Van Bronckhorst: ‘Totdat je er zelf in staat, dan vind je het niet leuk meer’

Zaterdag, 30 december 2017 om 09:38

Giovanni van Bronckhorst krijgt vaak kritiek op zijn media-optredens: de hoofdtrainer van Feyenoord praat wel, maar zegt niet veel. De terughoudendheid van Van Bronckhorst heeft een verklaring. Hij weet als geen anders dat klein nieuws snel groot kan worden. Af en toe niks zeggen, is iets wat hij heeft geleerd. Bijvoorbeeld als er iets is met een speler. "Ik moet alles de revue laten passeren en dan zeg ik wel iets."

Van Bronckhorst vindt zichzelf niet meer zo gesloten als vroeger. "Ik ben heel behoedzaam in interviews en persconferenties, om dingen te beschermen", vertelt de oud-voetballer in een interview met NRC. Aanschuiven bij talkshows als Studio Voetbal en De Tafel van Kees is niet zijn ding. "Het seizoen gaat zo snel. Vorig seizoen lijkt net of het eergisteren was. Zes keer per week ben je op tv. Ze kunnen alles vragen wat ze willen, op de persconferentie."

"Dan kies ik liever twee of drie dingen in een seizoen uit waarvan ik denk: dat wil ik wel een keer doen, maar meer ook niet. Want als je naar de een gaat, moet je ook naar de ander." Van Bronckhorst bouwt bewust een muur om zich heen. "Dat moet wel. Ik heb mijn tijd en energie nodig voor heel veel andere dingen." Hij vindt het leuk over voetbal te praten. "Tot ze over jou gaan praten. Dat is hetzelfde met roddelbladen, iedereen leest ze, totdat je er zelf in staat, dan vind je het niet leuk meer. Dat zeg ik ook vaak tegen mensen, dan zeggen ze: dat hoort erbij. Dat klopt. Maar hoe zou jij het vinden als veel mensen het over jouw functioneren hebben op je werk, elke dag."

"Er zijn drie, vier praatprogramma’s en vijf, zes kranten die over jou schrijven dat jij iets niet goed doet. Sommige mensen hebben daar geen benul van hoe dat voelt", besluit Van Bronckhorst. "Het hoort erbij, je bent verantwoordelijk voor de club, voor de prestaties. Dat vind ik ook geen probleem. Het is alleen: hoe ga je ermee om."Gerelateerd

18 reacties (laatste reactie door gloryunited)

Ach Gio, blijf dan maar bij Feyenoord. In het buitenland draaien ze klinkers om zodat het lijkt dat jij wat anders zegt. Je bent ook verplicht naar je supporters om te zeggen waar het opstaat.

30 december 2017 om 10:15

Soms is het voor het procesverloop helemaal niet beter als de media weten wat er binnen de ploeg speelt. Dat is een spel tussen de twee partijen. Mij zal het een zorg zijn wat een coach met mij deelt via de media. Ik wil wekelijks drie punten zien, dat is belangrijk.

30 december 2017 om 10:20

Gio roept misschien weinig,maar straalt wel menselijkheid en beschaving uit,wat feitelijk meer zegt dan wat dan ook.

30 december 2017 om 10:20

Elke trainer is uiteraard alleen maar verplicht om z'n broodheer te dienen. Een trainer zit er niet om de media te pleasen of om in een goed blaadje te komen bij de supporters. Het is als trainer maar ook als bestuurder en voetballer belangrijk dat je in de media heel duidelijk ben en alleen antwoorden geeft die niet op twee manieren zijn uit te leggen. Verder vertegenwoordigd een trainer de club en hoort hij zich naar buiten toe netjes te gedragen, volgens mij voldoet van Bronckhorst aan deze eisen.

30 december 2017 om 10:47

Op basis waarvan ben je dit verplicht? Kun je mij dat uitleggen?

30 december 2017 om 11:24

Ik vind dit amtwoord juist heel eerlijk van hem. Ik heb echt wel respect voor zijn manier va n denken. En de meeste supporters willen pas alles weten als het slevht gaat, zolang er naar behoren gepresteerd word maakt het echt niet uit hoe je jezelf laat zien in de media.

30 december 2017 om 12:39

Gio's enige verplichting is dat Feyenoord presteert. Hoe hij dat voor elkaar krijgt zal mij een zorg zijn. Hij kan nooit op merkwaardige uitspraken gepakt worden en dat waardeer ik alleen maar. Zorgt voor rust in de tent.

En dat de media in het buitenland alles verdraaien pleit alleen maar voor zijn stijl. Hoe minder je zegt, hoe moeilijker ze je kunnen pakken.

30 december 2017 om 13:02

Wat lul jij nu in de rondte @JasonRhijn Hij dient de club en verder moet hij zijn zaken op orde hebben. Dat hij niet veel praat in de media is geen probleem, en hij is daar om zijn primaire taak uit te voeren: presteren met Feyenoord.

Van wie komt deze kritiek dan? Uit de media omdat van Bronckhorst geen opvallende uitspraken doet? Van Bronckhorst is de beschaafdheid zelve en geeft volgens mij altijd netjes antwoord op vragen. Het probleem bij de voetbal pers is dat ze week in week uit dezelfde vragen stellen als je dezelfde vragen stelt krijg je vaak ook week in week uit dezelfde antwoorden.

30 december 2017 om 11:25

Van Bronckhorst komt altijd keurig over en is ook zeer netjes. Ikzelf verwacht alleen wel van een top 3 coach wat meer te horen na de wedstrijd dan wat hij nu verteld. Het is zelden diepgaand, nooit eens een achterliggende gedachte benoemen. Kan zo 1 2 3 niet een voorbeeld verzinnen, maar zeker in de afgelopen interviews zat ik een paar keer verbaasd voor de tv te luisteren

30 december 2017 om 12:40

Prima toch? Ik snap niet wat Gio dan wel niet allemaal moet vertellen. Laat Feyenoord de vuile was en de tactische plannen maar lekker binnen houden. Alles wat je teveel zegt kan tegen je gebruikt worden.

30 december 2017 om 13:05

Heb Cocu en de Boer dat ook nooit zien en horen doen.

30 december 2017 om 13:07

Van Bronckhorst doet precies wat Feyenoord van hem verwacht, dat komt ook goed uit want Feyenoord betaald zijn salade. Eigenlijk geeft geen enkele diepgaande antwoorden zeker Cocu niet die zegt nog minder dan van Bronckhorst.

30 december 2017 om 14:03

Als je het bij van Bronckhorst waardeert, snap ik niet zo goed waarom je dan vindt dat Cocu minder zegt. Cocu antwoordt namelijk ook altijd alleen op wat de verslaggever vraagt en gaat geen hele lulverhalen ophangen. Heerlijk vind ik dat. Merendeel van die vragen is toch onzin of bedoeld om je uit de tent te lokken. Waardeer de coaches wel die daar niet in mee willen gaan.

Ik weet dat je er geen prijs voor krijgt , of prijzen mee wint . Maar hij komt over als een prettig mens, die iets verder kijkt dan het kleine voetbalwereldje. Blijft ook gewoon zichzelf en dat kan lang niet iedereen zeggen.

Ik snap dat mensen Gio een saaie trainer vinden, maar ik vind hem in het huidige landschap van schreeuwlelijkerds en ijdele camerafetisjisten een verademing. Rustige, correcte en verstandige vent. Houden zo en lekker jezelf blijven.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Kevin DiksVerdediger10
Ridgeciano HapsVerdediger10
Jeremiah St. JusteVerdediger10
Eric BotteghinVerdediger10
Karim El AhmadiMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

137 fans
Coach, 43 jaar
SeizoenClub
2015- Feyenoord
2007-2010 Feyenoord
2004-2007 Barcelona
2003-2004 Barcelona
2001-2003 Arsenal
Laatste voetbalnieuws

Feyenoord met 23 spelers naar Turkije; Van Bronckhorst mist vijftal

Feyenoord is vrijdagmiddag op het vliegtuig naar Istanbul gestapt voor de vriendschappelijke wedstrijd van zaterdag tegen Fenerbahçe. Trainer Giovanni van Bronckhorst kan nog niet over een complete selectie beschikken. Hij mist...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 21 juli
Atlético Madrid heeft contact opgenomen met Chelsea. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren