Rosicky stopt met voetballen: ‘Mijn lichaam sputterde tegen’

Woensdag, 20 december 2017 om

Tomás Rosicky zet per direct een punt achter zijn loopbaan, zo maakt zijn huidige werkgever Sparta Praag via officiële kanalen bekend. De 37-jarige middenvelder merkt naar eigen zeggen dat hij fysiek steeds meer moeite heeft om mee te komen, waardoor hij besluit om na de winterstop niet meer terug te keren bij de Tsjechische topclub.

“Na veel nadenken kwam ik tot de conclusie dat mijn lichaam niet langer kan geven wat professioneel voetbal ervan vraagt. Ik wil Sparta Praag bedanken voor het feit dat ik hier klaargestoomd mocht worden voor grote clubs en dat ik hier mijn carrière af mocht sluiten, op de plek waar ik dat het liefst had gewild”, zegt Rosicky op de website van Sparta Praag. “Ik wist dat dit eraan zat te komen.”

“In mijn hoofd wilde ik nog graag wedstrijden spelen, maar mijn lichaam sputterde tegen. Ik heb een fantastische carrière gehad, ik hield van het voetbal en zou het zo nog een keer doen”, aldus de 104-voudig Tsjechisch international. De aanvallende middenvelder genoot zijn opleiding bij Sparta Praag en verliet die club in 2001 voor Borussia Dortmund. Na vijf jaar in Duitsland tekende Rosicky bij Arsenal, waar hij tot de zomer van 2016 speelde. Anderhalf jaar geleden lieten the Gunners hem transfervrij terugkeren naar Sparta Praag. Dit seizoen speelde hij nog twaalf wedstrijden voor de Tsjechische topclub.Gerelateerd

Meer sportnieuws

38 reacties (laatste reactie door talentloze)

Was een goede voetballer in zijn prime, heeft het erg lang volgehouden bij Arsenal.
Misschien een functie daar voor hem?

20 december 2017 om 11:55

Ik vond hem bij Dortmund juist geweldig, samen met Koller.. Ik mis echt de oude tijden, toen voetbal nog geen speeltje was van de rijken.

20 december 2017 om 12:06

Helaas moeten we tijd maken voor een nieuwe generatie, Kaka stopt Rosicky stopt Buffon zal zeker snel volgen, Totti ook 2 seizoenen (?) nu..

Ik denk dat er geen voetballers meer rondlopen met de kwaliteiten van Ronaldo & Messi, voetballend kwaliteit gaat gewoon achteruit. Ik vind Neymar & Mbappe echt wel goed maar laten we eerlijk zijn, niveau Ronaldo / Messi? Naar mijn mening niet.

20 december 2017 om 12:31

Zeker niet nee. Hoewel mbappe pas 19 is dus wie weet. Maar neymar is al weer 25 ofzo en die heeft nog steeds niet niveau van Messi of Ronaldo gehaald

20 december 2017 om 12:33

@Drenniz, wat een gejank. De volgende generatie toppers zal er gewoon zijn hoor. Wellicht alleen een nieuwe Messi die iets langer op zich zal laten wachten.

20 december 2017 om 12:33

Ik vind Neymar minstens net zo goed als Ronaldo of misschien zelfs beter. We kunnen het denk ik wel eens worden dat Neymar op zijn minst in de buurt komt. De enige die echt buitenaards goed is, is Messi. Voetballende kwaliteit gaat achteruit? Onzin, het niveau wordt steeds hoger.

20 december 2017 om 12:37

De kwaliteiten van de generatie die nu stopt zijn ook niet gelijk aan die van Messi en Ronaldo, maar dit komt omdat Messi en Ronaldo gewoon beiden van ongekend niveau zijn. Er zijn denk ik weinig spelers op te noemen die vanaf hun 20ste dit hoge niveau aantikken. Ik denk dat veel mensen door de generatie die nu stopt 'geraakt' zijn omdat het, zoals Quar3sma aangeeft, de tijd voor het grote geld is en er daadwerkelijk echt nog clubliefde bestond bij deze spelers

20 december 2017 om 13:43

Nou de kwaliteit van de huidige verdedigers staan ook niet gelijk aan de niveau van vroeger.. Maldini, Nesta, Samuel, Desaily, Cannavaro, Puyol, Matterazi, Jaap Stam enz.. Ronaldo speelde in Italie en werd in stukken getrapt. Veel topspitsen speelden in Italie toen de tijd. Ik geloof niet dat messi en ronaldo zoveel haddrn gescoord toen in italie met topverdedigers van toen. Spaanse competitie staat niet echt bekend om zijn verdediging he.

20 december 2017 om 15:46

Kan je iets duidelijk zijn Quaresma? Je hebt het eerst over Ronaldo speelde in Italië ... in stukken getrapt, daarmee refereer jij naar Ronaldo R9 toch? Maar daarna heb je het weer over Ronaldo en je geloof in dat hij niet zou kunnen presteren in Italië, gaat het dan over Cristiano Ronaldo? Beetje vaag als je het mij vraagt.

ZoutePinda ik zou niet zeggen dat vroeger alles beter was (ik ben niet eens zo oud) maar hoezo vindt jij dat het niveau van de spelers en het voetbal steeds stijgt?

20 december 2017 om 22:31

Nou, hele duidelijke feiten heb ik niet. Maar: voetbal in zijn geheel wordt steeds professioneler. Spelers worden steeds jonger, steeds beter opgeleid. Door de technische ontwikkelingen wordt ook steeds meer mogelijk. Spelers kunnen hun eigen momenten direct na een wedstrijd terugkijken. Er zijn gedetailleerde statistieken die een speler kunnen helpen zichzelf te verbeteren en die clubs kunnen helpen bij het scouten. Ik ben ook nostalgisch en verlang ook vaak terug naar het voetbal van vroeger maar ik denk niet dat het niveau achteruit gaat, eerder vooruit.

En weer een schitterende voetballer die besluit te stoppen in dit jaar. Dat is inmiddels al een aardige lijst met schitterende spelers die gestopt zijn dit jaar. Totti, Pirlo, Kaka Rosicky en zeker nog meer spelers die ik nu even niet zo snel kan bedenken. Voor degenen die er nog wat verzinnen vul het gerust aan, zodat ik even kan gaan liggen en huilen

Edit: Even meer onderzoek gedaan. Ik zit nu op Totti, Pirlo, Kaka, Rosicky, Lahm, Lampard, Xabi Alonso, Maxwell Xavi en natuurlijk Dirkie Kuyt

20 december 2017 om 11:54

Buffon zal binnenkort ook stoppen (niet dit jaar)

20 december 2017 om 11:57

Nou als ik zo de namen leest, voel ik dat ik oud wordt. Is Del Piero ook niet pas gestopt?

20 december 2017 om 12:02

Nee dacht dat Del Piero vorig jaar of dat jaar daarvoor al gestopt was, maar kan ik mis hebben

20 december 2017 om 16:02

Steven Gerrard is ook een grote, alleen was dat vorig jaar.

Heerlijke voetballer dit. Alleen sputterde zijn lichaam al een jaar of tien tegen. Zo kunnen we alleen maar gissen naar hoe goed hij had kunnen zijn.

Dat probleem had hy al 10 jaar wat doodzonde is want het is een geweldige speler

Wat had Tsjechië een heerlijk team destijds met Nedved, Rosicky en Baros. Was hem afgelopen jaren vergeten en wist niet dat hij zo lang bij Arsenal zat.

20 december 2017 om 11:57

Jan Koller even vergeten?

20 december 2017 om 12:02

Nee was ik niet vergeten maar moest er wel bij. Was meer fan van die andere 3. Jammer dat Baros niet alles eruit heeft gehaald. Vooral EK2004 was hij top.

20 december 2017 om 12:44

Galasek van Ajax!

20 december 2017 om 13:15

De duels tussen Jaap Stam en Jan Koller.....wat een beesten.

20 december 2017 om 19:02

En Grygera, Poborski, Jankolovski, Ufajlusi. Echt een wereldteam was dat zo rond 2000-2004. Jammer dat ze zo afgegleden zijn. Sparta Praag was ook altijd leuk om naar te kijken in de CL.

20 december 2017 om 15:21

Laten we Petr Cech er ook bijrekenen. Hij was toen jong, maar toch een van de beste doelmannen destijds.

Zijn lichaam sputtert al zijn gehele carrière tegen! Was toch een geweldige voetballer met sublieme techniek, die een stuk verder had moeten komen. Helaas blijft het gissen waar zijn plafond had gelegen. Een beetje de Robben van Tsjechië.

20 december 2017 om 12:09

''een beetje'' inderdaad fysiek misschien, maar niet te vergissen dat Robben wel nog steeds meedraait op topniveau.

20 december 2017 om 14:23

Rosicky is 37, Robben is nog niet zo oud.

Als hij als reden een tegensputterend lichaam noemt, had 'ie tien jaar geleden al kunnen stoppen. Dit is mijn generatie, binnenkort staan er geen oudere spelers meer op het veld dan ik zelf.. schokkend!!!

20 december 2017 om 15:43

Haha bekend gevoel

Wat als hij al die tegenslagen NIET had gehad ? Hij had er 100% meer uit kunnen halen. Geweldige speler prachtige techniek, jammer wish him all the best

Little Mozart , wat een heerlijk speler. Tuurlijk lees je weer overal: wat als hij fit was geweest. Maargoed daar kun je overr blijven praten. Neemt niet weg dat het gewoon een fantastische speler was. Vergeet nooit meer die volley tegen spurs.

Zonde van zo'n prachtige sierlijke voetballer. Erg zonde dat de blessuregevoeligheid roet in het eten gooiden.
Anders was het echt 1 van de top-10 spelers van de wereld geweest (wat hij wellicht al was als hij niet geblesseerd was).

En de lijst van idolen uit onze jeugd die stoppen groeit en groeit.

Geweldige speler die helaas een lichaam had wat niet zo geweldig was als zijn voetballende talent. Ondanks alle blessures is hij altijd een geweldige speler voor ons geweest, en was het vooral tegen Spurs vaak genieten van hem (met als hoogtepunt natuurlijk die geweldige volley van hem). Little Mozart zou qua voetballend talent in mijn ogen mee hebben kunnen komen in het Barca van Pep, of bij elk ander sterrenteam ter wereld. Vooral zijn sierlijkheid maakte hem voor mij een genot om naar te kijken. Daarnaast was het een geweldige gozer die nooit klaagde en altijd 120% voor de clubs waar hij speelde gaf. Ik heb geen idee of Rosicky zijn verdere carrière in het voetbal ziet, maar als hij dat doet dan hoop ik dat Arsenal hem benaderd voor een functie binnen de club (mits hij daar natuurlijk de kwaliteiten voor bezit)!

Ik heb hem laatst live nog in actie(??) gezien tijdens de Praagse Derby Slavia Praag-Sparta Praag en ik kan bevestigen dat zijn lichaam niet bepaalde meer meewerkte, het was bijna sneu om te zien hoe hij over het veld liep.

Wat ook best bijzonder was is dat zn handelingsnelheid dramatisch laag was...echt tijd om te stoppen dus en verstandig besluit.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Sparta Prague

Actuele wedstrijden

40 fans
Middenvelder, 38 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 22 augustus
Bayern München leidt de race om Kai Havertz voor het seizoen 2020/21. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren