Charges op De Bruyne leveren zware knieblessures op: ‘Slecht nieuws’

Woensdag, 3 januari 2018 om 10:41Robin Bruggeman • Laatste update: 10:59

Kevin De Bruyne kreeg afgelopen weekend in de wedstrijd tegen Crystal Palace twee zware charges te verwerken van Jason Puncheon en Scott Dann, maar terwijl de middenvelder van Manchester City woensdagavond alweer van de partij was tegen Watford, moeten de spelers van the Eagles het met een langere afwezigheid bekopen. Trainer Roy Hodgson bevestigt dat het seizoen er voor zijn aanvoerder en vice-aanvoerder al opzit.

De twee maakten allebei stevige overtredingen op de Rode Duivel en hielden daar beiden een zware knieblessure aan over: “Het is erg slecht nieuws. Allebei hebben ze hun kruisband beschadigd, Dann heeft een meniscusblessure aan zijn voorste kruisband en Jason heeft een scheur in zijn achterste kruisband”, vertelde de coach aan verslaggevers.

Deze benenbreker op Kevin De Bruyne levert in de Premier League dus geen rode kaart op...

Geplaatst door voetbalzone op zondag 31 december 2017

“Ze zullen allebei een specialist bezoeken en geopereerd worden als de zwelling afneemt. We zullen hen allebei de rest van het seizoen niet meer terugzien. Het wordt voor hen moeilijk om klaar te zijn voor de start van het nieuwe seizoen, want het gaat om serieuze blessures.” Dann was dit seizoen een vaste waarde in de achterhoede van the Eagles en kwam tot nu toe zeventien keer in actie, terwijl aanvoerder Puncheon de laatste maanden vooral op de bank zat.


Poll

Denk jij dat Crystal Palace het gemis van Scott Dann weet op te vangen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

53 reacties (laatste reactie door lwd12)

Aangezien zij zelf als een debiel het duel in gaan met als doel de tegenstander te blesseren kan ik hier geen medelijden voor opwekken. Boontje komt om zijn loontje.

3 januari 2018 om 11:38

Ik merk dat op man city topics fans van Barcelona op afkomen. Is niet mis mee oude trainer en mooie speelstijl. Maar je moet het Spaanse voetbal niet vergelijken met het Engelse. Ik geniet van beide maar er zijn wel duidelijke verschillen. Wat puncheon deed krijg je in Engeland niet meer dan geel voor. Hij probeert er een counter uit te halen. Als je een gemiddelde weds kijkt tussen west ham of stoke zal je zien dat je dit veel vaker tegenkomt. Kijk naar de winnende goal van Liverpool afgelopen wedstrijd. Daar probeert een speler can echt na te trappen vanachter lukt hem niet krijgt geen geel. En de speler erna komt wel met een handrem en die krijgt ook geen geel. Beide ergere overtredingen en minder belangstelling voor.

3 januari 2018 om 11:50

Ik vind dat toch wel erg kwalijk van de scheidsrechters. Ze hoeven niet voor alles te gaan fluiten, maar ze moeten wel de spelers in bescherming nemen. Nu lijkt het er op dat je iedereen maar mag schoppen zonder consequenties.

3 januari 2018 om 11:59

Oke het is triest dat nu Pep vs Mourinho te zien is in de PL dat er een Barca vs Real idee ontstaat onder de voetbalfans, klopt. Maar wat je hier post is ook weer klinklare onzin.. Die charge is in elke competitie rood. Echt niet de zwaarste van het seizoen maar gewoon rood. Heeft totaal niks met Barca supporters te maken. Je wilde gewoon even dat zegje doen en zag nu de mogelijkheid omdat deze jongen toevallig PedroBarca heet. Beetje jammer. Ben zelf ook Barca supporter en kijk ook City omdat ik een link het met het spel van Guardiola dus niet gek toch al keek ik voor Guardiola ook al vaak city

3 januari 2018 om 11:53

Hoe weetje dat hij zn tegenstander wilde blesseren?
Als ik aan opzettelijk denk, dan denk ik aan de aanslag van Ramos op Messi. Dat incident tussen Casquero van Getafe en Pepe. Of de trap die Aguero verkocht heeft aan David Luiz. Er was geen sprake van counter of een gevaarlijk uitbraak, etc etc.

Puncheon wilde een counter stoppen want iedereen weet wat gebeurd als De Bruyne een counter moet leiden, das gegarandeer een goal.
Het was hard ja, en je kan het op verschillende manieren doen. Zijn manier was niet de slimste manier maar toch. Iik denk dat de meeste wel een herhaling nodig hadden en pas toen De Bruyne eraf gehaald werd dachten de meesten dat het serieus was.

Het was hard, en rood waard, maar intentie om iemand te blesseren? Voor mii niet.

3 januari 2018 om 12:13

Je spreekt jezelf beetje tegen, er was geen sprake van een counter, Puncheon wou een counter stoppen

3 januari 2018 om 12:22

Bij dat Ramos, Pepe en Aguero incident was er geen sprake van een counter.

3 januari 2018 om 12:48

Sorry hoor, maar een beetje voetbalkenner, waar ik jou toch ook onder schaar, ziet toch in eerste instantie al wat hier gebeurd? Een tackle half hoog van achter? Dat kan alleen maar opzettelijk zijn. Misschien niet met de intentie om KDB te blesseren, dat geloof ik ook nog wel, maar ik had het nog wel eens willen zien als KDB vast had gestaan met zn standbeen. Totaal ondoordachte actie waar in mijn optiek de scheids de grootste faalhaas is. Want ik vind dit, net als over de bal heen stappen (Dele) bijna standaard rood.

3 januari 2018 om 16:51

De tackle van Dann kun je niet over een kam scheren met die van Puncheon. Waar Puncheon willens en wetens De Bruyne omver schopt en weet dat er een kans bestaat hem te blesseren, stapt Dann te laat in waarbij hij De Bruyne vol raakt, maar hij toch nooit van plan zal zijn die Belgische rakker te blesseren. Dann gele kaart, Puncheon had een zware straf verdiend. Neemt niet weg dat ik voor beide spelers medelijden kan opbrengen, is toch ontzettend zuur als je een half seizoen eruit ligt.

3 januari 2018 om 19:30

Zielig zeg. Een duel hard ingaan of gemeen zijn twee verschillende dingen. Dit was gewoon hard, niet meer en niet minder. In Spanje fluiten ze al om een scheet, deze overtredingen komen in Engeland meermaals voor in wedstrijden.

Gewoon fysiek een sterke jongen, ik kan me ook niet herinneren dat hij ooit geblesseerd is geweest en zo wel niet lang.
Het is gewoon een lompe boer die de Bruyne (zo oogt hij in ieder geval) past wel in de BPL zoals je ziet, als een stelletje lompe boeren inkomen en dan zelf geblesseerd raken.. Sukkels!

3 januari 2018 om 12:15

Het is niet de bruyne die de tackel maakt of geblesseerd is, dat je het weet

3 januari 2018 om 15:50

Dat weet ik? Ik geef ook aan dat de Bruyne nooit geblesseerd is, en dat er een paar als een stelletje lompe boeren inkomen en zelf geblesseerd raken. Ik zeg nergens dat De Bruyne lomp inkwam.

3 januari 2018 om 12:45

De bruyne een lompe boer? De bruyne is een van de elegantste voetballers van het moment man

3 januari 2018 om 15:50

Heb het niet over zijn voetballende kwaliteit, heb het over hoe de Bruyne oogt.
Vind hem eruitzien als een lompe boer.

Je wenst in principe niemand een blessure toe en zeker niet dit soort zware blessures. Maar ik vind het toch een stuk erger als iemand anders je de wedstrijd uit schopt. Hier deden ze zelf hun best om dat bij De Bruyne te doen en dan is het best ironisch dat ze juist zichzelf zo zwaar blesseren.

Ik wens het ze niet toe, maar kan er ook weinig medelijden mee hebben als ze zichzelf zo blesseren.

Heb veel berichten gelezen omtrent dit topic waarbij beweerd wordt dat de Palace spelers de Bruyne uit de wedstrijd wouden trappen. Ronduit belachelijk. Puncheon trapt hem niet eens met zn voet maar komt met zijn been in. Ik heb veel erger gezien bijvoorbeeld wat Alli deed. Walgelijke mensen hier op voetbalzone die blij zijn met de blessures van Palace. Alsof ze de City spelers het brancard op wouden trappen. Gadverdamme, schaam je.

3 januari 2018 om 11:32

Maar ze doen het toch zelf? Best wel karma

3 januari 2018 om 13:12

Wat vind je karma? Denk je dat ze de carriere van de Bruyne wouden endigen? Zieke gedachtes houd jij erop na met je karma...

3 januari 2018 om 11:41

Ook met je been half hoog van achter in komen vliegen zonder ook maar enige intentie om de bal te spelen is pas belachelijk!! Het is dat KDB los staat met zn standbeen, anders had ik het nog wel willen zien. Maar die tackle afdoen als een poging om de bal te spelen vind ik echt getuigen van gebrek aan voetbal inzicht, sorry.

# edit: woord vergeten.

3 januari 2018 om 13:08

Nergens zeg ik dat hij de intentie heeft om de bal te spelen. Maar om hem in het ziekenhuis trappen? Wat houden sommige hier een zieke gedachte op na zeg.

3 januari 2018 om 13:33

Ik vind het inderdaad bijna ziekelijk dat mensen die tackle van Puch hier goedpraten, blij dat je dat zelf nu ook inziet.

Want leg mij maar eens uit waar ik een ziekelijke gedachte zou hebben? Ik zeg nergens dat Puch de intentie heeft om KDB te blesseren, nergens zeg ik dat ik het lekker vind dat Puch geblesseerd raakt. Ik zeg wel dat het een idiote tackle was. Verder reageer alleen ik op jouw belachelijke reactie waarin jij denkt die tackle te moeten bagetaliseren!!

3 januari 2018 om 13:47

Ik heb veeeeelen malen erger gezien. Ik denk dat sommige getraumatiseerd in een hoekje zouden gaan zitten met een duim in de mond als de charges zouden zien van spelers van tot aan de late jaren 90

3 januari 2018 om 13:55

Dus? Zo kan je alles wel relativeren. Er worden inderdaad ergere dingen gedaan op het veld. Maar dat maakt deze overtreding niet opeens acceptabel. Het blijft een idiote actie met geen ander doel dan de tegenstander te raken en daarbij het risico te nemen dat de tegenstander een blessure oploopt. Nu lopen Dann en Puncheon zelf de blessures op, dus in die zin zou je kunnen spreken van karma. Al is een half seizoen eruit liggen wel heel zwaar. Dat gun ik ze zeker niet.

3 januari 2018 om 14:01

Zo kan je voor elke duel wel een argument beginnen dat een speler een mogelijke blessure op kan lopen.

3 januari 2018 om 14:23

Tja er zijn vast ook ergere criminele delicten geweest dan in 2017, die mensen dan ook maar vrijuit laten gaan? Lachen man!!

3 januari 2018 om 19:35

Spreken we hier over een crimineel delict? Ga weg met je scheve vergelijking ga maar lekker lachen “man”

3 januari 2018 om 11:42

Volgens mij ben je niet helemaal lekker als je de overtredingen op De Bruyne probeert goed te praten, maar ja dat is mijn bescheiden mening...

3 januari 2018 om 11:49

Die van Dann vind ik zeer lullig, die wil gewoon een aanval tegenhouden. Maar puncheon.. je kan op heel veel manieren iemand neerhalen die volg je loopt, maar hij gaat vol gas. Dat hij met zijn been raakt of voet, dat maakt geen zak uit. Hij kan hem gewoon haken of vasthouden. Het is nog een meter of 70 naar eigen goal en de bal was kansloos. De intentie is dus niet om een tegenaanval te stoppen, maar gewoon puur om de speler te raken. In dit geval is het gewoon veel en veel te hard. Niet smerig zoals Alli, maar wel buiten proportie. Een zware blessure gun ik hem niet trouwens hoor, dat wens je (ik tenminste) niemand toe. Maar in geval in deze 2 gevallen vind ik het voor Dann erger dan voor Puncheon, zo eerlijk moet ik zijn.

3 januari 2018 om 18:31

Een blessure gun je niemand, maar het is wel een wijze les voor ze en een mooi stukje karma.
Je hebt het herhaaldelijk over intentie. Het gaat eerder om de schuldvraag, is het verantwoord dat je zo idioot inkomt bij de tegenstander? Als ik met een flinke slok op de weg op ga, ga ik niet met de intentie om mensen omver te rijden, al weet ik dondersgoed dat de kans toeneemt dat dit kan gebeuren.

Gevalletje 'eigen schuld, dikke bult'. Toch verbaas ik me er vaak over dat met name in de PL spelers als KdB en Hazard zoveel harde tackles moeten incasseren.

Erg jammer dat de beste voetballers moeten vrezen voor hun eigen carriére door dit soort debielen, kijk naar van Basten die noodgedwongen zo vroeg moest stoppen omdat zijn enkels in Italië gewoon kapot zijn getrapt. Eeuwig zonde!

3 januari 2018 om 12:49

Van Basten zijn enkel blessure kwam niet door schoppen die hij in Italie heeft gehad, want hij had het al voordat hij naar Italie ging. Hij schopte Olde Riekerink en hielp daarbij zelf zijn rechterenkel naar de gallemiezen.

Daarnaast ben ik het met je eens. Hard voetbal is prima, maar er mag best wat harder opgetreden worden tegen de overtredingen die wel gemaakt worden. Balletje wegtikken is geel, iets zeggen is geel, vasthouden is geel. Maar gestrekt been vooruit mag door als de bal in de buurt is.

3 januari 2018 om 13:28

Vind niet echt karma wou niet debruyne blesseren ofzo.

3 januari 2018 om 13:39

En dat weet jij zeker? Een tackle op die hoogte en die positie van het veld kan je ook op andere manieren inzetten. De manier waarop hij inkwam lijkt voor mij eerder bewust dan onbewust. Maar helemaal zeker kun je dat natuurlijk niet weten.

3 januari 2018 om 14:01

Een voetballer zal niet iemand geblesseerd willen trappen, maar het is wel een mogelijk gevolg van de acties van de dader en het risico dat hij bewust neemt. Zo ook Puncheon, die bewust het risico neemt om een speler te blesseren. Hij zal hem echt niet kapot willen trappen, althans dat hoop ik. Maar hij neemt wel het risico en is dan dus verantwoordelijk voor die daden. Schorsen was niet mogelijk, want hij kreeg al geel, maar een blessure van een paar weken had wel een passend portie karma geweest. De rest van het seizoen moeten missen is daarentegen wel erg zwaar.

Tja wat moet je ervan zeggen. Aan de ene kant bent je geneigd te zeggen, mooi, want nu zullen ze zich een volgende keer wel bedenken er weer als een malle in te gaan, aan de andere kant gun je ook niemand een blessure van ruim een half jaar. Ik geloof wel dat beide spelers door onkunde en onbesuisdheid de Bruyne bijna het ziekenhuis intrappen, maar dat, dat uiteraard hun bedoeling niet was.

Echter ligt het probleem gewoon bij de scheidsrechters in Engelenad. Waar wij klagen over de scheidsrechters dat ze onze spelers verbieden duels aan te gaan, laten ze daar spelers het ziekenhuis intrappen, zonder ook maar een vrije trap te geven.

Dat minder snel fluiten waar wij zo dol op zijn, loopt in Engeland gewoon uit de hand. De grens vervaagt daar en alles lijkt geoorloofd. Daar bij staat er op een speler in de PL heel veel druk omdat het wel of niet spelen in de PL een enorm verschil in inkomsten betekend. De financiele noodzaak om te presteren en je te handhaven in de PL geeft stress en dan gebeurd dit. Wanneer dan ook Scheidsrehters nog niet optreden, blijf je dit soort overtredingen zien.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Crystal Palace

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
13.Brentford46-8
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
GuaitaKeeper
T. AdaramolaVerdediger
J. AndersenVerdediger
N. ClyneVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Crystal Palace.

0 fans
Verdediger, 35 jaar

In de wandelgangen

Zondag 3 juli
Erik ten Hag heeft er nogmaals bij het bestuur van Manchester United op aangedrongen om Antony aan te trekken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren