wk2018

Van Marwijk: ‘Een paar dagen later moest het weer anders en kapte ik het af’

Donderdag, 28 december 2017 om 08:00

Saudi-Arabië plaatste zich onder leiding van Bert van Marwijk voor het WK, maar de voormalige bondscoach van het Nederlands elftal is niet van de partij als het toernooi in Rusland aankomende zomer van start gaat. Van Marwijk moest na stroeve onderhandelingen over een nieuw contract het veld ruimen, al was hij ook weer even in beeld toen opvolger Edgardo Bauza alweer snel aan de kant werd gezet.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Denk jij dat Bert van Marwijk nog ergens op zal duiken als trainer?


Gerelateerd

11 reacties (laatste reactie door janmessi)

Ja in die landen heb je niks te willen. Het werkt gewoon anders daar, totaal andere mentaliteit.

Stabiele en kundige man en in mijn ogen in Nederland nog wat ondergewaardeerd. Goed met Fortuna en Feyenoord. Hield zich 2,5 jaar staande in de toenmalige slangenkuil in Dortmund, was fantastisch als bondscoach, faalde bij HSV en deed het weer goed in Arabie.
Het enige waar ik bij hem (in zn feyenoordtijd) regelmatig van baalde was dat hij extreem vastigheden nastreeft, wat dus ook inhield dat spelers die leeggespeeld waren toch weer opgesteld werden.

28 december 2017 om 08:35

Ek in Polen was wel een drama, maar die hele spelersgroep stond bol van de onderlinge conflicten.

28 december 2017 om 08:42

Ja dat was niet best
Maar als ik terugkijk op zijn wk-kwalificatie, wk, ek-kwalificatie en ek zijn er 3 van de 4 echt uitstekend. Plus de eerste plek op de wereldranglijst. Niet dat we daar veel aan hebben, maar het is in ieder geval een indicatie van hoe goed het team destijds bezig was. Zeker met het ongenaakbare Spanje als concurrent.

Waarom wordt dat duo.. van marwijk en van bommel niet vaak als mogelijkheid voor Oranje genoemd? Hij heeft in ieder geval de absolute bondsvoach ervaring die Koeman nog niet heeft. Eerlijk gezegd liep ik met de kudde mee en vond Koeman het meest logisch maar nu vind ik dit duo toch aansprekender. En jullie???

28 december 2017 om 08:34

Ik vind het prima. Ben groot fan van allebei. Zijn mensen met een zakelijke en nuchtere kijk op voetbal, precies wat Oranje nodig heeft.

28 december 2017 om 09:11

Van Marwijk vind ik een ramp. Oranje speelde op de WK2010 afbraakvoetbal wat niet om aan te gluren was met een onproductieve Van Persie en Huntelaar ten onrechte op de bank. Met de karatetrap van Nigel de Jong in de finale als dieptepunt. Toegegeven, hij kwam er ver mee, maar dit soort Feyenoord-PSV voetbal zit ik niet op te wachten.

28 december 2017 om 09:27

Jij hebt helemaal gelijk dat Huntelaar toen in de spits had moeten staan, maar laat dit de rest niet verpesten want het was een fantastisch WK.

28 december 2017 om 09:29

Van Marwijk gaf zelf toe dat zn elftal te vroeg gepiekt had,en niet top kon presteren in de finale. Maar wat had Oranje anders moeten doen ? Tegen Brazilie moesten ze tot op het gaatje met als gevolg een brak elftal in de finale. Hij blijft een topcoach.

28 december 2017 om 10:02

Kwalificatie behalen en dan tot in de finale komen lijkt mij toch een prestatie waar we nu alleen maar van kunnen dromen? Nu spelen we geen afbraakvoetbal maar los zand voetbal zonder passie en komen we niet eens op een ek of wk? Natuurlijk met andere spelers dan toen maar sprankrlend is het ook niet.

28 december 2017 om 12:15

Van Marwijk verdient een standbeeld voor het geweldige WK in 2010. En eigenlijk ook voor UEFA Cup 2002. Er wordt vaak gewezen naar de vrije trappen van Van Hooijdonk, maar dat elftal stond ook fantastisch.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Saudi Arabia

FIFA ranking: 67
5 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
Yehya Al ShehriMiddenvelder83
Voor de complete selectie: Clubpagina Saudi Arabia.

88 fans
Coach, 66 jaar

In de wandelgangen

Maandag 16 juli
Hirving Lozano en Gastón Pereiro zijn in beeld bij Lazio. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren