Update: NEC laat aanvaller na exact een jaar terugkeren naar Zweden

Dinsdag, 2 januari 2018 om 14:13Chris Meijer • Laatste update: 14:12

Jordan Larsson keert in januari terug naar Zweden, zo weet de Gelderlander te melden. De Zweedse aanvaller kon in Nijmegen niet altijd rekenen op een basisplaats en wilde om die reden zelf vertrekken. Het is nog onduidelijk naar welke club Larsson vertrekt en wat voor bedrag NEC overhoudt aan de transfer.

“Centraal in de spits is Larsson geen eerste keus en op de flanken komen Arnaut Groeneveld en Mohamed Rayhi terug van een blessure. Wat is dan zijn perspectief op speeltijd? Larsson heeft zelf aangegeven dat hij wil spelen en daarom weg wil. Hij heeft de laatste wedstrijden een goed niveau gehaald en is international van Jong Zweden. Als hij een bijrol krijgt, neemt zijn waarde af”, legt technisch directeur Remco Oversier uit.

Larsson, zoon van oud-international Henrik, kwam vorig seizoen in januari over van het Zweedse Helsingborg, dat naar verluidt circa 450.000 euro overhield aan de aanvaller. Dit seizoen speelde Larsson vijftien wedstrijden, waarin hij vier keer scoorde en drie assists leverde. Oversier: “We wilden die investering minimaal terugverdienen. We ontvangen een transfersom en een bonusconstructie.”

Update 2 januari 14.13 uur - NEC laat aanvaller na exact een jaar terugkeren naar Zweden
De toekomst van Jordan Larsson ligt bij IFK Norrköping. Dinsdagmiddag bevestigt NEC de overstap van de aanvaller, die op 2 januari 2017 overkwam van Helsingborgs IF en dus precies een jaar in Nijmegen bleef. Zijn verbintenis liep door tot medio 2020 en dus ontvangt NEC een transfersom. Dit seizoen speelde Larsson vijftien wedstrijden, waarin hij vier keer scoorde en drie assists leverde.


Poll

Snap jij dat NEC Jordan Larsson laat vertrekken?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

10 reacties (laatste reactie door mitchell172)
2 januari 2018 om 12:50

Hij heeft het hier bij ons dit jaar helemaal niet slecht gedaan en een aantal belangrijke goals gemaakt. Ik wens hem veel succes in zijn verdere carrière

2 januari 2018 om 12:55

Je klinkt als een persvoorlichter

2 januari 2018 om 13:08

Daar was ik me niet van bewust, maar misschien ga ik wel solliciteren

2 januari 2018 om 13:07

@frtorres: wij hebben diezelfde goede Larsson veel te makkelijk ingeruild voor de veel duurdere Julio Ricardo Cruz.... wat mij betreft eeuwig zonde.

Helemaal geen verkeerde speler uiteindelijk dit seizoen, maar inderdaad geen eerste keus en daarom snap ik wel dat hij wil vertrekken en dat NEC hieraan meewerkt. Zeker nu Achabar eindelijk fit is en ook voor de spitspositie boven Larsson in de pikorde lijkt te komen kun je hem beter verkopen. Hij heeft ook al meerdere keren in de media aangegeven dat hij ontevreden was met het gebrek aan speeltijd.

2 januari 2018 om 14:04

Past gewoon niet bij onze club en bovenal vind ik het ook niet echt een goede speler. Technisch prima, goede aannames, goede kaatsen. Maar komt snelheid te kort en met name een versnelling, weinig schotkracht en mist gewoon heel veel power. Bijzonder dat ze hier nog wat voor hebben kunnen vangen.

2 januari 2018 om 14:12

Het zou zelfs gaan om minimaal eenzelfde bedrag als wat ze Helsingborg betaald hebben (€500.000), dus wie weet krijgen ze zelfs nog meer dat dit bedrag. Lees zelfs in de zweedse bladen rondom Linköpping, Norrköping etc van het gebied Östergötland dat er vandaag of morgen een persconferentie komt.

2 januari 2018 om 14:26

Ja dat las ik ook al, 5 ton zou echt idioot zijn voor deze jongen. Zou wel op basis zijn van zijn periode bij Helsingborgs.

Volgens wat berichten is het Zweedse IFK Norrköping nog altijd geïnteresseerd in de diensten van Jordan Larsson; De competitie daar start overigens pas half april, dus dat worden dan alleen maar of oefenpotjes en trainen of met wederzijdse afspraken laten meespelen tot aan maart met Nec en/of jong Nec. Norrköping viel afgelopen seizoen tegen met een 6e plek en die willen aankomend seizoen weer meedoen om de hoogste plekken. Larsson was daar overigens wel lekker op dreef met zijn vrije trappen, dus misschien dat hij zich daar verder kan ontwikkelen (helsingborg gaat ook niet meer zo lekker en dit is toch weer een stapje hoger in Zweden).

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

NEC

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
9.NEC26-2
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
L. SchöneMiddenvelder190
E. TavşanAanvaller174
A. AkmanAanvaller165
J. VetMiddenvelder151
S. El KarouaniVerdediger170
D. Proper Middenvelder130
Voor de complete selectie: Clubpagina NEC.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina NEC.

2 fans
Aanvaller, 24 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 18 januari
PSV heeft zich gemengd in de strijd om de handtekening van Nat Phillips. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren