Dortmund heeft ‘probleem’ met Aubameyang: ‘Kunnen we er niet uit krijgen'

Maandag, 18 december 2017 om 13:00

Pierre-Emerick Aubameyang is de afgelopen jaren met zijn doelpunten erg belangrijk voor Borussia Dortmund en heeft dit seizoen ook alweer 21 treffers achter zijn naam staan in alle competities. Michael Zorc, sportief directeur bij die Borussen, geeft aan dat men bij de club wel een probleem heeft met de Gabonese spits.

“We hebben nog een probleem en dat is zijn nauwgezetheid. Dat moet ik eerlijk bekennen. Het is er de afgelopen jaren in geslopen, dat hij vaker te laat kwam. Zijn vriend Ousmane Dembélé had daar ook last van. Dan heb je als club een probleem en moet je kijken hoe je ermee om weet te gaan”, zegt Zorc in gesprek met Sky Deutschland.

Peter Bosz, inmiddels ontslagen als trainer bij Borussia Dortmund, zette Aubameyang in november uit de selectie, omdat hij een halfuur te laat zou zijn verschenen op de training. Het was niet de eerste keer dat de Gabonees in opspraak raakte om disciplinaire redenen, want Thomas Tuchel legde hem ook al eens een schorsing op. Zorc: “Ik geloof niet dat we het er helemaal uit kunnen krijgen, maar we kunnen er wel zo goed mogelijk mee omgaan.”


Poll

Zou Borussia Dortmund Pierre-Emerick Aubameyang harder moeten straffen?


Gerelateerd

16 reacties (laatste reactie door holala)

Zolang hij presteert moet je hier op een slimme manier mee proberen om te gaan.. Je hebt m simpelweg gewoon nodig

18 december 2017 om 15:15

Slimme manier is niet schorsen. Want je hebt hem idd gewoon nodig. Dus half uur te laat is een half uur langer door rondjes rennen plus geld boete. Anders snij je jezelf in de vingers.

kom op zeg, een prof die steeds te laat komt? dit is al niet toegestaan bij de amateurs, kom je te laat, zit je in ieder geval wissel. Hoe kon je als bestuurslid nou zeggen dat je dit er niet uit kan krijgen, dus iedereen kan straks gewoon zo maar wat later komen? gewoon structureel optreden. op tijd komen is het minste wat je kan doen voor zuk geld

18 december 2017 om 13:28

@Qaz343 Dat is gewoon een verschil in opvoeding en normen en waarden.. en ook in sommige gevallen cultuur! In de nederlanders samenleving is het heel belangrijk om op tijd te komen. Het toont aan dat het je wat kan schelen en ervoor wilt gaan. Ik zelf ben een laatkomer, en mijn oud werkgever stond soms gewoon te wachtten om mij te betrappen, als was de klok net 1 minuut over. In dat opzicht heb ik mij ook nooit aan kunnen passen aan de NL-cultuur. Mijn oplossing is geweest, om een werkgever te zoeken die daar geen moeite mee heeft. Zolang mijn werk op orde is, maakt het nu niet meer uit of ik sommige dagen 5 minuten te laat kom. Er zijn namelijk genoeg dagen waar ik wel gewoon op tijd kom of zelfs wat eerder ben, of wat langer blijf. Dus het toont helemaal niet hoe gemotiveerd je bent, dat is alleen hoe dat in de Nederlandse cultuur geinterperteerd word.

18 december 2017 om 13:54

Het is wel heel raar dat er soms meer op wordt gelet of iemand zich aan de afspraken houdt, in plaats van hoe de tijd wordt besteed. Ik had ooit eens een collega die nooit te laat was, maar iedere ochtend 20 minuten van zijn werktijd besteedde aan rondjes lopen en controleren of iedereen op tijd is. Dit werd geaccepteerd, terwijl zijn productiviteit hierdoor lager lag dan van degene die te laat waren maar wel langer feitelijk werk deden.

On topic:
Persoonlijk denk ik dat het te laat komen van Auba geen probleem hoeft te zijn zolang hij voor de rest alles geeft en het te laat komen geaccepteerd wordt door zijn teamgenoten.

18 december 2017 om 14:36

@yeisoonn & Regulator

Ik ben ook iemand die niet snapt dat je regelmatig, en ik bedoel dus echt in de regelmaat, te laat kunt komen.
Niet dat ik als een politieman er commentaar op zal geven.
Maar wat is er zo moeilijk aan om op tijd te komen?
Douche je lang? Sta dan eerder op. Ontbijd je uitgebreid? Zorg dan dat je daar voldoende tijd voor heb (dus ook eerder opstaan). Kom je slaap tekort? Ga dan eerder naar bed.
Maar als je zegt ik kom wel als ik zin heb, ja dan komt het bij mij ook over als een lapswans.

Toch wel een beetje ten nadele van Bosz, sinds zijn ontslag wint Dortmund alles weer.

18 december 2017 om 17:41

@holala

Zelf ben ik eigenlijk nooit te laat en eerder te vroeg. Ik heb alleen nooit echt problemen als mensen om me heen te laat zijn, zolang het werk wat gedaan moet worden ook gedaan wordt. En natuurlijk heb ik het er niet over dom 30 minuten op iemand wachten, maar 5 minuten is echt geen probleem.

18 december 2017 om 17:50

@regulator
Ik val jou ook niet aan hoor.
Ik heb er geen probleem mee dat je soms wat later bent.
Ik zeg alleen dat ik het niet begrijp waarom je steeds te laat bent (dus zoals jij zegt niet in jouw geval).
Want waar ligt het aan? Doe je er iets aan om het te voorkomen? etc etc.
Je hebt ook mensen die gewoon domweg door hun wekker heenslapen en daar niets aan kunnen doen.
Die zou ik dan wel weer begrijpen.

18 december 2017 om 19:46

Gewoon een gebrek aan discipline. Waarom kun je niet gewoon goed je werk doen én op tijd zijn? Ik ben zelf ook een 'laatkomer' als in ik snooze graag en douche lang. Dus mijn wekker gaat een half uurtje eerder. Maakt qua moeheid geen drol uit en ik kan toch mn ding doen

Toch jammer hoe de tijden veranderd zijn. Romario kwam regelmatig niet opdagen bij trainingen. En als 'ie kwam speelde hij een beetje met een bal terwijl de rest van de ploeg rondjes aan het rennen was. En zolang hij er 30 per seizoen in schoot, werd dit gewoon geaccepteerd. Ik ben ook voor gelijke monniken, gelijke kappen. Maar niet alle monniken zijn gelijk.

18 december 2017 om 13:31

Helemaal gelijk. Mensen die presteren wanneer het moet die krijgen wat meer status

" ik denk niet dat we het er helemaal uitkrijgen maar we kunnen ons er zo goed mogelijk op aanpassen"

Wat is dit voor slap gedoe zeg. Ga je je als club aanpassen aan een mannetje dat met z'n gat in de boter gevallen is, bakken met geld verdient aan zijn hobby maar nog niet eens de discipline heeft om op tijd te komen op training?

18 december 2017 om 16:39

Ik snap dat je dit roept vanaf de zijlijn, maar feit is dat een club andere belangen heeft dan alleen het belang van op tijd komen. Zo werkt het in de wereld. Als je uniek bent of specifieke kwaliteiten bezit die schaars zijn kun je je veel permitteren. Dat is niet goed wellicht maar wel begrijpelijk. Wat zou jij dan doen in zo'n geval? Zoals ik het lees doet Dortmund er genoeg aan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Borussia Dortmund

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: 1. Bundesliga
SpelersPositieW
Roman BürkiKeeper00
Joo-Ho ParkVerdediger00
Marc BartraVerdediger00
Raphaël GuerreiroVerdediger00
Lukasz PiszczekVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina Borussia Dortmund.

150 fans
Aanvaller, 29 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 21 juli
N'Golo Kanté geldt voor Juventus als de voornaamste kandidaat om Miralem Pjanic te vervangen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren