Bogarde evenaart record Keizer: ‘Ze hebben mij een prachtig debuut bezorgd’

Vrijdag, 22 december 2017 om 23:35

Winston Bogarde stond vrijdagavond voor het eerst als trainer langs de lijn bij Jong Ajax en onder leiding van de oud-verdediger werd er hard uitgehaald door de Amsterdamse beloften. FC Volendam moest er met maar liefst 7-0 aan geloven, waardoor Bogarde in zijn eerste wedstrijd de grootste overwinning van Jong Ajax in de Jupiler League evenaart. De ploeg won vorig seizoen onder leiding van Marcel Keizer met 7-0 van FC Oss.

Bogarde neemt voorlopig de honneurs waar bij Jong Ajax doordat Michael Reiziger na het ontslag van Keizer bij de hoofdmacht tijdelijk is doorgeschoven. “Met zo'n wedstrijd en uitslag mijn eerste duel winnen is gewoon prima. De jongens hebben hun best gedaan en mij een prachtig debuut bezorgd”, liet hij na de wedstrijd weten bij FOX Sports.

Bogarde bereidde zich nog wel samen met Reiziger voor op het duel, net zoals de twee zullen doen voor de wedstrijd die Ajax zondag in de Eredivisie tegen Willem II gaat spelen: “We zien elkaar elke dag en hebben de voorbereiding gedaan, maar dit keer was ik de eindverantwoordelijke. Dus voor ons veranderde er bijna niets.”


Poll

Zie jij in Winston Bogarde een toekomst hoofdcoach van Ajax?


Gerelateerd

15 reacties (laatste reactie door mayarood)

Lekker voor Winston. Paar jaar geleden was hij nog vebolgen dat hij geen kans kreeg in de voetballerij na zijn spelers carriere maar Ajax heeft hem toch maar mooi de kans gegeven. En die heeft hij met beide handen aangegrepen. Pracht resultaat voor je eerste wedstrijd, dit neemt niemand hem meer af.

Er zijn maar bijzonder weinig donkere hoofdcoaches in de hoogste divisies in west Europa. Ik vind Bogarde ook niet het type dat past bij Ajax maar zou het mooi vinden hem wel in de hoogste divisies terug te zien. Ben wel nieuwsgierig naar zijn kunnen. Is in ieder geval geen trainer met wie je een loopje neemt.

23 december 2017 om 00:25

Valt wel mee, in Nederland hebben we Ten Cate, Gullit en Rijkaard al gehad. In Nederland zijn er maar 350.000 mensen van Surinaamse afkomst. Percentage gewijs zijn er eigenlijk meer coaches van Surinaamse afkomst geweest dan je zou verwachten op het hoogste niveau. En nu met Kluivert, Reiziger en Boogarde is er best een redelijke kans dat daar weer iemand bij komt.

23 december 2017 om 01:55

Ik hoop dat seedorf ooit nog de kans krijgt bij een Nederlandse club

23 december 2017 om 02:23

Menzo was toch ook kort coach van Vitesse? Of was hij assistent?

Qua voetbal snapt hij het wel. Op ander gebied een tijdje van het pad geweest. Prima trainer voor de jeugd of tweede elftal of als assistent. Maar als hoofdverantwoordelijke heb ik mijn twijfels. Ik hoop onterecht. Geweldige linksback was het. De boogy man of govert goudglans haha

Iedereen die zijn biografie heeft gelezen ("deze neger buigt voor niemand" weet dat deze man absoluut niet geschikt is voor het trainerschap. Zit alleen maar in de slachtofferrol. Echt het slechtste voorbeeld voor de jeugd ever, zo'n figuur dat twee jaar op de tribune het zitten om zijn geld maar binnen te harken. Als hij ooit hoofdtrainer wordt van Ajax zeg ik mijn seizoenskaart op.

23 december 2017 om 00:19

Wat een grap ben jij! Als er nou 1 iemand is die nou niet in die zogenaamde slachtofferrol zit is het WB wel. Los daarvan groeit men qua karakter, ouder worden en omstandigheden. Jij bestempelt hem alsof je alle in en outs wist, waarom hij zich zo opstelde tegen Chelsea. Mensen voor levenslang willen labelen zonder alles te weten ... laten we het netjes houden en constateren dat dat niet ok is. Het feit dat je je seizoenskaart wilt opzeggen omdat iemand die veel betekent heeft voor jouw club trainer wordt, geeft al aan in welke categorie supporter jij valt. 'Ajax neemt besluit waasr jij het niet mee eens zou zijn en hoppa je kapt ermee!'

23 december 2017 om 00:30

Ik heb z'n biografie niet gelezen, misschien ga ik die wel even kopen 1 deze dagen.
Bogarde heeft natuurlijk niet voor niets alleen maar op de trubune gezeten, zal wel meer achter zitten. en zal z'n reden voor hebben gehad. Mes snijdt natuurlijk aan 2 kanten.

Ik zal in het nieuwe jaar wel paar trainingen bijwonen op De Toekomst, ben benieuwd hoe hij is als trainer.
En je seizoenskaart opzeggen zal zonde zijn, dan had je met Keizer net zo goed al kunnen opzeggen ;-)

23 december 2017 om 03:49

Die biografie is van jaren geleden, toen hij nog behoorlijk "stoer" wilde zijn en deed. Bogarde is veranderd in de laatste jaren. Wat jij allemaal over hem zegt is totaal niet (meer) van toepassing. En in de slachtofferrol heeft nooit gezeten hoor, eerder het tegenovergestelde.

23 december 2017 om 08:34

Als jij je seizoenkaart opzegt, dan ben je van mij part geen echte supporter. Echte supporters staan in Voor- en tegenspoed achter hun club. Je had je seizoenkaart al begin van het Seizoen al moeten opzeggen, toen Ajax werd uitgeschakeld voor Europees voetbal.

23 december 2017 om 11:18

Je kunt oordelen over hem alleen het verhaal van die financiën gaat mank. Hij heeft altijd getraind en nooit gezeikt. Het enige dat hij deed was zeggen jullie bieden mij een contract aan met salaris en dat dien ik uit. Andere clubs gaven hem minder salaris dus bleef hij. Kortom logische situatie die waarschijnlijk 99,9 procent van alle mensen zou maken.

Prima start hoor, maar met alle respect Cassierra heeft meer gekost dan de begroting van FC Volendam voor 2017. Het hoort nou ook geen wereldprestatie te zijn om met Jong Ajax Volendam op te rolen met 4 of 4 - 0.

Ik hoop wel dat hij volwassener geworden is, want hij heeft in het verleden nogal wat problemen gehad. Maar als trainer heb ik altijd het gevoel dat hij goed is, vooral met verdedigers. Ik was blij dat Ajax hem aangetrokken heeft. Daarbij lijkt het hem nu wel goed af te gaan. Neem bijvoorbeeld Patrick Kluivert: daar heb ik meer twijfels over, niet als trainer, maar wel als mens.

Toptrainer die bogarde...weet het in 1 week al compleet naar zijn hand te zetten 😁

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Jong Ajax


87 fans
Actuele wedstrijden

3 fans
Coach, 47 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 21 juli
N'Golo Kanté geldt voor Juventus als de voornaamste kandidaat om Miralem Pjanic te vervangen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren