Heerlijke teamgoal leidt zege Bayern in; Schalke staat tweede na thuiszege

De krachtmeting tussen de nummer een en de nummer laatst van de Bundesliga, Bayern München tegen 1. FC Köln, kende woensdagavond een verwachte winnaar. Het team van Jupp Heynckes had desondanks een zware kluif aan de hekkensluiter. Schalke 04 profiteerde tegelijkertijd van de puntendeling van RB Leipzig op dinsdagavond en staat nu tweede. Bayer Leverkusen stapte eveneens als winnaar van het veld en is op een vierde plaats terug te vinden, met één punt minder dan nummer drie Leipzig.

Bayern München - 1. FC Köln 1-0
Het team van Heynckes domineerde weliswaar in de eerste helft, maar had zeer veel moeite om kansen te creëeren. Het bezoek uit Keulen verdedigde uitstekend, zette zelfs enkele goede tegenaanvallen op en de doelpuntloze ruststand was dan ook verdiend te noemen. Na de pauze maakten Kingsley Coman en James Rodriguez hun opwachting, Bayern bleef zoeken naar een opening in de sterke defensie van Köln en na een uur spelen was het zover: Thomas Müller kopte een steekbal van Jerome Boateng richting Robert Lewandowski, die simpel afrondde. Tot meer was der Rekordmeister niet in staat en daardoor bleef het tot de laatste seconden spannend. Zo moest Tom Starke in de laatste minuten in actie komen na een goede kans voor Lukas Klünter.

Schalke 04 - FC Augsburg 3-2
Na een goede kans voor Weston McKennie in de openingsfase gebeurde er veertig minuten lang amper iets, maar op slag van rust sloeg Schalke uit het niets toe. Na een goede individuele actie en pass van Amine Harit werkte Franco Di Santo de bal achter zijn standbeen achter Marwin Hitz: 1-0. Vlak na rust viel de 2-0. Guido Burgstaller stond op de juiste plek toen Naldo een corner van Bastian Oczipka doorkopte. In het laatste half uur leek het team van Domenico Tedesco toch de zege uit handen te geven. Een rake kopbal van Caiuby betekende de 2-1 en elf minuten voor tijd benutte Michael Gregoritsch een penalty, na een charge van Oczipka op zijn eigen persoon. De 3-2 was eveneens een penalty: Daniel Caligiuri schoot raak, na een charge van Hitz op Harit.

Bayer Leverkusen - Werder Bremen 1-0
De eerste kans voor Bayer, in de elfde minuut, was ook meteen raak. Na voorbereidend werk van Leon Bailey schoot Lucas Alario vanaf een meter of vier de 1-0 binnen. Het team van Heiko Herrlich had voor rust nog vaker kunnen scoren, maar liet dat na. Werder kwam niet verder dan een inzet van Maximilian Eggestein. Dat het hoogtepunt van de tweede helft pas acht minuten voor tijd viel, was veelzeggend. Karim Bellarabi ontdeed zich van twee tegenstanders en schoot via Jiri Pavlenka net over.

Denk jij dat Schalke 04 boven RB Leipzig eindigt?