‘Wat een mooi avontuur zou dat voor Luuk de Jong kunnen zijn’

Dinsdag, 2 januari 2018 om 06:44

Luuk de Jong beraadt zich op serieuze interesse vanuit Mexico. De aanvaller staat nog tot de zomer van 2020 onder contract bij PSV, maar Club América wil hem losweken uit Eindhoven, zo werd maandag duidelijk. De spits staat ook deze winterstop open voor een transfer, na een zomer waarin hij op het laatste moment een transfer naar Girondins Bordeaux zag mislopen. Hans Westerhof kan De Jong het avontuur alleen maar aanraden.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

PSV doet er goed aan om Luuk de Jong deze maand te verkopen


Gerelateerd

28 reacties (laatste reactie door cabinessence)

Luuk is zeker niet de beste voetballer van de eredivisie maar hij brengt wel iets wat weinig spelers hebben.

Een speler in de categorie 24-30 jaar met (Europese) ervaring, sterk in de lucht, neusje voor de goal (zie goals tegen sparta/ado/vvv), goede werkhouding, is kritisch maar houdt alles binnenskamers, heeft ondanks de doelpuntendroogte en de vele kritieken in met name vorig seizoen nooit arrogant of zuur gereageerd.

Voor dit huidige psv en flinke aderlating mocht hij vertrekken.

2 januari 2018 om 08:42

Je hebt helemaal gelijk, behalve zijn voetbalkwaliteiten heeft hij aangetoond een ontzettend goede mentaliteit te hebben. Ik hoop dat hij blijft, maar ik gun het hem natuurlijk van harte!

Overigens begrijp ik dan weer niet dat PSV een overgang van Bergwijn naar Torino koste wat kost wil tegenhouden. Hij laat af en toe zien dat hij kwaliteit heeft, maar het overgrote deel van de minuten die Bergwijn maakt vindt ik hem behoorlijk tegenvallen. Wellicht heeft hij het dus wel, maar komt het er niet uit bij Psv. Als ze een mooi bedrag voor hem kunnen vangen, waarom niet?

Nu Locadia weer geblesseerd is kan ik me niet voorstellen dat ze Luuk laten gaan. Met alleen Lammers ga je geen kampioen worden. Ik vermoed dat PSV dit naar de volgende transferperiode zal willen tillen. Gezien z'n doorlopende contract is er ook geen enkele haast om hem nu van de hand te doen.

2 januari 2018 om 08:09

PSV heeft flink geinvesteerd in Lozano en recent Romero. Het kampioenschap gaat geen 20 miljoen aan Champions League-gelden meer opleveren en de Jong draait nu al anderhalf jaar 'moeizaam'. Dat zouden in mijn ogen goede redenen kunnen zijn hem direct van de hand te doen. Ben het met je eens dat ze niet zullen staan te springen

2 januari 2018 om 08:34

Directe plaatsing voor de EL groepsfase is tegenwoordig ook al geen overbodige luxe meer. Dus kampioen worden is sportief en financieel wel degelijk zeer belangrijk. Luuk speelt zelf misschien niet altijd even goed maar met zijn arbeid en ervaring zorgt hij er wel voor dat z'n medespelers goed kunnen presteren. Ik zou zijn waarde niet onderschatten.

2 januari 2018 om 09:12

Als je kampioen word ben je zeker niet direct geplaatst voor de EL. Je stroomt namelijk in de 3e voorronde in. Als je dus 2 rondes verliest speel je niet europees.

2 januari 2018 om 09:25

Je hebt gelijk. De kampioen zal instromen in de derde voorronde van de Champions League.

2 januari 2018 om 10:29

Klopt je zal instromen in de 3e ronde, maar het voordeel is wel weer dat je niet kan loten tegen iemand uit Spanje, Engeland, Italië of Duitsland.
Dus relatief grote kans om te kwalificeren. Want in de 3e ronde zal je gekoppeld worden aan iemand uit de 2e ronde vd Cl.

Zou Luuk de Jong ook zeker houden tm de zomer.
En dan als er een heel goed bod komt van +-10 miljoen euro verkopen.

Ik hoorde altijd dat je gemiddeld het beste kan verdienen in mexico (in Continent amerika). Zijn rijke clubs en financiele afspraken komen ze vaak na. Maar ik zie Luuk niet snel naar Mexico gaan, het lijkt me een boer die liever in Europa wil blijven.. haha

2 januari 2018 om 08:47

"maar ik zien Luuk niet snel naar Mexico gaan, het lijkt me een boer die liever in Europa wil blijven.. haha"

Ik denk dat dat wel meevalt. De Jong heeft al in vier landen gewoond, die is wel wat gewend. En Mexico is wel redelijk westers, hoor (zolang je in de stedelijke gebieden blijft, uiteraard). Ik heb twee keer door Mexico gereisd en voelde me er eigenlijk altijd prima op m'n gemak.

2 januari 2018 om 10:48

Ja, maar ik denk dat Luuk meer zal opvallen in zijn dikke auto. Mexico is gewoon vergeleken met Europa zeer gevaarlijk. Ik had het niet gedaan.

2 januari 2018 om 11:32

Er zijn delen van Mexico die zeer gevaarlijk zijn, maar niet heel Mexico is gevaarlijk. De drugsoorlogen vinden vooral plaats bij de grens met de VS en in de buurt van Acapulco, in het zuiden en oosten zijn hele regio's die daar nauwelijks tot geen last van hebben. En Mexico-Stad heeft uiteraard wijken waar je liever niet komt, maar welke miljoenenstad heeft die niet?

Zou een aderlating zijn als Luuk weg is voor 7 miljoen. Hij heeft een paar seizoenen leuk gespeeld maar ik vrees dat z'n beste tijd voorbij is. Als we hem kwijt kunnen raken voor 7 miljoen komt er ook wat lucht vrij binnen de salarissen en daarnaast hebben we met Locadia en Romero de spits positie al prima ingevuld.

2 januari 2018 om 09:40

Locadia is geblesseerd. Het wordt tijd dat Cocu gewoon eens de jeugd een kans geeft zoals aan Lammers en Malen. Locadia heeft ook veel tijd nodig gehad om een basisspeler te worden van PSV. Of Cocu moet afstappen van de 433 systeem en met bijvoorbeeld Lozano en Perreiro/Bergwijn gaan spelen in de spits.

2 januari 2018 om 10:54

"het wordt tijd dat Cocu gewoon eens de jeugd een kans geeft zoals aan Lammers en Malen."

Dat is makkelijk om te roepen voor de stuurlui aan wal. Maar het zijn wel jonkies met nauwelijks/geen eredivisie-ervaring. Als die jongens straks toch tegen blijken te vallen en PSV daardoor de titel misloopt, dan zul je zien dat de mensen die nu roepen dat Cocu "gewoon" de jeugd een kans moet geven net zo hard staan te roepen dat Cocu gefaald heeft en weg moet.

2 januari 2018 om 11:14

Ervaring moet je opdoen door minuten te maken. Willems is ook ooit voor de leeuwen gegooid doordat Pieterse en Brenet geblesseerd waren. Waarom moet Cocu dan gaan wachten totdat iedereen geblesseerd raakt en dan pas beroep moet gaan doen op de jeugd. Waarom kan het wel bij andere clubs zoals bij Ajax, Feyenoord, AZ etc en niet bij PSV?

Dit is vooral voor PSv een mooie transfer. Ze krijgen voor deze teleurstellende aanvaller het aankoopbedrag weer terug, daar moet je blij om zijn.

Voor De Jong zal in middenmoot of subtop van Europa weinig interesse bestaan. Dus dan komt deze interesse heel mooi uit.

Na dit avontuur kan hij altijd nog terug naar de Eredivisie naar Twente o.i.d.

2 januari 2018 om 09:28

Volgens mij leeft dat ‘teleurstellende’ alleen buiten Eindhoven. Wij zien de kwaliteiten van de Jong echt wel. Natuurlijk is er de ‘mazzel’ dat psv veel scorende spelers heeft, waardoor de ultieme druk niet bij hem lag. Luuk is een harde werker en een intelligente voetballer die anderen in stelling brengt en belangrijker nog nooit zeurt..

2 januari 2018 om 09:42

In stelling brengt? Ik weet niet over welke De Jong jij het hebt, maar Luuk verliest vaak de bal als hij aan het lopen is met de bal en kan ook niet een speler uitspelen. Hij is puur een afmaker en meer niet.

2 januari 2018 om 10:16

Het kan zomaar eens zijn dat jij de jong weinig ziet spelen. Als er iemand een belangrijke spil is in het elftal, is het de jong. Tuurlijk, hij speelt niemand uit, maar US ijzersterk in de lucht en geen zelfzuchtige speler. Brengt juist vaak anderen in stelling.

2 januari 2018 om 11:02

@treblex:

Jij kijkt volgens mij nooit naar volledige wedstrijden van Psv? Want anders zou je wel weten dat dit gewoon niet waar is.

De Jong is een meester in het vasthouden van de bal, verdedigers bezighouden en intussen medespelers wegsturen. Vooral in het seizoen 2014-2015 zag je dat heel vaak. Van achteren uit werd dan een bal naar voren gepompt, De Jong nam 'm met twee verdedigers in z'n rug aan gaf 'm dan bij Depay, Wijnaldum of Narsingh netjes in de voeten mee. Hij eindigt elk seizoen rond de 10 assists, dat is gewoon veel voor een centrumspits.

Durft PSV met de lange absentie al te leunen om Romero? Ik zie namelijk in Lammers persoonlijk niet direct een alternatief... Ajax deed het natuurlijk noodgedwongen ook met Dolberg toen Traore geen echte spits bleek.. maar PSV heeft natuurlijk ook nog alles om voor te spelen in eigen land en voor het zelfde geld schiet Romero de ene na de andere binnen.

Tja, laten we eerlijk zijn. Het gaat voor zowel PSV als De Jong alleen om het geld. Avontuur is natuurlijk geen primair argument, hoogstens een bijkomstigheid. Hij kan ook wel naar Mexico op vakantie.

Bizar dat PSV zo krampachtig Bergwijn probeert te behouden. Op Brenet na is Bergwijn de slechtste speler van PSV volgens de waarderingen (gemiddelde van 5,7). Als je in je tweede seizoen zo weinig brengt en zelfs nog nooit de 90 minuten hebt volgemaakt ben je gewoon niet goed genoeg voor de Nederlandse top. Nu nog niet iedereen dat doorheeft, ben je toch gek als je die 10 miljoen van Torino niet accepteert? Met 10 miljoen voor Bergwijn, 7 miljoen voor Bergwijn en de bedragen die PSV kan incasseren voor Zoet, Arias, misschien Pereiro en hopelijk Locadia vloeit er toch tussen de 30 en 45 miljoen terug in kas; me dunkt dat je daar eindelijk eens die verdediging van kunt renoveren.

Of in de zomer voor 4,5 miljoen, dat zou mijn voorkeur hebben. Om kampioen te worden maak je momenteel meer kans met De Jong. Speelt de laatste wedstrijden prima en biedt, zoals Schwaab al eens aangaf, de mogelijkheid om de bal ook eens lang te spelen - wanneer dat beter uitkomt en voor de variatie in de opbouw.

@treble X , dan ben ik bang dat jij maar heel erg weinig wedstrijden van PSV kijkt of mss zelfs wel helemaal geen enkele, want dat hij puur en alleen een afmaker is, is complete nonsens! Buiten dat hij een goede kopper is, is hij ook nog eens een aanspeelpunt/verbindingsspeler. Let maar eens op hoe vaak hij zijn kopduels wint en daardoor anderen de mogelijkheid biedt om het spel te verplaatsen, dan wel om de aanval voort te zetten? Ook aan zijn tactisch inzicht ga jij kennelijk aan voorbij. Voetbal is namelijk meer dan alleen doelpunten maken, net zoals aanvallers ook hun steentje moeten bijdragen aan hun defensieve taken.

Ik zou het een enorm risico vinden om de Jong nu al te verkopen-mits hij zelf wil natuurlijk. Gokken dat je nieuwe aanwinst er al meteen er staat lijkt mij niet de meest juiste denkwijze, te meer ook dat nieuwe aanwinsten vaak een aanloopperiode nodig hebben. Dat zal deze keer niet anders zijn verwacht ik. Daarnaast, Loca is geblesseerd, maar vind ik ook geen centrumspits. Meer een spits in een 442 systeem, wat Cocu maar niet wil hanteren. Gokken op lammers vind ik ook net zo'n grote gok. Het kan goed vallen,maar kan ook net zo goed helemaal verkeerd uitpakken. Pereiro in de spits is geen optie, is simpelweg geen spits en Lozano zou wat dat betreft nog wel kunnen, alleen dan zit je weer met het probleem dat Cocu spelers op zijn positie gaat opstellen die daar niet thuis horen.

Nee, voor mij geen optie om te vertrekken, maar gunnen doe ik het hem helemaal. Op en top prof met een zeer goede mentaliteit!

Ik vraag mij af of de stap naar Mexico goed is voor zijn kansen in Oranje. Hij speelt daar redelijk buiten beeld, en elk Trainingskamp met een jetlag beginnen lijkt mij ook niet wenselijk. En ja, ik snap ook wel dat dit argument geldt voor alle latinos en Aziaten die in Europa spelen, maar dat zijn de toppers uit die landen en de Jong is niet bepaald vaste spits in Oranje.

2 januari 2018 om 12:14

Misschien ziet de Jong wel in dat hij eigenlijk niet snel meer in aanmerking komt voor de spitspositie in Oranje. Dan zou ik ook voor het geld en het avontuur kiezen. Bovendien, als je daar redelijk presteert wordt je op handen gedragen. Ze zijn daar gek van PSV dus een ex-speler van die club die nu bij hun zijn goals maakt kan niet meer stuk.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Jeroen ZoetKeeper10
Joshua BrenetVerdediger10
Daniel SchwaabVerdediger10
Santiago AriasVerdediger10
Jordy de WijsVerdediger10
Jorrit HendrixMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

185 fans
Aanvaller, 27 jaar
SeizoenClubW
2017/2018 PSV 28 12 1 0
2016/2017 PSV 32 8 4 0
2015/2016 PSV 33 26 2 0
2014/2015 PSV 32 20 0 0
2013/2014 Newcastle United 12 0 0 0

In de wandelgangen

Maandag 23 juli
Denis Cheryshev kan een droomtransfer maken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren