'Hier zou alleen Ajax, Feyenoord of PSV echt een stap hogerop zijn’

Woensdag, 3 januari 2018 om 07:40

Ryan Thomas steekt niet onder stoelen of banken dat hij komende zomer een transfer wil maken. De middenvelder van PEC Zwolle vindt het tijd voor een stap hogerop en heeft zijn route voor zichzelf al uitgestippeld. Wanneer hij in Nederland blijft, dan is voor hem alleen een stap naar de traditionele top drie een optie. Aanbiedingen uit de Premier League legt hij naast zich neer.

Het contract Thomas loopt door tot medio 2019, maar dan hoopt hij niet meer in Zwolle te voetballen. Deze transferperiode hoeft hij naar eigen zeggen nog niet weg, zolang hij komende zomer maar een stap maakt. “De afspraak met de club is dat ik komende zomer op zoek ga naar een nieuwe uitdaging”, zegt Thomas tegen Voetbal International. Een transfer naar het buitenland is reëel. “Hier zou alleen een transfer naar Ajax, Feyenoord of PSV echt een stap hogerop zijn. Als zij niet komen, ga ik over de landsgrenzen kijken. Waar? Er is in elk geval één competitie waar ik niet naartoe ga en dat is de Premier League.”

Thomas legt uit waarom hij niet in de Engelse competitie wil spelen. “Mijn ouders hebben me geleerd realistisch te zijn. Als je daar wilt spelen, moet je fysiek zó sterk zijn. Dat ben ik nu nog niet. Dat kan altijd nog als ik 27, 28 ben. Mijn doel is naar een club te gaan die uitzicht heeft op Champions League-voetbal. Het is belangrijk dat de volgende stap niet te groot is, maar zeker ook niet te klein.”


Poll

Ryan Thomas is goed genoeg voor een club uit de traditionele top drie van Nederland


Gerelateerd

19 reacties (laatste reactie door gloryunited)

Thomas vergeet dat er natuurlijk een zee van ruimte is tussen de traditionele top 3 en Zwolle. Clubs als AZ, Vitesse, etc. zijn uiteraard een stap hoger binnen Nederland.

Aanbiedingen uit de Premier League leg ik overigens ook altijd naast mij neer.....

3 januari 2018 om 08:25

Dit seizoen anders niet echt. En hij noemt juist dat de stap echt hoger moet zijn, heeft mijns inziens gewoon gelijk. En als ik jou was zou ik die kans om toch profvoetballer te worden meteen aanpakken!

3 januari 2018 om 09:03

Dan is de redenatie dat Feyenoord een stap hoger is ook een kulredenatie van Thomas, niet? Dat is dit seizoen ook niet een stap hoger (AZ overigens wel).

Feit is dat PEC Zwolle, ook al laten ze een paar jaar al heel leuk voetbal zien, niet éã©n van de grote teams in de Eredivisie is. Er zijn genoeg eredivisie teams tussen PEC en de Top3 waarbij Thomas zich financieel maar ook qua uitdaging (concurrentie) en druk kan ontwikkelen. Het is prima dat Thomas alleen naar de top 3 wil, maar ik denk dat hij het moeilijk genoeg krijgt bij bijvoorbeeld een Utrecht/vitesse/heerenveen.

Overigens heb ik denk ik net zoveel aanbiedingen uit de Premier League ontvangen als Ryan Thomas. Dat profvoetballer worden laat dus nog even op zich wachten.

3 januari 2018 om 09:20

@usofdude
Een echte stap hogerop is misschien alleen Ajax en PSV in goede doen.
Anders moet hij naar het buitenland voor zijn echte stap.
Ik geef Dude gelijk dat ook een AZ of Vitesse hogerop is want die strijden jaarlijks mee voor El/nacompetitie.
Dat PEC het nu zo goed doet is meegenomen maar hun doel was dit jaar om uit de degradatie zone te blijven!

3 januari 2018 om 12:29

Hoezo is Feyenoord geen echte stap hogerop dan?

3 januari 2018 om 13:57

Dat zegt hij omdat ik in mijn argument de ranglijst benoemde, maar denk dat hij los daarvan het er wel mee eens is.

3 januari 2018 om 09:17

Wat een nonsens. Thomas is een van de grootste talenten van de Eredivisie, als hij een stap omhoog wil, moet hij niet naar AZ, Vitesse of Feyenoord. Als dat uberhaupt al een stap omhoog is (qua voetbal in ieder geval niet), is die stap veel te klein voor zijn kwaliteiten. Hooguit naar Ajax of PSV, of anders lekker een subtopper in Europa zoeken.

3 januari 2018 om 09:46

Vanuit Zwolle naar een subtopper in Europa? Een stap van PEC naar Feyenoord klein? Laten we even realistisch blijven.

De beste spelers van PSV en Ajax vertrekken tegenwoordig naar subtoppers in Europa. De rest van de eredivisie is niveau Premiership. Sterker nog, er zijn zat clubs in de premiership en de duitse Tweede liga die 2 a 3 keer de omvang hebben van een PEC Zwolle. Daardoor hebben ze een hoger budget en hebben ze ook beter spelersmateriaal.

3 januari 2018 om 09:47

Zo’n goed rendement heeft Thomas helemaal niet, vanuit Ajax of PSV perspectief. Dan komt er ook nog eens een hele andere druk kijken bij de twee bovenstaande clubs, plus hij is al weer 23, wat best oud is voor een ‘uitzonderlijk’ talent in de eredivisie.

3 januari 2018 om 10:02

Hahaha. Wil je zo graag een reactie op jouw troll? Feyenoord is geen stap omhoog vanuit Zwolle? Grapjas... vandaar dat spelers van AZ, Heerenveen en Vitesse een stap hoger willen en bij Ajax, PSV EN Feyenoord uitkomen. Ajax en PSV zijn zelf geen eens een suptopper in Europa dus maak je geen illusie dat alleen zij twee een stap hoger zijn...

3 januari 2018 om 10:05

@jaxi10 - Leuk dat Zwolle het dit seizoen goed doet en Feyenoord het vooralsnog redelijk liet afweten door verschillende oorzaken, maar je uberhaupt afvragen of de stap van Zwolle naar Feyenoord (of anders Az/vitesse) een stap omhoog is? Natuurlijk is dat een stap omhoog.. Kom op, hoor. PEC doet het erg knap, maar leeft natuurlijk wel boven hun stand. Tegen ADO zag je al dat als je twee/drie sterkhouders mist het compleet wordt afgetroefd.

En waar Thomas voor Zwolle vrijuit kan spelen, heeft hij bij de andere clubs te maken met een hele andere druk en concurrentie. Los dat het financieel ook nog eens een stap omhoog is.

Goede speler met blijkbaar ook een gezond verstand, kunnen veel Nederlandse jongens nog wat van leren, die gaan gelijk naar Engeland om meer te verdienen. Heeft het goed gedaan bij Zwolle en kan zeker wel een stapje hogerop, als hij niet naar Engeland wil ben ik benieuwd naar welke competitie die wel wilt, wat hij denkt dat zijn niveau is.

3 januari 2018 om 09:13

Zo gezond vind ik zijn verstand niet. Natuurlijk super leuk dat hij het aardig doet bij pec, maar ik zie deze jongen niet zo snel een plek veroveren bij de standaard top 3. Zo makkelijk is dat helemaal niet

Nou Thomas Ajax, Feyenoord en PSV gaan niet komen, dus je kunt beter al vast over de landsgrenzen heen kijken. De topclubs zoeken namelijk voor de positie waar hij normaal gesproken speelt iets meer rendement dan die 2 en met mazzel 3 doelpunten die hij in een seizoen maakt. Qua assists zit ie wel op het juiste niveau overigens, maar al met al vind ik het te mager voor de top 3 om hem vast te leggen.

Ik zie hem graag naar Feyenoord komen. Goede balverdeling en creatief. Sterk aan de bal en een goede paas. Heeft ook nog een neusje voor de goal. Ik zou zeggen Feyenoord. Sla je slag

Verstandig om te zeggen dat hij niet naar Engeland wilt. Goede onderbouwing. Het is wel mogelijk om met minder fysiek te functioneren in Engeland, maar dan moeten je overige kwaliteiten dusdanig goed zijn, dat het zijn fysiek compenseert.

Gezien de stand heeft hij gelijk over dat de traditionele top drie alleen een verbetering is. Maar qua club zijn Vitesse en Utrecht bijvoorbeeld wel groter natuurlijk. We gaan het zien met hem. Hij zit nu wel op een leeftijd dat hij stappen moet gaan maken.

Grappig om hier te lezen dat wel Ajax en PSV een stap hoger is, maar Feyenoord beslist niet. Maar als het straks Ajax - Feyenoord is en Ajax wint. Dan is dat wel een top prestatie. Ik vind het best dat Feyenoord niet als een topclub wordt gezien, maar beoordeel het dan hiernaar.

Wat goed voor hem zou kunnen zijn is het leren omgaan met serieuze sportieve druk. Bij PEC is die er namelijk niet of nauwelijks. Zeker nu we 4de staan is zelfs een 4-0 nederlaag bij ADO geoorloofd. Maar bij Ajax, PSV en Feyenoord speelt hij praktisch ieder seizoen mee om de prijzen en Europees voetbal. Hij kan zich niet alleen mentaal ontwikkelen, maar ook fysiek aangezien je dan geregeld 3 wedstrijden in de week moet spelen.

Daarentegen moet Thomas zichzelf zeker niet onderschatten. Hij heeft zich fysiek enorm ontwikkelt het afgelopen halfjaar, wat zeker te danken is aan Van 't Schip die overduidelijk heeft gehamerd op de fysieke ontwikkeling van de spelers. Als ik zie hoe hij de duels durft aan te gaan vergeleken met dat jochie dat de club kwam binnenwandelen dan heeft hij enorm veel gif gekregen dat overal wel bruikbaar is. Bovendien is hij voetballend zo sterk dat menig clubs uit de Premier League (of wellicht Championship) een goede spelmaker als Ryan Thomas zou kunnen gebruiken. Juist tussen zoveel houthakkers is een voetballend rustpunt op je middenveld een vereiste en die kwaliteiten heeft Ryan gekregen bij Pec.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PEC Zwolle

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
9.PEC Zwolle44-12
11.Excelsior40-15
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Dirk MarcellisVerdediger11
Philippe SandlerVerdediger10
Bram van PolenVerdediger11
Tijani ReijndersMiddenvelder10
Mustafa SaymakMiddenvelder11
Erik IsraelssonMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina PEC Zwolle.

33 fans
Aanvaller, 23 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 21 juli
Atlético Madrid heeft contact opgenomen met Chelsea. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren