Verbeek benadrukt: ‘Ajax heeft het al vier jaar moeilijk met FC Twente’

Gertjan Verbeek pakte zaterdagavond een punt met FC Twente tegen Vitesse: 1-1. De oefenmeester vond dat zijn ploeg voornamelijk in de eerste helft veel te lief was voor de tegenstander. "Ik heb in de rust aangegeven dat we na een kwartier zijn opgehouden met voetballen. We schrokken waarschijnlijk van de voorsprong"

"Ik vond ons daarna angstig en te lief, terwijl we een over mijn lijk-mentaliteit moeten hebben. Dat vond ik de eerste helft niet", zo werd Verbeek door TC Tubantia geciteerd. "Lichtpuntjes zijn dat we nu twee wedstrijden maar twee goals tegen krijgen. Het moyenne is van drie is naar één gegaan. En we hebben ook nauwelijks kansen weggegeven. Maar meer zat er niet in dan een gelijkspel. Het is een gewonnen punt."

FC Twente treedt woensdag aan tegen Ajax, in het kader van de KNVB Beker. "Ajax heeft het al vier jaar moeilijk met Twente. De vorige wedstrijd eindigde in 3-3. Laten we dat volhouden. Dan wordt het verlengen. Excelsior-uit is voor ons wel belangrijker", verwees hij naar de laatste ontmoeting van 2017, in competitieverband. "Maar het is niet zo dat ik jongens ga sparen, of zo. Wel heeft de competitie prioriteit."

Stefan Thesker kijkt uit naar de ontmoeting met de Amsterdammers. “We hebben laten zien dat we het Ajax hier moeilijk kunnen maken", vertelt de aanvoerder via de officiële kanalen van FC Twente. "Dat gaan we weer proberen. Dat betekent hard werken en vechten voor elkaar; dan kan het zomaar. In de beker gebeuren gekke dingen. Laten we hopen dat dat woensdag ook gebeurt."