wk2018

‘Ervaren’ Van Dijk geniet aanzien: ‘Het is iemand van wie ik veel kan leren’

Woensdag, 3 januari 2018 om 12:35

Virgil van Dijk maakte onlangs voor 84,5 miljoen euro de overstap van Southampton naar Liverpool en daarmee is de Oranje-international de duurste verdediger ooit. De verdedigers van the Reds kunnen de komst van de Nederlander zien als een bedreiging, maar Joe Gomez zegt dat de transfer van Van Dijk een belangrijke zet is voor de Merseyside-club.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Virgil van Dijk is een welkome versterking voor Liverpool


Gerelateerd

46 reacties (laatste reactie door discpriest)

Ik blijf het een waanzinnige transfer vinden. Want Virgil van Dijk is een uitstekende CV, maar toch niet de topverdediger die dergelijke bedragen zou moeten opbrengen??

Wel weer goed dat er weer een oranje international in de Europese top gaat spelen. Kan hij straks met De Ligt samen voor de komende nieuwe periode voor oranje het centrale duo gaan vormen.

3 januari 2018 om 13:07

Liverpool is geen Europese top. Ze kunnen met de Europese top meedoen in de gekte van overbetalen voor spelers, dat wel.

3 januari 2018 om 13:22

@samcro

Tja, wat dan de definitie is van 'europese top', daar kunnen we wel over twisten denk ik. Hangt vooral af over welke periode je dat oordeel laat afhangen. Manchester City, bijvoorbeeld, heb ik altijd een geweldige, grote en mega populaire club gevonden. Het was altijd dé club van de stad Manchester, veel en veel meer dan United. Maar Europees heeft City op een finaleplek in 1970 (EC II) nooit structureel veel gepresteerd. Maar op dit moment moet je City wel tot de Europese top rekenen, zou ik durven stellen. Dus wat is je referentiekader dan voor wat 'europese top' is?

Misschien ben ik ook wel een beetje bevooroordeeld. Toen ik opgroeide was Liverpool echt dé club van Engeland en ook van Europa. Sinds het begin van de Premier League is de ster van Liverpool zwaar gedaald. Maar voor mij is het nog steeds een club die tot de top behoort. Al mogen anderen daar anders over denken.

3 januari 2018 om 13:32

Gelukkig denken we niet allemaal hetzelfde toch?

Ik vind City ook geen Europese top, ze hebben het alleen nog in de PL laten zien en nog niet tegen de huidige Europese top. Laat ze eerst vaste kanshebber voor de CL worden, een paar (halve) finales halen of winnen, dan pas ik mijn mening makkelijk aan. Ik denk ook wel dat ze het kunnen worden, alles wijst erop dat ze het gaan worden, maar nu zijn ze dat nog niet.

Voor mij zijn het Real, Barca, Bayern en Juve op dit moment. PSG valt er net als City voor mij nog niet onder, hoe goed het nationaal ook gaat.

3 januari 2018 om 14:00

@samcro

Klopt! Er zou hier weinig discussie plaatsvinden als we allemaal hetzelfde zouden denken.

In mijn ogen staat City momenteel op het niveau waar Chelsea stond vlak voordat zij ook de CL wonnen. Potentie, maat het nog niet waargemaakt. Ik verwacht dit seizoen veel van City in de CL, maar we gaan het zien.

3 januari 2018 om 14:19

Ben het met je eens. Tussendoor hebben ze ook nog eens een CL titel gewonnen. Dat kun je van City, Arsenal en Tottenham niet zeggen.

3 januari 2018 om 16:44

Langzaam maar zeker is de aantrekkingskracht van topspelers aan het terug komen, nog zeker niet de absolute topspelers, maar wel de spelers daar net onder.

De statuur van Liverpool is nog steeds inmens groot wereldwijd.

Prestaties zijn er nog niet dus dat is het enige puntje waar je helemaal gelijk hebt

3 januari 2018 om 13:09

Zoiets zie ik op termijn wel zitten. Voorin is alleen een beetje puzzelen. Berghuis en Kluivert laten leuke dingen zien. Maar je kan er ook voor kiezen om je spel af te stemmen op Dost, die scoort ook overal. Of je kiest voor de 'meevoetballende' Janssen.

3 januari 2018 om 13:10

Denk dat de Vrij de komende tijd meer aanspraak maakt op die plek. Als van Dijk een goed niveau haalt bij Liverpool hebben we met hem en de Vrij voor de komende jaren een sterk centraal duo. Met daarachter nog spelers als Bruma, de Ligt, Hoedt en Rekik.

3 januari 2018 om 13:11

En dan vergeet ik Sven van Beek nog. Dat kan ook nog wel eens een topverdediger worden op termijn.

3 januari 2018 om 13:39

Nathan Ake lijkt me ook het vernoemen wel waard.

3 januari 2018 om 15:49

De lijst van potentiele topverdedigers die we hebben is enorm, en er zijn ook een hoop van midden-20 die ook nog lang niet uitgegroeid zijn - inderdaad een Van Dijk, De Vrij, Bruma, Martins Indi.

Juist bij verdedigers zie je veel laatbloeiers als Stam, Vlaar en Verhaegh, en veel talenten die jong gehyped worden en langzaam wegvallen. Als je mij vraagt wie er van onze jonge centrumverdedigers (De Ligt, Kongolo, Ake, Hoedt, Fosu-Mensah, Tete, Riedewald, Hateboer, Van Beek, Rekik) over 5 jaar bij de beste club speelt, ik zou het totaal niet durven zeggen.

Had er iemand van dat jonge 21-jarige Groningen talentje verwacht dat-ie vijf jaar later de duurste verdediger aller tijden zou worden?

3 januari 2018 om 13:46

Of het een uitstekende CV is moet nog maar blijken. Ik vond hem in de wedstrijden die hij voor Oranje heeft gespeeld niet zo onderscheidend om nou te zeggen dat hij een topclub makkelijk aan kan. Hij krijgt nu de kans om het te bewijzen op een mooi niveau in Engeland. Ben benieuwd hoe hij het gaat doen.

3 januari 2018 om 13:57

@atleticofc

Ja okay, dat is wel waar. In oranje valt het soms wat tegen.

Maat het komt wel vaker voor dat oranjespelers bij hun club uitstekend presteren maar in oranje tegen vallen. Bas Dost is daar ook al zo'n voorbeeld van.

3 januari 2018 om 17:18

Ga de wedstrijden tegen Belgie en Frankrijk maar eens terugkijken. Hoe wil je trouwens dat hij zich moet onderscheiden? Met een solo richting doel? Twee doelpunten? Wat hij deed tegen bijvoorbeeld Frankrijk en Belgie was gewoon uitstekend en was zelfs de beste speler tegen de Fransen (met ook een sterk spelende Koscielny moet ik zeggen)

3 januari 2018 om 15:43

De Ligt? Die moet eerst nog met zijn generatiegenoten uitmaken wie er uitgroeit tot de beste verdediger van zijn lichting, totdat die voorbij de 25 jaar is heb je met Van Dijk, De Vrij, Bruma en BMI (en evt Blind) al een behoorlijke rij internationaal ervaren verdedigers, die de komende jaren allemaal nog beter worden.

3 januari 2018 om 16:30

Ik ben heel benieuwd waar iedereen vandaan haalt dat de Ligt de man is voor Oranje op dit moment. Zijn er veel Ajaxfans of is de Eredivisie ineens een competitie waarin je jezelf kunt bewijzen? Ik denk dat spelers als Ake of De Vrij momenteel de opties zijn naast V Dijk.

Toekomst jazeker, maar laat hem eerst een naar het buitenland gaan.

4 januari 2018 om 10:34

@schop1989

Dat bedoelde ik ook: de toekomst.

3 januari 2018 om 17:02

@constant kante Wanneer hij in vorm is, is van Dijk (een van) de beste verdedigers ter wereld. Hij heeft alle potentie om het te worden door op het hoogste niveau zijn talent te laten zien. Geen enkele verdediger is dit bedrag waard, maar het is logisch dat er zoveel is betaald: een januari transfer doet meer duiten in de zak, de bittere relatie tussen Southampton en Liverpool doet extra duiten in de zak en Liverpools wanhoop doet er nog een schepje bovenop.

3 januari 2018 om 18:32

@discpriest Mooi hoe jij de 100 procent steun van de clubleiding aan klopp omschrijft als wanhoop en de bidding war tussen andere clubs en Liverpool verantwoord met een januari argument en bittere relatie. Klopp heeft nu wat hij wil, alleen wel met een vertraging van een half seizoen (heel mbt keita).

3 januari 2018 om 19:42

Het was pure wanhoop. Kijk maar naar de berichten over de totstandkoming van de transfer. Liverpool had er ten eerste alles voor over om hem te halen en ze stuurden meteen team om hem te keuren. Pep sprak zijn waardering uit over de kwaliteiten van de speler, maar ben niet helemaal overtuigd of hij concrete plannen had om hem te halen. Immers vage interesse tonen in een speler maakt een club als Liverpool alerter en drijft mogelijk de prijs op. Wanhoop heeft een negatieve connotatie, maar het is wat het is.

4 januari 2018 om 11:31

Vol voor 1 speler gaan is wanhoop? Wat is nou precies de 'wanhoops factor' bij Liverpool, want dat verklaar je niet duidelijk. Want berichten zeg je, welke berichten illustreren wanhoop dan?

Betrouwbare media van Southampton en Liverpool waren vrij zeker van concrete interesse van City. Ze hebben het constant bij het juiste eind gehad in deze saga en die van Coutinho ook en dat is ook 1 groot gekkenhuis.

Het team klaar hebben staan hoeft niet een teken te zijn van wanhoop, meer ervaring en zekerheid. Bij de transfers van Willian en Salah toen ze ineens last minute naar Chelsea gingen, waren we niet snel genoeg met handelen/keuren etc.

6 januari 2018 om 19:25

Dat mag toch duidelijk zijn? Het bedrag en hoe Liverpool handelde vanaf het begin met het tapping up gebeuren. Klopp was erop gebrand om zijn man binnen te halen. Het geldbedrag toont ook wanhoop, Liverpool kon ook tot de zomer wachten en januari transfers staan bekend als wanhoop/paniekaankopen.

Ervaring en zekerheid is een verzinsel van jou. Je gaat niet halsoverkop een medische team sturen om de keuring binnen een tijdslimiet te voltooien wanneer de transferperiode nog pril is. Ik heb een video gezien waar Pep duidelijk ontkent dat hij interesse in van Dijk had. Dit hoeft niet perse waar te zijn, maar het moge duidelijk zijn dat Liverpool wellicht vrees had dat hij weggekaapt zou worden en daarom tot wanhoop gedreven werd door meteen aan Southamptons vraagprijs te voldoen en hem te keuren.

Nederlands voetbal (..en Oranje Leeuwinnen)speelt weer mee in de top en van Dijk zorgt weer voor een enorm nieuw aanzien.

"en voor de club is de komst van Van Dijk ook gigantisch", vervolgt de jongeling. "het toont de status van de club en het vertrouwen dat de manager (jürgen Klopp, red.) geniet. Dat spelers naar Liverpool willen komen en voor hem willen spelen. Iedereen heeft dat gevoel hier. Het geeft je vertrouwen dat je het veld opgaat en denkt: we hebben een lastige taak voor ons. Maar dat je dan Van Dijk erbij hebt."

Alsof er een wereldtopper/top 10 speler naar Liverpool gekomen is, die ook naar de echte Europese top kon... Niemand zou zo gek zijn om zoveel geld voor Van Dijk te betalen buiten Liverpool. Als het nou over een bewezen topverdediger ging...

Ik vind Van Dijk een goede verdediger en hij versterkt de defensie van Liverpool zeker wel, maar dat is meer omdat wat er nu staat pure middelmaat is of te jong om de defensie te kunnen dragen.

3 januari 2018 om 13:20

Er was toch ook interesse van absolute wereldtop? Maar Liverpool was snel met handelen (en daardoor ook te veel betaald). Op termijn denk ik dat VvD weldegelijk die top 10 verdediger kan zijn. Naar mijn idee zou hij ook bij City of United vaste waarde kunnen zijn en dan wordt je al snel een top 10 verdediger genoemd

3 januari 2018 om 13:27

Interesse in de bladen, door de clubs zelf ontkend. Het gaat mij er meer om dat hij nu echt nog geen top 10 is en dat bij Liverpool ook niet snel zal kunnen worden als er niet nog meer versterkingen bij komen.

Wat er bij Utd staat komt ook niet in de top 10 voor, City wel dat klopt.

3 januari 2018 om 13:31

Alsof Otamendi, Kompany, Stones en Mendy wel top 10 zijn.

3 januari 2018 om 13:42

Natuurlijk gaat de club zelf het ontkennen nadat ze er naast hebben gegrepen, er was wel degelijk interesse van City en Chelsea in de zomer.

En wat dan met Naby Keita? Die was toch ook serieus gewild?

3 januari 2018 om 14:01

Hoezo is dat 'natuurlijk'? Alsof ze gezichtsverlies lijden als een Van Dijk niet naar City of Chelsea wil komen of dat het niet lukt hem binnen te halen omdat ze niet zoveel voor hem willen betalen..?

3 januari 2018 om 14:04

Als een speler zich uitspreekt dat hij liefst voor Liverpool wil spelen, zoals Van Dijk heeft gedaan, dan gaan City en Chelsea toch niet luidop verkondigen dat ze Van Dijk ook wilden?

3 januari 2018 om 14:25

Je zegt een hoop, maar niets heeft onderbouwing. Waarom niet dan?

3 januari 2018 om 14:40

Dat is toch logisch? Geen enkele club wilt toegeven dat ze een transferdoelwit hebben verloren aan een rivaliserende club.

Je gaat me ook niet wijsmaken dat bijvoorbeeld Real Mbappé niet wou, gewoonweg omdat Perez ergens in November zei "we hebben Mbappé niet nodig, we hebben Ronaldo".

3 januari 2018 om 15:02

Jij ziet het als iets beschamends volgens mij... Mij maakt het echt geen drol uit. Liverpool verloor de strijd om Sanchez van Arsenal, daar doen de fans dan even lollig over en klaar. De clubs maakt dat toch geen ene knikker uit?

Stel Chelsea en City wilden Van Dijk ook hebben, maar wilden niet verder gaan dan 60 miljoen. Zouden ze dat dan (moeten) ontkennen? Totale onzin imo.

3 januari 2018 om 17:09

Je onderschat van Dijk hier. Hij heeft waarlijk alles wat je kan vragen van een centrale verdediger van wereldklasse. De zogenaamde sterverdedigers van nu hebben zwakke punten in hun spel, van Dijk niet echt. Zelfs Otamendi die nu de beste cb in de premier league is, hoeft weinig te verdedigen omdat City zo dominant is, maar heeft wel al zes gele kaarten op zijn naam staan. Dat is veel en slechts een voorbeeld. Virgil kan je het beste vergelijken met een Vincent Kompany (in zijn hoogtijdagen of Matt Hummels.

3 januari 2018 om 18:35

City heeft volgens de geïnformeerde journalisten van Liverpool en Southampton wel mee gedaan in een bidding war, dus ontkennen mag, maar is een beetje raar

Tja wie bepaalt wie wereldtop is en wie niet?!??!
Opvallend dat een overtuigd Arsenal fan hier weer veelvuldig over reageert.
Had mooi bij Arsenal gestaan,maar Mertesacker en Koscielny zullen danwel wereldtop zijn in jouw ogen!
Leven en laten leven zeg ik altijd maar,helaas kan niet iedereen dit opbrengen.

3 januari 2018 om 14:03

Sorry, ik wist niet dat ik als Arsenal fan niet zoveel op Liverpool topics mag reageren. Leven en laten leven. Dus ook practise what you preach, maar dat schijnt lastig te zijn.

edit
Om je vraag te beantwoorden; ja hij had goed bij Arsenal gestaan om de plek van Kos (op termijn) over te nemen, nee zij zijn ook zeker geen wereldtop, waar je dat vandaan haalt is me ook een raadsel want zoiets heb ik nog nooit gezegd. Zou jij moeten weten als fervent volger.

3 januari 2018 om 18:05

Leven en laten leven zegt ie... Ik kan me nog een aantal discussies in Arsenal topics met jou herinneren. Als er daar ook maar iemand een woord typt dat je niet zint, vlieg jij er met gestrekt been in. Je stelt heel leuk dat van Dijk geen top 10 verdediger is, maar waar baseer je dit op? Feiten? Cijfers?

3 januari 2018 om 23:28

Zeg ik dat? Of heb je weer eens verkeerd gelezen? Zoek jij maar eens een lijstje op dat door bekwame mensen opgesteld is waar Van Dijk in de top 10 staat. Succes!

Jammer dat Liverpool zo'n koopclub is geworden. Er is weer veel te veel betaald.

3 januari 2018 om 16:16

Wanneer is er nog "veel te veel" betaald? Of ga je weer Benteke en Carroll aanhalen...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Liverpool

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Liverpool7546
5.Chelsea7024
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
Joël MatipVerdediger10
Trent ArnoldVerdediger10
Dejan LovrenVerdediger10
Alberto MorenoVerdediger10
Joseph GomezVerdediger10
Emre CanMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Liverpool.

133 fans
Verdediger, 27 jaar

In de wandelgangen

Zondag 15 juli
Jeffrey Bruma blijft VfL Wolfsburg deze zomer trouw. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren