Napoli herovert koppositie in Serie A na sterke eerste helft tegen Torino

Napoli heeft de koppositie in de Serie A heroverd op Internazionale. De ploeg van trainer Maurizio Sarri won de uitwedstrijd tegen Torino met 1-3, terwijl i Nerazzurri eerder op de dag onderuit ging tegen Udinese. Marek Hamsik tekende voor de derde Napolitaanse treffer en heeft daardoor evenveel doelpunten voor Napoli gemaakt als Diego Maradona.

Lorenzo Insigne bleef in Turijn op de bank en Piotr Zielinski nam zijn plaats in. Napoli liet er in het duel met Torino geen gras over groeien en kwam al na vier minuten spelen op voorsprong. Een hoekschop werd door Allan verlengd, waarna Kalidou Koulibaly van dichtbij kiezelhard binnenkopte. Twintig minuten later verdubbelden de bezoekers de marge. Een splijtende pass van Jorginho bracht Zielinski vrij voor Torino-doelman Salvatore Sirigu en de Pool maakte in kansrijke positie geen fout: 0-2.

Na een halfuur spelen vergrootte Napoli de marge zelfs naar drie. Dries Mertens controleerde een lange pass op fraaie wijze, waarna hij de bal afleverde bij Hamsik. De Slowaak poeierde de bal in de kruising en maakte daarmee zijn 115e treffer voor Napoli, waarmee hij het doelpuntentotaal van Maradona evenaarde. Na rust kwam de thuisploeg iets beter voor de dag, al kreeg Hamsik in de eerste fase van de tweede helft kansen op de vierde Napoli-treffer.

Uiteindelijk deed Torino in de 63e minuut iets terug. Andrea Belotti ving de bal op in het strafschopgebied, speelde zich vrij en bracht met een laag schot de 1-3 op het scorebord. Dichterbij wist Torino echter niet meer te komen, waardoor Napoli drie punten kan bijschrijven en het puntentotaal op 42 brengt. Op dit moment hebben i Partenopei twee punten meer dan Internazionale, terwijl de voorsprong op Juventus vier punten bedraagt. La Vecchia Signora komt zondag nog in actie en brengt dan een bezoek aan Bologna.

Zie jij Napoli kampioen van Italië worden?