Kluivert wordt uitgefloten: ‘Haat maakt je sterker, even klappen naar ze’

Zondag, 17 december 2017 om

Justin Kluivert werd zondag in de uitwedstrijd tegen AZ in de blessuretijd vervangen door Kasper Dolberg en werd op dat moment uitgefloten door een deel van het thuispubliek. De achttienjarige aanvaller vermoedt dat de tweede gele kaart voor Jonas Svensson daar de reden voor was. De rechtsback moest vier minuten voor tijd inrukken na een overtreding op Kluivert.

Op de vraag waarom hij werd uitgefloten, antwoordde Kluivert voor de camera van Voetbal Inside: “Misschien omdat ik hem een rode kaart heb bezorgd. Dat vinden ze misschien niet leuk. Haat maakt je sterker. Even klappen ook naar ze en naar ons eigen publiek. Het geeft je een extra boost. Dat geldt voor meerdere mensen. Als mensen je haten, wil je je extra laten zien. Dat hebben we vandaag ook gedaan. Dat voelt fijn.”

Ajax kwam tegen AZ op achterstand door een strafschop van Alireza Jahanbakhsh, maar door treffers van Klaas-Jan Huntelaar en Lasse Schöne werd het nog 1-2 in het AFAS Stadion. “Ik heb al vaker gezegd dat we slecht beginnen. Vandaag deden we dat ook niet goed. Ze begonnen goed, maar we hebben het goed opgepakt. Ook in de tweede helft waren we goed. Dan ga je met de winst naar huis, dat is gewoon fijn”, aldus Kluivert.Gerelateerd

63 reacties (laatste reactie door rambo150)

Waarom is de huidige jeugd zo gefocust op haat? Anyway, ik weet niet of Kluivert het niveau gaat halen wat mensen zeggen.

17 december 2017 om 19:25

Ik denk dat hij niet eens in de buurt komt om een dragende speler van Ajax te worden. Redelijke voetballer, irritante maniertjes, veel geklaag en theatraal gedoe.

17 december 2017 om 19:33

Als hij zo door gaat als waar hij nu mee bezig is dan gaat hij zeker wel verder komen dan "niet eens in de buurt van een dragende kracht van Ajax". Als je vandaag ziet hoe makkelijk hij die svensson links en rechts voorbij loopt dan zie je echt wel dat hij veel in zich heeft. Als Huntelaar niet wordt vastgehouden mag hij ook nog een assist bijschrijven en met een beetje geluk had hij ook nog gescoord (al pakte bizot die bal knap). Vind hem momenteel het grootste Nederlandse talent op de vleugels. Passeert zijn man makkelijk, kan een bal heel goed met links voorgeven en heeft een aardig schot met rechts. Hij is nog steeds een o19 speler, dus dat moeten we ook niet vergeten.

17 december 2017 om 19:42

Hij is nu al van waarde, maar jij denkt dat hij niet eens in de buurt komt om een dragende speler te worden ? Hij speelt met verdedigers man.

17 december 2017 om 19:49

Jeugdige frivoliteit. Over een jaar kotsen jullie hem weer uit.

17 december 2017 om 20:09

Dat zeiden mensen na zijn debuut tegen pec ook.

18 december 2017 om 14:56

Hij is gewoon jaloers man. Kluivertje is TOP en er komt nog een Kluivertje aan!

17 december 2017 om 19:25

Wellicht omdat ze actiever zijn op social media en daar meer haat over zich heen krijgen?

17 december 2017 om 19:26

Niet alleen haat hoor, lijkt wel of veel woorden aan devaluatie onderhevig is een mooi hakballetje is geniaal een voetballer die meer dan 5 jaar bij de club zit is een legende een mooie vrije trap is fenomenaal genomen etc.

17 december 2017 om 19:59

Echt helemaal mee eens! Maar het woord haat of haters stoort mij het meest. Ook op dit forum. Iemand met een andere mening of clubvoorkeur is een hater. Komt zo puberaal over allemaal.

17 december 2017 om 19:38

Hij is de meest skillvolle winger in de ed. Snelheid, goeie voorzetten met beiden benen. Goeie rechterSchot en zeer getruukt. Ben benieuwd naar justin op zijn 22ste of zo.

17 december 2017 om 20:00

Het gevaar bij dit soort jonge gasten en zeker op die positie is dat ze nu nog doen zonder te denken en dat dat bij het ouder worden steeds meer verdwijnt.

17 december 2017 om 20:04

Dat is gewoon een kwestie van ontwikkeling... heeft niks te maken met ouder worden

17 december 2017 om 20:08

Ik bedoel het negatief. Dat ze meer na gaan denken bij een actie. Je kan het ook ontwikkeling noemen, maar wel een negatieve dan.

17 december 2017 om 20:43

Dat hoop je he. We zullen zien. Ikzelf zie hem slagen in het buitenland

17 december 2017 om 20:12

@venezuela: dan zou ik even de wedstrijd terugkijken en vooral luisteren wat voor schandelijke liedjes er door az werden gezongen. Liedjes waar andere clubs (terecht) voor zijn beboet. Dan kan je gerust stellen dat je de “haat” voelt van het publiek. Ik zou me juist kapot schamen als AZ-supporter. Geef mij dan maar liever die ratels van een paar jaar geleden dan dit trieste opgefokte zooitje.

18 december 2017 om 02:52

Mwah, als je nu al zo goed bent dat je directe tegenstander van de nummer 4, twee keer geel moet pakken omdat hij je nie tkan afstoppen dan heb ik er wel vertrouwen in.

18 december 2017 om 08:28

Door mensen als jij. Een statement eruit gooien zonder het te onderbouwen.

''arrogant snotventje'', aldus de gemiddelde ajax hater. Ik vind het wel mooi, geen media training maar gewoon zeggen hoe hij zich voelt. Moeten meer mensen doen.

17 december 2017 om 19:27

Hij is natuurlijk ook gewoon een arrogant snotventje, maar hij kan wel voetballen en daar gaat het om.

17 december 2017 om 20:57

Juist... en anders klagen we ( voetballiefhebber in algemeen) dat we in Nederland weer te veel koorknaapjes opleiden. Als hij zn voeten maar laat spreken. Zal zn dipjes nog krijgen en gaat er weer massaal gekraakt worden. Maar ik heb vertouwen in m

17 december 2017 om 19:33

Behoorlijk arrogant// brannie maar wel goed gassie van iemand die hem redelijk uit het dagelijks leven kent.(: ik weet niet hoever hij het gaat schoppen licht puur aan hem, zijn max potentie is barca zijn minimale half slagen bij ajax zoals veel wingers voor hem. Ik denk dat hij bij een arsenal eindigd

17 december 2017 om 19:34

Erg groot talent maar wel een heel verkeerde uitstraling. Heel bijzonder zon grote bek op zo'n leeftijd.

17 december 2017 om 20:15

Mensen die zelfverzekerde mensen arrogant noemen, zijn mensen die niet blij zijn met hun eigen zelfvertrouwen. Het is dan heel makkelijk om je probleem op een ander te projecteren terwijl het ze zou sieren om kritisch naar zichzelf te kijken. Daar moet je dan ook wel het intellect voor hebben.

17 december 2017 om 20:45

Inderdaad, Kluivert is gewoon een Amsterdammer die met zn borst vooruit loopt en zelfvertrouwen uitstraalt. Als je dat in het bekrompen NL doet ben je al gauw arrogant, maar laten we blij zijn met zo'n speler. Topper in wording!

18 december 2017 om 08:41

Ja, maar wanneer Locadia zegt hoe het is dan valt heel Nederland er over.

Hoe kunnen mensen zo haten op deze jongen. Hij is nog zo jong, maar heeft een drive die je gelijk ziet als je hem ziet spelen. Maakt vaak de goede keuze en zijn schot is goed. Durft zijn tegenstander op te zoeken, verdedigt mee, is ook nog eens tweebenig en snapt het spelletje. Deze jongen gaat sowieso ver komen.

17 december 2017 om 19:46

Snap je. Ach laat ze haten. Ajax heeft een heerlijk talent uit de eigen opleiding en men vindt dat vervelend. Zo een talent hoor je te koesteren. Heeft alles wat een winger nodig heeft.

17 december 2017 om 21:24

rambo, waarom mensen zo haten? Daar vraagt hij nu zelf om. Hij zegt er zelfs beter van te gaan presteren. Nou dan wordt ie toch mooi een handje geholpen. Win-win situatie.

18 december 2017 om 11:18

Helemaal mee eens, behalve zijn schot. Vind zijn schoten nogal wild zonder controle, echter ook met te weinig kracht in z'n benen. Die bal die Bizot bijvoorbeeld pakte, die was dan qua controle wel goed geschoten, maar weer zo zacht. Als hij dat beter leert en zijn voorzetten ook strakker worden, want die zijn nu regelmatig nog te hoog en te slap, dan zie ik het helemaal goed komen. Logisch ook, is een A junior die op senioren maatstaven draait, die moet fysiek nog groeien.

18 december 2017 om 15:50

Dat was een zeer goed schot vanuit die hoek, onverwachts ook. Die keeper was gewoon heel attent. Misschien hebben we het over een ander schot, denk het wel. Maar ja soms het is te zacht. Denk dat het komt door de afstand die hij vaak aflegt met en zonder bal. Dit komt omdat hij vaak meeverdedigd. Het is meer dat sommige wingers goed kunnen voorzetten en sommige goed naar binnen kunnen komen en kunnen schieten. Hij is een combinatie van beiden, waardoor beiden gebalanceerd zijn. Dit maakt hem een multifunctionele speler. Niet qua niveau maar qua spelwijze zou hij in elk team kunnen passen.

Ach ja, Kluivert heeft de az-verdediging aardig bezig gehouden. Met een beetje meer geluk had hij er ook nog eentje in gelegd.
Begrijp wel dat ze hem niet moesten in Alkmaar, ik vind hem een mooi ventje!
Maar de rode kaart was verdiend en az mocht blij zijn dat ze al niet veel eerder rood hadden gehad; gezien de vele overtredingen die ze maakten en de gele kaarten die ze daarvoor soms niet hebben gekregen.

Deze jongen moet nog veel leren. Kaartennaaier. Zulke uitspraken of fratsen moet hij niet uithalen als je later naar het buitenland wil. Dan heb je meteen een schop te pakken. Zou misschien hier in Nederland ook eens moeten gebeuren. Vervelend arrogant ventje!

17 december 2017 om 19:39

Nou en dan geeft iemand hem een schop, en krijgt hij zijn tweede gele kaart. Kan hij gaan douchen net als vandaag. Neymar speelt net zo en dit is voetbal. Schoppen en dergelijke wordt bestraft in het voetbal, remember? Misschien eens MMA proberen..

17 december 2017 om 19:45

Daar komt ie juist heel ver mee. In spanje doen ze niet anders

17 december 2017 om 19:48

Kaartennaaier ? ? Lol hij werd constant onderuit gehaald. Zijn directe tegenstander verdiende wel 5 kaarten vandaag...

17 december 2017 om 20:20

Hij leert dan juist goed. De gemiddelde topspeler naait kaarten aan

17 december 2017 om 20:47

Kaartennaaier? Zijn tegenstander had al veel eerder rood kunnen krijgen, gelet op de overtredingen die hij heeft gemaakt. De rode kaart was meer dan terecht. Jammer dat je zo verblind bent dat je dat niet toe wilt geven!

Weer die term. Blijkbaar zou 'haat' je sterker maken. Wat moet dat zwaar zijn, met de illusie leven dat er blijkbaar mensen zijn die niets beters te doen hebben dan in de vrieskou op de tribune zitten speciaal om dhr. Kluivert uit te fluiten. Wat moet dat zwaar zijn, mensen die hun zuurverdiende centen uitgeven aan een seizoenskaart en daar puur en alleen zitten om een 18-jarige toekomstige miljonair uit te fluiten omdat ze hem 'haten'.

Dat de huidige jeugd zich blijkbaar zo belangrijk voelt dat ze de illusie hebben dat er mensen zijn die hun leven in de gaten houden en niets anders doen dan hen de grond in boren. Daar kan je natuurlijk de negatieve invloed van social media in zien, blijkbaar is het een stuk makkelijker om kritiek te uiten en blijkbaar is het voor een groot deel van de jeugd belangrijk om erkenning te krijgen zonder daadwerkelijk face-to-face contact te hebben. Wellicht ben ik hierin ouderwets, maar ik heb in mijn opvoeding meegekregen dat je altijd kan leren van kritiek en je fouten moet gebruiken om te leren. Blijkbaar is het nu zo dat kritiek vandaag de dag niets minder is dan 'haat' en je vooral niets moet aantrekken van die kritiek. Nou, dan zal je ver komen (in welk vakgebied je dan ook actief wil zijn in de toekomst). Vooral lekker de vingers in je oren steken en 'schijt hebben aan de haters', daar wordt je beter van. Echt met afstand de meest domme opmerking die ik in het afgelopen jaar heb gehoord. Met afstand.

Het bovenstaande is wellicht niet geheel van toepassing op Justin Kluivert, maar wilde het toch even kwijt. Zie die term 'haat' veel te los en vaak gebruikt worden.

17 december 2017 om 20:13

Meest domme opmerking van dit jaar? Nou dan heb je de uitspraken van schaken niet gelezen een paar weken terug.

17 december 2017 om 20:19

Nee, die heb ik inderdaad niet. Leg uit!

17 december 2017 om 21:30

Volgens mij had ie wat negatiefs over homo's gezegd

17 december 2017 om 21:31

Nou hij zei iets in de trend van:"Ik kwam er achter dat 2 ploegenoten van mij homo waren. Ik ging er niet mee om en ik bleef uit de buurt, want je weet nooit wat ze zouden doen met je." Oftewel schaken dacht dat een homofiele medespeler hem achter in de reet zou pakken als hij 5 seconden niet stond op te letten. Dat vind ik persoonlijk dommer dan een opmerking van deze opmerking van Kluivert die een fluiter een hater noemt.

18 december 2017 om 00:02

Te triest voor woorden. Inderdaad een uitstekende kandidaat voor meest achterlijke uitspraak van 2017! Toevallig is één van mijn beste vrienden boegbeeld van de acceptatie van mannen die op mannen vallen in het voetbal. Dus krijg er veel van mee. Onbegrijpelijk dat in zo’n modern tijdperk nog zo’n bekrompen wereldje kan bestaan.

17 december 2017 om 20:28

Er zitten mensen die niet kijken naar kwaliteiten en Kluivert uitfluiten omdat hij bij Ajax speelt. Ja dat is haat ja. Tuurlijk kan je leren van kritiek, maar om nou te luisteren naar supporters van de club waar je tegen speelt?? Dan kan je inderdaad beter je vingers in je oren doen en doen alsof het je niets uitmaakt. Voetballers worden bakken met geld betaalt, maar blijven mensen. Hoe zou het voelen als een heel stadion je uitfluit. Is dat constructieve kritiek waar je iets van kan leren of is dit alleen bedoeld om hem te haten? Ik ga voor het tweede. Beetje overdreven.

De tweede geel was wel terecht, echter gaat hij vaak veel te makkelijk naar de grond. Ook Neres heeft daar een handje van. Wel begrijpelijk met iemand als Schone in je team, die vrijetrappen rond de 16 er dikwijls intrapt, maar zo krijg je uiteindelijk de schijn wel tegen je.
Scheidsrechters zullen het hopelijk ook doorzien nadat ze een paar keer zijn gefopt. Idem met Huntelaar. Vandaag leverde zijn schwalbe drie punten op. In de toekomst kan het gebeuren dat er een zuivere strafschop niet gegeven wordt, dankzij twijfel bij de scheidsrechter over makkelijk vallende Ajacieden. En dat hebben ze dan geheel aan zichzelf te danken.

18 december 2017 om 15:05

Schwalbe? Die verdediger hing de hele tijd aan zijn armen en er kon al eerder een penalty voor worden gegeven. Je ziet trouwens dat de instructie voor de arbiters al langer is dat ze voor dit soort overtredingen moeten fluiten. Natuurlijk maakt KJH wat theater, maar de pingel was absoluut terecht.
Ook die 2e gele kaart was terecht en als je ziet wat een schoppen Kluivert en Neres in de gemiddelde wedstrijd te verduren krijgen dan is het een wonder dat er maar zo weinig vrije trappen mee worden gegeven.

Heerlijk mannetje! Hoop dat hij zo doorgaat. Kan ook in Oranje van waarde gaan worden.

Grappig om te lezen dat velen buiten Amsterdam hem nu al niet kunnen pruimen, eindelijk hebben we er weer eentje met branie in de gelederen. Altijd genieten!

17 december 2017 om 21:54

Hahaha, altijd dat gepraat over 'haat' tegenwoordig, waar hebben we het over

Gewoon een leuk voetballertje met een grote bek en voor de duvel niet bang. Elke ploeg wil zo'n buitenspeler in z'n ploeg. Dit soort jongens kunnen wedstrijden openbreken.

Is natuurlijk een beetje jeugdige overmoed dit, denken dat de hele wereld je haat en dat je door goede wedstrijden dan een lange neus kan maken naar de zogenaamde haters. Bij voetbal heb je nu eenmaal voor en tegenstanders zowel in als buiten het veld, misschien moet die jongen zichzelf wat minder serieus nemen en gewoon lekker blijven voetballen en zijn motivatie gewoon lekker uit een goede wedstrijd halen.

Ik vind Kluivert sympathiek en zelfverzekerd overkomen. Een Depay bijvoorbeeld vind ik wel arrogant, zelfoverschatting met daarbij dat ontevreden onsympathieke om zich heen. Misschien is er wel een dun lijntje tussen arrogant en zelfverzekerd...

Leuk om te zien, weer zo'n echt Amsterdammertje in het veld. Borst vooruit, met lef en durf. Wie er ook tegenover hem staan, geen respect tonen in het veld maar diegene als uitdaging zien en hem aanpakken.

Erg mooi om te zien. Zulke gasten zijn snel publiekslieveling (binnen Ajax dan), dat zie je wel!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV5758
2.Ajax5053
3.Feyenoord4220
4.AZ4020
5.Vitesse336
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs de LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

50 fans
Aanvaller, 19 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 AS Roma 18 1 1 0
2017/2018 Ajax 30 10 2 0
2016/2017 Ajax 14 2 3 0
2016/2017 Jong Ajax 8 2 0 0
Laatste voetbalnieuws

Blessureleed komt op vervelend moment voor Rick Karsdorp

Rick Karsdorp ontbreekt in de selectie van AS Roma voor het duel in de Champions League met FC Porto, dinsdagavond in het Stadio Olimpico. De verdediger kampt met een spierblessure en...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 17 februari
Manchester United denkt nog altijd aan een bestuursfunctie voor Edwin van der Sar, algemeen directeur van Ajax. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren