PSV komt na discutabele goal op stoom en meldt zich bij laatste acht

Woensdag, 20 december 2017 om

PSV heeft zich woensdagavond geplaatst voor de kwartfinales van de KNVB Beker. Het elftal van Phillip Cocu had het op eigen veld een uur lang lastig met VVV-Venlo, maar stelde in het laatste half uur uiteindelijk orde op zaken: 4-1. Luuk de Jong, Marco van Ginkel, Hirving Lozano en Nicolas Isimat-Mirin waren trefzeker voor PSV, dat na PEC Zwolle, SC Cambuur en Willem II als vierde ploeg zeker is van een plekje bij de laatste acht van het bekertoernooi.

Cocu koos voor het bekerduel met de promovendus voor dezelfde elf namen die afgelopen weekeinde in de competitie zonder problemen afrekenden met ADO Den Haag (3-0). PSV beleefde toen een droomstart met twee doelpunten binnen zeven minuten, maar VVV verweerde zich bijzonder kranig in de eerste helft. De ploeg van Maurice Steijn gaf behoudens een kopkans voor Van Ginkel weinig weg in het eerste half uur en nam vier minuten voor rust zelfs de leiding in het Philips Stadion.


Moreno Rutten was aan de rechterkant van het veld ontsnapt aan de aandacht van Steven Bergwijn en werd vervolgens gelanceerd door Tarik Tissoudali. Oog in oog met Jeroen Zoet bleef de verdediger daarna kalm: 0-1. PSV trok de stand vervolgens nog in de eerste helft gelijk via De Jong, al deed zijn treffer wel het nodige stof opwaaien in het VVV-kamp. Een toegekende vrije trap na een vermeende handsbal van Ralf Seuntjes werd kort genomen door Santiago Arias, waarna Daniel Schwaab met een lange bal De Jong in staat stelde te scoren.

Het doelpunt zette met name kwaad bloed bij Steijn, die uiteindelijk vanwege commentaar op de leiding naar de tribunes werd gestuurd door scheidsrechter Jochem Kamphuis. De oefenmeester zag zijn elftal ook in het eerste kwartier na de onderbreking betrekkelijk eenvoudig op de been blijven, hetgeen Cocu er na een uur voetballen toe deed besluiten Jorrit Hendrix naar de kant te halen ten faveure van Gastón Pereiro. PSV nam vervolgens in het laatste half uur afstand van de bezoekers. Van Ginkel tekende halverwege het tweede bedrijf met een volley na een vrije trap voor de 2-1, waarna Lozano met een knappe individuele actie het duel op slot gooide. Isimat-Mirin bepaalde in de blessuretijd van dichtbij de eindstand.


Poll

Wint PSV de KNVB Beker?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

70 reacties (laatste reactie door joshknows)

Hoezo discutabel doelpunt?

slaat weer nergens op die titel...

was gewoon een normaal doelpunt hoor.

20 december 2017 om 20:29

En een mooie ook.

20 december 2017 om 20:33

Ongelooflijk gekleurd weer inderdaad. Hoe opvallend wil je hands maken. Prima beker wedstrijdje. Door naar de volgende ronde.

20 december 2017 om 20:54

Jouw standpunt is niet serieus te nemen, je ziet duidelijk, in de herhaling van voor, dat hij hem op zijn arm krijgt. Nog veel plezier vanavond met proberen de rest van de psv-goals ook onterecht te laten lijken.

20 december 2017 om 20:59

Seuntjes “weet zelf niet” of hij wel of geen hands maakte. 99 van de 100 keer kan je er dan vanuit gaan dat het hands was. Daarnaast zag je de bal duidelijk van richting veranderen. Dus of het was hands of Seuntjes heeft een raar gezwel op zijn borstkas.

Hoezo een discutabel doelpunt VZ? Waar is die suggestieve titel voor nodig? Het was volgens mij duidelijk hands van Seuntjes. Verder had VVV niets in te brengen tegen PSV dat toch vooral zichzelf in de eerste helft tekort deed.

Al met al een prima overwinning.

Volledig terechte overwinning. Pluspunten vandaag de goals van de Jong en Lozano. PSV speelde best aardig, alleen is de laatste pass vaak het probleem.

20 december 2017 om 20:29

Van ginkel bedoel je

20 december 2017 om 20:32

Ja, die vent is echt on fire! Met zijn 12 goals in 21 wedstrijden is hij bijzonder productief. Alleen het spel behoeft nog enkele verbeterpunten. Zonder Van Ginkel is PSV wel een stuk minder.

20 december 2017 om 20:33

Nee dat de aanvallers weer scoren bedoeld hij.

20 december 2017 om 20:46

Van ginkel scoort makkelijk ja, alleen vindt ik hem op het middenveld echt niet goed spelen, veel balverlies en voegt in de opbouw weinig toe.

21 december 2017 om 00:08

28 goals in 53 wedstrijden sinds hij bij PSV zit (nu 3 halve seizoenen), als ik t goed heb. Is nu zelfs Sneijder voorbij als meest productieve middenvelder van de Eredivisie, ik denk dat we terug naar de jaren 70 moeten voor vergelijkbare cijfers?

20 december 2017 om 20:52

Eerste helft was toch verschrikkelijk. Laag tempo, veel moeilijke ballen. Brenet die drie keer over de zijlijn dribbelt met de bal omdat hij geen overzicht heeft. Tweede helft doen ze wat ze moeten doen, maar eerste helft was bizar slecht.

20 december 2017 om 21:13

Loopacties en diepgang waren het probleem in de eerste helft! De tweede helft veel meer loopacties en splijtende passes. Die Brenet is wel het dieptepunt, vroeg 3x om de bal op het moment dat het dus niet kon!

Toch lekker dat we de beker dit jaar wel serieus lijken te nemen. Eerste helft was wel weer bijzonder matig. Bij de 1-1 was er niks aan de hand, gewoon een vrije trap. Nu we Locadia weer moeten missen ben ik toch blij dat Luuk weer (voorzichtig) wat vorm begint te tonen. Op en top professional, het is hem gegund. Op naar de volgende ronde.

20 december 2017 om 20:34

Mooi dat Luuk zijn Vorm toont ja maar zelf had ik hem wel in de 65e minuut gewisseld voor Lammers. Dan had die ook nog een doelpuntje mee kunnen pikken en zette je Luuk weer effe op scherp! Sowieso gun ik het Lammers ook om minuten te maken!

20 december 2017 om 20:56

Gewoon mee eens. Ook wat rust voor De Jong, die moet er zaterdag ook weer staan.

20 december 2017 om 20:54

Luuk de Jong heeft eerste helft een goede bal geraakt. Verder heeft hij veel te veel balhandelingen nodig voordat hij het spel voort kan zetten. Vond hem maandje terug sterker.

Er is toch niks discutabel aan het eerste doelpunt? Wel of geen hands, het leek er heel erg op in ieder geval maar komop zeg, het is een vrije trap op de middellijn.. Slecht verdedigen is de enige reden van die 1-1..

20 december 2017 om 20:56

Maar gelukkig floot hij terecht, zodat het PSV een verdiende goal opleverde.

20 december 2017 om 21:17

Ja en als je die voorzet gewoon weg kopt ga je ook met 0-1 de rust in. Je kan de scheids niet kwalijk nemen dat hij hier voor fluit. Ook al zou hij hem met z'n borst spelen (met zijn linkerarm heel raar opgetrokken), vanuit de scheids zijn oogpunt lijkt dit 100% hands en wij zitten na 300 herhalingen nog wellis nietes te spelen. Je moet gewoon omdraaien en je ploeg weer opstellen als je hem halverwege het veld tegen krijgt, niet op de scheids gaan lopen bitchen!

20 december 2017 om 23:03

Rugnummer snapte het de vorige keer ook al niet. Als als als. Als de hemel naar beneden valt dragen wij allen een blauwe hoed. Zo kun je over elk discutabel moment wel speculeren en murmureren. Bovendien was dit ook nog eens een correcte beslissing, maar ook dat besef dringt schijnbaar maar traag bij jou door.

21 december 2017 om 09:00

@ Rugnummer
Ik weet niet waar ik die beelden kan vinden. Op het beeld in de foxsports samenvatting lijkt er geen twijfel mogelijk. De bal gaat de richting op waar zijn arm heen beweegt, zijn borstkast staat recht vooruit dus kan die ba daar niet heen bewegen in mijn ogen. Wat betreft de 2-1 ben ik het met je eens. Het was Pereiro die viel, maar dat vond ik ook meer een duik dan een overtreding.

21 december 2017 om 09:13

Als Huntelaar dat doet zijn het slimmigheidjes

20 december 2017 om 22:00

Helemaal mee eens. Slecht verdedigd. Laat lekker zonder druk je helft oplopen en vrij de bal de 16 inschieten. Als van die plek vrije trappen al beslissend worden... Dan kan ook elke uitbal de verkeerde kant op de wedstrijd beslissen. Als er na het bekijken van al de herhalingen nog zoveel discussie is kan je het de scheidsrechter niet kwalijk nemen

Typische bekerpot van PSV. Uiteindelijk win je hem nog ruim. Lozano voortaan op links Cocu, Bergwijn heeft 0,0 rendement op links. Maar Cocu kennende, zet die Lozano weer op rechts tegen Vitesse. Zullen wel zien hoe ver we komen in de beker. Beetje voor het eerst onder Cocu dat we de beker nu serieus nemen. Mij hoor je niet klagen als we in de volgende ronde thuis tegen Cambuur ofzo loten. Ajax of Feyenoord thuis zou ook wel leuk zijn mits ze hun wedstrijden winnen. Deze tussendoortje in ieder geval gewonnen, nu op naar Vitesse. En die handsbal waar we de 1-1 uit scoren. Dat was gewoon 100% hands. Niks discutabel.

20 december 2017 om 20:47

Lijkt me logisch dat ze de beker serieus nemen na de vroege uitschakeling in de EL.

20 december 2017 om 21:05

Al zaten we nog in de EL of CL. Beker werd onder Cocu jarenlang niet serieus genomen. Nu wel, anders zet je je sterkste 11 niet op het veld tegen VVV, notabene in eigen huis.

20 december 2017 om 21:26

Als je verstand heb van voetbal klets je geen onzin Bergwijn moet op links spelen als de back van de tegenpartij op komt Bergwijn laat zijn man niet lopen kijk voetbal met je ogen en niet met je kont

21 december 2017 om 01:37

Gelukkig spelen er op rechts geen backs waar Lozano achteraan moet.

21 december 2017 om 09:15

Zoals Bergwijn ook lekker meeloopt bij de 0-1 van Vvv?

21 december 2017 om 12:00

@Joshknows, heh? Heb je het gezien of niet? Bergwijn sprint gewoon met die man mee en staat vervolgens in z'n eigen zestien te verdedigen. Dat hij vervolgens uitgekapt wordt doet niet af aan het feit dat hij goed met zijn man meeloopt.

Discutabel doelpunt??

20 december 2017 om 20:36

Lijkt me wel, er is namelijk uitvoerig over gediscussieerd.

20 december 2017 om 20:48

De trend is natuurlijk om psv in een hokje (geluk, oog vd naald etc) te plaatsen. Dus deze overduidelijke handsbal classificeren als een fout vd scheids past daar in. Als Fox (van peperstraaten) blijft herhalen dat het een discutabele beslissing is dan krijg je de anti -psv meute wel mee.

20 december 2017 om 21:10

Jij weet niet wat hands is...

20 december 2017 om 21:50

Ach laat ze. PSV wint overtuigend en is klaar voor Vitesse. Met minimaal 5 punten voorsprong de winterstop in. Laat ze wat afreageren joh.

Het laatste kwartier laat PSV voetbal zien wat ik persoonlijk best wel goed vond lopen. Maar waarom kan dat niet de hele wedstrijd? Met de vele positiewisselingen is het dan een carrousel wat moeilijk te verdedigen is. Maar eigenlijk zie ik dat soort voetbal alleen als het al gespeeld is...

20 december 2017 om 20:49

Mee eens. Met Gudmundson voorin heb je een speler die bewegelijker is. Het begon ook opeens te draaien voorin met de positiewisselingen. Ramselaar is ook een speler die veel beweegt. Dit soort spelers zijn moeilijk te verdedigen.

20 december 2017 om 22:22

Ik vond Gudmundsson inderdaad ook vrij energiek invallen, kan verder niet echt aan de hand daarvan zeggen of hij goed is maar dat is in ieder geval een begin. De rest van het seizoen zou ik hem een vaste invalbeurt geven en hoger in de pikorde zetten dan Rosario want daar zie ik niks in. Verder zou ik in de competitie standaard beginnen met Ramselaar. Pereiro is niet heel effectief met maar 1 assist dit seizoen, voert zijn acties te ver door en speelt niet in dienst van het team. Waar overigens wel meer spelers last van hebben.

Hij had de bal bijna klemvast, dat moet Maurice Stein ook gezien hebben en dan nog zagen tegen de scheidsrechter manmanman!

Te makkelijk om te zeggen dat VVV een doelpunt tegen krijgt vanwege die handsbal, dus er was niks discutabels aan. Snap totaal niet dat Steijn zich zo liet gaan, nu heb je toch mooi een schorsing aan je broek hangen voor een wedstrijd waarin je in de tweede helft weggeveegd ben. Was dat het nou waard Maurice?

Niks discutabel doelpunt. Maar "op stoom komen" vind ik ook niet kloppen. Qua doelpunten misschien, maar ik vind nou niet dat het spel steeds overtuigender werd of zo. Kortom, een vreemde titel.

20 december 2017 om 21:21

Psv speelde een prima 2e helft. Goede wissels. Ik vond het spel wel degelijk beter. Niets weggegeven na het tegendoelpunt.

Discutabel doelpunt... ik laat de ergenis van deze titel maar van me afglijden.. Redelijke pot prima doelpunten. Schwaab speelde weer goed blijft positief opvallen. Verder valt Bergwijn toch wel tegen maar zijn invaller deed het wel leuk! Hopelijk vaker

Seuntjes: “Ik weet niet of het hands was”.
Dan weet ik genoeg. Hands en een terecht doelpunt. PSV overigens terecht gewonnen. VVV anderhalve kans waarvan ze er nog eentje maakten ook. Voor de rest parkeerden ze twee bussen achterin.
PSV na inbreng van Pereiro en Gudmondsson goed er doorheen gevoetbald. Uiteindelijk een makkelijke avond voor Psv.

Goede invalbeurt van Pereiro. Door zijn komst ging de ploeg de bal echt veel beter rondspelen!

De bal valt omlaag op zijn borst en zou normaal gesproken recht naar beneden van zijn borst rollen. Zo werkt zwaartekracht nou eenmaal. Overduidelijk maakt de bal een hoek naar links, voor de kijkers thuis, wat komt omdat hij met zijn arm de hoek waaronder de bal valt verandert.

Daar is niks onduidelijks aan, gewoon hands. T enige discutabele is de titel die de suggestie wekt dat het onterechte vrije trap was. Ook discutabel vind ik het zoeken naar andere camerahoeken waaronder de duidelijke situatie onduidelijk wordt. Deze camerahoek zegt al genoeg. Gewoon hands. Vrije trap terecht en daarna vooral slecht verdedigd, om met 1 man te staan tegen 2 psvers die dan alle kans krijgennom de bal voor de goal te zetten. En ook nog eens slecht verwerkt in de 16 door, weet ik hoeveel vvv spelers. Misschien dat daar wat kritischer naar gekeken kannwordenndoor de vvv coach.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1521
2.Vitesse158
3.PSV137
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. MaduekeAanvaller62
D. MalenAanvaller63
J. PiroeAanvaller20
E. ZahaviAanvaller20
M. RomeroAanvaller11
Y. MvogoKeeper60
M. DelangheKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

95 fans
Coach, 49 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 28 oktober
De naam van Dayot Upamecano staat voor volgende zomer bovenaan het verlanglijstje van Manchester United. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren