‘Dan heeft PSV de minst gepasseerde verdediging, het wordt steeds beter’

Maandag, 18 december 2017 om 12:28

PSV zag de voorsprong op naaste achtervolger Ajax afgelopen week halveren van tien naar vijf punten. Desondanks is er volgens de gebroeders Van de Kerkhof geen reden tot paniek in Eindhoven. Ze stellen in gesprek met Omroep Brabant dat PSV zich niet hoeft te roeren op de winterse transfermarkt.

“Rust in de tent houden en geen gekke dingen doen”, stelt René van de Kerkhof, die bijval krijgt van broer Willy. Hij is het bovendien niet eens met de kritiek op de Eindhovense defensie. “Als je ziet hoeveel doelpunten wij tegen hebben gekregen, dan valt dat wel mee. Zeker als je de doelpunten die PSV incasseerde in de wedstrijden tegen FC Groningen en Ajax er vanaf haalt. Dan heeft PSV de minst gepasseerde verdediging van Nederland. Ik heb het idee dat het steeds beter wordt.”

De ploeg van trainer Phillip Cocu won zaterdagavond met 3-0 van ADO Den Haag en stond al snel op voorsprong. Tot ongenoegen van René van de Kerkhof wist PSV in de tweede helft echter niet door te drukken. “Je moet toch het doelsaldo opkrikken, dat kan belangrijk worden. Ajax won zondag van AZ. We hebben vijf punten voorsprong. Dat is een gat, maar het is nog een lange weg."


Poll

Ben jij het met de gebroeders Van de Kerkhof eens?


Gerelateerd

52 reacties (laatste reactie door harrie1610)

Roda heeft ook de minst gepasseerde verdediging als je de resultaten tegen de nr 1 t/m nr 17 weghaalt.

18 december 2017 om 12:48

Sparta ook als je de doelpunten tegen feyenoord niet mee telt

18 december 2017 om 13:58

Hahaha echt he! Die twee blijven bijzondere types
Op deze manier kan je alles recht lullen.

Dan kunnen ze bij andere ploegen ook zeggen: als psv niet in de laatste seconde scoorde hadden we nu meer punten gehad. Dan kan pastoor zeggen als we gewonnen hadden en geen open huis hielden had ik nog niet ontslagen geweest. Stijn Vreven kan zeggen als we alles hadden gewonnen hadden we eerste gestaan

lariekoek dus


Als je tegendoelpunten niet meetelt heb je de minst gepasseerde verdediging, serieus?
Als je de verliespunten van Feyenoord niet meetelt staan ze bovenaan, zoiets?
Wat een gezwets.

Rust in de tent en geen gekke dingen doen. Ik denk dat juist PSV iets geks moet doen. Het was tegen ADO prima maar de verdediging van ADO was echt lachwekkend. Ik denk niet dat zij op deze manier veel punten halen.

18 december 2017 om 12:34

Ach, aan de andere kant, de meeste verdedigingen in de Eredivisie zijn lachwekkend... dus wat dat betreft weinig reden tot paniek.

18 december 2017 om 12:37

Vooral die kuipers was erg goed

18 december 2017 om 13:09

Die was een partij drama inderdaad, PSV maakt 3 goals maar het zijn gewoon 3 persoonlijke fouten van 1 jonge debutant.

18 december 2017 om 13:39

Psv is al bezig iets geks te doen, een spits van 10 miljoen in de winterstop. Stel je voor dat je Lammers, Mauro jr of Malen een echte kans geeft, dat moet je ook niet willen. En dat te bedenken dat ze niet eens een linksback in de selectie hebben omdat dit financieel van de zomer niet mogelijk was. Ajax moest gister een topwedstrijd spelen zonder 3 vaste verdedigers, Feyenoord mist het hele seizoen al zen centrum. Ben benieuwd hoe psv het op gaat lossen als ze een keer 3 verdedigers tegelijk gaan missen.

18 december 2017 om 13:54

@willem410,

De kans is vrij aannemelijk dat de Jong en Locadia komende zomer gaan vertrekken. Dan heb je met Lammers en Romero gewoon twee spitsen in huis die met elkaar kunnen uitmaken wie er in de spits komt. Dat je die andere twee namen noemt geeft wel aan dat je zomaar wat roept want Malen speelt in Jong PSV niet eens in de spits en Mauro Jr komt in de verste verte niet in de buurt van de spitspositie.

Bovendien komt Romero pas in de zomer, dus hoeft er nu helemaal niks betaald te worden. En dus wordt er geen geld uitgegeven.
Afgelopen zomer was het financieel best mogelijk om een linksback te halen, maar werd dit niet gedaan omdat de begroting anders niet sluitend was. Dat is een groot verschil. Enige fout die Brands daarin gemaakt heeft is dat hij te lang op die linksback van HSV heeft gewacht ipv door te schakelen.

18 december 2017 om 15:12

Waar gaat de Jong heen dan? hij lig nog 2 jaar vast en ik denk niet dat de clubs in de rij staan om het dikke Eindhovense salaris over te nemen, of hij moet vanaf nu elke week tegen Nick Kuipers mogen spelen. Locadia als er al een club komt is het niet echt handig voor je onderhandelings positie als ze weten dat je al een dure spits heb gekocht. Weet Malen het ook zelf dat hij volgend jaar weer alleen in aanmerking komt voor jong psv? En Lammers de parel van de jeugdopleiding volgend jaar maar weer achteraan sluiten te behoeve van een aankoop? Dat begrotingstekort verhaal komt bij mij ook maar Musterman achtig over. begrotingen lopen van 1 juli tot 1 juli. Het lijkt mij sterk dat die Argentijnen zeggen betaal die centen van de zomer maar terwijl er nu tal van clubs zijn die ook intresse in die jongen hebben. Dan blijft de vraag over heeft psv nu niet meer behoefte aan een defensieve versterking?

18 december 2017 om 15:35

Afgelopen zomer was er al genoeg belangstelling voor de Jong. Hij scoort nu weer regelmatig dus er zullen vast clubs terugkomen. Helemaal als ze weten dat hij verkocht mag worden. Zelfde geldt voor Locadia: daar waren afgelopen zomer ook clubs voor, en nu hij meedoet om de topscorerstitel zal dat niet minder worden.
Maar goed dat jij niet over spelerszaken gaat bij een club want jij zou dus pas spelers aankopen als je er eerst eentje verkocht hebt. Dan loop je dus steeds achter de feiten aan. Dit is anticiperen op het vertrek van andere spelers. Of denk je dat Brands volgend jaar met vier spitsen in het eerste wil zitten? Natuurlijk niet, die gaat komende zomer er minimaal 2 verkopen.

Wie zegt dat Malen alleen in aanmerking komt voor jong Psv. Je moet beter lezen. Ik zeg dat hij in Jong PSV niet in de spits speelt, maar op de flanken. En daar rendeert hij uitstekend tot nu toe.

En nogmaals: beter lezen. Lammers hoeft dus niet achteraan aan te sluiten want hij kan concurreren met Romero. Bovendien, als deze speler echt zo'n groot talent is als wordt geschreven overal, waarom zou je hem dan niet halen? Alleen omdat je per se met een jongen uit de jeugd moet spelen? Dat doet PSV dit seizoen al prima met Zoet, Brenet, Hendrix, Locadia en Bergwijn. Tel daarbij de minuten van Rosario en in mindere mate Lammers en Gudmunsson/mauro Jr en je kunt alleen maar concluderen dat PSV genoeg ruimte geeft aan jongens die uit de jeugd doorstromen. Maar kwaliteit is nou eenmaal kwaliteit. Bij geen enkele club worden de talenten op het jeugdcomplex geboren.

Dat jij het niet snapt wil niet zeggen dat het niet klopt. Waarom zou PSV nu al centen overmaken als ze pas in de zomer de beschikking over hem krijgen. En ook al zouden ze dat doen: dit soort betalingen gaan altijd in termijnen.
Daarnaast: hoe kan het '' Munsterman-achtig'' overkomen als PSV juist gã©ã©n geld uitgeeft. Het zou eventueel pas dubieus worden als er een algeheel tekort is, maar PSV alsnog een linksback had gekocht.

Heb vooral het gevoel dat je negatieve punten zoekt door feiten te verdraaien en zo je eigen waarheid te vinden..

18 december 2017 om 19:06

Ik denk dat de belangstelling voor de Jong nog weleens tegen kan gaan vallen, alleen Bordeaux had interesse afgelopen zomer maar trokken hun keutel ook gauw weer in.
Vergeet niet dat hij zowel in Duitsland als in Engeland al een keer totaal door de mand is gevallen, dat weegt men toch wel zwaar mee.
Malen is in mijn beleving een spits, was echt een topper in de Ajax jeugd, maar idd ik volg jong psv niet dus je zal gelijk kunnen hebben dat hij nu op de flank staat, wel zonde.
Ik zal als TD niet zo snel een spits kopen voor zoveel geld als je er nog 3 voorwaardige hebt rondlopen en op andere plekken in je elftal erg dun bezet bent.
Dat was ook mijn punt, een blessure van Swaab en of Isimat en je kan zomaar de titel verspelen, dan had ik als TD daar nu in geã£â¯nvesteerd.
De financiã£â«n bij Psv vind ik al jaren op zen minst wat dubieus, de ene keer kan er niks en kunnen ze niet zoals Ajax spelers van 8 of 9 miljoen kopen roepen ze dan om er vervolgens 2 in een half jaar te kopen.
Vorig jaar maar weer is een lening van 30 miljoen aangegaan met wat multinationals, mooi omschreven als een partnerfonds maar het idee is volgens mij hetzelfde.
Ik zal het allemaal wel erg negatief bekijken maar ik vind dat de meeste Psvers er altijd wel erg luchtig over doen.
Mijn gevoel zegt dat Psv op zen tenen loopt om Ajax en in de toekomst zelfs Feyenoord financieel bij te houden.

18 december 2017 om 19:33

Zelfs na een seizoen als vorig jaar waren er clubs met interesse in de Jong. Nu hij weer af en toe zijn doelpunten meepakt (en dit voortzet) komen er echt wel clubs voor hem hoor. Dat zullen geen clubs als Everton zijn, maar onderin de Lique 1, Bundesliga of Premier League.

Het kan zonde zijn dat Malen niet meer in de spits speelt, maar met 7 goals in zijn laatste 5 wedstrijden lijkt hij op de flank toch behoorlijk uit de voeten te kunnen.

Als je de kans krijgt om zo'n groot talent (dat is het volgens veel kenners uit zowel binnen- als buitenland, daar kan ik niet over meepraten) te strikken vind ik het niet zo raar als je dat als psv-zijnde aangrijpt. Daaruit blijkt dus wel dat PSV in de zomer van plan is om zowel Locadia als de Jong te verkopen.

Brands investeert nu niet in het lopende seizoen, maar in het volgende. Volgens de begroting is er geen geld om nu in de huidige selectie te investeren, dus dat doet hij niet. Dat is niet dubieus, dat is verstandige bedrijfsvoering. Deze Romero wordt dus ook betaald uit het potje dat voor komend seizoen gereserveerd staat. Er is dus wel geld, maar dat wordt niet ten koste van de begroting van dit seizoen gebruikt.

PSV heeft de afgelopen jaren fors afgelost op langlopende leningen. Dit partnerfonds waar jij over spreekt is een fonds van belangrijke bedrijven die een hechte band hebben met Psv. Inderdaad een soortement van lening, maar wel met een rentetarief van slechts 1,5%. Deze gelden zijn gericht op de lange termijn, bijvoorbeeld verbouwingen van stadion en de Herdgang en mogen dan ook niet voor andere aflossingen en, nog belangrijker, transfers gebruikt worden. Het is dus een beschikbaar gesteld bedrag om te investeren in zaken die op lange termijn weer geld opbrengen. Volgens mij is hier dus niks mis mee, laat staan dat het dubieus is.

Daarnaast heeft PSV de zaken financieel prima op orde, zolang er maar verantwoord beleid wordt gevoerd. En dat wordt er met Toon Gebrands en Marcel Brand. Dat PSV moeite moet doen om Feyenoord bij te benen is dus onzin. Psv'ers mogen er dan misschien luchtig over doen, supporters van andere clubs lijken vaak juist te zoeken om maar iets negatiefs te vinden.

Haha, ja en als je alle tegendoelpunten nou vergeet dan heeft PSV opeens 0 tegengoals gehad! Zullen we deze heren, net als Sjaak Swart, alsjeblieft een spreekverbod geven? Althans, er geen aandacht meer aan geven als ze in een regionaal blaadje iets zeggen?

18 december 2017 om 13:29

Het is echt te erg voor woorden. Deze twee clowns, Sjaak Swart, en als hij ongesteld is dan ook Van Hanegem met volstrekte lariekoek. Uit die laatste komt af en toe nog iets zinnigs, maar vaker is het ook bij hem drama. En als een van deze mannen zo'n uitspraak doet, dan leidt dat weer tot allerlei vervolg-onzin.

Het zou mooi zijn als ooit bekend wordt dat deze twee gewoon thuis afspreken, en dan zeggen "nou, wat gaan we vandaag weer voor flauwekul de wereld in slingeren? Kijken of de mensen het ook deze keer weer serieus nemen. Weet je wat, we maken het nog bonter dan vorige week."

18 december 2017 om 13:51

@edo,

Ik moet eerlijk zeggen, vergeleken met deze heren en Sjaak is Willem van Hanegem een verademing. Die is eerlijk, objectief en realistisch en heeft vaak gewoon een duidelijke mening over spelers bijvoorbeeld. Daar kun je het nog wel of niet mee eens zijn.
Deze broertjes en meneer Swart verkondigen gewoon louter onzin.

Maar inderdaad, het zou me nog niet eens verbazen als ze dit van te voren gewoon bedenken. Puur om de mensen thuis op te naaien. Zou dan wel weer een goede streek zijn.

18 december 2017 om 14:13

Tja, ik vind Van Hanegem helemaal niet objectief. Ik weet niet of jij Feyenoorder bent, maar Van Hanegem past af en toe naadloos in de manier waarop Feyenoord-supporters hun ongenoegen uiten, en daar is de objectiviteit ver te zoeken. Dat is bij alle supporters en clubmensen van alle clubs zo, maar daar onttrekt Van Hanegem zich wat mij betreft zich in het geheel niet aan.

Van Hanegem doet wel op zijn tijd inhoudelijke uitspraken die ergens over gaan. Daar ben ik het ook niet altijd mee eens, maar die uitspraken zijn dan tenminste onderbouwd. Daar is Van Hanegem echt beter in dan Swart en de Kerkhofjes.

Swart heeft weer als voordeel dat hij zich durft te laten filmen terwijl hij het Feyenoord-lied zingt. Die lijkt wat dat betreft wat los te kunnen komen van zijn Ajax-ego. Dat is een pluspunt dat Van Hanegem en de Kerkhofjes niet hebben.

Bij de heren uit Eindhoven kan ik echt helemaal niks zinnigs ontdekken. Misschien vinden Psv'ers dat ze scherp gehouden worden door de heren, maar ik zie er niks zinnigs aan.

18 december 2017 om 14:19

@edo,

Nee ik ben geen Feyenoorder, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik mijn mening alleen baseer op wat ik hier op VZ af en toe aan artikelen lees over de columns van van Hanegem. Naar mijn idee is hij daarin vaak juist kritisch op Feyenoord, zo ook deze week weer over Tapia bijvoorbeeld.

Verder inderdaad eens. De uitspraken van van Hanegem zijn inderdaad nog onderbouwd, waarbij je het simpelweg wel of niet eens kunt zijn met hem.

PS: je gaat me toch niet vertellen dat je vindt dat Swart los komt van zijn Ajax-ego na al die uitspraken over Twente, de Graafschap en Psv?

18 december 2017 om 14:38

Wat heeft Swart over hen gezegd? Ik heb daar niks van meegekregen. Vind alleen dat het dapper is dat hij Hand in Hand zingt, dat zie ik andersom Van Hanegem niet doen.

Van Hanegem is inderdaad regelmatig kritisch op Feyenoord. Dat gaat dan om het eigen spel. Zodra het gaat om externe factoren, zoals scheidsrechterlijke beslissingen, de Knvb, Ajax, etc, dan schiet hij vaak in dezelfde groef als de supporters.

Maar ik moet wel zeggen dat ik hem de laatste pakweg jaar, anderhalf jaar wat rustiger geworden vind.

18 december 2017 om 14:55

Over PSV enkele zure uitspraken in de trant van: ''in Eindhoven vinden ze alles wel best, als ze maar winnen, dan staan ze wel weer te juichen daar''
Over Twente uitspraken over hoe heerlijk hij het vond dat ze een week nadat ze punten pakten te gen Ajax, verloren van AZ. Want Twente was te blij met de punten tegen Ajax
En de Graafschap zal je vast niet ontgaan zijn.

Wat betreft van Hanegem over alles wat niet over Feyenoord gaat heb je inderdaad gelijk in. Dan is objectiviteit wel vaak ver te zoeken, dat klopt.

Wat een clowns.... als we toevallig de tegendoelpunten van de laatste wedstrijden er vanaf halen, dan hebben we de minst gepasseerde defensie.

Ajax, AZ, Pec, Feyenoord kunnen ook wel een paar wedstrijden opnoemen, die we voor het gemak even niet moeten mee laten tellen...

Prima, PSv lekker in tact houden zo. Dan houden ze die 5 punten voorsprong niet vast. Daarvoor is de defensie van de club te matig !

En als je bij nac de wedstrijden tegen Ajax, psv en Vitesse weghaalt scheelt dat ook 16 goals en hebben ze voor Nederlandse begrippen een hele sterke verdediging. De rest werd met 1 doelpunt verschil verloren (behalve Pec 0-2). Jammer dat dat niet telt he.

Haha wat maken zij zich belachelijk. Als je de doelpunten van Ajax en Groningen eraf haalt, wat is dat nou weer voor gelul. Laten we de goals tegen Twente, Vitesse, Az en VVV er ook af halen en dan heeft Psv een betere defensie dan in de jaren met Alex en Gomes. 20 goals tegen in 17 duels is gewoon veels te veel voor een ploeg die bovenaan staat.

Jongens, er komt een dag dat een van de broers iets zinnigs gaat zeggen, alleen weten we nog niet wanneer. Dit is toch wel heel erg zeg. Wellicht dat zijn broer gaat zeggen: Als je de overwinning van Ajax bij NAC eraf haalt, zijn wij de meest productieve club van de Eredivisie.

18 december 2017 om 13:32

Maak me maar wakker als die dag is aangebroken, ok? Dan ga ik intussen een paar talen leren en een wereldreis maken.

18 december 2017 om 14:41

Neem je tijd, Edo. Dit zal namelijk niet gebeuren voordat Pasen en Pinksteren op dezelfde dag vallen.

Ik zou zeker wel een verdediger halen. Een type Moreno, Bruma ofzo. Iemand met ervaring en kwaliteiten. Gewoon een topverdediger voor Psv. Kan dan samen met Schwaab een duo vormen want met Isimat centraal achterin weet je het nooit.

Mijn hemel, dat je als doorgewinterde prof zulke onzin kunt uitkramen. ''als je de wedstrijden tegen Ajax en Groningen weglaat''. Als de defensie echt zo goed is hadden ze toch nooit in 2 wedstrijden 6 goals tegen gekregen!

18 december 2017 om 15:34

Tja, het zijn van een doorgewinterde prof hoeft dus nog niet betekenen dat je over intellect beschikt.. Het geeft ons in elk geval weer iets om over te praten

Wat een idiote criteria om de verdediging te toetsen. PSV speelt behoudend en dan krijg je gewoon weinig goals tegen. Verder is het niet veel. Isimat voegt voetballend niks toe en is nog steeds te onrustig. Arias is goed maar verdedigend geen killer. Brenet is voetballend 0,0 en weet zelf niet eens wat hij moet doen zodra hij de bal heeft en Schwaab is degelijk. Een goede linksback met dreiging en meer pit is zeer welkom.

Maar wat de Kerkhofjes niet weten is dat Ajax eigenlijk bovenaan staat. Als je tenminste de overwinningen van PSV tegen Heracles en AZ niet meetelt. En als je die tegen Utrecht ook niet meetelt, dan staat Ajax zelfs vier punten los! En de Kerkhofjes maar denken dat PSV kans maakt op de titel, haha!

Lachwekkend dit, als je het zo naar je eigen voordeel gaat praten, dan kan je zelfs van Roda een topclub maken (met alle respect).

Feit is dat zowel Feyenoord, Ajax, AZ en Zwolle minder doelpunten tegen hebben gehad, en Vitesse op gelijke hoogte staat met Psv.

18 december 2017 om 14:30

Klopt. Feit is ook dat PSV bovenaan staat. Beide statistieken zeggen niet zo heel veel imo. Tenzij de verschillen nu echt gigantisch waren geweest, maar dat is niet echt het geval.

18 december 2017 om 17:01

Nog wel inderdaad ja, jammer dat de winterstop eraan zit te komen.

Maar goed, dat is toch niet waar de broertjes het over hebben? Het is gewoon de grootste onzin, en dat alleen om het in je eigen straatje te kunnen praten.

Waarom zou je die tegendoelpunten er in godsnaam vanaf halen. Alsof die minder geldig zijn. Oh please, neem dit soort mensen tegen zichzelf in bescherming en geef ze geen podium meer. Voor iedereen beter.

Ik heb zo af en toe echt plaatsvervangende schaamte als ik deze twee hoor redeneren.... Hoe kun je nou wedstrijden niet meerekenen? Elke tegengoal uit elke wedstrijd telt mee en zeker wanneer je ze uit de laatste reeks (directe concurrent en een zwalkend Groningen) bekijkt. Die laten namelijk een behoorlijke dip zien, ook al win je tegen ADO. Een versterking voor de verdediging lijkt me dan ook niet onwenselijk.

En als ajax de tegen doelpunten van Twente er af haalt hebben ze weer mindere tegengoals dan psv (na aftrek groningen en ajax). Psv staat boven en dat verdienen ze op dit moment. Ajax heeft het laten liggen, maar feitelijk heeft alleen utrecht en vitesse meer dan 1x kunnen scoren tegen ajax terwijl dat bij psv 5 ploegen meer dan 1x tegen heeft gescoord. Het wordt een spannende 2de seizoenshelft. Ajax heeft een enorme tegenslag (Nouri) gehad begin van het seizoen en zijn nu aan het opstaan. Aan de andere kant in 1 seizoenshelft winnen van psv,feyenoord en az heeft ons in de race gehouden maar verwacht niet dat we van alle 3 weer gaan winnen de 2de seizoenshelft. Dus het wordt spannend.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Jeroen ZoetKeeper10
Joshua BrenetVerdediger10
Daniel SchwaabVerdediger10
Santiago AriasVerdediger10
Jordy de WijsVerdediger10
Jorrit HendrixMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

94 fans
Coach, 47 jaar
SeizoenClub
2018- Fenerbahçe
2013-2018 PSV
2012-2013 PSV U19
2012-2012 PSV
2007-2008 Al Jazira
Laatste voetbalnieuws

PSV‘er trekt nog zo’n jaar niet meer: ‘Vrat aan me, werd er niet goed van’

PSV heeft de ambitie om net als vorig seizoen kampioen van Nederland te worden, maar de afgelopen voetbaljaargang was voor Derrick Luckassen niet de gemakkelijkste periode in zijn loopbaan. "Toch heb...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 21 juli
N'Golo Kanté geldt voor Juventus als de voornaamste kandidaat om Miralem Pjanic te vervangen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren