Galatasaray moet koppositie na verlies bij promovendus aan Basaksehir laten

Zondag, 17 december 2017 om 16:25Robin Bruggeman • Laatste update: 16:26

Galatasaray is er zondagmiddag niet in geslaagd om de koppositie in de Süper Lig in handen te houden. De ploeg van Igor Tudor ging onderuit bij het gepromoveerde Yeni Malatyaspor, waardoor Medipol Basaksehir vooralsnog de winnaar van de zestiende speelronde is. Fenerbahçe komt maandagavond nog in actie en kan Galatasaray, op basis van doelsaldo, eveneens voorbijgaan.

Yeni Malatyaspor - Galatasaray 2-1
Galatasaray had in het eerste bedrijf wel het merendeel van het balbezit, maar slaagde er niet in om een schot tussen de palen van het doel van Ertaç Özbir te lossen. De thuisploeg ging daarentegen bijzonder efficiënt om met de kansen en sloeg in de tien minuten voor rust twee keer toe. Michael Pereira zette Malatyaspor met een rake kopbal op voorsprong en twee minuten voor de onderbreking was het dankzij Khalid Boutaib, die een corner binnenkopte, opnieuw raak.

De bezoekers gingen in de tweede helft wel op zoek naar doelpunten, maar slaagden er pas een kwartier voor tijd in om dichterbij te komen. Papa Alioune Ndiaye kon na een kluts voor het doel van Özbir binnen tikken en gaf Cimbom de hoop dat er in ieder geval een punt opgehaald kon worden bij de promovendus. Galatasaray slaagde er in de slotfase echter niet meer in om te scoren, waardoor een nederlaag onafwendbaar was.

Medipol Basaksehir - Antalyaspor 4-1
In eigen huis deden de Uilen wat vooraf verwacht werd. Na zeven minuten spelen grepen de bezoekers brutaal de leiding via Maicon en het duurde even voordat Basaksehir, dat zonder de geblesseerde Eljero Elia speelde, de wedstrijd om wist te keren. In de 53e minuut tekende Alexandru Epureanu voor de gelijkmaker, maar lange tijd leek het treffen af te steven op een remise. Pas in de laatste tien minuten stelde Basaksehir orde op zaken. Dankzij treffers van Irfan Can Kahveci, Mevlut Erdinç en opnieuw Epureanu liep de thuisploeg nog uit naar een comfortabele 4-1 overwinning.


Poll

Vind jij dat Galatasaray meer verdiende?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

24 reacties (laatste reactie door imparatorft)

Te wisselvallig. Een trainer die er niet veel verstand van heeft en een vrij inspiratieloos team. Galatasaray word sowieso geen kampioen. Misschien volgend seizoen als de spelers maar op elkaar zijn ingespeeld en er iemand voor de groep staat met een idee. Gefeliciteerd Malatya!

17 december 2017 om 16:57

Volgend jaar ook niet, als je Tudor nogsteeds aan houdt terwijl je van het kastje naar de muur werd gestuurd door Besiktas, niks te vertellen had in de Europa League, dan zegt het als bestuur genoeg, als Terim aan de macht stond werd hij nu al ontslagen maar Tudor mag aanblijven omdat ons bestuur hun fout niet wilt toegeven, nee met GS gaat het niet goedkomen, kampioenschap gaat gewoon tussen BJK en Basaksehir komende jaren.

17 december 2017 om 17:01

Ik zou fener niet uitschrijven, zitten in een positieve flow en zijn gewoon goed teruggekomen. Als fener niet zo dom de laatste minuten de punten zouden verspelen zou iedereen ze als grootste titelkandidaad schatten, maar ze horen vooral als we morgen winnen zeker serieus genomen te worden.

17 december 2017 om 17:10

Fener word het sowieso niet zolang Aziz aan de macht is daar, jullie zitten nu in een flow inderdaad maar vind dat FB geen sterke selectie heeft en dat is niet lullig bedoelt ofzo, schat BJK hoger en Basaksehir heeft het allemaal tactisch in orde.

Zoals ik al meerdere keren heb aangegeven is de kampioenschap niet voorbij! Deze gala ploeg is zo overschat, hun bank is zwak en sommige spelers zijn gewoonweg geen 5-9 miljoen waard. Vooral belhanda die voor 8-9 miljoen is gehaald terwijl hij toen nog een 1 jarig contract had. Naast ndiaye, mariano, gomis en fernando zijn alle andere spelers niet goed genoeg. Besiktas moet vandaag winnen zodat we 2-3 punten verwijderd zijn van gala en basaksehir.

Och, och, och. Wat was het slecht vandaag. Ik snap niet hoe Feghouli die negentig minuten heeft vol kunnen maken. Ik druk me dan nog zacht uit als ik zeg dat ie niets, maar dan ook letterlijk niets goeds heeft uitgevoerd. Hij en Belhanda denken echt dat het een one-mans team is, telkens met elkaar combineren, leidend tot de zoveelste counter. Och, och, och. Tenenkrommend was het vandaag: niet om aan te zien.
Verder over Tudor, vanaf minuut 60 was al te zien dat we dit niet zouden kunnen ombuigen tot een winst, tenzij de juiste wissels werden ingevoerd. Zet vervolgens Eren in het veld in de 89e minuut. Wauw gewoon, wat een schijterd ben je dan.

Ongeinspireerd stelletje voetballers. Ik heb me werkelijk staan schamen van het spel wat dit team op het veld bracht. Hebben we wel een schot op doel? Ik denk het niet. Dit moest je winnen om bovenin nog mee te doen, maar we kunnen na dit weekend gewoon 4e staan. Erg jammer. Tudor moet zo snel mogelijk de laan uitgestuurd worden, je ziet ook aan hem dat hij het gewoon niet meer leuk vindt. Bedankt voor niets, nog een fijne dag verder. Oh, stuur Belhanda er maar bij aub. Ik heb veel liever een 34-jarige Batalla dan deze volgevreten miljonair. Ik had nog vertrouwen in hem, maar dit kan niet. Was er wel een uitblinker op het veld vandaag?

17 december 2017 om 16:52

Ndiaye scoort altijd wel een voldoende in mijn optiek en Fernando was degelijk. Feghouli mogen we echter niet vergeten: die speelde de beste wedstrijd voor ons tot nu toe.

17 december 2017 om 17:07

Feghouli? Serieus? Feghouli was samen met Belhanda juist onze slechtste man op het veld, met als toppunt zijn geweldige vrije trap net buiten de 16.

17 december 2017 om 17:51

Check een reactie boven jouw post

Begrijpt dan niemand dat het niet aan alleen Tudor ligt. De mensen die miljoenen uitgeven aan spelers kunnen dat toch beter doen aan een jeugdopleiding. Tudor die miljoenen krijgt, waar zijn onze trainers dan? worden ze uberhaupt opgeleid?

We klagen alsmaar over ons voetbal, het is vechtvoetbal. Scheidstrechters voetbal. 1,2 tjes zijn te moeilijk. Wat je in de F-jes hoort te leren hier. Geplaats schot is te moeilijk voor de Turkse vedettes die dagelijks 3 x trainen hun hele leven lang. Waardoor we afhankelijk zijn van 'buitenlanders'.

Dit is ook een algemeen probleem. Omdat er in Turkije niet genoeg plaatsen zijn waar je gezond kan voetballen. Er wordt niet in geïnvesteerd. Maar resultaat moet er zijn.

Zet een jonge Huntelaar in de spits bij een open dag die er 20 inschiet, of zet de zoon van een bestuurder erin die er 0 inschiet. Word de zoon gekozen, dat soort grappen.

Moet genoeg geweest zijn. Dit is een algemeen probleem in Turkije.

Als ik soms wedstrijden kijk in Europa, staan spelers op ,voetballen ,verder ,proberen niet te vallen. In Turkije liggen en om een kaart vragen, teveel invloed van een scheids. Als je programma's kijkt alleen maar discussie's over scheidsrechters of het wel of geen buitenspel of kaart is. Maar waar blijft het tactische gedeelte zoals Duitsland of Nederland. Waar welke speler hoort te zijn. Dat is toch informatief.

Ik ben het Turks voetbal zat, maar mijn fanatieke kant zegt kijk gewoon.

17 december 2017 om 17:03

In de beker heeft tudor nauwelijks de jonge spelers uit de academie een kans gegeven. Terwijl gala wordt geprezen voor hun academiespelers, maar nauwelijks in de laatste 5 jaar is er geen enkele speler doorgestoten naar de A-elftal (is eigenlijk een probleem van alle ploegen in Turkije) . Als je tarik, selcuk en donk en alle andere 30 jarige spelers laat spelen en die jonge gasten geen kansen geeft. Wat verwacht je dan van die jonge spelers?

17 december 2017 om 17:11

Ja begrijp je wel, maar een speler van 23 is nog altijd 'genc' bij ons. Terwijl je allang doorgebroken moet zijn. Semih van ons was op zijn 26'ste nog altijd de 'genc Semih' . We zullen op deze manier altijd afhankelijk zijn van buitenlanders die miljoenen vreten. En dan ook nog eens niks doen (niet allemaal maar vele)

17 december 2017 om 17:16

Daar heb je wel gelijk in, maar in Turkije denken we niet naar de toekomst toe en alleen maar naar het heden & nu. Het is eigenlijk schandalig dat we als zo een grote voetbal land nauwelijks spelers kunnen opleiden. We zouden ons moeten schamen.

17 december 2017 om 17:07

Broer ik ben het ook helemaal zat, er is totaal geen sfeer meer in het Turkse voetbal, voorheen zat ik op het puntje van me stoel 90 minuten te genieten van het spel, ook al verloren we ik genoot van het spelletje, als ik nu kijk zie ik een aantal spelers spelen zonder hart en ziel, Turkije gaat nooit iets bereiken vooral omdat we geen buitenlanders limiet meer hebben, snap totaal niet waarom dat afgeschaft is, al die over de top spelers komen naar Turkije om geld binnen te harken en wij die wel clubliefde hebben moeten dit aanzien, te sneu voor woorden.

17 december 2017 om 20:05

Maar weinig mensen willen de buitenlanderslimiet terug, dus ik ben verbaasd dat er toch mensen zijn die het terug willen. Ben er zelf ook niet echt tegen, want er wordt nu letterlijk voor elke positie een buitenlandse spelers gehaald. Zelfs in de PTT spelen veel buitenlanders. Vroeger hadden we een team met voornamelijk Turkse spelers met echt goede buitenlanders op een paar posities. Het probleem is echter dat de buitenlanderslimiet de topclubs niet stimuleert om zelf spelers op te leiden. In plaats daarvan gaan ze veel geld uitgeven aan normale talenten. Buiten Altinordu, Trabzonspor en Bursaspor zijn er niet echt clubs die spelers opleiden. De topclubs moeten echt de jeugdopleiding ontwikkelen en daarvoor moet de TFF iets bedenken. Trouwens, we moeten echt stoppen met het zeggen van 'Turkije gaat nooit iets bereiken' etc. Juist door zulke dingen te zeggen zullen we nooit iets bereiken, nee. Destijds hebben we bijvoorbeeld ook geen Turkse auto kunnen produceren, omdat we geen zelfvertrouwen hebben.

17 december 2017 om 17:08

Vooral de ene punt van je over waar je in turkije niet genoeg plaatsten fatsoenlijk kan voetballen. Als je daar een potje wilt voetballen moet je een lookalike cruijf court huren voor minimaal 100tl per uur. Verder zijn er nauwelijks tot geen sportverenigingen waar je in kan schrijven om wekelijks te trainen en voetballen. Bijna alle spelers in de jeugd van nederland worden gewoon in gescout bij de sportverenigingen waar het in turkije niet mogelijk is. Turkse turken spelen om de zoveel tijd op de gehuurde "hali saha" een wedstrijdje, verwacht je dat die spelers ooit van hoge kwaliteit zullen zijn. Je kan nog zoveel turkse limiet instellen als je wilt, als je voorkomt dat 80% van de jongere jongens zich niet kunnen opleiden of uberhaupt welelijks een potje kan voetballen, kan je weinig verwachten van de turkse spelers.

17 december 2017 om 17:09

Chapeau bro. Ik kan onder jouw tekst me handtekening zetten. Je hebt precies mijn gevoel omschreven. Alweer jammer dat er iemand alsnog je reactie naar de Galatasaray-kant moet trekken, alsof Besiktas of Fener wel weten wat de J van Jeugdopleiding is.

17 december 2017 om 17:13

Bro Darth Vader moet je sowieso niet serieus nemen doe ik al tijden niet meer, als de concurrente punten verspelen staat hij gelijk bovenaan om een sneer uit te delen, bepaalde mensen reageren niet eens meer op hem omdat hij niet serieus genomen word.

17 december 2017 om 17:16

Ja broer, ik kijk er anders naar , wat fbbekir ook zegt. klopt helemaal. Als je 6 bent wordt je ingeschreven op voetbal etc. maar dat mogelijkheid heb je niet in Turkije in dorpen. Je moet geld verdienen. Terwijl eigenlijk tussen de 80 miljoen mensen er best wat aardig tussen zit eigenlijk.

17 december 2017 om 17:22

De jeugdopleiding van besiktas is niks vergeleken met die van gala. Bij ons hebben de jonge spelers nog steeds containers als kleedkamers! Deze topic gaat over gala en de reactie van kfy-1907 gaat over tudor die niet al de schuld moet krijgen waarbij ik het heb over de jonge spelers die geen kans krijgen van tudor in de bekerwedstrijden. Daarbij vermeld ik nog dat dit een probleem is van alle ploegen in Turkije en dat we allemaal ons hiervoor moeten schamen. De laatste reactie die ik nog heb geplaatst in een topic van galatsaray is toen we nog 2 weken geleden tegen elkaar hebben gespeeld. Daarnaast plaats ik en wil ik geen reacties meer plaatsen in een gala topic 😉

Je kan dit zien als mijn laatste reactie in een gala topic.

Ik vind trouwens ook dat prijzen voor tickets voor de in Turkije levende mensen veel te duur zijn.

Je leeft in een land waar studenten macaroni eten, een maand lang om te overleven. En dan ticketprijzen omrekenen in Euro's en daarnaar te verhandhaven. BELACHELIJK. En dan wordt er passolig genoemd . Maar als je met je 1000 TL huur stroom gas alles moet betalen blijven de tribunes leeg en
sfeerloos. 1 en al een politieke kwestie.

17 december 2017 om 17:28

Goed gezegd bro!! De seizoen ticket prijzen in de bundesliga voor een club als bayern munchen is evenveel als bijna 1-2 wedstrijden in de super lig!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Galatasaray

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Besiktas7037
Voor de complete stand: Spor Toto Süper Lig
SpelersPositieW
E. KılınçMiddenvelder284
A. TuranMiddenvelder253
R. BabelAanvaller254
O. ÇağlayanAanvaller143
F. MusleraKeeper140
R. FalcaoAanvaller148
Ö. BayramVerdediger250
Voor de complete selectie: Clubpagina Galatasaray.

0 fans
Coach, 42 jaar

In de wandelgangen

Maandag 12 april
Georginio Wijnaldum is recentelijk aangeboden bij Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren