 om 21:15

Vind het persoonlijk altijd wel een vereiste voor een aanvoerder om de voertaal bij de club te spreken. Dat geeft toch een betere indruk in interviews en dergelijke. Maar dat is mijn mening

3 januari 2018 om 21:21

Een taal kun je leren. Nederlands is niet de makkelijkste taal, maar het is zeker wel te doen.

3 januari 2018 om 23:12

Nog jong, maar van mij mag de Ligt al aanvoerder worden. Klinkt opportunistisch? zeker. Maar die jongen heeft het gewoon helemaal in zich. Ook al zou het normaal klinken als we zouden stellen dat hij zich voorlopig met zijn eigen ontwikkeling bezig zou moeten houden. Dat doe ik normaal altijd, maar voor Mathijs maak ik een uitzondering.

3 januari 2018 om 20:59

Verdedigend gezien heel sterk. Heel fel in de duels en kan goed zijn man uitschakelen. Aanvallend gezien kan hij nog wel groeien in het opkomen.

3 januari 2018 om 21:41

Wat iedereen vergeet te zeggen is dat het echt een leider is. Dat hij (nog) geen Nederlands spreekt is geen probleem, als je een goede leider bent, heb je dat niet nodig. Kijk maar naar Sanchez!

Heeft iemand iets van hem gezien? Op YouTube lijkt het op een mix van Dijks en Van der Hoorn. Snel, maar ongelooflijk slordig..

3 januari 2018 om 21:13

Hahah op YouTube is de compilatie van Dijks een stuk indrukwekkender dan die van deze back.

Ben blij dat de Zuid- en Midden-Amerikanen toch naar de Eredivisie komen. Hopelijk gaat hierdoor het niveau van de clubs iets hoger in Europa. Misschien dat Overmars nog een verdediger (linksback) weet voor Brands😉

3 januari 2018 om 21:16

Ik denk dat Dijks in de etalage komt, Brands mag hem zo op komen halen!

3 januari 2018 om 21:22

En zul je zien dat Dijks opeens de pannen van het dak speelt hahahaha.

moet zeggen dat ik als feyenoorder wel met verbazing kijk naar de spelers die psv en ajax binnenhalen; lozano, romero, vorig seizoen sanchez al nu die tagliafico (wat mij een erg goede linksback lijkt). het is inmiddels al zovaak gezegd maar ik vraag het me nog steeds af, waarom kan feyenoord geen spelers in het buitenland scouten en komen ze steeds maar weer met spelers van andere clubs uit nederland?

3 januari 2018 om 21:22

Inderdaad opvallend dat Feyenoord niet creatiever scout. Helemaal gezien het feit dat ze het geld opzich wel hebben, hebben we afgelopen zomer gemerkt.

3 januari 2018 om 21:23

Dat zijn keuzes, Feyenoord heeft al in de zomer ingekocht. Ajax gokte op Sinkgraven maar die raakte wederom geblesseerd.

PSV is op dit moment niet te volgen, die hebben nu zoveel aanvallers en aanvallende middenvelders, dat kan nooit goed gaan. Er moeten er echt nu diverse worden verkocht of uitgeleend.terwijl achterin de spoeling vrij dun is.

3 januari 2018 om 22:15

Weet niet zo goed wat dat met deze discussie te maken heeft, maar oké:

Aantal aanvallers in de selectie van Ajax: 9
Aantal aanvallers in de selectie van Psv: 8

Aantal aanvallende middenvelders in de selectie van Ajax: 3
Aantal aanvallende middenvelders in de selectie van Psv: 4

3 januari 2018 om 22:29

Ajax heeft geen negen aanvallers. Cerny is langdurig geblesseerd en Huntelaar is gehaald al stand-in. Dan heb je Kluivert, Younes, Neres en Dolberg bij het eerste. En af en toe Johnson om te wennen.

PSV heeft Perreiro, Luuk de Jong, Lozano, Lammers, Bergwijn, Locadia, Romero en Gundmundson bij het eerste elftal (bron: www.psv.nl). Daarbij heb je als talenten nog Mauro en Donny Malen.

De relevantie met deze discussie is dat ik Ajax gebalanceerder vind inkopen dan PSV op dit moment. Ajax had echt een linksback nodig, PSV had geen aanvaller nodig, ze hadden er al meer dan genoeg terwijl ze achterin niet zoveel hebben rondlopen.

3 januari 2018 om 23:40

Hoewel ik vind dat Feyenoord prima heeft ingekocht, is het inderdaad opvallend hoe weinig de club zich laat gelden in het buitenland. Mij lijkt het netwerk van Feyenoord niet zo groot. PSV heeft over de grens een behoorlijke naam en traditie opgebouwd en Ajax heeft de afgelopen jaren onder Overmars sterk in zijn Zuid-Amerikaanse netwerk geïnvesteerd, onder andere door de komst van Henk Veltmate denk ik. Wat me echter het meest verbaast aan Feyenoord is dat - wanneer je vooral nationaal gefocust bent - er niets meer doorstroomt vanuit Varkenoord. Was in de tijd van Clasie en Kongolo doorstroom bittere noodzaak, inmiddels valt te betreuren dat Feyenoord dit succes buiten de kans die Vente nu krijgt nauwelijks weet voort te zetten. Zelfs bij PSV ligt de focus nog hoger op de ontwikkeling van de beloften zo lijkt het.

Wat betreft de aankopen van PSV moet je het denk ik opvatten als inspelen op volgend seizoen - wat Brands afgelopen zomer naliet voor de huidige jaargang. Bedoeling is dat in ieder geval De Jong vertrekt en bij een goed bod zal de club ook niet dwarsliggen in het geval Locadia. Misschien dat Bergwijn met zijn matige spel intussen ook een transfer naar Torino wat mogelijker maakt en ik denk dat PSV niet uitsluit dat Pereiro aan zijn laatste seizoen bezig is. Het wordt sowieso een beweeglijke zomer voor PSV en dat zou de selectie van PSV wel eens volledig kunnen omvormen. Ik verwacht dat PSV volgend jaar met Lozano, Romero en nog een directe versterking - hopelijk Rashica - aantreedt in de aanval. Daarachter lijken mij Lammers, Gudmundsson en Malen uitstekende stand-ins.

4 januari 2018 om 00:08

Malacia? Bijlow? Toure? Feyenoord heeft in 2017 8 eigen jeugdspelers laten debuteren en in 2018 is eindelijk het nieuwe jeugdcomplex af waardoor we weer verder kunnen groeien.

4 januari 2018 om 00:09

Ik denk dat bij Feyenoord toch wel meespeelt dat ze net uit de financiele zorgen zijn. Het lijkt er een beetje op dat ze nog niet zo intensief in het buitenland scouten en zich meer richten op de Nederlandse spelers die ze allang kennen (berghuis, Boetius, Haps, Diks, st Juste). Eigenlijk allemaal spelers die jij en ik ook kende aan het begin van dit seizoen, die hoef je nauwelijks te scouten.

Zeker met Diks en Boetius heb ik het gevoel dat ze die ook helemaal niet gevolgd hebben, ik vond ze echt tegenvallen. Ze leken, zeker in het begin, een stuk minder dan ze waren dan toen ze de eredivisie verlieten voor hun buitenlandse avontuur.

Ik zie ook wel een gat onstaan met Ajax en Psv. Die clubs kopen nu toch wel de duurdere, grotere talenten waarvan ze verwachten er ook meer aan te verdienen in de toekomst.

Wat ik alleen bij PSV niet begrijp, ze waren op zoek naar versterkingen voor de defensie maar de EL kwalificatie gooide roet in het eten, ze moesten bezuinigen. Maar nu halen ze wel een dure extra spits, maar niemand om achterin wat breder danwel sterker te worden?

4 januari 2018 om 00:18

Heh? Je opmerking raakt kant noch wal. Officieel heeft Ajax gewoon 9 aanvallers: bron www.ajax.nl>selectie. Wat doet het ertoe dat Huntelaar gehaald is als stand-in? Hij is toch aanvaller? Het klopt dus gewoon niet wat je zegt maar dat stel ik wel vaker bij je vast. Pereiro speelt daarnaast op 10 dus kun je op dit moment niet als aanvaller rekenen. Mauro Jr en Malen zitten niet officieel bij het eerste, en bovendien is het volgens mij geen blijk van 'ruim in de aanvallers zitten' als je jeugdspelers achter de hand hebt uit het beloftenelftal. Dat PSV geen aanvaller nodig heeft is ook onzin: komende zomer (of zelfd deze winter) worden de Jong en Locadia verkocht. Dan is Lammers de enige spits. Geen enkele club gaat een seizoen in met 1 spits en dus is er nu alvast geanticipeerd op volgend seizoen. Romero's contract gaat dan ook pas vanaf juli in. Weer klopt het niet wat je zegt. Dat PSV ook verdedigers nodig heeft zal niemand ontkennen, maar dat zegt niet dat je dus niet met de rest van je elftal bezig kunt zijn.

4 januari 2018 om 00:22

Overigens: de "stand-in" Huntelaar heeft dit seizoen vrijwel evenveel minuten gemaakt als Dolberg: 908 om 901. Is dat een "stand-in"?

4 januari 2018 om 00:25

Romero is voor komend seizoen gehaald, niet voor dit seizoen. Hij is dus geen "extra spits" maar een spits voor komend seizoen. De betaling van Romero komt dus ook pas op de volgende begroting te staan, en ook nog in termijnen. PSV wil, en dat is een teken van verstandig financieel beleid, jaarlijks de begroting sluitend krijgen. Ook al is er echt wel geld voor een versterking.

4 januari 2018 om 00:29

Nee hoor, op www.ajax.nl staan er zeven aanvallers genoemd bij het eerste elftal waarvan er eentje langdurig geblesseerd is en eentje nog geen enkele wedstrijd in het eerste gespeeld heeft dit jaar. Geen negen.

Effectief zijn het er dus zes waarvan er eentje weet dat hij stand-in is en aangegeven heeft daar geen moeite mee te hebben. Goede verhouding, genoeg speeltijd voor iedereen.

Prima dat je nu al anticipeerd op verwachtte transfers maar er is nog niemand verkocht. Dus zit je nu met heel veel aanvallers terwijl je erg krap in je verdedigers zit. Natuurlijk kan je een aanvaller ook als middenvelder opstellen, maar daar heb je er ook al zoveel van. Afgelopen zomer was PSV nog op zoek naar een back echter de EL gooide roet in het eten.

We zullen zien hoe het verder gaat lopen. Persoonlijk verwacht ik gedoe met de spelers die nu buiten de boot gaan vallen en teleurstelling bij de talenten die geen kansen gaan krijgen maar wie weet, wellicht houdt Cocu alle kikkers in de kruiwagen en raken je verdedigers niet geblesseerd of geschorst. De tijd zal het leren.

4 januari 2018 om 00:40

Excuus, verkeerd gekeken inderdaad, het zijn er 7. Alsnog zijn dat er eveveel als PSV aangezien Romero pas volgend jaar officieel als speler van PSV gezien kan worden. Sterker nog: Pereiro speelt op het middenveld dus het is ee eentje meer. Hij wordt niet als aanvaller op het middenveld gezet, hij presteert gewoon beter als middenvelder en is dus geen aanvaller. Die verhouding waar je het over hebt is bij PSV precies hetzelfde. Dus nogmaals: het klopt gewoon niet wat je zegt. Overigens denk ik eerder dat je "gedoe" hoopt dan dat je het verwacht want er is totaal geen aanleiding om onderling gezeur te verwachten.

3 januari 2018 om 23:17

Misschien dat het nu ook gaat komen. Ik help je het te hopen. Feyenoord heeft toch een lekker bedrag overgehouden aan de CL deelname. Hoe sterker alle teams worden, des te beter het is voor de eredivisie. Al zou het mooi zijn als er nog een paar teams echt mee gaan doen. AZ is in ieder geval de goede richting opgeslagen. Ook al zijn ze financieel minder vermogend. Ze hebben in ieder geval een goede jeugdopleiding opgezet

3 januari 2018 om 23:52

Feyenoord is kampioen geworden zonder die spelers dus in hoeverre is het nodig? En Feyenoord kan natuurlijk nog steeds weinig risico's nemen. Over een paar jaar is er meer geld beschikbaar en kan er misschien ook wat meer geinvesteerd worden in de scouting en komst van bijv zuid-amerikaanse spelers. De scouting is de laatste jaren gewoon weg gesaneerd net zoals het tweede elftal niet eerder in kon stromen in de JL omdat er gewoon geen geld was voor een kwalitatief sterk genoeg tweede elftal. Feyenoord is eerst bezig om de jeugdopleiding weer een boost te geven met het nieuwe complex dat bijna klaar is. Mocht de stijgende lijn doorzetten dan zal er ook gekeken worden naar een nieuw stadion, betere scouting, kwaliteitsimpulsen in het eerste elftal maar ook breedteinvesteringen om het tweede elftal op orde te krijgen. Ook zal er een proffesioneel dames elftal komen. Door het kampioenschap lijken de mensen de situatie van Feyenoord helemaal vergeten te zijn maar Feyenoord is er nog lang niet. Door het geweldige beleid van de afgelopen jaren is het mogelijk geweest om toch al vast een keer kampioen te zijn geworden maar dit strookt eigenlijk nog niet met het niveau waarop de organisatie nu zit ten opzichte van de andere 2 topclubs.

Overmars is echt super goed bezig.
Bandé en Schuurs voor volgend seizoen gehaald. Op het juiste moment, voordat ze te duur zijn. Daarnaast eindelijk een goede vaste linksback (hopelijk).
Nu nog de contracten van echt ajacieden Kluivert en Van de Beek verlengen. Van de Beek schijnt wel goed te komen, bij Kluivert nog de vraag gezien zijn zaakwaarnemer Raiola.
Ten slotte zou het mooi zijn als De Ligt nog minimaal een jaar blijft. Aanvoerder maken bij het vertrek van Veltman. Gelijk een nieuwe aanvallende rechtsback halen en het ziet er goed uit voor de toekomst.

3 januari 2018 om 23:20

Ik stelde hierboven ook al dat ik best Mathijs als nieuwe aanvoerder zou willen zijn, mocht Joel vertrekken.
Aan de ene kant heb je bij zo'n jonge speler liever dat hij zich volledig kan focussen op zijn eigen ontwikkeling, maar bij Mathijs heb ik de indruk dat hij daar gewoon mee om kan gaan. Het zit hem in zijn genen. En hij laat zich niet makkelijk gek maken.

3 januari 2018 om 23:36

Adutch, ik las het! Mathijs is zich net pas echt gigantisch aan het ontwikkelen, en is sinds een poosje zo goed als foutloos. Denk je dat het aanvoerderschap, voor zo een jonge goster wel goed is? Beste wensen voor in 2018 nog!

4 januari 2018 om 00:14

Heb inderdaad het idee dat hier goed mee om zou kan gaan. Vind hem nu al de natuurlijke leider van de verdediging en zou voor zijn ontwikkeling goed zou zijn om dit volgend jaar van het hele elftal te worden. Daarnaast is het voor hem een extra drijfveer om nog één of twee jaar bij Ajax te blijven. Ik zou overigens Ziyech aanvoerder maken als hij blijft, maar die kans schat ik niet heel groot.

Afwachten wat dit wordt van wat er te zien is, is hij niet veel beter dan Dijks. Denk toch dat ze hem daarvoor halen haha. Misschien Kirchoff aantrekken? toch transfervrij.

3 januari 2018 om 21:33

Laten we het eers tmaar even afwachten. Voor hetzelfde geldt is hij wel degelijk een goede linksback en dan heeft Ajax ineens hele goede zaken gedaan. Het elftal begint echt uitgebalanceed te raken met vele opties voor de nieuwe trainer.

Kijk eens aan, eindelijk is het rond. Ben dan ook super blij met deze gewenste LB! Eindelijk een verdediger op de flanken die weet wat verdedigen is, maar ook in aanvallend opzicht zijn mannetje staat. Gelukkig sluit hij dan ook per direct aan en gaat hij meteen mee op trainingskamp.

De interesse van Borussia lijkt me net zo overdreven als in het geval Romero, toen BVB enkel heeft gevraagd naar de voorwaarden van een overname. Concreet zijn ze nooit geworden en dat lijkt me hier ook het geval. e

Enthousiaste reactie hier al, gezien de opties die Ajax heeft op links kan ik me dat voorstellen. Ik ken de speler niet en ben erg benieuwd. Over Zuid-Amerikaanse spelers kun je vaak met reden enthousiast zijn, al vind ik het wel opmerkelijk dat deze jongen op zijn 25e nog steeds in Argentinie speelt en slechts een interland op zijn naam heeft. Geen bijzonder talent of laatbloeier?

4 januari 2018 om 02:44

Toegegeven, heb hem nog nooit zien spelen, maar beetje navraag gedaan (zit hier momenteel op t Zuid-Amerikaanse content (peru als je t wilt weten)) bij wat argentijnse vrienden en die zijn unaniem erg enthousiast. Niet een speler die Real gaat halen natuurlijk maar ook niet iemand waarvan Ajax zijn plafond hoeft te zijn. Klein maar compenseert dat met goede sprongkracht zodat hij niet per se kopduels hoeft te verliezen, bikkel, kan een harde tackle maken, zet de verdediging altijd neer, natuurlijke leider, goede techniek. Enige wat echt mist is dat het geen type Haps is (wat veel Ajacieden wilden); draver naar voren. Dat gezegd hebbende kan hij t wel maar is het niet van nature.
Jonge heeft ooit jaartje (of half?) voor Real Murcia gespeeld maar dat degradeerde toen en toen weer terug naar Argentinie. Was aanvoerder Independiente dat toch netjes de EL van Latijns-Amerika wint, dus dan kan je echt wel wat.

Verder is iedereen op de soccer subreddit heel erg lovend, wat me altijd wel gerust stelt eigenlijk.

Deze jongen maar eens opgezocht op internet op 9 juni een interland gespeeld daarna niet meer een waarde van 6 miljoen en ajax betaald 4 miljoen , ik ga weer van een paniek aankoop uit.maar goed tijd zal het leren. Wat ik wel denk is dat hij goed in het systeem van Ter Hag zal passen dat is namelijk een trainer die zich graag aanpast aan de tegenstander , niet verder dan de middenlijn dus de ajax filosofie gaat hiermee gelijk overboord.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV1518
2.Ajax1313
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

12 fans
Verdediger, 26 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Ajax 4 0 1 0
2017/2018 Ajax 15 1 5 1
2017/2018 Independiente 9 0 0 0
2016/2017 Independiente 29 0 6 0
2016 Independiente 16 1 2 0
Laatste voetbalnieuws

Uitblinker schat Ajax hoger in: ‘Daar ontbrak het vorig seizoen beetje aan’

Nicolás Tagliafico was woensdagavond tegen AEK Athene (3-0) in de Champions League van grote waarde voor Ajax. De linksback wist twee keer te scoren tegen de Griekse topclub, waardoor de Amsterdammers...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 23 september
Tottenham Hotspur mengt zich in de strijd om David Neres. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren