Ajax ‘tekortgeschoten’ bij miljoenentransfer: ‘Er was geen begeleiding of niks’

Woensdag, 13 december 2017 om

Ajax is tekortgeschoten inzake de begeleiding van Richairo Zivkovic, beweert voormalig teamgenoot Keziah Veendorp, die in de jeugd van FVV en FC Groningen samenspeelde met de aanvaller van KV Oostende. Zivkovic debuteerde op zijn zestiende bij de Trots van het Noorden en verdiende al snel een transfer naar de Amsterdammers.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Ben jij het eens met Keziah Veendorp?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

58 reacties (laatste reactie door araman)

Beetje makkelijk om maar naar Ajax te wijzen. Lijkt mij logisch dat Ajax gewoon een contactpersoon in de vorm van een teammanager heeft rondlopen voor dergelijke zaken.

13 december 2017 om 12:18

@ Fr12jules

Ajax mag zichzelf natuurlijk wel enigzins wat verwijten, als een speler mentaal niet de boel op orde heeft is daar zeker ook een verantwoordelijkheid avn de club die daar aan bij moet dragen om dat op orde te krijgen. Tegelijkertijd is het bij Groningen, Ajax, Jong Oranje en in Belgie ook geen succes met Zivkovic en zijn karakter. Dus een zere vinger richting Zivkovic mag ook zeker.

helaas was het geen match made out off heaven, ik ben er nog steeds van overtuigd dat Zivkovic ongelofelijk goed kan zijn/worden. En ik denk zeker dat bij Psv, dat toch iets meer een reactievoetbal ploeg is, Zivkovic heel goed zou renderen. Een ander type voetbal dat hem beter past.

13 december 2017 om 12:52

Eerlijk gezegd denk ik niet dat Zivkovic ongelofelijk goed zou zijn. Hij heeft meerdere keren laten zien dat hij niet over dé topmentaliteit bezit dat je wel nodig hebt om topvoetballer te worden. Het, ondanks tegenslagen, alles willen geven. Altijd, elke keer weer.

Laat ik wel duidelijk zijn dat ik vind dat Ajax hier ook fouten heeft gemaakt. Je kan altijd zeggen: maar als er iemand was bij Ajax die hem had begeleid en dit wel uit hem kon halen, dan zou hij wel slagen.. Mee eens, maar ik vind ook dat de eindverantwoordelijkheid ligt bij de speler zelf.

Neres is trouwens een mooi voorbeeld hoe Ajax het nu wel goed heeft gedaan, al duurde dat ook iets te lang.

13 december 2017 om 14:21

Ach ja Vertonghen, Alderweireld, Eriksen, Fischer etc. Genoeg jonge gozers die naar Ajax zijn gegaan en niet de mentaliteitsproblemen hadden van Zivkovic. Als jij als tonnen verdienende profvoetballer niet zelf kan bedenken dat je niet tot 4 uur 's nachts kunt playstationen en zuipen bijvoorbeeld, dan ligt dat echt aan jezelf. Of je nou 18 of 28 bent, dat besef moet gewoon intrinsiek vanuit jezelf komen. Zivkovic is gewoon een slap figuur, niets meer en niets minder.

13 december 2017 om 14:45

Intrinsiek is hij een zwak persoon? Dat is een pittige uitspraak, beter gezegd, ridicuul. Dat je geldbedragen gaat betrekken in je analyse zegt genoeg...

Ajax is dé plek voor jongens met een gebruiksaanwijzing en / of problemen. Die mindset kan ten alle tijden omgezet worden, zolang er maar goede begeleiding is. De club moet hiervan leren en zeker niet de schuld bij de speler zelf leggen.

13 december 2017 om 14:59

Intrinsiek een zwak persoon? Lees jij altijd een stukje tekst om er vervolgens je eigen waarheid van te maken? Ik ging op m'n 18e op kamers, moest zelf m'n was doen, zelf boodschappen doen, zelf koken etc. De universiteit heeft voor mij geen gastgezin gezocht en mijn ouders gingen ervanuit dat ik stappen naar volwassenheid maakte en niet alleen maar zoop en blowde. Er is niemand in Nederland die zich druk maakt om begeleiding van alledaagse jongeren die zelfstandig worden, maar gaat het om een voetballer dan is de wereld ineens te klein? En jij mag het geld een kul argument vinden, maar ik heb vaak genoeg gezien dat geld gekke dingen kan doen met mensen.

13 december 2017 om 15:05

Off topic: Hoezo is een geldbedrag noemen in een mentaliteits-analyse verkeerd dan? leg mij dat eens uit.

Ervanuitgaande dat er jonge jongens zijn die klauwen vol met geld verdienen buiten de voetbalwereld.
Moeten deze jongens dan ook begeleiding hebben om ze te motiveren? Moet er ook iemand achter hun aan zitten om op tijd te komen op hun werk? Moet er ook voor hun gekookt worden elke dag?

Dat ze financiele begeleiding krijgen vind ik ok, dat moet je echt leren. maar op tijd je bed uitkomen , op tijd in de auto stappen en jezelf te motiveren voor de mooiste baan ter wereld, dat kan je iemand niet leren. dat moet diegene gewoon gaan beseffen. En als er dan zulke salarissen worden betaald vind ik zeker dat we dat mogen laten mee wegen in een analyse.

13 december 2017 om 19:22

Mee eens al is het voor internationale studenten nog iets zwaarder. Krijg je minimale begeleiding, zivco heeft het zelf verkloot

13 december 2017 om 12:29

Uit eigen ervaring weet ik dat dit vies kan tegenvallen. Je zou verwachten dat een BVO - in bepaalde gevallen - een aantal persoonlijke begeleiders heeft rondlopen die, indien dit echt nodig is, er kort op zitten. Jongens waarbij je het idee hebt, dat zij gevoelig zijn voor materialistische zaken, aandacht van meisjes / vrouwen of snel afgeleid zijn, verdienen wat mij betreft intensieve begeleiding. Nu zie je het veelal gebeuren dat jonge gasten in een of ander appartementencomplex worden weggezet, en dat is het eigenlijk. Dat is veel te weinig, maar volgens mij komt daar verbetering in.

13 december 2017 om 13:41

Gek genoeg lijkt dat vooral iets bij de topclubs te zijn wat fout gaat. Ik weet dat bij mijn eigen club jongens onder de 18 altijd in een gastgezin geplaatst worden en na hun 18e ook nog intensief begeleid worden en dan vaak bij ons doorbreken of bij een club op een iets lager niveau. Andersom weet ik dat de twee grootste talenten van de afgelopen jaren beide in de jeugd overstapten naar ajax en Feyenoord en daar beide niet begeleid werden en ook niet doorbraken. Nu zitten ze beide bij amateurteams. Dan vraag ik me af, moet je als talent dan wel overstappen als die clubs blijkbaar toch niets om je geven?

13 december 2017 om 13:52

Hij passte naar mijn inziens ook niet echt bij ajax. Net zoals Adam maher nooit echt bij Psv heeft gepast. Jammer dat zivkovic niet naar psv is gegaan, daar kon hij lekker rennen en counteren. En maher kon bij ons heerlijk zaalvoetballen en tikken.

Het blijft toch schrijnend al die verhalen over het tekortschieten van begeleiding bij Ajax. Hij was 18 toen hij de overstap maakte. Hoe moeilijk kan dat stukje begeleiding zijn zeg. Die jongens worden ergens weggezet in een duur appartement met een Playstation en ze zien het maar te redden.

13 december 2017 om 12:27

Ja en genoeg spelers die ondanks dat gewoon presteren. We hebben het ook niet over een speler uit het verre buitenland, gewoon een speler uit Nederland die als hij heimwee of wat dan ook heeft even terug naar huis kan rijden. Ik vind dit een slap excuus voor het mislukken van Zivkovic bij Ajax. Zou het eerder op een gebrek aan voetbal kwaliteiten en mentaliteit gooien.

13 december 2017 om 12:31

Jongens met gebrek aan mentaliteit kunnen op zo'n leeftijd toch juist extra begeleiding gebruiken? Ik zeg niet dat hij door gebrek aan begeleiding gefaald is, maar het lijkt mij logisch dat er adequate begeleiding is voor jongeren bij de grootste club van Nederland.

13 december 2017 om 12:56

Nou 'even' terug naar huis rijden is wat overdreven. De beste man komt uit Foxhol, wat dik 2 uur rijden is vanuit Amsterdam. Dat rijd je niet 'ff' heen en weer om even gezellig op de koffie te gaan.

13 december 2017 om 13:13

De beste man verdiende een godsvermogen voor een jong ventje en kon zelfs een prive chauffeur inhuren om hem op en neer naar huis te rijden, terwijl hij lekker kon bijslapen of achterin op de playstation spelen. Dus het heimwee argument is kul. Bij Ajax zijn de spelers gemiddeld 4 tot 5 uur per dag op de club. Dat geeft meer dan voldoende ruimte om 2 of 3 keer in de week op en neer te gaan.

Natuurlijk kan de begeleiding een stuk beter en zou ik ervoor pleiten om de jongens veel langer en vaker op de club te laten zijn. Dit zorgt voor een vaste groep op hen heen en geeft ook meer rust en sturing (alleen al op het gebied van voeding), maar dit lijkt me geen belangrijke factor waardoor hij het niet heeft gered bij Ajax.

13 december 2017 om 14:42

Precies, en dan vooral dat laatste. Op mentale zwakte is te trainen, een slechte mentaliteit niet. Zivkovic had een combinatie van de twee. Talent had hij wel, maar hij heeft/had niet de mentaliteit om daar het maximale uit te halen. Toen bleek dat hij het echt moeilijk had, had hij ook niet de mentale weerbaarheid om daar weer overheen te komen.

13 december 2017 om 16:37

Dat er ook veel jongens zijn die wel slagen vind ik geen goed argument. Dat zijn degene die misschien geen begeleiding nodig hadden, maar iedereen is anders. Jongens zoals de Ligt zijn heel professioneel op hun 18de, anderen behoefte aan sturing. Beetje slap om dan te zeggen van "daar kunnen we niets aan doen".
Het zou de taak van een club moeten zijn om naast de voetbaltechnische ook de mentale kwaliteiten te ontwikkelen.

13 december 2017 om 12:28

schrijnend idd...

13 december 2017 om 12:29

Makkelijk om naar Ajax te wijzen en te doen alsof die club haar talenten standaard slecht begeleid. Volgens mij zijn er véél meer voorbeelden van goed begeleidde talenten (nee, die worden niet allemaal toppers maar groeien wel uit tot 1e elftal spelers in een Europese competitie). Ik denk dat hier ook zeker naar Zivkovic mag worden gekeken. Hij heeft vaker niet lekker in de groep gelegen, zowel bij Groningen, als bij Ajax, als bij de nationale jeugdelftallen. Hoe het momenteel in België met hem gaat durf ik niet te zeggen maar wat ik wel kan zeggen is dat het stukje dat jij schijft over 'hoe slecht Ajax haar talenten begeleid' wel klinklare onzin is!

13 december 2017 om 12:33

Bullshit, genoeg voorbeelden die het wel redden. Maar die leven ook meer voor hun sport. Zivko was een groot talent, maar die niet bij het spel van Ajax paste. Daarnaast een type die gemakkelijk zweeft en denkt te kunnen blijven teren op zijn talenten. Na Groningen nergens meer geslaagd. By the way; waar is het met Veendorp mis gegaan ? Was op zijn 16e/17e een heel groot talent en hij leek de natuurlijke opvolger van Virgil....

13 december 2017 om 12:38

Waarom is het relevant of hij slaagt of niet. Ik vind het schrijnend dat er wordt aangegeven dat hij totaal geen begeleiding gehad heeft.

"daarnaast een type die gemakkelijk zweeft en denkt te kunnen blijven teren op zijn talenten."
Dan is begeleiding toch juist essentieel?

13 december 2017 om 12:46

Waarom zou Ajax hem geen begeleiding hebben gegeven ?
Terwijl de club bekend staat dat het veel jonge spelers de kans geeft. Juist over Ajax hoor je goede verhalen van spelers, die juist goed klaar gestoomd worden. David Endt was hier een meester in. Ik weet niet wie zijn opvolger is, maar ook bij hem/haar zal het een groot aandachtspunt blijven.

Stond Zivkovic hier wel voor open ? Overal hoor je geluiden dat die jongen arrogant en hautain is.

Hij is bij verschillende clubs al niet uit de verf gekomen. Hebben al die clubs hem niet goed begeleid dan ? Of is deze speler gewoon niet geschikt voor topsport ?

13 december 2017 om 13:43

Ken je Nick de Bondt nog? Daar ging het ook om die reden mis bij Ajax...

13 december 2017 om 12:49

Dit zegt een jongen die samen heeft gespeeld met zivckovic. Staat er dus volledig buiten. Daarbij komt dat hij het bij Utrecht en Willem II niet redde. Daarnaast maakte hij zich ook nog onmogelijk bij jeugdteams van oranje. En dan ligt het aan Ajax dat hij het niet gered heeft bij ons?

13 december 2017 om 13:11

Niet in alle gevallen, ben de eerste die toe zal geven dat er qua begeleiding echt nog stappen gezet moeten worden maar die jongens worden niet verplicht op zichzelf te gaan wonen en de club stimuleert dat als ze tieners zijn ook niet. Bij Cerny waren ze zelfs nog aardig kwaad dat hij op zichzelf ging wonen, ze dachten dat hij er meer aan had om nogsteeds met andere samen te wonen. Die optie hebben ze ook, zeker de jeugdige aankopen. Wel lijkt een type als Endt gemist te worden, is nog voldoende winst te halen in begeleiding en is ook zaak dat te gaan verwezenlijken.

13 december 2017 om 13:31

Ik was 17 jaar en kwam ook zonder begeleiding ineens ver van huis op een kamer, hoor je mij daarover zeuren? Ik snap best wel dat jongens uit een heel andere cultuur/land meer begeleiding nodig hebben, maar iemand die zijn hele leven al in Nederland woont mag je toch wel wat zelfstandigheid verwachten.

13 december 2017 om 16:31

Maar ik neem aan dat dat voor je studie was, in dezelfde situatie heb ik ook gezeten. Het is qua zelfstandigheid wel een stuk makkelijker te bolwerken als je je intelligentie een beetje mee hebt, ik vraag me af of dat bij het gros van de Nederlandse voetbaladolescenten het geval is.

14 december 2017 om 00:28

Het is wel heel cynisch als het anders zou zijn voor een voetballer die gewoon heel veel sociale contacten heeft wegens zijn beroep, als ik wegens studie/stage? Maar wellicht heb je gelijk hoor.

13 december 2017 om 14:24

Waar ligt de verantwoordelijkheid dan? Die jongen is een fucking Nederlander, z'n ouders wonen maximaal 2 uur verderop.. Ajax haalt jonge spelers uit het buitenland en die hoor je zelden klagen over het gebrek aan begeleiding. Ik vind het maar een beetje aanstellerij allemaal. Hij heeft de mentaliteit gewoonweg niet.

13 december 2017 om 15:11

Je hebt gelijk dat zijn mentaliteit niet goed genoeg is. Maar er zijn genoeg jongens die beter niet naar Amsterdam kunnen gaan met zo veel geld in de portemonnee, niet iedereen kan tegen die verleidingen. Ajax zal vast voor veel spelers goede begeleiding hebben maar het zou toch kunnen dat ze het bij hem verkeerd ingeschat hebben. De verantwoordelijkheid ligt bij hemzelf natuurlijk maar voor Ajax is het ook belangrijk dat iemand zich als een prof gedraagt omdat hij dan misschien wel had gepresteerd en een dikke transfersom had opgeleverd.

13 december 2017 om 15:29

@ est-1913,

- Het blijft toch schrijnend al die verhalen over het tekortschieten van begeleiding bij Ajax -

Wie zijn ''al die jongens'?

En je tweede stuk:

''die jongens worden ergens weggezet in een duur appartement met een Playstation en ze zien het maar te redden''

Dit klopt in de meeste gevallen niet want veel van de jonge Ajacieden komen in gastgezinnen. Maar voor de jongens waarbij dit wel van toepassing is het wel erg vervelend zeg in een duur appartement in de avond Playstation spelen...

Familie van mij en ikzelf waren 17/18 toen we in Amsterdam studeerde en daar in een ranzig studentenflatje moesten slapen. En ook wij speelde in de avond Playstation en in het weekend vaak terug naar Brabant en sommige naar Zeeland. Wat een hard leven hadden wij he?

Meneer zat liever tot in de late uurtjes aan de pokertafel dan thuis.

Je vrijetijdsbesteding is natuurlijk helemaal aan jou zelf als je prof bent, maar het is inderdaad geen goed voorteken.

Niet voor het eerst dat ik zulke verhalen hoor. Al moet ik zeggen dat de verhalen die ik hierover had meegekregen vooral over buitenlandse spelers gingen. Die werden dan weggestopt in een saai appartement en ze moesten het maar uitzoeken. Zlatan heeft dat ook gezegd geloof ik.

Je zou zeggen dat Ajax daar wel beter mee omgaat, dat ze daarvan hebben geleerd. Maar blijkbaar niet.

13 december 2017 om 12:29

Slaat nergens op dit. Zlatan geeft juist aan dat hij goed begeleidt werd. Zelfde geldt voor de Zuid Amerikaanse jongens en spelers die van ver moeten komen. Get your facts together

13 december 2017 om 12:50

Zlatan heeft bij Maxwell geslapen omdat hij zich thuis dood verveelde en niet lekker voelde. Dát is wat ik bedoel. De begeleiding op het veld is misschien best, maar hij wist gewoon niet wat hij moest doen buiten het veld. Waarom zou hij dat anders in zijn biografie zeggen?

13 december 2017 om 13:11

Dat kun je Ajax toch niet verwijten? Moeten ze dan ook iemand inhuren om bij Zlaten te wonen zodat hij zich niet verveeld?

13 december 2017 om 13:58

Ik denk wel dat je daarbij kunt helpen. Je kan hem ook helpen bij het vinden van een plaats om een hobby uit te oefenen. Het is nogal wat voor zo'n jong mannetje he, weg uit je vertrouwde omgeving ineens alleen in een saai flatje.

Ik denk dat de Zuid-Amerikaanse jongens nu enorm veel aan elkaar hebben. Dat is toch makkelijker. Suarez had dat bij Liverpool ook, waar hij direct een band met Lucas had omdat ze beide uit Zuid-Amerika komen en dus een vergelijkbare cultuur.

13 december 2017 om 14:39

En hier in Nederland was Suarez gewoon op zichzelf aangewezen en dat ging hem ook prima af. Hij speelde elke wedstrijd de pannen van het dak. Je hebt als talent gewoon een bepaalde mentaliteit nodig om te slagen en Zivkovic heeft die mentaliteit overduidelijk niet. Suarez heeft dat duidelijk wel.

Ajax staat erom bekend dat ze juist ontzettend goed hun jeugdspeler begeleiden en proberen op te leiden als voorbeeldprof. Dat Zivkovic gelijk dacht dat hij het mannetje was (Barca trainingspak aan naar trainen etc) is toch echt een probleem aan zijn kant. Ajax gaat niet constant z'n handje vasthouden.

Dit soort verhalen hoor je altijd bij spelers die niet slagen bij een club, spelers die wel slagen vinden de begeleiding meestal wel goed. Iedereen ervaard het anders natuurlijk. Maar wij hebben hier geen zicht op en kunnen ook niet oordelen. Is altijd makkelijk om achteraf naar de club te wijzen

13 december 2017 om 16:40

De spelers die slagen hadden die begeleiding misschien niet nodig. Hoe zelfstandig iemand is op zijn 17/18de verschilt heel sterk. Je laat gewoon veel potentie vallen als je de nog minder verstandige jongens niet goed in de gaten houd.

Zegt Keziah Veendorp, de voormalig aanvoerder van de vertegenwoordigende jeugdelftallen van het Nederlands elftal. Het grote talent waar Ajax ook al ooit interesse in toonde, maar zijn ontwikkeling niet heeft kunnen doorzetten. Wat is er gebeurd met je, jongen? of komt het nog goed?!

13 december 2017 om 13:04

Raakte geblesseerd en zijn vader overleed, en is daarna helaas (nog) niet meer terug gekomen op het niveau dat hij had ..

Ja je moet talenten goed begeleiden, maar je moet ze ook zelfstandig laten worden, soms moet je dan harde lessen leren als je op jezelf gaat wonen. Van Groningen naar Amsterdam is nog wel heel wat anders dan dat je uit Sao Paulo komt. Bij Zivkovic was dat kwartje duidelijk (nog) niet gevallen.

Ja dat kan allemaal zo zijn, maar heel misschien is ie ook gewoon niet goed genoeg. Uiteindelijk moet je de stap naar de top zelf maken, als je daar het verstand of verantwoordelijkheidsgevoel niet voor hebt, red je het niet.

Jammer wel dat Zivkovic niet bij Utrecht is beland, hij deed het vorig jaar niet onaardig en dat leek me een mooie stap.

Hij had nooit naar Ajax moeten gaan. Hij past gewoon niet in het ajax systeem. Zelfs zonder eventuele slechte begeleiding had hij het niet gered daar. Daarvoor was hij niet goed genoeg in de kleine ruimte. Hij had er sowieso goed aan gedaan om nog een paar jaar bij Groningen te spelen. Nu speelde hij in die troosteloze Jupiler League in plaats van de iets minder troosteloze eredivisie.

Ach Zivkovic moet vooral naar zichzelf kijken maar Ajax had ook moeten weten wat ze binnen haalden. Bij Groningen was het een al moeilijk te hanteren mannetje die ze meerdere malen hebben moeten terug zetten omdat hij vreselijk naar zijn schoenen liep.

Wat dat betreft heeft Ajax dat slecht aangepakt en in het belang van die jongen hem helemaal nog niet moeten halen op die leeftijd.

Toen ik op mn 19e naar een andere stad verhuisde om te studeren had ik ook geen begeleiding van mn ouders nodig om goed te presteren. Dit zegt gewoon alles over deze jongen, die gewoon niet voldoet voor het profvoetbal. Jammer, maar helaas.

Talent met doorzettingsvermogen komt uiteindelijk wel bovendrijven. Misschien moet Ajax meer investeren in sociale en maatschappelijke begeleiding, maar daarnaast mag je van Zivkovic toch ook verwachten dat hij in zichzelf investeert. En hij was toch niet helemaal alleen op de wereld? Daarnaast, wat heeft hij tot nu toe, buiten Ajax, dan laten zien waardoor hij b.v. door PSV zou worden begeerd? En wie heeft zich verder gemeld voor hem? Dan is het toch ook een beetje eig en schuld, dikke bult en waarschijnlijk niet goed genoeg?

Zivkovic moet zeker ook wel wat meer zelfreflectie krijgen. Maar ik heb ook het idee dat profclubs nog veel kunnen winnen door meer mentale begeleiding.
Ja er zijn ook genoeg studenten die met hun 17-18 naar een andere stad gaan, maar daar zitten er ook genoeg tussen die wat vertraging oplopen met de studie omdat bijzaken belangrijker zijn. Maar het is nog al iets anders als je opeens in een andere stad komt, je al behoorlijk veel geld tot je beschikking krijgt en er op tv en internet ontzettend veel aandacht uitgaat naar wat jij doet (werk en prive)
Voor de clubs gaat het hier om miljoenen, het lijkt me dan ook heel normaal dat er veel geld in begeleiding wordt gestoken niet alleen op voetbalvlak, maar ook hoe iemand zich mentaal staande houdt om om te gaan met de druk en verleidingen en hoe je het meeste uit je carrière haalt.

13 december 2017 om 15:38

Dit heeft niks met zivkovic zelf te maken. Dus waarom moet hij meer zelfreflectie hebben? Misschien heeft hij dat al.

Zivkovic vergelijken met van Nistelrooy ??
Een spits die het moet hebben van zijn snelheid en de counter tegenover een spits die niet heel snel was en het moest hebben van zijn neusje voor goals in de 16.

Zivkovic is zelf tekort geschoten en was gewoon niet klaar voor een grote Nederlandse club. Veendorp kan wel leuk met z'n vinger naar Ajax wijzen, maar topsport is nu eenmaal hard. Daar word het kaf van het koren gescheiden. Je kunt op een hele jonge leeftijd nog zo goed zijn, maar als je je als speler niet ontwikkelt, ga je het bij elke club lastig krijgen. Vooral bij een Nederlandse topclub.

Als het orakel Keziah Veendorp (wie?) het vertelt, dan zal het wel zo zijn. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat het aantoonde dat Zivkovic mentaal (nog) niet geschikt is voor de top.

We zitten in nederland niet Australië. Wat een onzin zeg 2 uurtjes rijden of met de trein en je bent in groningen. Dat gaat er bij mij niet in dat verhaal. En vervolgens zeggen dat hij okk niet het type is. Daar is ajax in mijn ogen de fout in gegaan om te denken dat het een type spits voor ajax is.

Tja zijn slechte houding was niet alleen bij Ajax maar ook bij het Nederlandse elftal. Tuurlijk is het goed van Ajax om hier van te leren. Buitenlandse spelers krijgen volgens mij ook meer begeleiding dus misschien voor een Schuurs (ook een jonge speler die uit de provincie komt) ook zorgen dat je er boven op zit. Alleen vind ik in deze de fout duidelijk bij Zivkovic zelf liggen, hij was duidelijk mentaal niet sterk genoeg voor de overstap.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2737
2.Vitesse2514
3.PSV2315
4.Feyenoord2212
5.FC Twente1810
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. ÜnüvarAanvaller
E. ten HagUnknown
Q. PromesAanvaller104
A. OnanaKeeper100
D. TadićAanvaller107
L. TraoréAanvaller107
AntonyAanvaller94
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

104 fans
Aanvaller, 24 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 1 december
Tottenham Hotspur heeft geen interesse om Christian Eriksen terug te halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren