Zoet: ‘Voetbal was even bijzaak, deze overwinning was voor hem’

Zondag, 17 december 2017 om 07:51

Jeroen Zoet droeg de zege van PSV op ADO Den Haag (3-0) op aan videoanalist Wim Rip, die woensdag onwel werd tijdens het uitduel met FC Groningen. "Voetbal was even bijzaak, gelukkig gaat het nu beter met Wim. Deze zege was voor hem", vertelde de doelman van de koploper in gesprek met het Eindhovens Dagblad.

Rip werd onwel en moest in het Noordlease Stadion na een hartstilstand worden gereanimeerd. Daarna werd Rip naar het Universitair Medisch Centrum Groningen vervoerd, waar hij 24 uur kunstmatig in slaap is gehouden. Sinds vrijdag is hij weer bij kennis en het gaat naar omstandigheden goed. "We waren hevig ontdaan en geschrokken", zo gaf Phillip Cocu vrijdag tijdens de persconferentie al aan. "Wim is volgens het medisch protocol wakker gemaakt en aanspreekbaar."

Zoet is tevreden over de manier waarop PSV zich herstelde na een week waarin Ajax te sterk was en FC Groningen op het nippertje een gelijkspel afdwong. "Tegen Groningen stonden we ook goed, maar kregen we uit spelhervattingen ongelukkige goals tegen. We hebben een goed signaal afgegeven." PSV staat nu acht punten los en gaat als winterkampioen 2018 in. "Ik denk dat we een goede eerste seizoenshelft hebben gedraaid. Al moeten we eerst ook nog winnen van Vitesse."Gerelateerd

58 reacties (laatste reactie door ricardo77)

hoop dat wim weer goed herstelt!

Voor Zoet lijkt voetbal het hele seizoen al bijzaak.

Hoop voor een spoedig herstel van Dhr Rip.

17 december 2017 om 09:55

En waar baseer je dat op? Hij keept een prima seizoen.

17 december 2017 om 10:11

Dat is jouw mening, en waar baseer jij deze op?

Ik baseer het oa op zijn statistieken bij geincasseeerde doelpunten van buiten de 16 en op zijn weinig balvaste acties bij corners.

17 december 2017 om 10:56

PSV heeft de slechtste verdediging van de traditionele top 3. Vind je het gek dat er dan veel tegendoelpunten vallen??

17 december 2017 om 11:01

Ricardo77
Als je dan toch de inhoudelijke discussie wil voeren en de statistieken erbij wil halen, kun je ook beter volledig zijn in je eigen relaas.

“als topclub krijg je aanzienlijk minder doelpogingen tegen en veel tegenstanders hopen/gokken op en vrije trap of afstandsschot...”. Dit kun je vast wel onderbouwen neem ik aan, anders is het buikgevoel en geen statistiek.

“tevens lijkt Zoet bij corners en hoge voorzetten meer onrust dan rust te cre-eren bij zijn verdedigers...”. In deze beoordeling van jou zit alleen maar emotie en geen enkele onderbouwing. Dat vind ik niet erg, want het is hier een discussieforum en geen wetenschappelijk onderzoek, maar als je graag de statistieken erbij haalt in je reactie naar anderen, blijf dan ook bij de feiten.

17 december 2017 om 12:58

Het blijft lastig om een objectief oordeel te geven, voor mensen met een andere clubvoorkeur. Zoet heeft dit seizoen aantoonbaar cruciale reddingen verricht en daardoor punten gepakt voor zijn club. Onana was vorig seizoen erg sterk, maar begon dit seizoen niet goed. Lijkt nu wel weer zijn oude vorm te benaderen.

17 december 2017 om 10:32

Keer wedstrijden kijken ipv scorebordjournalistiek toepassen. Beste keeper van de eredivisie, geen discussie over mogelijk.

17 december 2017 om 10:38

Laten statistieken bij keepers nu Redelijk belangrijk zijn....oana is is elke aspect van het keepersvak beter.

17 december 2017 om 11:03

Onana die nog regelmatig ballen uit zijn handen laat glippen en geregeld een enorme fout maakt is beter dan zoet die het hele seizoen al stabiel staat te keepen?

17 december 2017 om 11:04

Op basis van een fatsoenlijk model, in plaats van een statistiek eruit pikken die jou goed uitkomt, is Zoet dit seizoen de beste keeper van de Eredivisie (whoscored, op basis van data van Opta).

Alleen naar afstandsschoten in 16 wedstrijden kijken om je oordeel te vellen, daar krijgt iedere statistici jeuk van. Over de langere termijn zijn afstandsschoten juist een van de sterke punten van Zoet (whoscored).

17 december 2017 om 11:25

Whoscored vind ik echt 1 pot nat. Als je als back 80 passes geeft waarvan er 80 aankomen en 10 van de 14 duels wint krijg je een heel hoog cijfer terwijl je 1-1 gespeeld kan hebben en die goal wel een grote fout van jou was. Als spits kan je ook een verschrikkelijk zaadpot spelen, maar 1 intikker en je krijgt gegarandeerd een 7.5.

17 december 2017 om 11:34

Natuurlijk kun je met geen een statistisch model een speler nooit 100 accuraat beoordelen, maar het komt een stuk beter in de buurt dan die gebruikers die hier op basis van een statistiek hun mening komen verdedigen.

Net als Expg models, vind ik Whoscored op langere termijn wel een aardig beeld geven. Het is misschien wel de meest objectieve benadering van voetbal.

Meer subjectieve benaderingen bevestigen ook dat Zoet een goed seizoen draait. Op basis van gemiddelden van cijfers die de Telegraaf, het AD en VI toekennen staat Zoet ook bovenaan.

17 december 2017 om 11:37

Ik waardeer je objectieve onderbouwing van de statistiek. Maar de discussie ging over dit seizoen.

Bedoel je dan dat de lange afstand statistiek uitgerekend dit jaar tegenvalt? Maar dat wanneer je alle statistieken erbij haalt, zoet er wel goed op staat?

17 december 2017 om 11:47

Ja hij keept dit seizoen wel gewoon prima naar mijn mening, maar whoscored beoordeling vind ik persoonlijk echt niks. Younes was vorig seizoen ook volgens die stats de beste of de op een na beste speler van de EL, maar dat kwam puur doordat hij verreweg de meeste succevolle dribbels had per wedstrijd (dacht +-8) terwijl de nummer 2 op die lijst van meest succesvolle dribbels er maar +-4 had, waardoor zijn cijfers enorm "geboost" werden. Dan beoordeel ik liever op wat ik zie in wedstrijden, maar dat verschilt natuurlijk voor iedereen.

17 december 2017 om 12:57

@rombomcu

???? Ik weet niet welke wedstrijden jij kijkt, maar Onana is het hele seizoen al een van de sterkhouders van Ajax die ik zelden op een fout betrap.

Onana heeft prachtige reddingen en heeft ons al vaak op de been gehouden, tevens de keeper met de minste tegendoelpunten dit seizoen, ik zou het wel weten.

17 december 2017 om 10:44

Dat je notabene bij een artikel over een man die er voor hetzelfde geldt niet meer was geweest, je kans grijpt om Zoet te bekritiseren. Behoorlijk respectloos.

17 december 2017 om 10:54

Gaudí...waar heb je het met je respect?????!! Dit artikel ging over de wedstrijd en Zoet refereert ook aan het voorval met Dhr Rip....hoezo mag ik geen opmerking maken over het optreden van Zoet dit seizoen??????? Dit is een voetbalforum waar mensen hun mening uiten en ik deed dat.

17 december 2017 om 11:56

Het AD geeft elke speelronde elke speler een punt. Ik kan de huidige ranglijst even niet vinden, maar Zoet stond een maand geleden nog derde in het algemene klassement. Dan speel je gewoon een prima seizoen.

Tuurlijk is daar wel discussie over mogelijk.
Alleen wat Ricardo doet is inderdaad statistieken erbij pakken en daarop zijn mening baseren. Dat lijkt me dan weer niet weerspiegelen wat de werkelijkheid laat zien.

17 december 2017 om 10:56

Ik baseer mijn mening niet alleen op statistieken maar ook op wat ik zie en welke indruk Zoet op mij maakt...en mijn mening wordt vervolgens bevestigd door die statistieken.

17 december 2017 om 11:09

Wat zit je nou te bazelen zeg. Je bevestigd je mening op basis van een statistiek, die toevallig in jouw straatje past. Die statistiek komt ook nog eens uit een sample van 16 wedstrijden. De r squared van zulke statistieken als onafhankelijke variabele is zo laag dat je zo'n statistiek niet een kan gebruiken om de kwaliteit van een doelverdediger eraan te hangen. Het is gewoon een niet zo heel veel zeggend feitje dat Zoet in 16 wedstrijden de meeste lange afstandsschoten in het netje zag vliegen.

17 december 2017 om 11:18

Je zit zelf te bazelen man!!!

Hoe kun je in godsnaam zeggen dat dit een niet zo veel zeggend feitje is???een keeper van een topclub welke meer doelpunten van buiten de 16m om zijn oren krijgt dan welke andere keeper dan ook in de Eredivisie??? Op welke bizarre manier is dat niet zorgwekkend???

Dat jij en andere Psvers hier dat “statistiekje” niet zo belangrijk vinden zegt meer wat over jullie subjectieve manier van naar dit feitje kijken dan dat het niet belangrijk is!!

Ik ben objectief vwb de topclubs in Nederland; ik ben geen Ajacied of Feyenoorder....in heb net zo goed wel eens discussies in Ajax of Feyenoord topics.

17 december 2017 om 11:24

Maakt mij niet uit voor wie jij bent. Je mening bevestigen met een statistiek met zo'n kleine sample is onzin. Ik adviseer je om een cursus statistiek te pakken o.i.d., want een gemiddelde kritische scholier kan zien welke fout jij hier maakt.

Net zo nietszeggend als dit:
(op basis van data van seizoen 16/17)
Zoet kreeg 0.65 goals tegen per 90 minuten.
Jones kreeg 0.66 goals tegen per 90 minuten.
Ergo, Zoet is beter dan Jones.

17 december 2017 om 11:29

Dat zegt toch niks est? In die statistieken nemen ze niet mee of er 10 ballen richting de kruising vliegen of 10 rolletjes recht op de keeper af. Die statistieken zeggen vaak niks.

17 december 2017 om 11:36

Mijn hele punt gaat een beetje langs je heen volgens mij. Wel fijn dat je mijn punt bevestigd!

17 december 2017 om 11:39

Goh 😂

17 december 2017 om 12:51

' met zo'n kleine sample'..mij dunkt dat het tegenhouden van doelpogingen(van buiten de 16) toch een redelijk belangrijk aspect is van het keepersvak...wat denk jijzelf est-1913??????

17 december 2017 om 13:05

Google "sample statistiek"

En dan weer reageren a.u.b.
Als je op langere termijn bekijkt hoe Zoet het op lange afstandsschoten doet blijkt het een van zijn sterke punten te zijn. Ik begin ik idee te krijgen dat ik tegen een muur aan het praten ben. Je blijft maar hetzelfde gezeggen zonder inhoudelijk in te gaan op mijn reacties. Je wordt een beetje vermoeiend zo.

17 december 2017 om 17:00

Ik weet heel goed wat de term sample statistics betekent.

Je lijkt maar niet te willen inzien dat het principe van een een sample statistiek in het algemeen idd niet genoeg is voor verregaande conclusies, maar in dit specifieke geval natuurlijk Wel!!!

Als de keeper van een topclub de meeste doelpunten incasseert bij doelpogingen van buiten de 16m is dit niet iets wat even makkelijk kan worden gedevalueerd tot 'nikszeggend statistiekje'

18 december 2017 om 08:25

Hier valt niet mee te discussiëren. Ik ga weer tegen mijn goudvis praten, dat heeft net zoveel effect. De groeten.

18 december 2017 om 08:46

Als ik jouw zo bezig zie heb ik het idee dat jij alleen maar met je goudvis praat eerlijk gezegd.

Nee je hebt gelijk man, een feit over het een aantal tegendoelpunten dat een keeper tegen krijgt zegt niet zo veel: tenslotte is het helemaal geen essentieel aspect vh keepersvak.

18 december 2017 om 14:57

Ik ga het je niet eens meer uitleggen. Reacties die je tegenspreken hebben meer dan 250 kudos gehad. Voor jou schijnbaar geen teken dat je misschien niet helemaal de spijker op de kop aan het slaan bent.

Afijn, je bent zo van je eigen gelijk overtuigd dat je tegenargument niet eens inhoudelijk opneemt of weerlegt.

18 december 2017 om 16:08

Wacht even, ik dacht dat je in gesprek met je goudvis was?????

En tsja het feit dat vele andere Psv'ers het hier op VZ met jou eens zijn zegt niet zoveel natuurlijk.

Je komt trouwens een beetje verward over: eerst verwijs je louter naar cijfertjes en statistieken, dan weer naar een subjectief iets als 'kuddos'..make up your mind.

17 december 2017 om 11:04

Eens Johnny
Het lijkt zelfs op statistieken zoeken die bij zijn mening passen 😀

17 december 2017 om 11:11

En nog een onzinnige en nikszeggende opmerking.

Je kunt lezen Yoda?. Ik gaf dus net aan dat ik Zoet al heel dit seizoen een matige indruk vond maken en dit wordt dus blijkbaar onderbouwd door die statistieken...lastig te te begrijpen he?

Gezien jouw vorige reactie is het waarschijnlijk een illusie om een enigszins normale reactie te krijgen maar ik zal toch een poging wagen en je een vraag stellen:

Wat voor mening heeft meer waarde volgens jouw: een mening gebaseerd op je gevoel en indruk of een mening welke wordt ondersteund door feiten/statistieken?

17 december 2017 om 11:18

Een mening die goed onderbouwd is met statistieken. In mijn eerste reactie hier boven vind ik dus dat jij er een statistiek erbij haalt, om vervolgens je op je gevoel verder te beoordelen. Dat vind ik niet sterk. Ik zeg niet dat het niet mag, want voetbal mag at mij betreft met emotie worden beoordeelt hoor. Dat doe ik zelf ook. Ik vind alleen wel dat als je feitelijkheden erbij haalt, je daarna niet de beoordeling ook nog op gevoel moet doen. Probeer de feitelijkheden dan te correleren met wat je ziet. Misschien probeerde je het wel, maar zag ik het niet.

De reactie van mij op Johnny, was niet onderbouwd, maar grappig bedoeld. Een dikke knipoog. Ik hoop dat we er beiden zo naar kunnen kijken.

17 december 2017 om 12:27

Bedankt voor je opmerking. Wij staan bovenaan!

17 december 2017 om 12:41

Zoet heeft dit seizoen in 17 wedstrijden 7 keer de 0 gehouden. Bizot en Onana (de keepers van de voornaamste concurrenten) leggen vergelijkbare cijfers neer. Echter pakt Zoet de meeste punten voor zijn club. 6 keer met minimaal verschil gewonnen, waarvan 3 keer met 1-0.
Bizot heeft 5 keer met minimaal verschil gewonnen, waarvan 1 keer met 1-0.
Onana houdt alleen de 0 wanneer Ajax met minimaal 2 doelpunten verschil wint.

Heee VZ, vraagje! Wellicht gebeurt er een wonder en reageren de mods middels een pm oid... ben benieuwd! Waarom verwijderen jullie mijn berichtje? Ik was net lekker aa het discussiëren met lns Ricardo en had notabene al 15 likes!

17 december 2017 om 12:13

Arme schat, hier nog 1 like van mij om de teleurstelling enigzins te verwerken.

17 december 2017 om 12:19

Lekker bezig Anlista!!

PSV stond goed tegen Groningen? Ik heb zelden of nooit een topclub zo laf zien spelen als PSV het laatste kwartier van die wedstrijd.

17 december 2017 om 11:41

Laf spelen en goed staan, daar kunnen 2 verschillende mee bedoelt worden. Aan de andere kant kan het ook hetzelfde betekenen. Wat jij laf vind, kan iemand anders formuleren als goed staan.

Waar vind jij dat deze 2 uitspraken tegengesteld zijn?

17 december 2017 om 12:16

Nou als je 3-2 voor staat en je speelt laf, waardoor je de gelijkmaker om je oren krijgt, dan sta je niet goed als team... Al met al, lekkere discussie hier over een wedstrijd die allang gespeeld is. PSV heeft gisteren weer gewonnen en is herfstkampioen.

17 december 2017 om 12:29

T ging mij ook niet meer zozee over Groningen uit, wilde gewoon weten wat zeuxis ermee bedoelde. Ik weet nu iig wat jij ermee bedoelt 😄

Tegen Groningen zou je kunnen stellen dat psv door hun wissels wel erg defensief ging spelen (ook wel laf in de volksmond genoemd), en da het team bij de gelijkmaker “niet goed stond. Maar persoonlijk vond ik dat ze voor de wissels al niet goed stonden. Dus voor mij blijven het 2 verschillende dingen.
Psv is koploper en heeft in veel duels, ook gisteren tegen Ado, heel vaak niet goed gestaan. Dat resulteerde dan in kansen tegen en ook goals tegen. In sommige van die duels waar het niet bijzonder goed stond, dan wisselde Cocu ook defensief (laf?) en kwamen ze er mee weg.

Nou ja, mijn punt is, leg even uit wat we bedoelen met laf. Dat kan namelijk ☺️

17 december 2017 om 12:37

Tja wat is laf...als een kip zonder kop aanvallen mag dan misschien niet laf zijn maar wel bijzonder dom. Het Nederlandse voetbal heeft na de UEFA cup winst van Feyenoord geen zak meer gewonnen. Ook oranje presteert zwaar onder de maat. Ik begrijp niet zo waarom defensief voetbal als laf gezien wordt. Ik ken nog een leuk elftalletje genaamd Dinamo kiev met ene Shevchenko en ene Rebrov voorin. Die speelden elke tegenstander van de mat. Zelfs in camp nou werd Barcelona afgeslacht met werkelijk schitterend snel countervoetbal.

17 december 2017 om 12:56

Oranje is alleen de afgelopen anderhalf jaar onder de maat en ajax stond vorig jaar nog in de finale van de uefa cup. Je kan het ook erger brengen dan het is. En het hele Nederlandse voetbal op de schop nemen en een defensievere speelwijze hanteren is ook niet de oplossing. Want welk systeem je ook speelt, het werkt pas als je de juiste mensen hebt om het uit te voeren.

17 december 2017 om 13:23

Nou, ik wil je adviseren om je roze bril af te zetten. Het is wel degelijk treurig te noemen... Ajax kan je met vorig jaar eerder afdoen als een incident, want dit jaar zijn ze niet eens in de groepsfase terecht gekomen. Begrijp mij niet verkeerd, de finaleplaats van Ajax vond ik fantastisch! Daarvoor is alleen PSV nog een keer redelijk verder gekomen na overwintering. Verder is het vrij karig gebleken. Let wel dat andere landen ons voorbijstreven betreft behaalde punten in Europa. In 2019 geloof ik, moet de Nederlandse kampioen voorronde CL spelen en dan kom je clubs als een Arsenal, Liverpool, Inter Milan, Sevilla etc. tegen he! Over Oranje maar niet te spreken, het is wellicht anderhalf jaar onder de maat, maar dit verval is sinds 2010/2012 ingezet. Ja, er is een 3e plaats behaald op een WK, maar dat was ook nog eens met spelers die wat te zeggen hebben. Nu heb je in dit Oranje geen leiders meer en naast dat is er ook veel mis in de organisatie van de KNVB.

17 december 2017 om 17:53

Verdedigen is niet perse laf. Maar als je, als ploeg met betere spelers, geen enkele poging doet om te voetballen, alleen maar tijd rekt en de bal wegtrapt, en dat minimaal een kwartier lang, dan gaat het niet om goed of slecht staan, maar om de vraag of je op de knieën zit of op je rug ligt. Dat heb ik Ajax noch Feijenoord dit jaar zien doen. Zoiets verwacht je van een degradatiekandidaat, niet van een lijstaanvoerder.

17 december 2017 om 18:36

Incidenteel met afstand 1e worden in de poule en schalke en lyon van de mat spelen? Dit jaar is heel triest inderdaad, en ajax en psv mogen zich diep schamen, maar volgend jaar kunnen ze het weer proberen. Je hebt nou eenmaal ups en downs en dit jaar is een flinke down. En je kan inderdaad arsenal en liverpool tegenkomen, maar je kan ook ludogoretsk of weet ik veel wie tegenkomen, allemaal speculatief. En wat Oranje betreft, de 'leiders' die nou ook niet fantastische leiders waren, alleen sneijder en robben imo, zijn inderdaad weg. Maar je hebt nu gewoon een transitie, nieuwe leiders zullen vanzelf opstaan en nieuwe talenten zullen zich ontwikkelen. En misschien bereiken we de komende 15 jaar geen enkele keer de top 4, maar misschien daarna weer wel. En misschien winnen we in 2020 het ek en overwinteren ajax en psv allebei in de champions league. Alles is mogelijk en goede en mindere periodes zullen elkaar afwisselen, zo zal het altijd gaan. Het is ook niet zo dat alles alleen maar slecht gaat en we al 10 jaar achteruit gaan, het gaat gewoon al 10 jaar steady op en neer.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Jeroen ZoetKeeper10
Joshua BrenetVerdediger10
Daniel SchwaabVerdediger10
Santiago AriasVerdediger10
Jordy de WijsVerdediger10
Jorrit HendrixMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

112 fans
Keeper, 27 jaar
SeizoenClubW
2017/2018 PSV 32 0 1 0
2016/2017 PSV 31 0 1 0
2015/2016 PSV 34 0 1 0
2014/2015 PSV 32 0 0 0
2013/2014 PSV 29 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

‘Entourage van Zoet onderhandelde in Rome over transfer’

Jeroen Zoet is serieus in beeld geweest om de nieuwe doelman te worden van AS Roma. De Telegraaf schrijft dat zijn ‘entourage’ in Rome is geweest om te praten en ook...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 21 juli
N’Golo Kanté geldt voor Juventus als de voornaamste kandidaat om Miralem Pjanic te vervangen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren