‘Ik dacht: schiet hem er alsjeblieft wel in. Mist die lul hem ook’

Woensdag, 20 december 2017 om 07:27Daniel Cabot Kerkdijk

PEC Zwolle schaarde zich dinsdagavond bij de laatste acht van het toernooi om de KNVB Beker. Het team van trainer John van 't Schip zegevierde in eigen huis met 2-0 over NEC. De Zwollenaren hadden al na enkele minuten aan de leiding konden gaan, maar precies een week na de misser van Bram van Polen tegen AZ miste ook Erik Bakker een penalty.

"Het publiek begon mijn naam al te scanderen, dat vond ik wel grappig", vertelde Van Polen in gesprek met FOX Sports. "Ik dacht: schiet hem er alsjeblieft wel in. Mist die lul hem ook. Lekker is dat. We gaan het er morgen (woensdag, red.) met een bak koffie over hebben." Diederik Boer bood zich zelfs gekscherend aan. "Boertje begon al: 'Ik sta nu ook op de lijst'. Dus ik vroeg of hij hem ook wilde nemen, maar dan moest hij dat hele eind teruglopen. Dat ging hem niet worden met hem."

Van 't Schip gaat kijken naar een oplossing. "We dachten met Erik een goede te hebben, maar die mist ze nu ook. We gaan deze week kijken wie het moet oplossen. We gaan er wel wat aandacht aan besteden. Bram en Erik zijn historisch gezien goede penaltynemers. Frappant dat ze nu allebei missen."Gerelateerd

Meer sportnieuws

15 reacties (laatste reactie door tornado72)

Blijf het toch gek vinden dat je na 1 gemiste pingel gelijk weer moet opschuiven. Terwijl het als je naar het verleden kijkt gewoon goede nemers zijn.

20 december 2017 om 09:32

Klopt, maar meestal is er een lijstje met namen. Ik snap dat ook wel, een beetje onderlinge concurrentie. Daarnaast mag je wel verwachten dat je 5 man hebt die een goede penalty kunnen nemen. Je bent een prof en staat dagelijks te trainen dan mag je verwachten dat een groot deel wel een bal van 11 meter de bovenhoek in kan peren.

20 december 2017 om 09:43

Ik verwacht ook van een profvoetballer dat hij 9 vd 10 corners die hij neemt fatsoenlijk voor het doel krijgt......dat is echter bij het merendeel van deze profs ook niet het geval.
Blijkbaar is het toch moeilijker dan wij met z'n allen denken.

20 december 2017 om 09:49

Ja dat is waar. Misschien toch maar wat meer oefenen op de training dan. Al snap ik dat er bij een penalty eventueel druk op zit, maar als je die in deze wedstrijd ervaart kan je hem beter niet meer nemen.

20 december 2017 om 10:52

Combinatie van kwaliteit van de nemer, drukbestendigheid en kwaliteit van de keeper inderdaad.

20 december 2017 om 11:08

Als je de periode van Cambuur er bij optelt loopt Bakker denk ik wel op 9 van de 10 raak. Vind het persoonlijk van de trainer niet echt vertrouwen uitspreken als het 1 keer mis gaat dat je dan direct de volgende niet weer mag nemen.

Wellicht is dit vantevoren wel een afspraak, als je mist pakken we de volgende op de lijs en is het allemaal niet zo serieus als wij denken.

Niks om je druk over te maken. De volgende penal gewoon weer laten nemen door van Polen. Als die niet wilt, dan Bakker (als die speelt). Dit zijn twee jongens die bijna altijd een penal scoren, een keer missen hoort erbij.

Als Parzyszek speelt kan je hem ook een penalty laten nemen. Heeft bij de Graafschap vorig seizoen geen penalty gemist.

20 december 2017 om 12:34

Die krijgt in Zwolle kansen van 5 meter niet eens over de doellijn, laat staan van 11 meter. Zonder gekheid, hij staat vast op de lijst, maar hij speelt vrijwel nooit. Met Ondaan loopt het nu ook beter en die prikt er soms 1 in. Parzyszek heeft zijn kansen gehad en niet gegrepen helaas. Misschien na de winterstop.

Van Polen mist toch zelden? Laat hem gewoon door van Polen nemen waarom na 1 gemiste strafschop iemand anders aanwijzen?

20 december 2017 om 09:08

Omdat Bakker tot nu toe 1x in zn hele leven een penalty heeft gemist. Overigens vind ik dat je als je een goede penalty nemer hebt je niet moet wisselen als die gene een keer mist. Dat is zn onzin.

20 december 2017 om 12:30

Eigenlijk heel bijzonder dat niet elke profvoetballer een goede strafschop kan nemen. Een goede stabiele trap is toch 1 van de vereiste om profvoetballer te worden zou je zeggen. Als je ziet hoe sommige spelers een strafschop blind over rossen of slap inschieten, je zou ze gelijk een maandsalaris laten inleveren.
Maar goed een strafschop een keer missen kan gebeuren.


Mohktar kan toch ook pingels nemen?
Volgens mij, weet het niet zeker, nam hij ze wel eens bij Twente.

Dan zet je bij de volgende de 3e speler in, mist die ook begin je opnieuw. Zelfs de groten der aarde hebben wel es een pingel gemist, ook van Basten, Suarez, en noem maar op.
En mist de volgende niet, blijft ie ze nemen zolang hij niet mist.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PEC Zwolle

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
18.PEC Zwolle4-13
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
G. KastaneerAanvaller100
S. TedićAanvaller90
J. WestermanAanvaller00
K. LamprouKeeper100
D. BajselmaniVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina PEC Zwolle.

Nederland
31 fans
Keeper, 41 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 20 oktober
Ook Liverpool heeft zijn pijlen gericht op Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren