NEC verrast en stelt assistent van Klopp aan als hoofdtrainer

Dinsdag, 2 januari 2018 om

Pepijn Lijnders wordt de nieuwe hoofdtrainer van NEC, zo melden de Nijmegenaren via officiële kanalen. Hij werkte bij Liverpool als assistent van manager Jürgen Klopp, maar gaat nu dus voor het eerst op eigen benen staan en tekent in De Goffert een contract voor anderhalf jaar. Lijnders is bij NEC de opvolger van Adrie Bogers, die sinds afgelopen zomer de eindverantwoordelijke was.

Liverpool kwam maandagochtend als eerste met het bericht dat Lijnders aan de slag zou gaan bij NEC. Bogers zal na de winterstop verder gaan als assistent-trainer, waar hij in eerste instantie voor aangetrokken werd. De nieuwe oefenmeester zal op het komende trainingskamp voor het eerst voor de spelersgroep van de Nijmegenaren staan. "Het zegt veel over deze club dat ze heel bewust voor mij gekozen hebben", zegt Lijnders op de website van zijn nieuwe werkgever.

"Ik identificeer me met hun ambitie en plannen, ik geloof in ontwikkeling van team en spelers én in toegewijde training", vervolgt de oefenmeester, die NEC terug naar de Eredivisie moet brengen. De Nijmegenaren bezetten momenteel de tweede plaats in de Jupiler League. "De enige manier om verder te komen is 'meer en beter'. De druk om te spelen voor het kampioenschap is er één met een privilege, waar elke topsporter naar op zoek is. Ik heb veel geleerd de afgelopen jaren. Die kennis en ervaring wil ik nu gebruiken om de club NEC. en haar supporters verder te helpen."

Technisch directeur Remco Oversier is blij met de komst van Lijnders. "Pepijn is juist die toevoeging die wij zoeken. Hij heeft een aanvullende persoonlijkheid in onze technische staf, heeft andere kennis en ervaring, komt uit weer een andere omgeving, maar staat wel voor het voetbal dat wij in Nijmegen graag willen ontwikkelen, passend bij NEC en de plannen voor de komende jaren", zegt Oversier. Via de jeugdopleidingen van PSV en FC Porto kwam Lijnders in 2014 in de academie van Liverpool terecht. Eén jaar later promoveerde hij tot assistent en afgelopen jaren werkte hij aan de zijde van Brendan Rodgers en Klopp.


Poll

Goede keuze van NEC?


Gerelateerd

27 reacties (laatste reactie door gomes1psv)

Wat een gek moment om uit te stappen bij Liverpool

2 januari 2018 om 11:16

Zo'n assistent gaat niet voor de glorie maar denkt natuurlijk puur aan z'n ontwikkeling.

Waar is de oude trainer heen dan? Ze staan toch bovenaan?

2 januari 2018 om 09:24

Die wordt weer assistent. Bogers was oorspronkelijk ook aangesteld als assistent, maar werd gepromoveerd tot hoofdtrainer toen NEC niet op tijd een geschikte hoofdtrainer kon vinden. Maar dat was geen succes. Ondanks dat NEC 2e staat was het spel veel te verdedigend en heel matig gezien de kwaliteit van de selectie waardoor er veel kritiek vanuit de achterban was.

Ik ben benieuwd naar deze nieuwe man. Ik ken hem niet echt maar bij Liverpool zijn ze zo lovend over hem dat hij ongetwijfeld veel kwaliteiten zal hebben. Maar hoofdtrainer zijn is toch wel een andere rol dan assistent.

Verrassend! Wat betreft de poll, je kan je beter afvragen of het een goede zet is van Lijnders.. Dit is een stap die ik lastig kan begrijpen. Ja natuurlijk, hij wordt voor het eerst hoofdtrainer, maar je verlaat het sterrenvoetbal voor de krochten van de Jupiler League

2 januari 2018 om 09:37

Nou ja, de krochten van de JL, dat valt nou ook wel weer mee. NEC lijkt me toch een mooie club om mee te werken, komt nog altijd veel publiek op af, en ze hebben een reeele kans om te promoveren. Dan zou Lijnders door hoofdverantwoordelijke kunnen zijn op het hoogste niveau. Je moet ergens beginnen als hoofdcoach toch, en dan lijkt mij NEC helemaal geen verkeerde keuze.

2 januari 2018 om 11:46

NEC staat tweede. Misschien moet je even opzoeken wat krochten zijn.

2 januari 2018 om 15:33

NEC moet nog uitwedstrijden spelen tegen Dordrecht, Helmond Sport en Oss. In dat opzicht kom je nog wel in de krochten van de Jupiler League terecht. Het is maar net hoe je het bekijkt.

2 januari 2018 om 20:50

Je hoeft mij niet te vertellen wat het woord inhoud. Wil je me soms gaan vertellen dat het een mooie stap is van de 'glitter and glamour' van de Premier League naar de Jupiler League? De Jupiler League is toch totaal onaantrekkelijk of heb je een andere mening? Een onaantrekkelijke competitie met jeugd elftallen om er maar een competitie van te maken, welke bestaat uit merendeel kleine supportersschare en waar clubs elk jaar moeite doen om een representatief elftal op de been te brengen met verplichte contractspelers. Supporters hebben er passie voor, zeker voor de club die ze aanhangen (dit is ook zeker geen aanval naar hen toe), maar het is een grijze en grauwe competitie zonder enig aantrekkingskracht en feitelijk een vangnet voor voetballers die op hoger niveau niet aan de bak komen of zonder contract zaten. Dus nee, ik snap die stap niet. Ja, ergens moet je beginnen maar ik denk dat er veel mooiere banen zijn om te beginnen. NEC is een mooie club, daar niet van, maar het is elk jaar aanpoten en voorlopig spelen ze nog steeds Jupiler League. Dus ik vind het een hele opmerkelijke stap.

Zo, dat is zeker verrassend! Ik ben heel benieuwd hoe hij het gaat doen. Lijkt me ook een van de jongere trainers die we in Nederland hebben gehad, Pim Verbeek, Korbach, Maaskant, die waren wellicht nog jonger, maar de laatste jaren weinig jongere trainers gezien. Hopelijk wordt het een succes en niet zoals met Meulensteen of Jonker, een assistent die het als hoofdtrainer niet kon waarmaken.

Ik was toch liever assistent bij Liverpool dan hoofdtrainer bij NEC. Maar goed, ieder zijn keuze

2 januari 2018 om 09:35

Zijn ambities zijn hoofdtrainer te worden. Dan komt er nu een kans voorbij die hij waarschijnlijk ziet zitten. NEC heeft natuurlijk een spelersgroep die goed genoeg is om hoog mee te draaien in de Jupiler league. Alleen vind ik Lijnders vooral een opleider. Daar ligt zijn kracht. Zelfde geldt eigenlijk voor Meulensteen, Moniz, Hyballa. Maar allemaal willen ze toch hoofdtrainer worden. Natuurlijk zal dit wel met ambitie en financien te maken hebben. Maar voor de ontwikkeling van het voetbal vind ik het jammer dat deze trainers zich niet met het opleiden blijven bezig houden. Hier zijn ze steengoed in.

2 januari 2018 om 10:14

@atleticofc,

Juist de combinatie van hoofdtrainer en opleider maakt NEC dé club bij uitstek om bij in te stappen voor onze kersverse hoofdtrainer.
NEC profileert zich als ontwikkelingsclub voor jong talent en scout daar ook op. Daarnaast gaat NEC met 9 spelers uit eigen gelederen op trainingskamp.
Reeele kans op promoveren en kan zich volgend jaar (niet ondenkbaar) bewijzen in de eredivisie.

Denk dat dit een goede match kan zijn tussen beide partijen.

Eindelijk! Ik hoopte al dat hij zo snel mogelijk op eigen benen zou gaan staan. Ben heel benieuwd naar zijn kwaliteiten als hoofdtrainer aangezien hij als assistent alom geroemd werd.

Wow deze zag ik als Liverpool fan niet aankomen. Lijnders is een erg gewaardeerde assistent binnen Liverpool Klopp en Rodgers waren beide erg content met zijn bijdrage. Vind het toch jammer, maar enig sinds begrijpelijk als je op eigen benen wil staan.

Ik ken deze man niet? Kan iemand mij iets vertellen over hem en over zijn staat van dienst?

2 januari 2018 om 10:49

Ken hem ook niet bijzonder goed, maar als rechterhand van Klopp zijn insiders bijzonder enthousiast over Lijnders. In een artikel over hem in VI werd hij echt neergezet als een van de meest veelbelovende trainers van Nederland. Dat liedtje hebben we natuurlijk ook al eens van Robert Maaskant en vele anderen gehoord, dus eerst maar eens zien. In dit licht is het natuurlijk knap van NEC dat de club dit ‘talent’ weet vast te leggen. Van NEC overheerst toch het beeld van een vreemdelingenlegioen dat omringd wordt door onrust en onduidelijkheid. Dat Lijnders daar in stapt is gedurfd, want het afbreukrisico is bijzonder groot en kan schadelijk zijn voor zijn nog jonge carriere. Gooit hij echter hoge ogen dan mag dat extra knap heten en zal hij en hij alleen daar de credits voor krijgen. Hoop dat het hem lukt en we een toptrainer in wording aan het werk gaan zien; momenteel vind ik het erg middelmatig wat er allemaal langs de zijlijn staat te blèren. Trainers als Streppel, Faber, Van de Looi, Mitchell van de Gaag zijn teveel grijze muizen om voor een visionaire toptrainer en uithangbord van een topclub door te gaan en van een schreeuwer als Vreven verwacht ik helemaal weinig. Een nieuwe Van Gaal of Hiddink zie je niet meer rondlopen en als je bedenkt dat bewezen trainers als Frank de Boer, Peter Bosz, Bert van Marwijk en Gertjan Verbeek niet heel zwaar worden bevonden in het buitenland…

2 januari 2018 om 13:48

'van NEC overheerst toch het beeld van een vreemdelingenlegioen dat omringd wordt door onrust en onduidelijkheid.' Misschien moet je dat even onderbouwen, want ik begrijp het niet helemaal. NEC is ooit een keer gedegradeerd omdat het een vreemdelingenlegioen was, maar is dat iets waar de club nu om bekend staat? Ik zie nu een selectie met slechts 5 buitenlandse spelers...

2 januari 2018 om 21:38

Dat was nog maar twee jaar geleden, en als ik me goed herinner zaten ze toen vers in de Eredivisie toen die buitenlandse middelmaat werd aangetrokken (en ook weer moest vertrekken om de kosten te drukken) en lieten het transferbeleid over aan een of ander marketingbureau. Ongetwijfeld zal daar lering uit zijn getrokken, maar de onrust waar ik op doel is dat NEC een club is die bij eventuele promotie ook gelijk weer in de voetballerverzamelmodus schiet en zo maar weer met team van onherkenbare middelmaat aankomt.

2 januari 2018 om 23:23

Leuk verhaal gomespsv, je bent alleen niet zo op de hoogte. Er is namelijk een vrijwel totaal nieuw bestuur die een totaal andere weg in hebben geslagen. Daarbij is dat bureau de grootste onzin ooit, die droegen dmv het Moneyball systeem spelers aan. Die bepaalde niks in het transferbeleid toen. Ook de reden waarom NEC toen direct alle records verbrak, heeft ons toen dus ook zeker wat opgeleverd. Vervolg was alleen minder.

3 januari 2018 om 00:08

Prima, als ik het onjuist heb word ik er graag op gewezen. Ik hoop alleen dat deze Lijnders volop de kans krijgt om er wat van te maken. Peter Hybala moest het veld ruimen nadat het eerder genoemde vreemdenlegioen in zijn handen niet in staat bleek de verwachtingen waar te maken. Dat vond ik persoonlijk meer zeggen over de selectie die de trainer in de maag gesplitst kreeg dan zijn kwaliteiten als coach. Hybala is naar mijn idee een uitstekende trainer, die het niet verdiende om aan de kant geschoven te worden. Hoop dat het nieuwe bestuur zich niet snel laat verleiden de coach de zak te geven als het minder loopt.

Heel verrassend! Ik ben heel nieuwsgierig wat hij uiteindelijk als hoofd verantwoordelijke gaat brengen. Niet alleen bij NEC maar ook voor de toekomst. Staat bekend als een enorm talent. Ik hoop stiekem dat dit weer een pareltje zal gaan worden voor het Nederlands voetbal. Net zoals van Gaal in de tijd of een Nagelsman en Tuchel nu in Duitsland.

Alom geprezen en gewaardeerd in Liverpool.
Erg jong nog,waarschijnlijk dacht hij toe te zijn aan de volgende stap.
Zeer veelbelovend volgens insiders,maar is het hetzelfde als een aanstormend voetbaltalent,je moet er alles voor over hebben,maar zonder geluk vaart niemand wel!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

NEC

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
3.NEC144
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
Joris DelleKeeper00
Maarten PaesKeeper00
Van DuinKeeper00
Joshua SmitsKeeper00
Guus JoppenVerdediger00
Mart DijkstraVerdediger00
Ted van de PavertVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina NEC.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina NEC.

In de wandelgangen

Zondag 23 september
Tottenham Hotspur mengt zich in de strijd om David Neres. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren