Zege Chelsea door rake vrije trap; Arsenal wint na wereldgoal Özil

Chelsea en Arsenal hebben zaterdagmiddag allebei minimale overwinningen geboekt. The Blues waren dankzij een knappe vrije trap van Marcos Alonso te sterk voor Southampton, terwijl de ploeg van Arsène Wenger dankzij een prachtige volley van Mesut Özil drie punten overhield aan het treffen met Newcastle United. Burnley, dat niet verder kwam dan een doelpuntloos gelijkspel bij Brighton & Hove Albion, moet daardoor de vierde plaats afstaan aan the Gunners.

Chelsea - Southampton 1-0
Chelsea moet blijven winnen om nog enigszins in het spoor van koploper Manchester City te blijven en zaterdagmiddag had de regerend landskampioen voldoende aan een vrije trap van Marcos Alonso. Voordat de Spanjaard op slag van rust raakschoot, had de thuisploeg al een flink aantal kansen om zeep geholpen, aangezien Gary Cahill, N’Golo Kanté, Tiemoué Bakayoko en Pedro het vizier allen niet op scherp hadden staan.

Alonso mocht in de blessuretijd van de eerste helft vanaf een meter of dertig aanleggen en krulde de bal op knappe wijze langs de muur in de linkerbenedenhoek. In de tweede helft kwam Southampton, dat met Wesley Hoedt in het centrum van de verdediging en Virgil van Dijk op de bank opereerde, via Charlie Austin bijna langszij. Zijn inzet werd echter gekeerd door Thibaut Courtois, die met nog twintig minuten te gaan zag hoe Cesc Fàbregas de voorsprong leek te verdubbelen. De Spanjaard werd echter terug gevlagd wegens buitenspel, waardoor het bij 1-0 bleef.

Arsenal – Newcastle United 1-0
Arsenal had zijn zinnen gezet op een vroege voorsprong en wist die ook te bemachtigen. Mesut Özil, die in een meer teruggetrokken rol op het middenveld speelde, nam de bal na ruim twintig minuten spelen in één keer op de pantoffel en bezorgde the Gunners zo een voortvarende start. Arsenal bleef in de eerste helft de bovenliggende partij, maar liet na om verder afstand te nemen van Newcastle United. De bezoekers waren na de onderbreking brutaler. Matt Ritchie schoot rakelings naast, terwijl Jacob Murphy Petr Cech tot een redding dwong. Aan de andere kant hielpen Alexandre Lacazette en Jack Wilshere goede mogelijkheden om zeep, waardoor Newcastle United mocht blijven hopen op een punt. Arsenal hield echter betrekkelijk eenvoudig stand en staat nu voorlopig weer vierde.

Brighton & Hove Albion - Burnley 0-0
Burnley doet tot vrijwel ieders verrassing dit seizoen mee om de Champions League-plaatsen, maar het team van Sean Dyche moest zaterdagmiddag even pas op de plaats maken. De beste kansen in het duel met Brighton waren voor de thuisploeg en the Clarets kwamen tien minuten voor rust goed weg toen Glenn Murray een penalty over het doel van Nick Pope schoot. Davy Pröpper speelde de hele wedstrijd op het middenveld van the Seagulls, die na de rust meer moeite hadden met de bezoekers. Een goal van Chris Wood werd echter afgekeurd wegens buitenspel, waardoor het scorebord niet meer in beweging kwam.

Watford – Huddersfield Town 1-4
Watford, met Daryl Janmaat in de basiself, speelde al snel een verloren wedstrijd. Huddersfield nam binnen 25 minuten een ruime voorsprong door doelpunten van Elias Kachunga en Aaron Mooy, waarna de ploeg nog in de eerste helft verder in het zadel werd geholpen door Troy Deeney. De Engelse spits beging op eigen helft een grove overtreding op Collin Quaner en kon meteen gaan douchen met een directe rode kaart. Huddersfield sloeg vervolgens snel na rust voor een derde maal toe via Laurent Depoitre, voordat een tweede gele kaart voor Jonathan Hogg na een uur spelen een einde maakte aan de overtalsituatie. Abdoulaye Doucouré scoorde daarna nog wel tegen namens Watford, maar het slotakkoord werd vanaf de strafschopstip verzorgd door Mooy.

Vind jij dat Chelsea en Arsenal het verdienden om te winnen?