Update: Liverpool-verdediger veroordeeld wegens mishandeling vriendin

Woensdag, 17 januari 2018 om 13:06Dominic Mostert • Laatste update: 13:09

Jon Flanagan wordt mishandeling ten laste gelegd, zo bevestigt de politie van Merseyside woensdag. Op 22 december werd de verdediger van Liverpool gearresteerd in het centrum van de gelijknamige stad, nadat hij rond 03.20 uur betrokken was bij een incident. Flanagan werd vervolgens op borgtocht vrijgelaten.

Het is onduidelijk wat zich precies heeft afgespeeld, maar Flanagan moet in 2018 voor de rechter verschijnen. Liverpool meldt in een statement dat het op de hoogte is van de aanklacht en verder niet wil reageren. Dit seizoen kwam de 25-jarige mandekker pas tot één optreden voor Liverpool in de League Cup. Hij kwam in september negentig minuten in actie tijdens de met 2-0 verloren derde ronde tegen Leicester City. Daarna deed Jürgen Klopp geen beroep meer op hem.

De enkelvoudig international van Engeland speelde nog een belangrijke rol in het seizoen 2013/14, toen Liverpool meedeed om de landstitel, maar werd de afgelopen jaren geplaagd voor blessureleed. Vorig seizoen bracht hij op huurbasis door bij Burnley. Voor die club kwam Flanagan tot zes optredens in de Premier League. Zijn contract op Anfield loopt door tot medio 2019.

Update 2 januari 16.02 uur - Verdediger van Liverpool bekent mishandeling van vriendin
Jon Flanagan heeft schuld bekend aan mishandeling, zo meldt Sky Sports dinsdagmiddag. Op 22 december werd de verdediger van Liverpool gearresteerd in het centrum van de gelijknamige stad, nadat hij rond 03.20 uur betrokken was bij een incident. Camerabeelden zouden aantonen dat Flanagan zijn vriendin Rachael Wall mishandelde, met wie hij achttien maandenlang een relatie had. Flanagan zou de vrouw 'meerdere keren' hebben aangevallen en zou haar ook hebben geschopt. Op 17 januari hoort de mandekker het vonnis.

Update 17 januari 13.06 uur – Liverpool-verdediger veroordeeld wegens mishandeling vriendin
Jon Flanagan had in een eerder stadium al schuld bekend inzake de mishandeling van zijn vriendin Rachael Wall en woensdag heeft de verdediger van Liverpool ook te horen gekregen wat zijn straf is. De rechter veroordeelde de 25-jarige stopper tot 40 uur taakstraf. Ook moet Flanagan onder meer een schadevergoeding van honderd euro betalen.Gerelateerd

Meer sportnieuws

25 reacties (laatste reactie door protheus)

Gewoon een straf geven die gelijk is aan vergelijkbare mishandelingen. Geen lagere straf omdat hij toevallig goed tegen een balletje aan kan trappen.

Ik heb echt totaal geen sympathie voor vrouwenmishandelaars. Hoe laag kan je dan zinken zeg. Ik mag hopen dat hij de bak in moet. En niet dat hij met geld zich kan uitkopen. Zoals ze dat wel altijd in Spanje doen. Waar de normale mens 17 jaar kan zitten voor belastingontduiking. En de rijken zich kunnen afkopen.

2 januari 2018 om 17:33

Reageren over gelijkheid in geslacht, maar wel Skank hunt als naam hebben haha. Snap dat het natuurlijk een random naam is, maar wel komisch!

2 januari 2018 om 18:21

Alleen is het geen random naam maar een verwijzing naar South Park

2 januari 2018 om 18:51

Pas nog een stuk gelezen dat binnen relaties vrouwen ook steeds vaker beschudigd worden van mishandeling van hun man, wat nog meer taboe is dan andersom. Dus inderdaad, geslacht moet geen rol spelen.

17 januari 2018 om 13:28

Ik vind het sowieso raar dat men het vaak erg vindt als een man een vrouw slaat maar andersom mannen moeten wegkijken. Alsof vrouwen niet een geestelijk vermogen hebben om hun handen thuis te houden.

Ik vind termen als vrouwenmishandelaars achterhaald. Je moet voor de grap eens zeggen dat vrouwen achter het fornuis horen te staan, moet je eens kijken hoe onze Westerse maatschappij opeens genderrollen tegenspreekt.

17 januari 2018 om 13:32

Inderdaad en als je op een eerste date niet betaalt, ben je een hork. Selectieve emancipatie

17 januari 2018 om 15:24

Daarom neem je haar mee op de eerste date naar de frituur op de hoek. Scheelt je weer een paar centen. Wat betreft de hoogte van de geldboete wat is dat een lachertje zeg.

17 januari 2018 om 17:19

Jullie zouden eens naar de Jeremy Kyle show moeten kijken staat ook op Youtube. dan zie je hoe sluw een vrouw kan zijn, laatst zag ik er eentje van een koppel dat jaren getrouwd is maar mevrouw was minimaal 100x vreemdgegaan als der man ging werken. Ik vind dat persoonlijk ook een soort van mishandeling. als die thuiskomt hem vertellen hoeveel hij voor je betekent en als die weg is gelijk een ander wiepen.

17 januari 2018 om 13:39

Het is voor arme mensen sowieso niet zo heel lonend om belasting te ontduiken.

100 euro schadevergoeding. Mishandelen is erg, maar deze jongen is voor goed geruïneerd!

Die moet een lening bij de bank aanvragen om dit bedrag op te hoesten. Die heeft zijn lesje wel geleerd!

17 januari 2018 om 14:31

Dat zullen we te zijner tijd wel merken of hij zijn lesje geleerd heeft.

17 januari 2018 om 14:46

Mick was sarcastisch... 100 euro boete is natuurlijk belachelijk!

17 januari 2018 om 17:20

Dank voor de uitleg Isco.
Ik, als niet prof voetballer of BN’er zijnde, had er niet zo makkelijk afgekomen denk ik.
Echt te belachelijk voor woorden dit!

17 januari 2018 om 17:22

zo kan je denken maar je kan ook denken als het maar 100 eu was dan betwijfel ik wat er nou precies is gebeurd aangezien we niet zomaar alles moeten geloven wat er in de media word gezegd. iets zegt me dat dit is opgeblazen

17 januari 2018 om 15:19

Ik vind het echt beschamend wat je zegt. In saudi arabie zijn de straffen krankzinning met lijfstraffen, ledematen afhakken en onthoofdingen. Je kan ook zware straffen krijgen voor beledigen van islam, alcohol drinken, of homo zijn. Wat allemaal geen misdaad hoort te zijn. Het beledigen is niet netjes maar om daar zo'n straf voor te geven is knettergek. Een blogger kreeg bijvoorbeeld 1000 stokslagen en 10 jaar cel voor 'technologie overtredingen en beledigen van de islam', gewoon krankzinnig. Hoe kan je dit liever hebben dan een samenleving die misdadigers wil rehabiliteren en reïntegreren. Ik vind de straffen soms ook wat laag, maar ik wil nooit van mijn leven de straffen uit dat discutabel land.

On: de straf lijkt wat licht, maar er is niet echt uit te halen hoe erg het was. Een paar keer aanvallen en een schop kan heel erg zijn, maar kan ook een paar keer wild op iemand af lopen en een schop tegen de schenen ofzo zijn.

17 januari 2018 om 16:12

Ik snap dat hun religie veel waard is voor hun, maar tegenstanders hoor je dan niet meteen te straffen/te doden. Het is 'maar' een religie, een onbewezen denkwijze. Als je daarvoor mensen vastzet/dood omdat ze iets niet leuks zeggen ben je niet helemaal 100.

Wat betreft de doodstraf, dat vind ik een moeilijke kwestie en in sommige gevallen zeker gerechtvaardigd, maar de uitvoering vind ik wat primitief. Tegenwoordig kan je iemand veel humaner om het leven brengen.

Van mij mag je best wel mensen straffen voor vreemdgaan omdat je mensen er mee kapot maakt. Daarom heb ik ook echt een hekel aan al de second love reclames etc. Maar de straffen in saudi arabie vind ik echr buiten proportie, zeker als het lijfstraffen zijn wat erg primitief is.

Verder vind ik het ergste dat ze homos en mensen die iets slechts over de islam zeggen veroordelen en alle straffen zijn gewoon te extreem.
Dus qua rechtstaat zie ik saudi als een van de slechtste landen ter wereld en snap echt niet dat je zoiets wilt. Dat je nederland/west europa te mild vind snap ik zeker, maar saudi arabie is echt het andere te extreme uiterste.

17 januari 2018 om 18:14

Maar mensen zo zwaar straffen voor zulke uitspraken is toch bizar? Je kan in zo'n land ook amper kritiek met argumenten uiten omdat ze dat soms ook als belediging opvatten.

Het is toch veel humaner om een spuitje te geven oid dan onthoofding. Stel je voor dat we hier bv huisdieren gaan onthoofden ipv het welbekende spuitje geven. Dat klinkt toch heel barbaars.

Het geloof is dan ook niet dat ze van de aap afstammen maar dat ze een gemeenschappelijke voorouder hebben en doordat ze van elkaar gescheiden raakte en afgesloten van elkaar anders evolueerde in verschillende soorten. Je hoeft toch niet je mond er over te houden, je moet er toch over kunnen discussiã«ren. Alles moet open staan voor kritiek vind ik (zonder de intentie om te beledigen uiteraard). Wat ik denk is ook niet iedereen mee eens, maar ik wil er best over discussiã«ren zonder de ander op te willen sluiten.

Wat vind jij dan dat bijvoorbeeld europa niet humaan doet? Ik vind bv nederland met de sociale voorzieningen en zorg toch wel en van de beste landen om in te wonen.

Als je idiologie is dat je tegen homos bent, dan heb ik daar geen respect voor. niet iedere idiologie verdient evenveel respect in mijn ogen. Een idiologie is niet heilig en respect moet je verdienen. Ik vind dat mensen hun geloof als iets ontastbaars zien. Mensen die bijvoorbeeld in een platte aarde of vliegende spaghetti monster geloven worden zonder omkijken belachelijk gemaakt, maar als je iets negatiefs over een 'echt' geloof zegt heb je de poppen aan het dansen.

Ik denk dat het ook afhangt van welk medium je gebruik maakt. Echt niet alle media is tegen moslims. Maar aangezien de moslims uit een gigantische groep bestaat over de hele wereld heb je veel kans dat er wel eens wat negatiefs over gezegd wordt (zeker door IS) en dan kan het al snel lijken dat de media tegen moslims zijn omdat ze de goede dingen niet uitlichten(want dat levert minder kijkers/clicks op).

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 2.

Liverpool

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Liverpool4839
3.Chelsea4730
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
Diogo JotaAanvaller2110
J. KloppUnknown
S. ManéAanvaller208
Mohamed SalahAanvaller2016
AlissonKeeper200
T. MinaminoAanvaller82
Voor de complete selectie: Clubpagina Liverpool.

4 fans
Verdediger, 29 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 29 januari
West Ham United en Stade Reims praten over een transfer van Hugo Ekitike. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren