wk2018

SC Heerenveen maakt verlies bekend: ‘Wij hebben geen rijke Rus’

Donderdag, 21 december 2017 om 10:24

SC Heerenveen maakte woensdag de jaarcijfers over het boekjaar 2016/17 bekend. De club uit Friesland leed een verlies van meer dan anderhalf miljoen euro, maar de transferinkomsten van Jeremiah St. Juste, Dennis Johnsen, Sam Larsson en Joost van Aken worden pas in het volgende jaarverslag meegenomen. Uit de cijfers blijkt wel dat de club uit Friesland moet blijven verkopen.

De Leeuwarder Courant schrijft dat het verlies van de huidige nummer acht van de Eredivisie anders op vier miljoen euro was uitgekomen. Algemeen directeur Luuc Eisenga maakt zich geen zorgen en stelt dat de club voldoende kapitaal op het veld heeft staan: “We gaan aan Arber Zeneli en Yuki Kobayashi verdienen. Kik Pierie en Michel Vlap zijn jongens aan wie wij veel plezier gaan beleven. Net als Denzel Dumfries.”

“Nemanja Mihajlovic komt er ook wel. Kijk: je hoeft je ze niet allemaal te verkopen, hè? En je kunt ook niet een heel team volstoppen met talenten. Daar moet je een balans in vinden”, aldus Eisenga, die stelt dat FC Utrecht en Vitesse financieel meer mogelijkheden hebben en dat sc Heerenveen derhalve ‘slechts’ een subtopper is: “Wij hebben geen rijke Rus of Arabier, maar moeten het met redelijk beperkte middelen zelf doen.”Gerelateerd

19 reacties (laatste reactie door harecles)

Slecht excuus. Minder uitgeven en niet boven je stand leven. Leuk dat je je wil handhaven als subtopper maar als je spelers teveel verdienen moet je slechtere spelers halen.

21 december 2017 om 10:43

Geen slecht excuus, van seumeren heeft tientallen miljoenen in Utrecht gestopt en Vitesse is overgenomen.

21 december 2017 om 11:06

Wel een slecht excuus, jij zou toch ook niet een villa van 1 miljoen kunnen kopen, als je maar voor 2k kunt besteden

21 december 2017 om 11:09

Dan krijg ik ook geen villa van 1 miljoen.

21 december 2017 om 13:17

Maar als ik 5 schilderen van een miljoen heb liggen verkoop ik er daar 1 van. Dan kan het dus prima. Geld hoort op het veld te staan.

21 december 2017 om 10:43

Gelukkig maar dat we geen rijke Rus hebben. Als dat wel zo was, kom ik nooit meer in het ALS. Nooit jezelf verkopen.

Geen rijke Rus en ook een heel beperkt afzetgebiedje. Heerenveen met haar 30.000 inwoners is een uit de kluiten gewassen dorp natuurlijk in tegenstelling tot een Leeuwarden met haar 110.000 inwoners. De verhoudingen betreffende voetbal staan nogal scheef in Friesland je het mij vraagt. Tevens is het speculeren op verkoop van spelers een bijzondere riskante onderneming. Als iemand de poten van de beoogde spelers kapotmaait, kun je fluiten naar de centen. Ik zou niet blij worden als ik Heerenveen supporter was met dit bericht.

21 december 2017 om 11:28

Heel Friesland is afzetgebied van Sc Heerenveen, en zelfs daar buiten. Daar zou ik me niet al te druk om maken. Zelfs veel mensen in Leeuwarden verkiezen Heerenveen boven Cambuur.

21 december 2017 om 11:35

Scheef? Leeuwarden heeft jaren en jaren geleden de boot al gemist op voetbalgebied in het noorden. En wat wat heeft grote van een stad of dorp met het afzetgebied te maken? En fluiten naar je centen? Beste jongen heerenveen heeft een eigen vermogen van 20 miljoen. De verhoudingen in overijssel zijn ook nogal scheef op het moment dan!

21 december 2017 om 13:14

Ik somde gewoon wat feiten op, inwoneraantallen e.d. en vind Heerenveen al jaren een leuke club, misschien dat dat niet zo overkwam. In Overijssel zijn inderdaad de verhoudingen een beetje scheef, maar beter is het als je over regio Twente praat. Waarom FCT zo laag staat moge duidelijke redenen hebben, maar inderdaad die hebben groter budget/grotere stad/groter stadion e.d. en zouden hoger moeten staan, klopt.

Dat betekend dat je te ver boven je stand leeft. Zie dit alleen maar als een excuus zo. Dan maar spelen voor plek 10 als je geen geld er voor hebt.

21 december 2017 om 13:21

Prima als spelers een hoger salaris krijgen, maar dan moeten ze wel belangrijk zijn voor het team. Rojas komt uit Nieuw Zeeland, dus die kost ontzettend veel (voor Heerenveen dan). Zo iemand kan je ook wel in Europa vinden. Tenzij hij het straks wel laat zien. Reza verdient ook veel, terwijl hij ook niet zo goed is. Kobayashi is wel belangrijk. Maar het zijn wel salarissen die misschien wel onnodig hoog zijn. Volgens mij kan je die spelers ook wel ergens anders voor minder vinden. Maar hopelijk levert de huidige situatie wel wat op

Het is een beetje flauw om je eigen beleid te gaan verdedigen door te verwijzen naar andere clubs. Kom er dan gewoon voor uit dat je er gewoon op gokt dat je elke jaar minimaal 1 speler verkoopt voor een paar miljoen. Ik vind het helemaal geen probleem als een club erop gokt dat ze spelers weer gaan verkopen en hiermee de begroting dan rond hebben, zeker als je geen schulden hebt is het allemaal nog te overzien. Pas als een club echt in de schulden zit dan moet je echt gaan uitkijken....

Wat een reacties hier weer..... Eigen vermogen van 20m, bovendien volgend jaar weer dikke winst. En het leven van verkopen is toch niet zo erg, het gaat al 20 jaar zo.

21 december 2017 om 12:11

dat is sinds 2010. daarvoor had de club geen exploitatietekort.

Gaat lekker met de clubs uit het noorden, moeten spelers blijven verkopen om de begroting sluitend te maken. Het wordt eens tijd dat de lonen naar beneden gaan, niveau gaat ook naar beneden.

Bij iedere subtopclub gebeurt dit.

Vitesse is zonder Russische inmenging binnen een uur failliet. FC Utrecht idem dito. AZ heeft ook een exploitatietekort van luttele miljoenen. FC Groningen hetzelfde verhaal en bij Heerenveen dus ook.

Heerenveen en AZ kunnen dit zonder eigenaar nog wel een tijdje volhouden. Zij hebben een behoorlijk eigen vermogen.

21 december 2017 om 13:08

Ik denk dat een rijke rus ook niet welkom is in heerenveen.dat pikke.n de supporters nooit

Real Madrid heeft toch een schuld van 600 miljoen ofzo? Dus wat is het probleem. Elke club of bedrijf maakt wel eens verlies of heeft minder hoge winst. Zolang er nog zwarte cijfers in de boekhouding staan is er niets aan de hand.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

sc Heerenveen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
6.Vitesse4916
9.PEC Zwolle44-12
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Warner HahnKeeper10
Daniel HøeghVerdediger10
Joost van AkenVerdediger10
Lucas WoudenbergVerdediger10
Denzel DumfriesVerdediger10
Stijn SchaarsMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina sc Heerenveen.

13 fans
Verdediger, 24 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 17 juli
Leicester City gaat de jackpot vangen voor Ahmed Musa. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren