‘Van Dijk is de beste verdediger met wie ik ooit gespeeld heb’

Vrijdag, 29 december 2017 om 14:05Yanick Vos • Laatste update: 14:50

Virgil van Dijk heeft sinds deze week zijn gewenste transfer van Southampton naar Liverpool te pakken. De transfersom van 84,5 miljoen euro wekt verbazing bij velen, maar niet bij Celtic-doelman Craig Gordon. Volgens de sluitpost is zijn ex-ploeggenoot het geld dubbel en dwars waard. “Hoe groter de wedstrijd, des te beter hij speelt. Hij is waarschijnlijk de beste speler waar ik ooit mee gespeeld heb”, aldus Gordon in een interview met de BBC.

“Voor een spits wordt meer dan honderd miljoen pond betaald, dus waarom niet een dergelijk bedrag voor iemand die een spits kan stoppen? Hij kan misschien wel acht jaar mee bij Liverpool, dus ze kunnen waar voor hun geld krijgen”, aldus Gordon. De 26-jarige Van Dijk werd in 2013 voor drie miljoen euro door Celtic overgenomen van FC Groningen. Twee jaar later verkaste hij voor vijftien miljoen euro naar the Saints. “Hij is zonder twijfel de beste centrumverdediger waar ik ooit mee gespeeld heb. Hij heeft alles in zich om een van de beste verdedigers ter wereld te worden. Ik ben ervan overtuigd dat hij het goed gaat doen bij Liverpool.”

“Als je hem ziet spelen, dan lijkt het hem allemaal zo eenvoudig af te gaan”, vervolgt de keeper. “Hij kan werkelijk alles. Je kan hem op elke positie kwijt. Hij is zo snel en sterk, hij kan goed koppen en kan zelfs scoren vanuit een vrije trap. Hij is een complete voetballer. Er zien niet veel centrumverdedigers op de wereld met een dergelijke speelstijl die men zoekt bij topclubs. Hij is heel comfortabel aan de bal en kan goed verdedigen.”

Ook Celtic-manager Brendan Rodgers, die tussen 2012 en 2015 aan het roer stond bij Liverpool, denkt dat zijn oude club een goede aankoop heeft gedaan. “Virgil gaat naar een geweldige club, waar je getest wordt op alle aspecten van het spel. Hij lijkt mij een geweldig talent. Hij moet hard werken en veel spelen. Ik weet zeker dat hij het uitstekend zal doen.”


Poll

Virgil van Dijk is zijn transfersom waard


Gerelateerd

Meer sportnieuws

40 reacties (laatste reactie door buitenspelgoal)

De hype neemt echt enorme vormen aan, maar dat kun je verwachten met zo'n transfersom. Aan de ene kant een boost voor het Nederlands voetbal dat we de duurste verdediger ooit hebben voortgebracht. Aan de andere kant hoop ik van harte dat Van Dijk gaat slagen en met de druk om kan gaan. Ik kan niet wachten om hem weer te zien spelen.

29 december 2017 om 15:22

Het is wel de ironie ten top: Nederland dat de duurste verdediger ooit heeft.

29 december 2017 om 15:23

Hoe kan het nou een hype zijn als hij al 2 jaar lang gezien word (top 3) als een van de beste verdedigers in de PL? Het lijkt wel alsof dit nieuwe informatie is voor iedereen hier.

29 december 2017 om 16:03

Met hype bedoel ik niet zozeer dat hij gezien wordt als een hele goede verdediger (en terecht), maar dat een hoop mensen en Liverpool fans denken dat hij in zijn eentje de verdediging gaat redden, of Liverpool (volgend seizoen) titelkandidaat maakt.

29 december 2017 om 16:20

Er zal een nieuwe keeper moeten komen en een verdediger. Matip is decent, maar een beetje blessuregevoelig, maar helaas zie ik hem niet de top halen. Van Gomez ben ik wel gecharmeerd en vond dat Liverpool er geen goed aan deed door Moreno aan te trekken. Toch is hij niet slecht gebleken. Ik weet niet op Klopp van plan is een paar van zijn minste middenvelders te lozen (wijnaldum Hendersen/can) en te vervangen met een DM, want dat zou Liverpool veel meer balans geven. Naby Keita is geen DM, maar een erg goede middenvelder die verdedigend als aanvallend goed is. Klopp zou hem als DM kunnen gebruiken. Mocht Coutinho vertrekken dan zou ik voor Lyon's Nabil Fekir gaan. Wat een seizoen heeft deze jongeling zeg.

29 december 2017 om 16:46

De transfer zorgt voor 10 berichten per dag van alles en iedereen die iets te zeggen heeft over V Dijk. Ik ben het al beu en jij? Hype word er door de media ingewerkt, maar ik word daar niet warm van

Daaronder zie ik toevallig het volgende staan: "dat een hoop mensen en Liverpool fans denken dat hij in zijn eentje de verdediging gaat redden". Nou ik ben benieuwd waar jij dat gelezen hebt wat Liverpool supporters betreft, want ik vind de meeste van op VZ vrij neutraal en realistisch en op andere sites die ik lees zie ik ook geen gekke dingen. Iedereen is gewoon blij met de kwaliteitsinjectie, maar zien ook wel in dat Liverpool niet ineens ook tactisch goed gaat staan.

29 december 2017 om 17:17

Ik zat voor de lol door Liverpoolfc forums te scrollen en daar werd dat toch regelmatig geroepen in de Van Dijk topics. Gelukkig zijn er ook genoeg die VVD meer als een (goed) begin zien en graag nog een nieuwe keeper en een verdediger zien komen.

Pff, gaan we van elke speler, trainer, manager en moeder nu een mening krijgen over Van Dijk? Ik ben er nu wel een beetje klaar mee.
Het is gewoonweg afwachten wat er gaat gebeuren. Dat hij veel geld kost, kunnen we het allemaal over eens zijn. Of hij té veel heeft gekost moeten we nog zien.

29 december 2017 om 14:53

Ach zo was t ook over Neymar en eerder Pogba, Bale, Luiz, Ronaldo, etc - het gaat om nieuwe recordbedragen en dus doet iedereen zijn zegje.

29 december 2017 om 15:15

Aan de titel kan je al zien waar het over gaat, waarom ga je het dan lezen en erop reageren als je er zo klaar mee bent?

29 december 2017 om 15:36

Tja, daar heb je eigenlijk ook wel gelijk in. Ik vind het gewoon beetje teveel allemaal. Het zijn allemaal beetje dezelfde berichten.

29 december 2017 om 15:55

Uiteraard heb je liever nieuws over Man Utd.

29 december 2017 om 17:34

Niet een beetje, hij heeft gewoon gelijk. Aan de titel is duidelijk te zien hoe of wat, blijf weg als je niets inhoudelijks wilt melden en alleen maar wilt zeuren.

Nu is het wel weer even genoeg met het ophemelen van Van Dijk. Laat hem eerst nog maar is zien of hij het in een Liverpool-shirt ook kan laten zien voordat de verwachtingen veel te hoog worden. Zul je zien, na 3 ballen mistrappen kan hij er opeens niks meer van. Beetje moe word je af en toe wel van die (voetbal)media..

29 december 2017 om 14:56

Het is de Celtic doelman die het zegt, niet de journalisten van de BBC.

29 december 2017 om 15:03

Nee maar de media gaat wel weer naar die doelman toe om te vragen 'hoe goed van Dijk wel niet is'

29 december 2017 om 15:13

Dat mogen ze doen, tis een vrije wereld. Het is iig een stuk nieuwswaardiger om te lezen wat zijn ploeggenoten van m denken dan 1 of andere willekeurige persoon op straat. Je hebt als media geen kristallen bol dus het enige zinvolle wat ze over zo’n recordtransfer kunnen schrijven zijn de analyses van de mensen die de meeste inzicht in hem hebben.

29 december 2017 om 15:38

duurste verdediger ooit, vind je het dan heel gek dat er veel over geschreven wordt?

Zou overigens inderdaad wel lullig zijn als ie nou in z'n eerste potje een eigen goal maakt

Denk zelfs de beste speler met wie hij heeft gespeelt. Weet niet met wie deze man heeft gespeelt die beter is dan hem.

29 december 2017 om 15:02

Hij heeft nog met Dwight Yorke gespeeld bij Sunderland, echter was die niet meer in zijn goede vorm. Ook nog met een jonge Henderson gespeeld en Bent die toen 24 goals ofzo maakte.

Maar ook nog natuurlijk met Lord Bendtner, dus daarom zegt Gordon "waarschijnlijk" de beste voetballer waarmee hij gespeeld heeft.

Dan quote ik mijzelf wel: "Jaap Stam is de beste verdediger die ik ooit gezien heb!"
En aangezien hij voor Cambuur heeft gespeeld, en ik hem alsnog de beste vind, dan moet het wel waar zijn.

Ik begrijp deze hype totaal niet. Als je hem bijvoorbeeld vergelijkt met Sanchez, is hij 2x zo duur maar lopen ze qua ontwikkeling niet ver uit elkaar. Ik vind Sanchez stukken beter dan de Van Dijk van 5 jaar geleden en ik weet ook zeker dat wanneer Sanchez de leeftijd van Van Dijk heeft, hij de absolute top in verdedigingswereld is.

Van Dijk is een hype. Ik heb hem bij geen enkele club bijzonder gevonden. Las laatst ook zo'n sneerartikel naar onze topclubs. Als je zag wat voor fouten Van Dijk in Nederland nog maakte is het helemaal niet raar dat we ze hem links lieten liggen. Als je ziet wat voor fouten hij nog steeds in het Nederlands Elftal maakt is het wel vreemd dat de man zo gehyped wordt.

Bij Liverpool zal hij pas voor het eerst echt getest worden. Tot dan is het een hype.

29 december 2017 om 15:21

Van Dijk is op zijn positie gewoon top 3 in de Premier League en blonk vorig jaar uit in elke wedstrijd tegen de top van de Pl.
Daarnaast is hij fysieker en sterker in de lucht dan Sanchez, is hij vele malen beter aan de bal dan Sanchez, en heeft zich gewoon 2,5 jaar lang bewezen op dat niveau.

29 december 2017 om 15:33

@myvision: wie zegt dat Sanchez zich doorontwikkelt? Je zou zijn prestaties van afgelopen jaar net zo goed kunnen omschrijven als een hype.
Ik begrijp alleen niet waar je vandaan haalt dat van Dijk vorig jaar niet bijzonder was. Je kunt die persoonlijke mening hebben, maar die strookt niet met die van de Engelse pundits/tabloids en de statistieken.

29 december 2017 om 15:41

Tja, de hele Engelse top gelooft wel in de hype tot dusver. Verder is verdedigen bij Ajax wel andere koek dan verdedigen bij Southampton. Ajax domineert de meeste wedstrijden in een nogal armzalige competitie. Das lekker ballen voor zo'n jongen. Verder kan Sanchez met de bal aan de voet vrij weinig, getuige het feit dat hem aan de bal laten de hoofdreden in de EL finale was dat Ajax niets kon uitrichten.

Hype zal best, maar hij heeft wel meer laten zien dan Sanchez, al is Sanchez wel jonger natuurlijk.

29 december 2017 om 15:50

Hij is nu 2x zo duur als sanchez ja. Wellicht is de waarde van sanchez, als Hij de leeftijd van van dijk heeft, wel 130 miljoen. Weten wij veel. Je kan spelers van verwchillende leeftijden niet met elkaar vergelijken op basis van iemands verleden. Toen van dijk net 20 was, was Ronaldo nog de duurste speler. Nu worden er bedragen van 60-70 mil betaald alsof het niks is.

Ik weet dat je licht bevooroordeeld bent, maar probeer het in perspectief te plaatsen

29 december 2017 om 15:55

Van Dijk was slechts een talent waar de groei niet met veel vaart volgde. Maar bij Celtic ging het opeens met reuzenstappen. Voor een klein bedrag ging hij naar Southampton waar hij in zijn eerste jaar (een van) de beste verdedigers was en veel meer kudos kreeg dan Sanchez. Hij moet eerst bewijzen dat hij een heel seizoen als basisspeler bij de top behoort. Hier en daar een goede wedstrijd spelen is slechts een indicatie, maar geen belofte dat hij de absolute top gaat halen. Vond hem tegen Southampton trouwens niet super spelen, maar goed.

Het gaat erom hoe van Dijk zich heeft ontwikkeld en niet hoe hij bij Groningen of Breda speelde. De fouten van toen behoren tot het verleden want als je hem volgt dan weet je dat hij over het algemeen erg weinig fouten maakt en een van de compleetste verdedigers is die je kan vinden. Ja, hij speelde dit seizoen niet op zijn niveau maar daar zijn redenen voor. (meer dan een half jaar geblesseerd en toen hij fit was speelde hij een poos niet en de teleurstelling dat hij niet naar Liverpool mocht. Dat gaat je niet in de koude kleren zitten, of je nu professional bent of niet.

Maar goed, we zullen het zien. Wat vaststaat is dat er erg veel druk op zijn schouders rust. We zullen zien of hij het waarmaakt en hoeveel beter hij Liverpool maakt. En we zullen zien hoe goed Sanchez zich ontwikkelt. Ik denk zelf dat hij het verder gaat schoppen dan spelers als Bailly, Matip, Mustafi, Lindelof, P. Jones en misschien ook Christensen (die zich ook goed ontwikkelt met de weinig minuten)

Daar gaan we weer i.p.v. trots zijn dat een Nederlander de duurste verdediger is gaan wij hem gewoon afbranden,wat zijn wij toch een misselijkmakend land.neem nou myvision,je hebt er zeker de pest over in dat het geen Ajax verdediger is?? Hoe komt het toch dat mensen in Nederland zo laagdunkend kunnen zijn als het geen voetballer is van de Nederlandse top, en als het wel top is van Nederland, Klaasen als voorbeeld te nemen zit je op de bank in Engeland, vergeet niet dat Van Dijk al een aantal jaren voetbal speelt daar aan de overkant en als Man City ,liverpool en United je willen hebben dan kan je wel wat.

29 december 2017 om 15:30

Omdat veel Nederlanders de PL denk ik toch nog steeds wat gehyped vinden, ondanks dat ze nu met vijf teams door zijn. Wanneer Van Dijk prestaties had geleverd bij pakweg Atletico, Valencia, Sevilla, Dortmund, Schalke, Juve, Porto, Lyon, Benfica of Napoli zou hij in Nederland momenteel meer prestige hebben dan vanuit Celtic en Southampton.

Craig kan het weten, met zijn staat van dienst en clubs waar hij gespeeld heeft ;

Laten we nu maar afwachten hoe hij zich gaat ontwikkelen. Persoonlijk ben ik niet zo gelukkig met zijn keuze voor Liverpool, had hem graag bij City gezien. Maar goed ik heb hier niets over te zeggen.

Of Virgil echt zo goed is en dus nog beter wordt? Ik weet het niet, zou fijn zijn voor ons allemaal. Voor nu is het een hype die groot is, zeker gezien het bedrag!

29 december 2017 om 15:51

Precies dit dacht ik ook. Iemand die heel zn leven bij RKC speelt zal Wss zeggen dat Benson de beste spits is waarmee die ooit gespeeld heeft

Laten we hopen dat van Dijk met de enorme druk die dit met zich meebrengt om kan gaan. Als hem dat lukt en hij gaat ook bij Liverpool presteren dan kan het zomaar zijn dat hij ook daar binnen 2 jaar weggekocht wordt voor een nog hoger bedrag.

Ook mooi nieuws voor het Nederlands elftal dit. En dan te bedenken dat Ajax ooit Mike van der Hoorn boven deze jongen verkoos. Klein blundertje maar, haha.

Ik heb mijn twijfels over Van Dijk enige wat hij wel heeft is uitstraling en charisma maar ben sceptisch over hem maar ik geef het een kans zal dan niet meteen oordelen.

29 december 2017 om 20:31

Hij heeft echt wel meer dan charisma en uitstraling. Hij is sterk, snel, kan goed opbouwen en is lang. Of hij goed genoeg is weet ik niet maar hij heeft heus wel kwaliteiten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Liverpool

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Liverpool4537
3.Chelsea4328
5.Arsenal358
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
S. ManéAanvaller208
Mohamed SalahAanvaller2016
Diogo JotaAanvaller2010
AlissonKeeper190
H. DaviesKeeper
MarceloKeeper00
L. HughesKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Liverpool.

230 fans
Verdediger, 30 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Liverpool 19 1 2 0
2020/2021 Liverpool 5 1 1 0
2019/2020 Liverpool 38 5 1 0
2018/2019 Liverpool 38 4 1 0
2017/2018 Liverpool 14 0 1 0
Laatste voetbalnieuws

Gigantische blunder leidt eerste zege sinds een maand in voor Liverpool

Liverpool heeft zondagmiddag voor het eerst sinds 16 december weer eens een overwinning geboekt in de Premier League. De ploeg van manager Jürgen Klopp was na twee gelijke spelen en een...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 17 januari
Chelsea heeft de kans om Layvin Kurzawa te contracteren laten schieten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren