‘Ronaldo vraagt Real om voor ‘realistisch bedrag’ te mogen gaan’

Zaterdag, 30 december 2017 om 15:14

Cristiano Ronaldo verlengde vorig jaar nog zijn contract tot medio 2021, maar het is niet uitgesloten dat de Portugees zijn loopbaan ergens anders afsluit dan in het Santiago Bernabéu. De Daily Express meldt zaterdag namelijk dat de Portugees Real Madrid zou hebben verzocht om hem voor een ‘realistisch bedrag’ te laten vertrekken.

Ronaldo heeft in zijn contract een transferclausule van een miljard euro staan, maar de aanvaller zelf vindt dat bedrag niet realistisch. Hij zou volgens de Engelse tabloid vanwege zijn ernstig getroebleerde relatie met voorzitter Florentino Pérez hebben gevraagd of Real hem aankomende zomer ook voor een bedrag van rond de honderd miljoen euro wil laten gaan.

Ten grondslag aan het conflict met Pérez, waardoor Ronaldo volgens bronnen rond de speler zelfs niet meer met de preses zou willen praten, ligt naar verluidt het idee van de aanvaller dat de voorzitter is teruggekomen op zijn belofte om aan het einde van het seizoen Ronaldo’s salaris te verhogen. De Portugees behoort nog altijd tot de absolute grootverdieners in de voetballerij, maar heeft in het afgelopen jaar wel Lionel Messi en Neymar voorbij zien komen.

Ronaldo hielp Real Madrid in het afgelopen jaar aan een landstitel, de Champions League en de wereldbeker voor clubs, terwijl hij ook door de FIFA werd uitgeroepen als beste speler en de Ballon d’Or won. De sterspeler zou deze belangrijke rol nu ook graag uitgedrukt zien worden in zijn verdiensten en heeft naar verluidt vertegenwoordigers al opdracht gegeven om contact te zoeken met Paris Saint-Germain en Manchester United.


Poll

Denk jij dat Cristiano Ronaldo inderdaad uit is op een vertrek bij Real Madrid?


Gerelateerd

56 reacties (laatste reactie door massinissa)

Dit horen we we vanaf 2009 elke jaar dat zelfde riedeltje dat Ronaldo weggaat bla bla bla!!!

30 december 2017 om 16:13

Inderdaad. Wanneer er niet gevoetbald wordt, komen die onzin verhaaltjes weer uit de ijskast.

30 december 2017 om 19:18

Klopt, maar misschien zit er ook 1een waarheid in. Hij wil elk jaar meer geld zien. Zolang real hieraq n blijft voldoen blijft hij gewoon.

30 december 2017 om 19:46

Over Neymar hoorde we ook ieder jaar weer dat ie zou gaan vertrekken, nou wij hebben wat meegemaakt hoor. Ik zou het maar niet al te snel als onzin wegzetten.

De onzin verhalen zijn weer begonnen elk jaar dezelfde berichten ronaldo blijft gewoon bij real tot zijn pensioen.

Ik vrees dat 100 miljoen Euro nog steeds aan de hoge kant is. Hij wordt over een kleine maand alweer 33 jaar.

30 december 2017 om 15:42

Sportief misschien deels waar, maar Ronaldo is zo veel meer dan een sporter.

30 december 2017 om 15:49

@alkmaar54

Ronaldo zal waar die ook heen gaat, de club zal binnen paar maanden
de 100 miljoen terug verdienen aan sponsors en shirt verkoop. bij deze spelers
draait het om meerdere dingen dan alleen leeftijd. en hij is nog steeds een van de beste
spelers ter wereld. ik zie Ronaldo zeker tot zijn 35ste in de top makkelijk draaien

30 december 2017 om 16:07

Deze reactie slaat werkelijk nergens op, je hebt geen idee waar je over praat. Een shirt kost gemiddeld 80€, daar houdt een nieuwe club maar 20€ van over. Er zouden dan 5 miljoen shirts verkocht moeten worden om dit terug te verdienen en vorig jaar was het beste verkochte shirt van Lionel Messi: 2 miljoen keer. Dit is dus compleet onrealistisch.

30 december 2017 om 16:18

Beste ralph,

lezen is niet zo moeilijk he, ik zeg ook sponsors en shirtverkoop.
er zijn sponsors die gewoon leuk geld betalen om Ronaldo bij hun
favoriete club te zien. en ja shirtverkoop dat hangt vaak van de club af de stad en de omgeving, als hij naar Man united gaat dan zal zeker alle records breken als het om shirt verkoop gaat. en om Messi bij te halen in dat verhaal neem ik jou helemaal niet serieus

30 december 2017 om 16:25

@daryasaid

Je kunt wel bijdehand doen maar je verkoopt hier een luchtverhaal. Heb je ook daadwerkleijk harde feiten dat het zo is?

Ik geloof heus wel dat Ronaldo meer brengt dan goals en shirtverkoop maar heb eht gevoel dat mensen elkaar nakletsen.

30 december 2017 om 16:46

Geloof jij het zelf? Ik denk dat alleen in Barcelona zelf meer dan 2 miljoen Messi shirts verkocht zijn. En als CR7 naar Man utd zal gaan verkassen dat Man Utd alleen al van de Aziatische landen het bedrag terug krijgt in de vorm van merchandising.

30 december 2017 om 17:01

@RonaldOliver: Dus jij denkt dat nagenoeg iedere inwoner van Barcelona, voetballiefhebber of niet, man of vrouw, van kleuter tot bejaarde, een origineel Messi shirt heeft? Lijkt me niet erg realistisch denk je wel?

30 december 2017 om 17:19

Wat een onzin, Manchester United verkocht in 2016 een totaal van 2,8 mil shirts en Barcelona een totaal van 1,9. Daar is ongeveer maar 40 procent van de shirts bedrukt met een naam en van al die shirts is de populaisrste bij Barca Messi en blijkbaar bij Man United Pogba gevolgd door Zlatan.

Daarbij zitten shirt deals totaal anders in elkaar dan andere sponsor deals. bij shirt deals betaald de fabrikant gewoon een jaarlijkse fee voor het gebruik van het merk van de club en het recht om de namen van spelers te mogen bedrukken en zal afhankelijk van de club nog een premie verdiend kunnen worden tussen de 10 en 20 procent op de gemaakte winst bij bepaalde behaalde doelstellingen.

Het is dus onzin om te denken dat een club 20 euro per verkocht shirt verdiend. Het gaat bij de producent ook niet om het verkoop van Man U. shirtjes maar om brand-awareness. De verkoop van vele shirtjes is gewoon een compensatie op het betaalde bedrag. De echte verkoop zit hem in de increase van producten zoals sport-kleding (shirtjes, broeken, schoenen) aan de dood normale persoon die een sport beoefend en de sportzaak binnenloopt of online winkel bekijkt en gewoon een zwart shirtje met grijze korte broek en schoenen van addidas aanschaft omdat hij/zij indoor gaat badminton gaat spelen of gewoon gaat gymen op school.

Daar zit het geld, en daar zit de winst op bij die bedrijven, het gewone zwarte neutrale shirtje of strakke nylon broek met het merk addidas voor de normale dame die even een blokje gaat joggen met haar spotify playlist.

overigens heeft ook Ajax gewoon zo'n contract met addidas? (even vergeten wie het is) alleen is de totale omzet markt van Nederland voor addidas gewoon kleiner als bijv. Duitsland, Frankrijk of Engeland. meer inwoners meer verkochte producten en dus meer winst. Om die redenen verdienen clubs in Nederland gewoon minder op de deals die met shirt fabrikanten wordt gemaakt.

Snap je nu waarom het clubs vaak niks uitmaakt welke fabrikant de shirt leverancier is? waarom zou je voor een 5e rangs italiaans merk gaan als je ook addidas kunt dragen als sport club? Omdat de verkoop van shirts met merk a of b voor clubs geen verschil maakt - die winst is voor de fabrikant. Het is gewoon zo dat sommige fabrikanten de Nederlandse markt willen betreden, bekendheid willen crieeren en dus een sportclub uitzoeken die binnen hun marketing budget vallen (ado den haag, Nec, etc)

Een voorbeeld voor iedereen, stel dat uit markt onderzoek 25 van alle Nederlanders voor gemiddeld 100 euro aan sportkleding kopen. (4,35 mil mensen) dan is er dus voor alle fabrikanten in totaal 435 mil te verdienen. van die 435 mil heeft addidas een marktaandeel van 30, dus in totaal kan addidas voor 130 mil euro verdienen aan verkoop aan kleding. Om de verkoop te boosten maakt men een deal met Feyenoord, PSV en Ajax, voor 10 mil, 13 mil en 17 mil. Dan wordt dus van die 130 mil, 30 mil geinvesteerd op een jaarlijkse basis en het doel is dus om die 30 mil aan sportkleding terug te verdienen door markt-growth. Het zijn de 3 grootste clubs men ziet hun club in die kleding spelen en dus koop je sneller addidas.

edit: sorry voor het lange verhaal, hope it makes sense..

30 december 2017 om 15:52

Marketing technisch is deze man meer waard dan 100 miljoen EUR verwacht ik. Een soort overtreffende trap van de tijd dat Beckham voor 23 miljoen EUR naar Real vertrok wat ze via merchandising binnen een maand oid hadden terugverdiend.

30 december 2017 om 16:28

Een garantie op minimaal 50 goals per jaar en jij vind 100 mil duur hahah wat hij neer zet met zijn 33 jaar kunnen menig jonge spelers alleen van dromen dus 100 mil is een koopje. Als je het nu had over bale dan had ik je gelijk maar check de cijfers van cr7 en dit was zijn slechtste seizoen

30 december 2017 om 17:49

Je probeert een argument onderuit te halen door een argument te bekrachtigen. Ronaldo was vorig jaar minder omdat hij ouder wordt. Ronaldo is een mens en net als ieder mens word je fysiek minder naarmate je ouder wordt. Die natuurwetten gelden ook voor Ronaldo. De meeste topsporters worden gewoon een stuk minder wanneer ze boven de 32 geraken. Dit proces zal enkel versnellen. De huidige Ronaldo is niet zo goed als de Ronaldo van 5 jaar geleden en de vraag is hoe lang hij op een hoog niveau kan blijven acteren. Normaal gesproken nog 1 a 2 seizoenen. Om voor een speler die maar 1 a 2 seizoenen dragend kan zijn 100 miljoen Euro neer te leggen met een dito salaris is niet verantwoord en ik denk niet dat er veel clubs zijn die dat doen.

Het is weer tijd voor de transferperiode, dus dan moeten de kranten met onzin worden gevuld zoals de terugkerende fake news berichten dat Cristiano Ronaldo voor de 15e transferperiode op een rij Real Madrid gaat verlaten.

Lekker gerucht natuurlijk die altijd rond de transferperiodes ziet terugkomen. Ronaldo terug naar Manchester United zou wel een ultieme stunt zijn voor Manchester en dat zou betekenen dat Chelsea zich zorgen moet gaan maken dat Hazard daadwerkelijk zal vertrekken. Zal wel een leuke transfercarrousel op gang brengen. Helaas pure speculatie en geruchten dus zal moeten blijken hoeveel hiervan waar is. Maar, zoals een wijs brandweerman Sam al zei: "waar rook is, is vuur!"

30 december 2017 om 15:34

Volgens hij hebben de 100 afgelopen transferperiodes rondom Ronaldo wel aangetoond dat dat dus niet opgaat. Zeker niet als het vuurtje aangestoken is door 1 van die bladen

30 december 2017 om 15:44

Laat eens de 1e keer zijn dan. Ik zou het zelf in ieder geval wel leuk vinden om Ronaldo weer terug bij Manchester United te zien.

30 december 2017 om 15:58

Wie zegt dat er niks serieus gespeeld heeft rond Ronaldo dan? Of was jij er direct bij betrokken ofzo ? Kan natuurlijk best zijn dat er diverse keren war geprobeerd is door clubs.

30 december 2017 om 16:06

Cyberize, ik zou het opzich ook wel weer eens zien, alleen dan liever niet onder Mourinho. Elsjorro, laat ik het dan zo zeggen: vaak gaat het niet op. Zeker niet met die tabbloids dus. 8 van de 10 geruchten speelt er niks, 1 van de 10 wellicht iets en die andere keer hebben ze het eens bij het juiste eind

30 december 2017 om 16:04

Als ik de bron zie, denk ik eerder aan een rookbommetje dan vuur.

Ligt het na mij of is het altijd na een contractverlenging van Messi dat dit media circuit overgaat naar Ronaldo en uiteindelijk zal het wel weer eindigen in een nieuw contract dat net iets hoger is dan die ga Messi. Perez kan niet anders dan erkennen dat Ronaldo een klasse beter is dan zijn oogappel Bale..Toch zou ik het voor Real niet gek vinden om hem nu voor een dure prijs nog te verkopen! Ronaldo heb ik veel respect voor hij traint keihard maar op gegeven moment komt je leeftijd/lichaam je toch in de weg te staan.

30 december 2017 om 16:04

Als we de kranten moeten geloven dan moet Perez Ronaldo een contract geven van 40 miljoen euro aangezien messi al 35 miljoen verdient plus tekengeld van 100 miljoen euro. Ik dacht het niet.

Misschien dat 100 miljoen commercieel te verantwoorden is, maar als je puur naar het voetbal kijkt schrijf je in twee jaar het gehele bedrag af en kun je je afvragen of deze Ronaldo dat dan wel waard is. Als ik naar de afgelopen maanden kijk, denk ik dat er betere buitenspelers te vinden zijn.

30 december 2017 om 15:43

Op basis van paar maanden? Hoe kan je dat nou zeggen en oordelen op basis van e paar maanden vind ik dat lachwekkend. Messi en Ronaldo staan al meer dan 10 jaar op eenzame hoogte....

30 december 2017 om 16:06

Ronaldo speelt altijd dramatische half jaar en daarna speelt paar wedstrijden goed en dan is iedereen die dramatische halve jaar vergeten. Standaard...ik weet nog dat iedereen Ronaldo weg wou bij Real toen hij dramatisch speelde en na Bayern vs Real en Juve is hij weer de beste.

30 december 2017 om 16:33

Hij geeft gewoon zijn mening, dat jij daardoor geprovoceerd wordt zegt alleen iets over jou.

Verder is Ronaldo 33 jaar oud. De laatste maanden zijn daarom veel relevanter dan de 10 jaar daarvoor. Als je dat ontkent kun je net zo goed beweren dat Gerrard, Pirlo en Xabi Alonso zo het middenveld van Real kunnen vervangen.

30 december 2017 om 16:44

Mening? Nee hij provoceert constant in Real topics dat moet gewoon stoppen.

30 december 2017 om 17:24

Volgens Real fans provoceer ik...wat ik de afgelopen tijd heb geleerd us dat Real fans niet tegen de feiten aan kunnen. Wanneer men de feiten naar voren haalt dan voelen ze zich geprovoceerd. Zo weet je dat sommigen niet tegen de waarheid kunnen

30 december 2017 om 17:36

adil, ik ben best nieuw hier maar lees al tijdje berichten van o.a. guaporta. echt raar man dat veel real fans over provoceren beginnen. zelfs als je niet persoonlijk wordt of uitscheld dan hebben ze het over provoceren. je kan eigenlijk niets over real op een voetbalsite zeggen.

wat ik nu van jou lees kan je toch nooit provoceren noemen ? je geeft je mening op nette manier en dan provoceer je zogenaamd... ze weten echt niet wat dat woord inhoud. feit is dat ronaldo laatste 2 jaar 3/4 van het jaar drama is. dat is niet eens een mening maar feit. dat zien real fans zelf ook. ook ik heb gelezen dat real fans ronaldo weg wilden vorig seizoen voordat hij in april en mei belangrijk begon te worden..
kinderachtig om alles provoceren te noemen!

Een 'realistisch' bedrag??

Ik zou zeggen, realistisch gezien zou dat een bedrag van, pak-hem-beet, vijf miljoen moeten zijn. We hebben het toch echt hier over de beste voetballer ter wereld, won een heleboel landstitels en Europese bekers met Real, is Europees kampioen geworden met zijn land en hij scoort heel erg veel goals. Dus hij mag best een behoorlijk bedrag, voor een mens, kosten wat mij betreft. Meer geld dan dat is absurd, krankzinnig en indicatief van de gekte die het voetbal momenteel beheerst.

Oh ja, wacht. We leven in een periode waarin je voor vijf miljoen niet eens de topscorer van FC Utrecht kunt kopen. Middelmaat en overschat gaat voor 60-80 miljoen van de hand. Misschien moeten we deze tweede periode van hyperinflatie (eerder rond de eeuwisseling hadden we ook al zo'n periode) maar vergelijken met de laatste periode van de Weimarrepubliek. In december 1921 kostte een brood nog 4 Mark. In november 1923 201.000.000.000 Mark.

Geloof er niks van. En wel om de reden dat hij heeft gevraagd om te mogen gaan voor een bedrag rond de 100 miljoen euro. Ronaldo noemt zich de beste van de wereld en zal dus nooit accepteren dat er 'maar' 100 miljoen wordt betaald voor hem, als van Dijk voor bijna 90 miljoen gaat.

ik denk dat het een onzin gerucht is. beter blijft hij bij real, dan kan barca la liga verder domineren de komende paar jaar...

30 december 2017 om 16:07

Denk je echt dat Ronalso weggaat. Echt niet. Hij weet zelf dat weggaan van Real ook eind van zijn succesvolle jaren. Bij Real speelt men in zijn dienst ik zie dat niet gebeuren bij United of PSG.

30 december 2017 om 17:26

adil, bij PSG zeker niet. bij united zou kunnen maar volgens mij heeft hij niet zo goede relatie met mourinho

Ronaldo heeft vaker in een interview gezegd dat hij zijn carriere bij Real Madrid wilt afsluiten..

Realistisch bedrag in de huidige markt voor een 32-jarige vijfvoudig Ballon D'or winnaar? 500 miljoen euro.

Dit is een jaarlijks terugkomend bericht en zeer waarschijnlijk ook nu weer grote onzin. Maar je hebt ook altijd van die mensen die zeggen dat Ronaldo tot zijn pensioen bij real blijft, maar dat is natuurlijk net zo'n grote onzin want die man heeft aangegeven tot minstens zijn 40ste te willen voetballen en dat kan die niet bij real madrid

Zolang Ronaldo niet huilend in een interview aangeeft dat hij weg wil gaan geloof ik er niks van. Dit soort verhalen zijn er al sinds de tijd dat hij bij Real Madrid is gaan spelen en het was tot nu toe altijd onzin. De roddelbladen verkopen zichzelf niet zullen we maar zeggen...

Deze 'roddel' duikt iedere keer op als Messi een salarisverhoging heeft gehad. En iedere keer krijgt Ronaldo daarna ook een verbetering en voelt zich weer happy bij Real.

Ik denk wel dat dit soort berichten op waarheid berust zijn, al dan niet gevoed door het management van de speler. Verwacht spoedig een opwaardering.

Ik denk dat neymar wel eens naar Madrid zou kunnen gaan mits Ronaldo de tegenovergestelde beweging zou maken. Ronaldo oefent en spreekt al een aardig woordje Frans dus we zullen zien.. 🤔

31 december 2017 om 05:05

Maar voor 100mil?? No way.. bullshit verhaaltje dit. Zet het maar in de categorie wandelgangen aub 🗑

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4219 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona9370
4.Valencia7327
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Karim BenzemaAanvaller325
CasemiroMiddenvelder305
IscoMiddenvelder307
MarceloVerdediger282
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.

3746 fans
Aanvaller, 33 jaar
SeizoenClubW
2017/2018 Real Madrid 27 26 1 0
2016/2017 Real Madrid 29 25 4 0
2015/2016 Real Madrid 36 35 3 0
2014/2015 Real Madrid 35 48 5 1
2013/2014 Real Madrid 30 31 4 1
Laatste voetbalnieuws

Neymar juicht stap Ronaldo toe: ‘Hij gaat het Italiaanse voetbal veranderen’

Cristiano Ronaldo stapte onlangs over van Real Madrid naar Juventus, een transfer die door vrijwel iedereen wordt bestempeld als een uitstekende zaak voor de Serie A. Het Italiaanse voetbal zou door...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 21 juli
Atlético Madrid heeft contact opgenomen met Chelsea. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren