‘Schandalig hoe ik die penalty neem, door mij is Ajax niet door’

Donderdag, 21 december 2017 om 07:15

Ajax sneuvelde woensdagavond na strafschoppen in de KNVB Beker tegen FC Twente en Hakim Ziyech was een van de twee spelers aan Amsterdamse kant die zijn penalty niet langs Joël Drommel kreeg. De middenvelder schoot de achtste penalty in de reeks hoog over, waardoor Twente na een eerdere redding van André Onana weer langszij kon komen.

Ziyech baalde na afloop van de wedstrijd van zijn poging: “Het is schandalig hoe ik die penalty neem. Dat verwijt ik mezelf. Door mij zijn wij niet door. Ja, dat voelt echt zo. Ik mag zo'n penalty nooit zo nemen. Ik schoot 'm met veel risico... Het is gewoon balen”, reageert hij bij FOX Sports.

De spelmaker wilde zijn strafschop hoog in de linkerbovenhoek schieten, maar raakte de bal naar eigen zeggen te hard: “Tegen PEC Zwolle schoot ik wel safe, maar miste ik ook. Nu dacht ik: ik schiet 'm vol in de hoek. Maar het mocht weer niet zo zijn.” Matthijs de Ligt miste uiteindelijk de beslissende strafschop, waardoor de ploeg van Gertjan Verbeek zich in de kwartfinale van het toernooi om de KNVB Beker meldt.


Poll

Ben jij het eens met Hakim Ziyech?


Gerelateerd

86 reacties (laatste reactie door theoracle)

Ziyech is een tukker..! Nee, met zijn traptechniek mag hem dit niet overkomen. Niet zijn schuld, Ajax had het de eerste helft af moeten maken.

21 december 2017 om 07:25

Hij heeft toch ook gewoon een slechte traptechniek? Niemand schiet vaker naast dan hij.

21 december 2017 om 07:41

Slechte afstandschoten, absoluut geen slechte traptechniek.

21 december 2017 om 07:45

Kan je mij even het verschil uitleggen? Hij is slecht in afstandschoten, vrije trappen, penalties; hoezo heb je dan geen slechte traptechniek?

21 december 2017 om 08:01

Harde trappen op doel zijn niet zijn specialieteot, maar hij heeft natuurlijk een prachtige traptechniek waar het op (lange) passes aankomt.

21 december 2017 om 08:10

@xyzz

Ik heb gisteren alleen het laatste deel van de wedstrdij gezien, maar daarin had hij een paar bijzondere passes, precies op maat, precies op snelheid en precies zodat de verdediger er niet bij kon.

Tja, dan kan je wel tegen een bal trappen.

Verder wel eens;zijn statistieken met vrije trappen, afstandschoten en penalty's zijn belabberd.

21 december 2017 om 08:54

Ik kan er nog steeds niet bij waarom hij altijd naast Schone achter de bal gaat staan bij vrijetrappen. Het gaat nergens over als je ziet hoe vaak hij ze mist, je kan dan nog beter Schone ze van beide kanten nemen. Als je de penalty van gisteren ook weer ziet, een kwaliteit van spelers is ook het zien van je minpunten en Ziyech wil dat blijkbaar maar niet in zien. Wedstrijden zijn geen moment om vrije trappen te trainen, maar blijkbaar is hij "groot genoeg" om ze te blijven opeisen.

21 december 2017 om 09:27

Ik vind vooral dat Ziyech een geweldig inzicht heeft en de bal precies de juist vaart mee kan geven.
Mijns inziens is dat niet de traptechniek. Dat heeft Schone 10x beter voor elkaar. Hij legt er prachtige curves aan, waar de bal soms klaarblijkelijk recht op de keeper afkomt maar hij vervolgens problemen heeft in de controle.

21 december 2017 om 11:43

De vrije trap in 2e helft verlenging was goed ingeschoten ... Maar ook goed gered door Joel drommel

21 december 2017 om 18:25

Ronzie dit slaat natuurlijk nergens op elke club heeft een rijtje met spelers die de penalty's nemen dus ook Ajax als hij op die lijst staat dan eist hij hem toch niet op. En je zegt dat hij zijn minpunten niet wil inzien volgens mij zegt hij in dit artikel toch duidelijk dat het zijn schuld is en dat hij de penalty heel slecht nam. Ziyech, Kluivert en de ligt waren de beste 3 aan de kant van ajax en ik vind het dus heel vreemd dat iedereen zegt dat ziyech slecht speelde. Maar ik ben natuurlijk wel blij dat mijn cluppie heeft gewonnen.

21 december 2017 om 07:38

Dat is toch al bijna heel het seizoen zo. Goede eerste helft met te weinig doelpunten vervolgens wordt het steeds slechter en onzekerder. Gewoon triest hoeveel ze in de tweede helft steeds hebben weggegeven. Puur mentale kwestie die er blijkbaar niet uit wil.

21 december 2017 om 07:40

En een coach met slechte wissels.

21 december 2017 om 10:04

Ik vind het altijd grappig om te lezen hoe Jan Modaal door en door kritiek heeft op het beleid van een coach etc. Terwijl diegenen niet weten hoe zwaar het is om op die plek te staan. Als jij zo goed alles weet ga er zelf maar staan. Maar geloof me, iemand van buiten af bekritiseren is heel makkelijk en om te zeggen van waarom ziet hij het niet in. Maar als je met je neus tegen een gebouw aan staat kun je ook niet zien hoe hoog het gebouw is, dus van dichtbij is het soms moeilijk je fouten in te zien. Hou dat in je hoofd voor dat je altijd de betweter gaat uithangen, en dit is niets persoonlijks, meer over het algemeen.

21 december 2017 om 08:19

Penalties en traptechiek...klinkt leuk, maar je kan er weinig mee. Check eens hoe vaak Messi een penalty heeft gemist.

Hij heeft in ieder geval zelfreflectie.. Een erg onnodige verliespartij. Ajax heeft het aan zichzelf te danken dat ze moesten verlengen. Want met zoveel overwicht hadden ze al snel naar de 0-2 en 0-3 moeten gaan. Uiteindelijk laten ze zich aftroefen op passie en duelkracht.

21 december 2017 om 07:36

En de tweede helft prima voetbal van Twente zijde.

21 december 2017 om 07:58

Aardig ja maar alsnog weinig écht grote kansen. Zoals ajaxbril zegt, Ajax heeft verzuimd om uit te lopen naar 2-0/3-0, toen kwam Twente een beetje in de wedstrijd uiteindelijk. In de verlenging nog een paar enorme kansen maar het mocht niet zo zijn helaas.. Wéér voor de winter uit de beker, dat komt hard aan..

21 december 2017 om 08:49

Zelfreflectie? Door te zeggen dat het door hem komt?

21 december 2017 om 11:43

Ja heel goed gelezen van je

21 december 2017 om 08:56

Als hij echt zelfreflectie had bleef hij weg van de vrijetrappen, maar die blijft hij nemen, dus nee ik vind dat hij niet erg sterk is in zelfreflectie. Hij is goed in het veld, maar bij standaard situaties moet hij gewoon weg blijven.

21 december 2017 om 09:25

Was echt een hele geode vrije trap hoor waar Drommel complete gestrekt voor moest en in de rebound moet die bal er ook gewoon in.
Ziyech zou juist gewoon alle vrije trappen rondom de 16 moeten nemen.

21 december 2017 om 09:41

Umm nee? Schone is vele malen efficienter. Hoe kun je dan zeggen dat Ziyech ze allemaal moet nemen...

21 december 2017 om 12:25

Vak104, als ik 100 vrije trappen mag nemen zijn er ook wel 2 goed gericht. Je noem nu een incident, maar procentueel gaan er veel te veel vrije trappen van Ziyech verloren. Als jij zegt dat hij alle vrije trappen rond de 16 moet nemen vraag ik me af hoeveel wedstrijden van Ajax jij hebt gezien.

Iedereen kan weleens een penalty finaal missen, maar bij hem kon ik geen enkele emotie bespeuren. Het leek bijna alsof het hem helemaal niks kon schelen.

21 december 2017 om 07:43

Geen emotie? Ik kreeg juist de indruk dat hij helemaal dichtsloeg. Hij was drie tinten lichter geworden tijdens die 50 meter richting de stip en leek in niets nog op de sterspeler van Ajax voor wie zo'n penalty een koud kunstje zou zijn.

21 december 2017 om 07:57

Dacht inderdaad ook dat hij op instorten stond.

21 december 2017 om 10:32

Ik had precies zelfde, wat Ziyech had zag je bij de Ligt ook. Het niet willen nemen maar er toch aan gaan staan, we weten dat Ziyech geen Penaltyspecialist is gebleken bij Ajax (3 van de laatste 5 gemist als ik me niet vergis) en uitgerekend tegen Twente moet hij er weer aan gaan staan. Klapt volledig dicht en schiet hem waardeloos in en was hij zichtbaar kapot van. Je zag aan zijn mimiek dat die jongen als er geen camera's waren daar ter plekken een breakdown zou krijgen.

21 december 2017 om 07:59

Niet iedere speler begint in huilen uit te barsten als hij een penalty mist of zijn team verliest. Dit is natuurlijk een extreem voorbeeld, maar kom op zeg. Zijn we nu ook al psychologen die op de emoties gaan letten van spelers? Als je het over een echte emotieloze jongen wilt hebben had dan Dolberg genoemd haha. Maar dat maakt allemaal niet uit; als hun voeten maar het werk doen!

21 december 2017 om 08:12

Nou... Ik weet niet of je hem (dolberg) zag na zijn wissel, maar zijn gezicht stond alles behalve op emmotieloos.

21 december 2017 om 13:10

Ziyech heeft ook geen emoties, kan hem er nooit op betrappen. Lijkt wel wat depressief zo nu en dan, je zou zeggen geniet lekker van je carrière en het spelletje. Maar blijkbaar is dat te makkelijk gedacht.

Tja, hij is nou eenmaal geen penalty specialist, heeft er sinds zijn komst meer gemist dan gescoord. Maar vooropgesteld had Ajax het nooit zo ver mogen laten komen. Als je in een maand tijd het 2x voor elkaar krijgt met alle respect een club als Twente niet te kloppen is er gewoon iets mis met de instelling. Gelukkig was het nu 'maar' de beker, leuk voor de Tukkers al liggen die er de volgende ronde normaal gesproken uit.

21 december 2017 om 07:35

Maar de beker? Vorig seizoen heeft Ajax kortste weg naar Europees voetbal die manier weggegooid. En het is iig een prijs, vorig seizoen was misschien leuk, maar je wint niks.

21 december 2017 om 07:39

Kom nou toch. Voor PSV, Ajax en Feyenoord is de beker een prijs maar niet de weg naar Europees voetbal. Die wordt immers doorgaans via de competitie bereikt.

21 december 2017 om 07:49

Als ik me niet vergis krijg je bij bekerwinst directe plaatsing voor de EL ipv de voorronde via de competitie.

21 december 2017 om 07:52

Omdat we afgezakt zijn speelt nu ook de bekerwinnaar voorronde.

21 december 2017 om 07:55

Daar vergis je je inderdaad. De bekerwinnaar speelt vanaf volgend seizoen ook voorrondes.

21 december 2017 om 08:02

Oké bedankt voor de correctie.

21 december 2017 om 08:53

Daarom zeg ik ook vorig seizoen Maar achteraf hadden ze die korte route best kunnen gebruiken.

21 december 2017 om 07:39

Normaal gesproken? Net als tegen Ajax? Thuis kan Twente van iedereen winnen. Roda of willem2 uit is ook geen kansloze missie.

21 december 2017 om 08:53

Maar de beker? Is toch alweer een tijdje geleden dat we die hebben gewonnen. Als je geen landskampioen wordt, is het gewoon weer een verloren seizoen

21 december 2017 om 09:32

Normaal gesproken liggen we eruit de volgende ronde? Wat een geneuzel. Na de traditionele top 3 en AZ hebben wij gewoon de meeste beker winsten gepakt en zijn al jaar en dag 'cup fighter' geweest.
Zal toch mooi zijn als we weer een lange neus trekken naar al die supporters die ons liever dood zagen gaan als we toch even weer de beker winnen. En waarom zouden we dat niet kunnen..

21 december 2017 om 09:41

Mwoah, misschien wat optimistisch maar ik snap je punt. Het Twente van voorheen vergelijken met deze ploeg is natuurlijk wel weer iets teveel van het goede. Hoe dan ook komt het originele statement van iemand die ons deze ronde ook al afgeschreven had. Dus neem het maar met een flinke korrel zout, de druiven zijn nu nog zuur voor hem. De bal is rond, en met bekervoetbal gebeuren soms de raarste dingen, vraag dat maar aan de supporters van VVSB.

Tekenend voor hoe hij dit seizoen speelt. Ben geen Ajacied dus misschien zie ik het niet goed? Maar het oogt allemaal zo nonchalant en t lijkt gewoon nergens op.

21 december 2017 om 08:32

Nonchalant inderdaad, maar dat is niets nieuws. Wat veel beter is dan vorig jaar is het meters maken, maar blijkbaar kan hij dit moeilijk combineren met weinig balverlies. Ik vind het er af en toe geforceerd uitzien, waarschijnlijk omdat hij vindt dat hij de kar moet trekken.

want volgens de (voetbal)geleerden kan je strafschoppen niet oefenen. Grootste onzin ooit.

21 december 2017 om 07:41

Wat is daar precies onwaar aan? Je kunt de traptechniek bij een pingel tot in de treurnis oefenen, maar de druk die bij die pingel van Ziyech kwam kijken ia onmogelijk te simuleren. Daar reageert iedereen toch anders op.

21 december 2017 om 07:48

Daarom train je. Om onder druk terug te kunnen vallen op aangeleerde patronen. Gelukkig hebben ze in het leger niet de opvatting dat je de druk in gevechtssituaties onmogelijk kan simuleren.

21 december 2017 om 07:51

Er is dan nog altijd een verschil tussen de trainigsarbeid die je hebt geleverd en de situatie an sich. Je kunt de situatie prima simuleren en aanleren hoe te handelen in diverse situaties, maar je onderschat het menselijk en emotionele aspect wanneer je het zo zwartwit stelt als dat jij zo net hebt gedaan.

21 december 2017 om 07:59

Ik ontken niet dat er een verschil is tussen de training en de wedstrijd. Ik reageer alleen op de stelling dat je penalties niet kan oefenen.

21 december 2017 om 08:42

Beide situaties zijn weinig vergelijkbaar. Enige wat een voetballerij en een soldaat gemeen hebben is dat ze beide schieten.

Je kunt de traptechniek oefenen, maar de situatie precies zo simuleren als gister is onmogelijk. Zoals Ziyech zelf ook zegt twijfelde hij door een eerder gemiste pingel en koos hij nu voor een harde bal. Bij een training had dit wellicht anders geweest, aangezien een misser daar geen consequenties heeft. Je kunt een pingel trainen tot je een ons weegt, maar de situatie en de gehele entourage eromheen kun je onmogelijk simuleren.

21 december 2017 om 09:28

Dat de situatie in een training en een strafschoppenserie niet identiek is zijn we het vanaf het begin al over eens voor het geval je dat nog steeds niet doorhebt.

De vergelijking tussen trainen voor een gevechtssituatie en een strafschoppenserie is dat je in beide gevallen traint voor een situatie waarin de mate van stress niet te simuleren valt.

Ik zal het hierbij laten want ik heb geen zin om steeds dezelfde dingen te moeten uitleggen.

21 december 2017 om 09:58

Hulde Xyzz, uiteraard is omgaan met druk, stress en mentale belasting goed aan te leren, of in ieder geval, je kunt bij ieder prima blootleggen wat er met iemand gebeurt onder mentale druk. Echter, dit zijn jongens die sinds hun 10e (ongeveer) zijn verteld dat ze ge-wel-dig zijn, dat ze de beste zijn op het veld en alles is voor ze geregeld. Die komen zichzelf nooit tegen totdat ze opeens in een Eredivisie stadion achter een bal op 11 meter staan.
Dan zijn ze geen vedettes meer maar opens weer jonge mensen met heel veel tekortkomingen.

Je vergelijking met Defensie snijdt zeker hout omdat we ons daar ook beseffen dat we wellicht een ontploffende handgranaat in een kleuterklas niet kunnen simuleren maar we kunnen je wel, als soldaat, vooraf in stresssituaties brengen zodat je ongeveer weet wat jouw natuurlijke reactie is op zware druk en ,wat de essentie van Mental Training is, vooral hoe je jezelf kunt blijven sturen onder druk.

Maar kom daar eens om bij deze generatie voetallers zeg....

21 december 2017 om 11:01

Haha, mijn hemel. De verhevenheid. Breng anders je mening als feit en verklaar een ieder die zich daar niet in kan vinden als onwetend.

We hebben het over hetzelfde maar zijn het niet eens in hoe mate dit te trainen valt. Maar goed, aangezien jij de alwetende bent had je dat allang begrepen natuurlijk.

Tijdens zijn aanloop wist ik eigenlijk al dat hij ging missen, op weg richting de penaltystip veranderde hij van de sterspeler in een bleek, bevend pubertje met faalangst. Misschien omdat hij weer terug in Enschede was? Maar ik vond het opvallend hoe erg hij kromp, Ziyech lijkt altijd best wel onder de indruk van alles. Misschien verbeeld ik het me, maar dat hij die penalty over roeide, dat verbaasde me niet.

Een speler met uitzonderlijke voetballende kwaliteiten, maar aan zijn mentale kwaliteiten twijfel ik wel een beetje. Al kan je natuurlijk altijd een penalty een keer missen, maar voor mijn gevoel mist Ziyech er erg veel.

21 december 2017 om 07:47

Bevend pubertje met faalangst? Slap gelul zeg. Deze man staat er altijd.

21 december 2017 om 07:52

Hij stond iets te ver naar achteren , maar ik vond het zo'n typische misser die je tijdens de aanloop al ziet aankomen.

Hij is idd grotendeels schuldig, goed dat hij dit zelf erkent. Sharif, lees je mee?

Ziyech laat zelden emotie zien dus dat het hem niets kan schelen gaat niet op. Ajax had de klus gewoon eerder moeten klaren.

Het enige lichtpuntje in dit verhaal is dat hij voor het eerst wat zelfreflectie kent. Verder speelde hij (als vanouds dit seizoen) weer droevig na toch wel 2 goede partijen. In ieder geval kunnen we definitief stellen dat hij niet de speler is die Ajax aan de hand zal nemen. Wat dat betreft legt hij het zeker af tegen een 18 jarige de Ligt.

21 december 2017 om 08:52

Vind het ook positief dat hij dit zegt. Maakt hem meer 'menselijk'. Het blijft een geweldige speler, alleen erg grillig door het risico dat hij in zijn spel legt. Zo'n actie in de tweede helft vanaf de zijlijn kunnen alleen grote spelers. Alleen moet hij leren te doseren. Vraag me echter af of dat erin zit.

Prachtig toch he, Bekervoetbal!!
Die eerste helft heel snel vergeten, man man man wat was FCT dramatisch slecht zeg, maarrrrr, alleen de doelpunten tellen en daar had Ajax er echt maar eentje van. FCT begon gewoon beter te spelen en eindelijk had Laukart daar een aandeel in! Ik verwacht verschrikkelijk veel van die jongen en gisteren was hij echt prima aan het ballen hoor. Opgeleid door Bvb, te klein daar voor het tafellaken maar net te groot voor het servet. ik geef FCT weinig credits op transferbeleid maar deze jongen is echt een aanwinst op de lange termijn!

En dan mist Ziyech... Hoe mooi is dat, de man (of ja... man...) met de misbaar, die eigenlijk te goed was, die zijn medespelers publieke afbrandde, echt karma is such a bitch sometimes en ik gun het hem zo!
Ook prachtig hoe ongeinteresseerd hij dan weer bij de stip wegloopt, ook bij verlies was dit qua sfeer, spanning en ambiance een topavond geweest maar dit is wel de kers op de taart hoor!

21 december 2017 om 09:06

Gefeliciteerd @vak
Voor Twente een superavond. Een lesje effectiviteit mag je niet zeggen na zo'n ongelooflijk gelukkige gelijkmaker (qua moment en hoe hij viel) en het ontbreken van echte kansen voor Twente. Ajax was duidelijk de bovenliggende partij qua kansen, maar Twente was de bovenliggende partij qua strijdlust en daardoor bekeren zij nu verder. Mooie avond voor de Tukkers en leuk voor Joëll Drommel, die vaak als schlemiel bestempeld is geworden, maar gisteren de mooiste dag van zijn loopbaan beleefde. Leuk voor die jongen!
En de niet verliezen-reeks van Twente thuis tegen Ajax duurt maar voort.
En Ziyech is dit zeker niet schuld. Ik heb alleen de tweede helft gezien en voor mij was Neres de grote schlemiel. Als je van 6-7 meter vrij voor de keeper niet kunt scoren, dan beleef je een beroerde avond.

Het is mooi van hem, om de schuld bij hem neer te leggen, want dat was natuurlijk wel zo. De ligt wordt tegen gehouden en hij is nu de schlemiel en dat vindt ik niet zo. En ik heb in de herhaling gezien dat aisaiddi de doelman wees waar de ligt zou schieten, wat ik ook erg vindt. De tweede helft waren ze al dramatisch bezig, daar komt de gelijkmaker ook jammer genoeg uit en de Twentse keepervstond een paar keer goed. Kop op en verder gaan.

21 december 2017 om 09:07

Neres is de schlemiel van de avond. Hoe kan hij die kans van 6-7 meter missen zeg. Geen excuses, die bal moest er gewoon in, 0-2 en klaar.

21 december 2017 om 09:23

Steekie!
Keizer wisselt Kluivert, die zag ik dus echt niet aankomen, toegegeven, vd Lely had hem echt in de zak in de tweede helft maar Kluivert was toch gewoon met afstand de beste man van het veld?? De Jong??? Kom op zeg!!! En Neres, tja.... Ik vond de reddingen van Drommel echt geweldig, dit moet hem toch een boost geven zeg.

Ajax was idd de betere, het was ook de nr 2 tegen de nr 15 he, het begint erop te lijken dat Verbeek redelijk duidelijk kiest voor een offensief in de laatste 30-45 minuten en tot die tijd probeert de nul te houden of in ieder geval de achterstand minimaal. Want het verschil aan FCT zijde tussen de eerste helft en alles daarna was enorm, dat was niet alleen maar Laukart en al helemaal niet Liendl...

FCT had dit ook echt even nodig, een boost, een tastbaar resultaat en daar is de Beker ideal voor en helemaal tegen een ploeg als Ajax waar het als Klein stuntje aangemerkt mag worden.

21 december 2017 om 09:32

Kluivert zat er doorheen. Frenkie was ook klaar, die had geloof ik last van zijn buik. De conclusie is dat de selectie van Ajax vrij smal is en al helemaal vergeleken bij vorig seizoen.
En ja, eerlijk is eerlijk, krijg je niet die ongelukkige tegentreffer, want Twente probeerde wel aan te dringen, maar dat resulteerde niet in kansen, terwijl Ajax aan de andere kant de wedstrijd op slot kon gooien, dan wint Ajax gewoon met 0-1, hetgeen dus ruimer had kunnen zijn. Maar wanneer Murphy's Law opduikt, ben je klaar.
Maar jou en Lucky gun ik deze van harte

21 december 2017 om 09:45

Ja laat ik het anders zeggen dan, het Ajax met en zonder Kluivert was een wereld van verschil, de selectie moet toch wel iets van een gelijkwaardige vervanger hebben lijkt me?

Zo'n goal dwing je simpelweg af, door aan te dringen, sturm und drang te spelen, en gewoon uit te halen wanneer het kan (want Onane moest vaker gestrekt) creeer je de omstandigheden waardoor zo'n goal valt.

Waar veel mensen een beetje blind voor zijn is dat het afmaken van kansen gewoon een kwaliteit is, dat is geen mazzel of geluk of karma, maar dat is te trainen en daar kun je goed in zijn. Ajax is daar gewoon niet goed in, ze hebben veel te veel kansen nodig om te scoren en dat is een kwaliteitsissue waar je dus vooral in Europa maar ook in knock out systemen als de Beker echt last van hebt. Over 34 wedstrijden verbloem je dat op de ranglijst wellicht maar bij de andere 2 nekt je dat gewoon.

Daarmee is het niet lucky dus, Ajax mist de kwaliteit en Drommel liet zien dat hij een geweldige lijnkeeper is.

21 december 2017 om 10:38

Denk dat die kans van Neres niet per se makkelijker was dan Huntelaar (die eigenlijk gewoon breed had moeten tikken) of Dolberg die niet uit kwam met stappen en rolletje van 10m afstand lost. Neres speelde slecht maar een kans missen gebeurd elke wedstrijd, geen reden om 1 speler in bijzonder uit te lichten op dat vlak.

21 december 2017 om 10:48

Is zeker waar. We kregen gewoon de deksel op onze neus. Het benutten van kansen is een essentieel onderdeel van het spelletje en met Neres alleen de zwarte piet toespelen ben ik inderdaad kortzichtig. Er waren meer kansen die erin moesten.

21 december 2017 om 11:19

Klopt, Assaidi moet Jenssen direct vrij voor de goal zetten ook na die dribbel, daarna moet hij over 3 meter wederom jenssen gewoon goed aanspelen, staat hij al twee keer alleen voor de keeper, Jenssen had die bal die hij het stadion uit joeg ook minimaal op doel moeten schieten.
Het schort er bij FCT in de afronding inderdaad nog wel eens aan.

Nobel hoor Hakim. Maar in mijn belevingswereld heb je het aan je trainer te danken met z'n idiote wissels

Wauw, eindelijk zegt tie wat zinnigs en is het niet uit de hoogte. De afgelopen weken liep hij rond alsof het hem niet boeide wat mensen zeiden over zijn spel, rijp om een keer op de bank te zetten! Nu speelt hij weer enigzins goed en laat een keer zijn ego vallen, werd tijd!

Ziyech is een geniale speler die met zijn capaciteiten rust moet brengen op het middenveld maar het tegendeel is waar, hij zorgt vaak voor onrust met zijn risicovolle acties. Hij is ondanks het harde werken niet de type een speler die ten dienste van het elftal speelt en daarom vraag ik mij af of hij wel de juiste speler is voor dit Ajax en ik kan mij nu voorstellen waarom de coach van Marokko moeite heeft met zijn speelwijze.

Het probleem met strafschoppen meestal is dat spelers gaan denken ipv doen.
De echte penaltyspecialist kan wachten totdat keeper beweegt, maar meestal is het simpelweg de bal goed raken en in je favoriete hoek schieten. Totdat keepers je door hebben en je moet gaan varieren.
Daarom is Van Ginkel wel een specialist nu en zijn Ziyech, de Jong, Locadia, Huntelaar etc etc penaltynemers maar geen specialisten.
En natuurlijk is het trainbaar.
Focus, concentratie en druk is trainbaar. Aanloop en trap is trainbaar. Alleen is stress/drukgevoeligheid lastiger trainbaar. Een strafschop is een strafschop, maar de eventuele 4-0 of de beslissende in de WK-finale is moeilijker trainbaar. Maar als je alle facetten beheerst en oefent, wordt die druk wel veel kleiner dan als je het niet traint.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

201 fans
Middenvelder, 25 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Ajax 1 0 0 0
2017/2018 Ajax 34 9 4 0
2016/2017 Ajax 28 7 2 0
2016/2017 FC Twente 4 2 1 0
2015/2016 FC Twente 33 17 6 0
Laatste voetbalnieuws

‘Dat De Ligt nog bij Ajax speelt, is het Mirakel van Amsterdam’

Henk Spaan heeft dinsdagavond genoten van Ajax. De journalist vond de Amsterdammers een uitstekende wedstrijd spelen tegen Standard Luik (3-0) en was vooral onder de indruk van Hakim Ziyech en Matthijs...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 17 augustus
Real Madrid gaat Internazionale aanklagen bij het CAS. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren