‘Frenkie is het grootste talent dat hier ooit heeft rondgelopen’

Zaterdag, 23 december 2017 om 13:32Gijs Freriks

Frenkie de Jong doorliep de jeugdopleiding van Willem II, maar zou slechts drie wedstrijden in het eerste elftal spelen. De twintigjarige middenvelder maakte de overstap naar Ajax en in Tilburg baalt men er nog altijd van dat het talent zo vroeg is vertrokken uit het Koning Willem II Stadion.

Algemeen directeur Berry van Gool noemt het vertrek van De Jong in gesprek met het Brabants Dagblad ‘het grootste litteken in vijf jaar Willem II’: “Ik baalde er enorm van dat hij nagenoeg geen speeltijd kreeg in het eerste. Frenkie is het grootste talent dat hier ooit heeft rondgelopen. Ik ben voetballiefhebber. Zulke spelers wil je in het shirt van het eerste op het veld zien. Maar het klikte niet tussen hem en Jurgen Streppel. Ik ben geen trainer.”

De Jong maakte in mei 2015 zijn debuut voor Willem II. Hij deed als rechtsbuiten 22 minuten mee in de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag (1-0 winst) en hij kwam later ook nog 20 minuten in actie tegen PEC Zwolle (0-1 verlies) en 33 minuten tegen Go Ahead Eagles (0-2 winst in de KNVB-Beker). Daar bleef het echter bij voor de international van Jong Oranje.

“Maar Willem II eindigde dat seizoen op de negende plaats in de Eredivisie. Er was dus gelegenheid om jonge spelers een kans te geven”, vervolgt Van Gool. “Maar de trainer gooide er steeds de laatste 25 minuten Robert Braber in, in plaats van De Jong een kans te geven. Die had misschien wel bijgetekend al hij een echte kans had gekregen bij Willem II..”Gerelateerd

Meer sportnieuws

48 reacties (laatste reactie door rogerzzz)

wat een lul van een vent om zo na te trappen naar een trainer : Frenkie de Jong was echt sowieso vertrokken gezien alle interesse

23 december 2017 om 13:41

Dit is niet waar, Streppel vond Frenkie een te riskante speler, die te weinig meters maakten. Hij wou hem het liefst op de vleugel zetten. Dat is een van de redenen waarom die wegging.

23 december 2017 om 15:23

Sommige trainers zien niet in dat creatieve spelers het verschil maken. Guardiola zet zoveel mogelijk goede spelers bij elkaar en geeft ze beetje opdracht mee.

23 december 2017 om 16:05

Streppel wordt wel afgerekend als een knaapje van 18 de punten voor je verspeeld. Bij Willem II heeft zo'n de Jong allemaal gemankeerde voetballers om zich heen dit z'n passes toch niet begrijpen.

Uhm, Marc Overmars helemaal vergeten denk ik?

23 december 2017 om 13:42

Overmars is gekocht van Go Ahead Eagles. Kwam dus niet uit de jeugdopleiding.

Was denk ik al wel verder geweest als die nu al 3 seizoenen als basisspeler bij Willem II gespeeld en dan naar Ajax was vertrokken.

23 december 2017 om 13:50

Zeker niet

23 december 2017 om 14:18

Ja, en ook 3 keer zo duur

23 december 2017 om 15:16

Hmmm €3,- is niet veel.

23 december 2017 om 16:42

Lol. Nee als hij nu 5/6 miljoen waard was en Ajax had interesse dan zouden ze bijna 20 miljoen moeten aftikken

23 december 2017 om 15:21

Nee want hij speelde niet bij Willem II, de coach daar, Streppel, zag het niet in hem zitten. DAt is wat de vorzitter van Willem II nu juist uitlegt. Ben je bankzitter bij Willem II en klopt dan Ajax aan, ja dan zou ik de keuze ook snel gemkaat hebben.

Kunnen we ophouden met die talenten van ajax zo ongelofelijk op te hemelen. Hij is een goede voetballer maar laat ze nu eens constitent goed spelen. Ik wordt gek van deze talloze artikelen de laatste jaren.

23 december 2017 om 13:46

De directeur van Willem II heeft het over een talent dat op dat moment bij Willem II speelde. Hier wordt een talent van Willem II opgehemeld.

23 december 2017 om 13:54

Waar slaat deze reactie op? Zoals tubes al aangeeft, gaat het hier om een directeur van Willem 2 die vol lof is voor een ex-speler van de club, waarvan hij vind dat deze te snel is vertrokken. Dat Frenkie nu toevallig bij Ajax speelt, betekent nog niet dat “we” spelers van Ajax aan het ophemelen zijn. Zwaar overtrokken jouw reactie dus. Het woord Ajax werkt blijkbaar als een rode lap voor een stier.

23 december 2017 om 14:05

Misschien niet helemaal de spijker op zijn kop, maar je kunt toch ook niet zeggen dat hij ongelijk heeft. Kishna, El Ghazi, Klaassen, Bazoer, Veltman enzovoort werden allemaal als toptalenten bestempeld en uiteindelijk vallen ze allemaal door de mand. Je zou denken dat men leert van het verleden, maar telkens weer worden normale talenten enorm overschat. Overigens gebeurt dat niet alleen bij Ajax...

23 december 2017 om 14:28

Sirius en Muilie,

Hangt ervan af op welk perspectief je een toptalent plaatst. Top in Nederland betekent niet altijd top in het buitenland. Als je die maatstaven tegenover elkaar zet zal het je niet alleen vaker teleurstellen maar je kijk erop is domweg onredelijk.

Overigens adviseer ik jou en Muillie dit soort topics maar te vermijden om hartaanvallen te voorkomen als je zaken niet in perspectieven kunt plaatsen. Misschien is dit bericht niet geheel objectief, maar het komt sowieso niet van een Ajacied af.

23 december 2017 om 14:41

Klaassen en vooral veltman werden niet als toptalent bestempeld. Wat vooral als top bij die twee werd bestempeld is de mentaliteit. Bij Veltman is het verhaal echt altijd geweest niet het grootste talent, wel de juiste mentaliteit. Bij Klaassen gingen/ gaan mensen er vanuit dat hij het in het buitenland redt, juist door zijn arbeidsethos en mentaliteit. Tot nu toe zit het hem niet mee, maar goed de trainer die je gehaald heeft is al lang en breed vertrokken.

23 december 2017 om 15:12

@ninjakai

Onder Koeman speelde Klaassen ook niet of nauwelijks.

23 december 2017 om 15:15

Sirius. Misschien niet helemaal de spijker op zijn kop? Dat lijkt me nogal een understatement Muilie heeft duidelijk de klok horen luiden, maar heeft geen idee waar de klepel hangt. Dat jij daarna erop doorgaat met het benoemen van Ajax spelers die als toptalenten worden beschouwd, maakt het er niet beter op. Dit hele stuk heeft helemaal niks met Ajax of Ajax talenten te maken. De directeur van Willem 2 is een oud jeugdspeler van Willem 2 aan het ophemelen.

23 december 2017 om 15:18

@goodold11

Ten eerste heb ik niets gezegd met betrekking tot Ajax specifiek. Ik geef alleen aan dat Muilie op zich een goed punt heeft. Als je dat ontkent, ben je zelf niet objectief.

Verder plaats ik het wel degelijk in perspectief. Echter is dat een ander perspectief als de jouwe. Als ik het heb over toptalenten, praat ik op internationaal niveau. Op nationaal niveau met betrekking tot de Eredivisie zou de term 'toptalent' helemaal geen waarde hebben.

Overigens is jouw tweede alinea nogal onzinnig, omdat ik gewoon legitieme punten aanhaal. Er zit geen enkele frustratie in mijn betoog en aangezien ik niets tegen Ajax of Willem II hebt, kan ik er naar mijn mening toch wel een objectief punt over vormen.

23 december 2017 om 15:20

@inkemontana

Ik kan ook een aantal overschatte talenten van PSV en Feyenoord opnoemen als dat je wat beter laat voelen. Ik noem enkel wat voorbeelden van Ajax omdat Muilie het over die club heeft en ik geef daarbij aan dat hij niet volledig ongelijk heeft, ook al gaat het hier om een oud jeugdspeler van Willem II.

26 december 2017 om 00:49

@goodold11:

Wat hij bij Ajax laat zien is gewoon indrukwekkend. En als je op het lijstje van Guardiola staat, ben je geen koekenbakker.

23 december 2017 om 13:55

Kunnen we ophouden met reageren voordat we de hele tekst gebben gelezen!

23 december 2017 om 14:03

@Mullie

Je slaat de plank hier volledig mis.Frenkie de Jong wordt in het artikel niet opgehemeld omdat hij een Ajaxtalent is. Sterker nog: het gaat hier totaal niet over het spel wat hij bij Ajax laat zien, maar over zijn tijd en zijn stagnatie in ontwikkeling door een tekort aan speeltijd bij Willem II. Niemand hemelt hier een Ajacied op.

Verder moet je artikelen over Ajax-talenten maar beter overslaan in het vervolg, als je er niet goed van wordt. Of je het nou wil of niet: over Ajax en haar spelers zullen altijd stukken verschijnen. Dat is al tientallen jaren zo en zal niet veranderen.

23 december 2017 om 14:06

Hij zegt dat Willem 2 een groot talent is verloren.
Dat klopt toch ook dat hebben ze.
Dat doe hij niet speciaal om te zeggen dat hij goed is.
Maar gewoon dat ze hem kwijt zijn aan Ajax.

Dat zeiden ze destijds ook over Marcel Meeuwis, dat hij de nieuwe cruijff zou worden. Marcel meeuwis wie met alle respect?

Het blijft ongelooflijk hoe ook deze jongen weer wordt opgehemeld. Z'n handelingssnelheid is bovengemiddeld en hij heeft een goede passing en overzicht, maar heeft ook tekortkomingen. Mensen vergeten schijnbaar dat er al jongens van zijn leeftijd zijn die basisspeler zijn bij topclubs, terwijl hij net een basisplaats heeft bij Ajax. De Jong is een leuk talent, maar een absoluut toptalent zie ik er in ieder geval (nog) niet in.

23 december 2017 om 14:03

Ik zou dit normaal ook zeggen, maar in dit geval is het niet een oud-Ajax-speler die het zegt oid. Ik kan mij best voorstellen dat dit voor Willem II begrippen ene goede speler is. Of die dat ook op een hoger niveau is, dat zal nog moeten blijken.

Dit dus, nooit begrepen dat "zo'n talent dan niet speelde of hij was niet zo goed of de trainer snapte er geen k*t van.

Ik vind ook dat een *Nouri, Cerny, Frenkie te weinig speelden minuten krijgen.
Echt grote talenten moeten spelen, anders behalen ze nooit de absolute top.

Iemand als Donny de minste van deze 4 kreeg wel de meeste minuten, Cerny is ook afgebrand, verguist.
Ik denk nog altijd dat Cerny het grootste talent was van de laatste 5 jaar..

Nu zijn het Kluivertje en de Ligt die Ajax groot gaat maken.

23 december 2017 om 15:29

Cerny het grootste talent van de laatste 5 jaar? Ben je in die afgelopen jaren wel eens op de toekomst geweest om wedstrijden te kijken? Neem aan van niet want zo wel dan snap ik er werkelijkwaar geen snars van dat je Cerny het grootste talent van de afgelolen 5 jaar vindt.

Heeft iemand een beetje zicht op welke talenten Willem II heeft voortgebracht? Daarmee kan je ook een beetje de nuance in deze uitspraak leggen. Voor een club als Willem II is het 'grootste talent' van een ander kaliber als voor Ajax.

23 december 2017 om 14:12

In het korte verleden was Jeroen Lumu een heel groot talent, maar z'n mentaliteit en gedrag zaten hem in de weg. Marc Overmars is doorgebroken bij Willem II en verdiende daarmee een transfer naar Ajax (wel met de kanttekening dat hij z'n debuut maakte bij Go Ahead Eagles). Verder niet echt noemenswaardige spelers kunnen vinden als we het echt hebben over grote talenten.

23 december 2017 om 14:17

Mathijssen? Of vond je joris geen groot talent, speelde wel een finale op een wereld kampioenschap.

23 december 2017 om 14:51

Virgil van Dijk ( grote ) eredivisie spelers als Lammers en Locadia . En zo zijn er nog wel een x aantal .

23 december 2017 om 15:07

Mathijssen is niet echt een speler met veel talent. Moest het vooral hebben van hard werken en ontwikkeling.

23 december 2017 om 15:08

@ramonvan den B...

Lammers en Locadia zijn geen toptalenten en dus niet echt relevante namen. Virgil van Dijk speelt momenteel nog bij Southampton en heeft nog te weinig bewezen.

23 december 2017 om 15:11

En heeft een transferwaarde van ? 80mil€ waardoor direct de meest waardevolle NL'se speler van het moment , weinig bewezen? Jij kijkt niet veel engels voetbal das wel duidelijk 😉

23 december 2017 om 15:27Ik kijk genoeg Engels voetbal en het feit dat je een speler oordeelt op marktwaarde is nogal naief. Over Van Dijk kun je pas oordelen als hij het ook daadwerkelijk bij een topclub laat zien. Dus ja, hij heeft nog niet genoeg bewezen op sportief niveau. Bovendien is zijn transferwaarde 15.675.000,- want dat heeft Southampton voor hem betaald. Zijn marktwaarde is geheel relatief en dat bedoel jij. Jij stelt de marktwaarde van hem op 80 miljoen euro, omdat je ergens een gerucht leest dat City dat er voor wil geven. Die laatste zin had je beter weg kunnen laten als je zelf de plank volledig mis slaat.

23 december 2017 om 14:53

Echte toptalenten die vanuit de jeugdopleiding de stap richting sub- of topclub hebben gemaakt, zijn er volgens mij niet op Mathijssen na en Van Dijk. Willem II is wel vaker gebruikt als tussenstap. Denk aan: Overmars, Stam, Dembele en Hyppia.

23 december 2017 om 15:11

Mathijssen heeft nooit bij een topclub gespeeld en Van Dijk tot op heden ook (nog) niet. Malaga, Hsv, Celtic en Southampton zijn nou niet bepaald topclubs op internationaal niveau.

23 december 2017 om 15:14

Moussa Dembele😎(Tussenstap)

Jajaja, nu weten we het onderhand wel.

23 december 2017 om 14:54

Dankjewel voor je geweldige bijdrage ..

Jezus christus en we gaan weer hoor

Ik denk niet dat het er om gaat welke talenten Willem II heeft voortgebracht. Feit is wel dat Frenkie geen kans heeft gekregen onder Streppel. En dat hij eigenlijk helemaal niet weg wilde bij Willem II maar dat de relatie met Streppel niet goed was. Dat is ook wat hij me persoonlijk heeft verteld, letterlijk 'ik wilde het liefst in Tilburg blijven'. . Of het nu wel of niet goed genoeg is bij Ajax staat daarbuiten, Frenkie wilde maar 1 ding, en dat is spelen.verder wordt er inderdaad genoeg over hem geschreven, zonder dat hij daar zelf aanleiding voor heeft gegeven. En daar heeft iedereen dan weer een mening over, of dat hij er iets aan kan doen dat hij talent heeft en de pers hem omhoog schrijft. Daar zit hij totaal niet op te wachten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Willem II

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
11.NEC19-4
13.Willem II18-12
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
U. JenssenVerdediger150
D. SaddikiMiddenvelder151
M. KöhlertAanvaller153
C. NunnelyAanvaller154
M. SvenssonAanvaller151
G. SağlamMiddenvelder141
K. WriedtAanvaller144
Voor de complete selectie: Clubpagina Willem II.

256 fans
Middenvelder, 24 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Barcelona 12 1 3 1
2020/2021 Barcelona 37 3 5 0
2019/2020 Barcelona 29 2 2 1
2018/2019 Ajax 31 3 0 0
2017/2018 Ajax 22 0 2 0
Laatste voetbalnieuws

‘Veerman heeft exceptionele kwaliteiten, dat zie ik zelfs Frenkie niet doen’

Joey Veerman nam sc Heerenveen afgelopen weekend maar weer eens bij de hand. De middenvelder zorgde met een zeldzame bevlieging voor het enige hoogtepunt van de wedstrijd tegen Heracles Almelo (0-1)...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 6 december
Chelsea-trainer Thomas Tuchel wil in januari een middenvelder aantrekken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren