wk2018

‘Ik zeg niet per se ‘nee’ tegen Oranje, er is genoeg kwaliteit’

Donderdag, 28 december 2017 om 07:00

Frank de Boer begon het seizoen als transfer van Crystal Palace, maar moest na tegenvallende resultaten al na enkele maanden het veld ruimen in Londen. De Nederlandse trainer wilde zijn manier van spelen opleggen aan de spelersgroep en kreeg niet de tijd om dat project te volbrengen. Ook zat het hem bij the Eagles niet mee qua blessureleed.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Zou jij Frank de Boer een geschikte bondscoach vinden?


Gerelateerd

48 reacties (laatste reactie door pukkie123)

In de trainerscarriere van De Boer lijkt mij vooral dat hij goed overweg kan met jonge spelers. Die gasten beter maken. En dat is wel wat er bij Oranje moet gebeuren: verjongen. Maar als bondscoach ben je op een paar weken per jaar na meer een scout. Kijken wie het beste bij jouw visie past, wedstrijden analyseren... en voor die rol zie ik het liefst een meer ervaren trainer.

28 december 2017 om 07:58

Hij zou altijd nog weer als assistent aan kunnen schuiven, dat deed hij destijds toch niet onverdienstelijk. Als bondscoach zie ik hem persoonlijk liever niet dan heb je weer zo'n trainer die eindeloos blijft rouleren, tot hij zijn vaste basis gevonden heeft. En tegen die tijd is er weer een kwalificatie verloren, of ze moeten dat niet erg vinden en hem ondanks alles jaren de tijd geven. Kijk bijvoorbeeld naar Morton Olson zijn carrière bij Denemarken die had uiteindelijk weer een mooi team op de been maar had al die jaren wel het vertrouwen.

28 december 2017 om 08:57

Zie liever dat Knvb een beetje out of the box durft te denken. Reiziger als bondscoach, jong,slim en toont 10 x enthousiaster dan De Boer,die altijd wat lusteloos overkomt.

28 december 2017 om 09:04

10x meer enthousiasme kan ik de KNVB ook wel bieden hoor. Dat is geen enkel probleem. Gelukkig gaat het nog altijd om kwaliteit en die bezit De Boer echt wel. Bij Ajax was het gewoon enorm knap (ja, het gepruts van PSV was een mooie meevaller). Inter staat op dit moment organisatorisch nog steeds niet heel best en bij Palace was het gewoon klote dat hij Zaha mistte. Dat scheelt een slok op een borrel. Frank moet gewoon naar naar een mooie middenmotor en daar daadwerkelijk de tijd krijgen om een team te bouwen. Geen bondscoach worden, daar is de tijd nog niet rijp voor.

28 december 2017 om 09:14

@ryanbabel: Nee en timing is alles. Ik ben wel voor een Nederlandse bondscoach hoeft niet perse een topper te zijn maar ik noem bijvoorbeeld een Alfons Groenendijk, is al wat ouder heeft zowel met de jeugd als senioren gewerkt dus waarom zou die het nederlands elftal niet kunnen doen Ron jans wil niet maar die lijkt mij ook geschikt. En iets minder serieus: Pastoor zit ook net zonder baan, wil wel graag aanvallend voetbal spelen

28 december 2017 om 09:22

Dus komen we toch uit bij Reiziger, Hoop dat de Knvb beseft dat deze optie net zo serieus is als destijds met de aanstelling van Rijkaard of v Basten.

28 december 2017 om 09:26

Middenmotor? Vergeet het maar. Zijn CV en reputatie hebben een flinke klap gekregen hij moet het weer helemaal opnieuw en moet genoegen nemen met mindere clubs momenteel. Iets wat niet geeft want hij is nog relatief jong dus hij heeft alle kansen nog om zich te bewijzen.

28 december 2017 om 10:28

@janmessi zo verkeerd vind ik Reiziger nog niet maar net als De Boer niet op dit moment, na een paar jaar als assistent staat hij nu voor het eerst als hoofdcoach op eigen benen ietsje meer ervaring mag ook wel. Maar zoals je aangeeft als de knvb het aandurft zou het zo maar kunnen werken maar ik ben bang dat de knvb daar nu in ieder geval nog niet zo overdenkt, en in het ergste geval een buitenlandse bondscoach de kans geeft.(ik ben wel een beetje traditioneel, nederlandse coach en het liefst nr 1 tot 11 op het veld bij interlands!) Nee dan liever een Reiziger inderdaad.

28 december 2017 om 09:07

@vlugge
Het gaat er om dat je als bondscoach van de best beschikbare spelers op dat moment een team maakt. Leeftijd maakt in dat opzicht niet uit. Verjonging bij een nationaal elftal is niet van belang. De beste moet spelen ongeacht de leeftijd.

28 december 2017 om 10:00

Nee we moeten helemaal niet vernieuwen bij Oranje. 90% van de landen die gekwalificeerd zijn hebben een gemiddelde leeftijd van een jaar of 28, 29. Afgelopen kwalificatie zaten wij daar flink onder en we zijn duidelijk een aantal keer afgetroefd op gebrek aan ervaring.

Niet aan beginnen. Als hij nu al aangeeft liever een club te coachen is hij dus weg als er na een jaar een club op de stoep staat voor hem. Er moet nu iemand komen die er echt voor de lange termijn wilt committeren.

28 december 2017 om 07:45

Dat zie ik dus niet gebeuren mocht Frank de bondscoach worden aangezien dat helemaal niet in zijn karakter zit. Als hij nu wordt benaderd door Nederland en door een leuke club, dan ja, dan zie ik hem Nederland afwijzen, maar ik zie hem niet a la Advocaat zo maar vertrekken.

In Italië werd hij ook weggestuurd of is hij dat vergeten? Hij kan het best in de eredivisie weer beginnen voordat hij aan bondscoach schap denkt.

Hij is gewoon niet goed genoeg. Kampioen worden met Ajax is niet zo bijzonder, ook al waren ze al een tijdje geen kampioen meer geweest, Ajax doet in Nederland altijd mee. Zijn twee avonturen in het buitenland en de prestaties van die clubs na zijn vertrek hebben volgens mij voldoende aangetoond dat hij niet goed genoeg is

28 december 2017 om 08:22

Lekker makkelijk om achteraf te zeggen dat het niet zo bijzonder is. Je zegt het juist, een tijd daarvoor geen kampioen geworden, maar weet je ook wat voor een rommel alle teams waren voordat de Boer kwam? Zijn teams waren alles behalve spetterend, maar hij deed wat moest gebeuren, prijzen pakken. Verkeerde keuzes gemaakt met Inter en Crystal, maar om dan heel al zijn prestaties als niet af te doen is achteraf lekker makkelijk.

28 december 2017 om 08:59

Maar zodra hij met zijn team de grens over ging om Europees te spelen, viel hij ook direct door de mand. Ik denk dat hij goed zou passen bij de subtop van NL, maar veel hoger volgens mij niet.

28 december 2017 om 09:15

Zie je niet hoe belachelijk het is wat je zegt. Hij maakt Ajax 4 keer kampioen achter elkaar, maar past bij de subtop van NL en veel hoger kan hij volgens jou niet... really?

28 december 2017 om 09:31

De concurrentie was in zeker 3 van die 4 jaren dan ook wel erg matig. Zie het puntentotaal waarmee De Boer kampioen is geworden, dat is gewoon ontzettend laag en had hij de afgelopen jaren geen enkele kans mee op de titel gemaakt.

28 december 2017 om 10:30

Ja dat puntenaantal gedoe kan je achteraf altijd een eigen invulling geven. Feit blijft dat hij 4 keer achter elkaar kampioen is geworden, ongeacht de concurrentie. En als ik jou moet geloven was Ajax ook matig, dus er zal wel enige kunde mee gemoeit zijn om als matige ploeg kampioen te worden ondanks alle matigheid. Het puntenaantal van Arsenal in hun ongeslagen seizoen is soms ook minder dan die van hedendaagse kampioenen, ga je daarover ook roepen dat de concurrentie matig was..

28 december 2017 om 09:17

"kampioen worden met Ajax is niet zo bijzonder"

Wist-u-datje: sinds 2004 is Ajax geen enkele keer kampioen geworden met een andere trainer dan Frank de Boer.

Dan zijn die vier titels toch best een beetje bijzonder.

28 december 2017 om 09:25

Een incidenteel kampioenschap met Ajax is inderdaad niet heel bijzonder gezien de financiele mogelijkheden.
4x op rij vind ik nog steeds een wereldprestatie, voor welke trainer bij welke club dan ook.

28 december 2017 om 09:34

Inderdaad een goede prestatie, maar kijk eens naar de puntentotalen in die kampioensjaren: 73, 76, 76 en 71. Ik weet niet over wie dat meer zegt; over Ajax/de Boer, of over de concurrentie?

28 december 2017 om 09:57

De Boer is een paar keer kampioen geworden op speelronde 32 en heeft dan de laatste 2 potten met een b-team gelijk gespeeld of verloren, dus normaliter zou hij gewoon rond de 80 komen behalve zijn 1ste titel, maar toen stapte hij in met een grote achterstand. Daarnaast was twente veel sterker, had je bij vitesse spelers als bony, propper en matic en ook groningen had toen betere spelers zoals granqvist, matavz en tadic, dus toen waren die teams ook lastiger te verslaan.

28 december 2017 om 10:05

@gilau:

"ik weet niet over wie dat meer zegt; over Ajax/de Boer, of over de concurrentie?"

De concurrentie was toen zeker sterker. In de vier seizoenen waarin Ajax kampioen werd, had Nederland gewoon vijf heel sterke clubs.

In 2010-2011 haalden PSV en FC Twente allebei de kwartfinale van de Europa League, in 2011-2012 haalden ze allebei de achtste finale en toen haalde AZ de kwartfinale. In 2013-2014 haalde AZ opnieuw de kwartfinale.

Ik vind het een perfecte match. Frank was heel belangrijk als assistent van Oranje dat de finale haalde. Is een trainer die niet kan werken met spelers met een duidelijke wil, maar kan goed werken met talenten. Moet je maar eens kijken hoeveel talenten er zijn doorgebroken onder hem bij Ajax. Dat is nu net wat Oranje nodig heeft, oog voor de juiste talenten.

28 december 2017 om 08:22

Spelers bij nationale ploegen zijn de beste spelers van een land. Talenten zijn spelers die in de toekomst mogelijk de beste spelers worden..oranje is geen opleidingscentrum. De Boer heeft bij Ajax gepresteerd en daarna in 2.betete competities, waar je direct.moet.presteren, gefaald..

28 december 2017 om 08:31

Precies, laat de talenten maar lekker in Jong Oranje spelen. Het grote Oranje is voor spelers die er direct staan.

28 december 2017 om 08:34

Je kan ook niet anders dan falen bij Crystal Palace, en bij Inter die al jaren lang niet meer mee deed om de bovenste plekken. Makkelijk praten achteraf om dan te stellen dat hij gefaald heeft. Als je de Boer bij Man city of Chelsea neer zet doet hij ook mee in de top 5. Spelersmateriaal is oh zo belangrijk voor succes.

28 december 2017 om 09:05

@grasveld7
Onderdeel van het trainerschap is ook de kennis en kunde om te beoordelen of je ergens aan moet beginnen. Kennelijk ontbeert de Boer die kennis en kunde nu hij twee keer op het verkeerde moment bij de verkeerde club is begonnen..

28 december 2017 om 09:08

Maar welke grote meneren hebben we nu bij Oranje? Het zijn talenten en de spelers die meer ervaring hebben zijn geen grote namen meer. Daar kan hij een prima balans in zoeken.

28 december 2017 om 10:30

Jannoww......En moet je maar eens kijken hoe die talenten en dan met name de vleugelspelers op een gegeven moment in het veld stonden. Ze beginnen heel avontuurlijk en na een tijd onder de boer was daar helemaal niks meer van over. Bovendien is de boer iemand die zn lievelingetjes laat spelen. Dat hebben we bij Ajax wel gezien.

Hier schieten we toch helemaal niets mee op!!!!! Blijven we weer met de Hollandse school / ajax spel zitten.... of te wel in de dit geval balletje breed en balletje terug op de keeper... Leuk dat we misschien 70-80% bal bezit hebben maar alsnog verliezen.

Als speler van Oranje was hij jarenlang aanvoerder vanwege zijn spelinzicht. Met name tijdens het WK98 liet hij een goede indruk achter en speelde hij voortreffelijk. Als er iemand weet hoe je Oranje op de rails krijgt, dan is het Frank de Boer wel. Aan de andere kant is hij te jong, het zou verstandiger zijn om iemand uit de lichting EK88 voor de klas te zetten. Ronald Koeman is de favoriet.

Geen de Boer denk ik, vooral voor hemzelf. Zware baan en alle vorige bondscoaches zijn van meet af aan kapot gemaakt in de heersende pers, vi tv en de telegraaf. Heb je die tegen je, dan ben je gezien. Bovendien denk ik moet er een coach komen zonder Ajax dna. Heb je dat wel? Dan heb je de helft van de fans al tegen je. Koeman is de perfecte keus. Hij wil erg graag en iwmeer Feyenoord / PSV man. Vind de Boer een prima trainer, bij Ajax erg goed gedaan maar hij moet eerst maar weer een club gaan doen.

Ik denk dat Frank dit prima kan! Hij heeft laten zien iig een goede clubtrainer te zijn. Zegt lang niet alles over bondscoachschap, maar dat weten we niet voordat hij het probeert.

28 december 2017 om 10:03

Wat is dat voor een zwakke instelling. Het zou echt een drama zijn als Oranje 3 eindtoernooien achter elkaar mist. We hebben nu echt iemand nodig die weet wat hij doet.

28 december 2017 om 10:28

Goede clubtrainer? Elke vleugelspeler onder zijn leiding raakt zn flair kwijt doordat ze op een gegeven moment hun acties blijkbaar niet meer durven te maken en maar mee gaan doen in het slaapverwekkende gebrei van frank de boer. Leuk hoor 4 titels maar mede dankzij de concurrentie gewonnen. Daar ben ik gewoon eerlijk in. Die man wil alleen maar breien breien breien. Is al bij 2 clubs na korte tijd ontslagen. Nou idd wat een geweldige clubtrainer. Dan kijk ik dus echt geen oranje meer.

Denk dat we beter een pragmatische coach kunnen aanstellen, niet een die overal wordt weggestuurd, omdat hij zich niet kan aanpassen aan z'n selectie.

Frank de boer zn magische slaapverwekkende voetbalvisie bij oranje....... mag toch hopen van niet he.

Niet aan beginnen. Je hebt maar aantal dagen per jaar spelers tot beschikking. In die kortere trainings periodes beschikt FdB niet de kwaliteiten het over te brengen naar de spelers toe. FdB kom bij mij niet sterk commutatief vaardigheid over.

Ja we weten allemaal wel dat FdB vanuit achteruit wil gaan voetballen. Dit is zo voor de hand liggend en is niks nieuws aan. Alle Nederlandse internationals zijn met de pap lepel ingegoten in de eredivisie met dat voetbal visie, dus daar hoef je geen zorgen over te maken.

We zijn toe aan vernieuwing spelsysteem en ik denk dat FdB niet de kennis/knowhow heeft om het uit te voeren laat staan met ervarende spelers.

Zou Peter Bosz en optie kunnen zijn? Denk alleen dat hij zelf niet zou willen

Ik zit echt niet te wachten op dat saaie rondtikken van De Boer bij oranje. Bij ajax werkte dat ooit omdat ze kwalitatief beter waren dan 90% van de eredivisie maar zodra je tegen een gelijkwaardig team komt is kansen creëren heel lastig en word je geslacht door elke fout in de opbouw.

Met name verdedigend zitten we de komende 8 jaar wel goed. Daarom zou ik opteren voor een 5-3-2 opstelling met opkomende backs. Een beetje zoals Van Gaal in 2014 bracht.

Met De Vrij, De Ligt, Van Dijk, Hoedt, Pierie, van Drongelen en Schuurs heb je een stabiele basis en aanwas voor de komende jaren.

Op linksback zou ik toch voor Willems gaan, door zijn traptechniek. Eventueel kunnen daar ook Aké en Kongolo.
Rechtsback is lastiger. Fosuh Mensah klinkt logisch, maar is niet echt een opkomende back. Karsdorp, Troupee of Tete wellicht?

Het middenveld lijken we wat licht. Hopelijk kunnen Frenkie de Jong, vd Beek, Ramselaar, Bazoer en Klaassen zich een beetje ontwikkelen en wat te denken van Xavi Simons over een jaar of 5. Ook Stengs en Chong hebben potentie.

Voorin heb je eigenlijk teveel buitenspelers ipv echte spitsen voor een 2 spitsen systeem. Te denken aan Promes, Kluivert, Depay. Wellicht toch Janssen erbij gebruiken? Voor de toekomst kunnen hopelijk Bergwijn, Boadu en Redan zichzelf stormachtig ontwikkelen.

Het is net wat de Boer zegt, we zijn subtop. maar met een systeem waarbij je uitgaat van een stabiel verdedigend blok kun je denk ik een eind komen.

Hij geeft zichzelf dus al een brevet van onvermogen. Knvb hoeft niet aan te kloppen. Komend seizoen in Heerenveen aan de slag. Laat dan maar zien dat je er een stabiele subtopper van kan maken, en van daar uit weer verder. Lijkt mij nu verstandig dat de Boer een stapje terug doet en 2-3 jaar ergens blijft zitten. Per direct zou Utrecht dan ook een optie zijn.

Asjeblieft geen de boertjes hoor !!! Ajax was niet bijzonder hoor onder frank de boer saai verdedigend voetbal ! Laat Koeman het maar doen en bosz is ook een optie dat zijn trainers die denken vooruit !!!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 17
2185 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
Daley BlindVerdediger60
Georginio WijnaldumMiddenvelder61
Kevin StrootmanMiddenvelder50
Wesley SneijderMiddenvelder52
Quincy PromesMiddenvelder53
Davy KlaassenMiddenvelder51
Bas DostAanvaller50
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

184 fans
Coach, 48 jaar

In de wandelgangen

Maandag 16 juli
Jürgen Klopp en Liverpool hebben de knoop doorgehakt over de keeperspositie. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren